Zamlklé těhotenství, čekání na potrat. Rada? Zkušenost?
Zdravím a prosím a radu nebo zkušenost. Dnes jsem se dozvěděla, že se nase miminko nevyvíjí a těhotenství zamlklo. Mám čekat 14 dni do další kontroly jestli odejde samo. Dnes vysazuji utrogestan a ptám se jestli jste to taky některá mela a do jaké doby z vas plod vyšel. Jsem z toho uplne nervozni, nešťastná a nevim co čekat. Děkuji moc za odpovědi.
@inssomnia tak mě dali tu injekci po porodech i potratech bez ohledu co má dítě za krevní skupinu .Prostě já jsem Rh-,tak automaticky pro případné další těhotenství.
tak už to mám potvrzené, v takhle raném těhotenství, pokud vše odkrvácí, injekce není nutná, po revizi naopak by měla být vždy (pro Rh -) protože dojde k poraněním, to jen kdyby někdo hledal stejnou informaci
@katherine177 to je ale přece nesmysl, pokud je dítě také negativní dalšímu dítěti nic nehrozí, dávat injekci jen protože je negativní matka je jen jejich lenost a tahání peněz z pojišťovny
@alkabo já ji radši dostanu zbytečně než abych si zabila další dítě... Fakt z toho mám respekt, máme v rodině zkušenosti s extrémními žloutenkami, kde novorozencům hrozila kompletní transfuze, a to měli Rh pozitiv, jen jiné krevní skupiny. Když jsem (až v těhotenství!) zjistila, že jsem rh-, tak jsem málem omdlela...
@alkabo jsem zdravotní sestra a není to blbost ,po potratu nemůžete vědět jestli dítě bylo Rh+ nebo -,pokud injekci nedostanete tak se vaše tělo bude chovat k případnému dalšímu těhotenství a plodu jako k vetřelci a bude se ho snažit dostat z těla .Ta injekce vás proti tomu chrání aby vaše tělo plod přijalo.
Blbost je si tu injekci nedat .
@inssomnia máte pravdu , souhlasím

@alfonska já bych taky nečekala a nečekala jsem, bylo pro mě psychicky nemyslitelné nosit si v děloze týden mrtvý plod, jela jsem do jiné nemocnice a tam mi pan doktor udělal hned revizi a mně se ulevilo, ukrátila jsem si trápení, nastalo dřív šestinedělí a nová naděje, že se můžeme brzo snažit o druhé mimčo a vyšlo to, hned po první přirozené ms máme chlapečka. ♥️