Je Babylonia nosítko ergonomické a vhodné pro nošení miminka?

Zodpovězené
12. zář 2019

Dobrý den,

mám zapůjčené nosítko Babylonia se třemi měnitelnými dily. Je nosítko vhodné (ergonomické)?

V 1. měsíci jsem na chvilku do něj miminko dala a vždy za chvilinku usnul, ted ve 2. měsíci mi v něm pláče. Mate s tím prosím zkušenost? Pokud nosítko není vhodné, jake jsou prosím jiné varianty v podobné cenové relaci?

Plánuji nosit cca aspoň do 1 roku a preferují nosítko, vázat šátek v zimě mi přijde moc složité 😉

Děkuji!

Dobrý den,

vámi zmiňované nosítko je v podstatě nosítko kopírující nebo inspirující se nosítkem Manduca.

Je tedy ergonomické, ale není to úplně topka a dle toho je pak i variabilní a pro někoho i méně pohodlné. To že miminko na nošení reaguje pláčem může mít více důvodů než jen nekomfort v nosítku. Často je to jednoduše únavou, nebo bolením bříška, také může být více oblečené atd. ideální je dítko dát do nosítka a ihned s ním jít na procházku. Děti jsou velice empatické a pokud vy jste si nejistá, či nervozní, tak tento strach dítě vnímá a reaguje na něj pláčem. Rodič si pak myslí, že dítě nechce být v nosítku a neuvědomuje si, že dítko reaguje na něho a ne na nosítko.

Pokud byste si více věřila v jiném nosítku pak i zde je veliký výběr.

Nejpříjemnější jsou nosítka šitá přímo ze šátkoviny, tedy z materiálu, ve kterém se nosí děti. Jsou tkané tak, aby pružily správným směrem, často jsou tkány z příměsí, které mají termoregulační vlastnosti či vlastnosti zvyšující nosící komfort. Nosítka šitá z těchto materiálů pak jsou také velice pohodlná, jak pro nosiče tak pro malého nošence.
např. https://www.moisha.cz/nositka/
dále pak jsou velice kvalitní a příjemné značky českých výrobců Monilu, Donkey, Andala, Martys atd, které také šijí nosítka v roustoucích verzích.

či např. zde https://www.isatky.cz/prezkove-nositko-2/

Pro správný výběr je ideální možnost si nosítka vyzkoušet, což můžete buď v některých podpůrných mateřských centrech ve svém okolí nebo na některých srazech a akcích pořádaných ve vašem okolí FB skupinkami.

Přeji dobrý výběr a mnoho pronošených chvil.

Silvie z Bejbacek.cz