Praní dětského prádla. Je vhodná značka prášku Jelen anebo vybrat jiný prášek?

Zodpovězené
10. led 2019

Dobrý den,

prosím vás máte zkušenost se značkou Jelen a jeho používáním na praní dětského prádla? Případně poradíte nějakou značku šetrnou k přírodě? (používám i sušičku) Navíc u partnera v rodině se vyskytují alergie a i atopický ekzém, tak kdyby náhodou miminko něco takového zdědilo, abych zbytečně nedráždila pokožku.

Děkuji za odpověď.

Dobrý den,

určitě bych doporučila vybrat jiný prací prostředek, protože Jelen obsahuje syntetický parfém, což je velmi riskantní složka.

Osobně jsem velice spokojená s pracím kokosovým mýdlem od Alchemix-laboratory, které je nově v oběhu a má snad jako první na trhu obsažený i citrát (změkčovací bezpečná složka), takže není k těmto vločkám nutno již používat tolik sody na změkčení tvrdé vody a také zlepšuje prací schopnost. Je pochopitelně naprosto biologicky odbouratelné a šetrné k přírodě a zároveň zcela bezpečné s ohledem na obsažené látky. Můžete si vybrat několik variant s přírodní vůní, ale pro malé miminko bych volila čistý bez eo, v případě praní světlého prádla nad 60C přidejte perkarbonát sodný.

http://www.prirodaregeneruje.cz/kokosove-mydlo-...


Přeji Vám krásný den.
Pavla