icon

Kolik dětí jste se rozhodly, že budete mít?

xkonecny
16. pro 2015

Zdravím všechny uživatelky. Na Facebooku jsem zabrousil do jedné debaty na téma porodnost a padaly tam různé argumenty, které podle mne nebyly ničím podložené. Napadlo mne, že se zeptám nejpovolanějších, a to sice Vás. Zajímalo by mne, kolik dětí máte, plánujete nebo chcete mít, tzn. konečný počet dětí? A také by mne zajímalo, co by změnilo Váš názor a přimělo mít dětí více, než je ten Váš plánovaný počet?

Strana
z6
kacca11
16. pro 2015

@smallinka ja myslim, ze tohle se ani zdaleka neodviji od poctu deti. Nejak nevim, co bych na tom mela uznavat, kdyz takovy nazor vubec nesdilim.

smallinka
16. pro 2015

@kacca11 tak ho nesdilej 😀

kacca11
16. pro 2015

@smallinka chtelas me uznani tveho nazoru, tak nejak nechapu tvou reakci...

smallinka
16. pro 2015

@kacca11 no prostě já si myslím tohle ty zas ono. Ty nesdilej nebo neuznavej muj názor a já nesdílím tvůj. Jednoduche.

luckiesj
16. pro 2015

Já jsem vždycky chtěla dvě děti, manžel jedno. Pak se nechal ukecat. Teď máme jednoho dvouměsíčního prcka, zatím většinu doby byl dost uřvaný, tak se manžel vrací ke svému názoru, že jedno dítě bude stačit, já jen doufám, že časem názor ještě změní 🙂

smallinka
16. pro 2015

@luckiesj hele znám málo lidi kteří by si po 6ti neděli řekli. Ano urcite chceme druhý spíš naopak 🙂 za 2,3 roky budete možná říkat něco jiného 😉

luckiesj
16. pro 2015

@smallinka Taky si myslím 🙂 Já teda už teď vím, že druhé chci..i přes ten porod a ubrečeného prcka...a myslím, že manžel k tomu taky dojde...přeci jen těch radostí, co s prckem zažijeme, bude určitě plno a prožít to jen jednou? Snad si to bude chtít zopáknout 🙂

palomitacheca
16. pro 2015

Uz na 1.schuzce s manzelem jsme se shodli na tom, ze bychom chteli 2-3 deti. 3 deti uz mame a citime, ze jsme kompletni rodina. Rozhodnuti by zmenilo jen to, kdyby se stala nehoda a dalsi miminko by k nam chtelo prijit neplanovane 🙂

vorllinka
16. pro 2015

Plánovala jsem si 2-3 děti. S narozením syna jsem si říkala, že klidně tři - on byl a je opravdu zlatý. Pak se narodila dcera a řekla jsem si, že už další určitě neee - ona byla dost uplakaná a náročná a teď jak roste a je čím dál víc skvělejší si říkám, že třeba jednou ještě jedno bude. Ale nechávám to na přírodě. Jestli máme mít třetí, tak ho mít budeme a jestli ne, tak ne 🙂

anetka1701
16. pro 2015

My jsme chtěli dvě. Už při prvním těhotenství jsem plánovala druhé, porodem se nic nezměnilo :o) Když jsem potubně blila desetkrát denně při druhém těhotenství, tak jsem neustále prohlašovala, že "dvojkou končím"... No, ruplo nám v kouli oběma :oD I přes dva císaře, vyhlídce že první tři měsíce těhotenství prozvracím, vyhlídce na další šílenou bolest, velkou operaci... se tedka stavíme na hlavu a už rok a půl se snažíme o třetí...

beatrice.h
16. pro 2015

@lamia Držím palečky, aby to čtvrťátko bylo s pindíkem.. 🙂 oukala jsem, že máš 3 holčičky - já mám taky (teď 5-ti měsíční) - ale touha po kloučkovi je tak silná, že nevím, jestli to bude poslední... pořád se to ve mě pere - ale bojím se, že to bude další beruška.. :( a hlavně ty kecy na vesnici.. :(

bonulinka
16. pro 2015

@luckiesj Jé, máme také říjňátko. Já si teď naopak v šestinedělí říkala, že by bylo bezvadné mít ještě jedno miminko, aby měl kluk sourozence věkově blízko k sobě.
Ale nebudeme raději pokoušet už štěstí, jsem ráda, že všechno dobře dopadlo. Dcery malého zbožňují, tak sám určitě nebude.

ann_87
16. pro 2015

Vždycky jsem chtěla minimálně dvě, později jsem si říkala, že bych chtěla tři.
Nyní mám jedno a doufám, že alespoň jedno ještě v budoucnu bude. Moc si to přeju, doufám, že se to splní 🙂

takarazestinusakury
17. pro 2015

@smallinka mýlíš se, je mnoho důvodů proč mít dítě jen jedno a to, že žena není mateřský typ je ten poslední důvod. Například nemá dobré zázemí, nebo manžela na baterky, pak uznej, že být doma sama na dvě děti není snem každé... 😉

kacca11
17. pro 2015

@takarazestinusakury poridit si jedno dite je stejne dobra volba jako poridit si dve, tri nebo treba sest. A to i v idealnim a harmonickem zazemi i vztahu. Nejak nechapu, proc je kolem toho, ze nekdo chce jen jedno dite tolik negativnich nazoru a nesmyslnych predsudku.

jamia
17. pro 2015

@kacca11 a co teprve kolem toho, když někdo přizná, že nechce žádné 🙂

hohe
17. pro 2015

Plán byl 2 - máme dvě... kdyby přišlo v 3. - což tedy v plánu není, tak by to byl osud 🙂

@takarazestinusakury jenom k jedináčkům... V prvé řadě, neodsuzuji nikoho, kdy by se rozhodl, že bude mít jedno dítě - důvody jsou různé, ale podle toho, co vidím kolem sebe... Se může stát, že jednou ten jedináček bude opravdu sám a nikoho nebude mít...

zuzineckah
17. pro 2015

Budeme mít 3, a to je konečná 😀 Ale kdyby mě manžel neukecával, tak bych klidně zůstala u dvou. Ale batole bude mít aspoň věkově blízkého sourozence, protože ségra už je náctiletá 😉

K jedináčkům - je to určitě každého věc jak se rozhodne. Hodně záleží na výchově. Nicméně já mám v okolí jeden odstrašující příklad, moje známá, s pohodovým manželem i dostatkem peněz, ale s absencí rozumu, se rozhodla, že bude mít jedináčka, aby ho mohla šíleně rozmazlovat. Nebyl to vtip. Dnes jsou holčičce 4 roky a je na zabití 🙄 Taky jsem kdysi s jedináčkem chodila a něco tak sebestředního jsem teda pak už nezažila 😉 Ale co mi říkala jeho maminka, tak oni další dítě ze zdravotních důvodů mít nemohli, proto byl sám. Patrně pak na něj nasměřovali veškerou pozornost a u něj to bylo výrazně na škodu, byť to mysleli sebelépe...

kookinka
17. pro 2015

Já vždy toužila po třech dětech. Taky je mám, ale nějak se nám to jedno vajíčko rozdvojilo 😀 a realita nyní? Do 14 dnů nám přibude pětka. Ta byla fakt neplánovaná, otěhotněla jsem přes antikoncepci. Už jsem držela papíry na přerušení v ruce, ale prostě jsem neměla sílu dát JI pryč. Probrali jsme to s manželem horem dolem, rozhodnutí bylo víceméně na mě. Moc se na ni těšíme 😵

macekv
17. pro 2015

My mame dva kluky, po 2letech, mladsimu je 18mes a snazime se o treti, mozna holcicku, ale spis cekam dalsiho kluka 🙂 ja vzdycky tvrdila, ze dve deti max. Kvuli financim a narocnosti, starsi syn je zivel, ale po druhem porodu se ve me neco zlomilo. Nedokazu to vysvetlit, ale touha po tretim, spis ze by to mohla bych holcicka, je silnejsi nez ja. Sice to bude narocne, ale zvladli to jini, zvladneme to tak . Manzel tretiho potomka vita, tak uvidime, co nam osud prinese. Tesim se na velkou rodinu a vim, ze to jednou vsichni ocenime. Mame jen sami sebe. Moje mamka zemrela pred 5ti lety na rakovinu a mam jen svoji segru a nedokazu si predstavit ji nemit. A dalsiho sourozence bych brala. Tak asi tak 🙂

macekv
17. pro 2015

@beatrice.h mame to stejne, akorat mame kluky 🙂 a ty kecy po vesnici taky, nehlede, ze v rodine i resi, ze jsme blazni, ze chceme tri deti

smillingangell
17. pro 2015

Máme tři děti a pro nás je to konečné,hlavně kvůli financím.Kdyby bylo víc financí šla bych do čtvrtého.

smillingangell
17. pro 2015

A to jsem si připadala jak průkopník tady v okolí se třema dětma.Holt vesnice a těch keců okolo,že tři děti a proč a bla bla bla.No,malý je 10 měsíců a po okolí se najednou začali hemžit těhule čekající třetí miminko. 😀 😀 Asi někdo musel být první 😀

bubinko1506
17. pro 2015

chceli sme dve, ale kedze sa nam uz takmer 4 roky nedari a 2x ivf bolo neuspesne, budeme vdacni aj za jedno, ktore si adoptujeme. ale ak si to priroda rozmysli a zacne spolupracovat, tak urcite dve 🙂

kacca11
17. pro 2015

@hohe sam muze zustat kdokoli, at jedinacek, tak dite z peti sourozencu.

smallinka
17. pro 2015

@takarazestinusakury jasně tyto důvody beru v potaz, spíš jsem myslela, když se tak žena rozhodne dobrovolně prostě jen proto, že jedno dítě je prostě dost je kolem něho hodně péče.....stačilo a raději půjdu do práce. To je podle mě spíše ambiciózní typ.

kacca11
17. pro 2015

@smallinka touhla po jednom diteti prece nesouvisi s praci. To pak lze rikat, ze matka peti deti je ma proto, aby do te prace nemusela a jen se doma flakala, ale to je samozrejme blbost, ze. Ach jo...

hohe
17. pro 2015

@kacca11 to ano... ale daleko větší je pravděpodobnost u jedináčka... hlavně sourozenec je většinou člověk o koho se můžeš opřít - teda u nás to tak funguje... kolikrát se ségrou si řekneme, že jsme blbky a za 2 minuty se nic neděje... jsme k sobě vždy upřímné, pomáháme si, podržíme se, podporujeme... vím, že to není samozřejmost - my jsme tak byly prostě vychované. Ségra je po manželovi hned druhý člověk, kterému volám jak dobré, tak zlé zprávy...

konidana
17. pro 2015

Jsem jedináček a tak jsem už od dětství věděla, že budu chtít dvě děti, aby si spolu mohly hrát. A vyšlo to :D Víc ani náhodou-v těch podmínkách co máme, jsem zralá na blázinec už takhle. Nevidím svůj jediný smysl života věnovat se dětem, potřebuji se realizovat i jinde a jinak.

smallinka
17. pro 2015

@kacca11 aha vidíš to mě nenapadlo.....takhle přemýšlet. že by se matka 5 dětí doma flákala??? tak to si vůbec nedovedu představit 🙂 prostě si mysllím že ženská která nechce jít do druhého prostě mateřský typ asi nebude. Mít dvě děti, které si spolu hrají je krásné.... a stačí to. Člověk nemusí mít 5 dětí, každý na to není, je to náročné. Tak prostě je hezké to tomu jednomu dopřát.

Strana
z6