icon

Výjimka vycházek během neschopenky. Poradíte?

hanyzka11
7. zář 2020

Ahoj holky. Setkala jste se některá s tím, že jste potřebovaly někde být, ale zrovna vám to nesedělo do vycházek? Dá se to nějak papírově ošetřit?
O co mi přesně jde. Jsem na neschopence a vycházky mám od 13 do 19 hodin. Už dlouho máme naplánovanou akci, na které jsem měla vystupovat jako součást souboru. Bohužel je vystoupení cca od 20-22 hodin. Na akci se hlásíme jmenovitě a určitě budou fotky a videozáznam. Takže načerno to nepůjde. Neexistuje nějaká možnost "legálního" povolení (od lékaře, od sociálky)? Není to žádná výdělečná činnost.
Poradíte? 🙂 Děkuji

Strana
z2
anis87
7. zář 2020

@marketka_m A prece chodej 😉 Me pred 3 lety prisli chvili po devate vecer 😉

benjik
7. zář 2020

@dendy88 nech si dát razítko od doktora klidně i na tu papírovou část. Nebo také teď nemusíš nic a jen, když bys zjistila, že tam byla kontrola,tak si k firemnímu doktorovi dojdeš pro potvrzení.

tulikiss
7. zář 2020

@hanyzka11 ja mam zkusenost z druhe strany 😀 delala jsem na socialce, ne primo kontorly, ale s koleginema jsme o tom dost mluvily, co vsechno uz zazily.

daisymaminka
7. zář 2020

@marti89 Souhlasím, ale teda ještě jsem neslyšela o tom, že by někdo potřeboval neschopenku a mudr. ji nevypsal.

hanyzka11
autor
7. zář 2020

@tulikiss tomu věřím 🙂

hanyzka11
autor
7. zář 2020

@benjik a při e-neschopence si člověk dá razítko kam? Čeká mě taky vyšetření mimo vycházky :(

marti89
7. zář 2020

@daisymaminka U mami v práci to 2 nevystavil doktor, že nevidí žádný zvláštní důvod (jen tenhle měsíc), třeba mamka si s natrženým vazem v rameni (což nevěděla, myslela, že má skříplý nerv), musela dojet do nemocnice, protože jí nedal doporučení na rentgen ani k ortopedovi, tak jí neschopenku vystavili pak v nemocnici.. Aneb když je zase doktor víc než Bůh, je možné ledacos a oni bohužel musí chodit k firemnímu..

aselluska
7. zář 2020

@hanyzka11 spíš bych se "bála", že si někdo, kdo tě má rád vyfotí a pak nahlásí. Takových bonzáků všude běhá.

benjik
7. zář 2020

@hanyzka11 máš přeci vytisknutý papír pro případnou návštěvu kontrolora. Průkaz práce neschopného pojištěnce. Ten zůstal. Tobě ho nedali?

hanyzka11
autor
7. zář 2020

@benjik ne :( kdo mi ho vystaví? Ten,co vypsal neschopenku?

benjik
7. zář 2020

@hanyzka11 ano. Měl ti ji dát automaticky. Obzvlášť, když máš vycházky. Jsou tam napsané jejich časy.

Strana
z2