icon

Kdy je nejlepší čas vodit děti do školky?

95newmommy2020
12. lis 2023

Já vodím syna na 7:50-8:15 cca. Jenže od 8:30 mají nějaký kruh, řízenou činnost, svačinu, vycházku a pak oběd. Po oběde ho vyzvedává babička. A on si stěžuje, že si nestihne pohrát, že hned musí uklidit hračky a ten kruh ho moc nebaví.
Já jsem zvyklá chodit do práce až tak na 9. Má pracovní doba je flexi, tak si to mohu zařídit. Přemýšlím, že ho budu vodit dřív, ale bude to znamenat vstávat za tmy. Tak by ně zajímalo na kolik vodíte děti a jestli jste s tím spoko.

Strana
z6
95newmommy2020
autor
12. lis 2023

@andelka to je drsný, v 5 je vlastně ještě noc. Jsi ranní ptáče? Já mám docela pomalý starty, mám budík na 6, obvykle mi nejde vstát, pak mám další pokus v 6:45 a do 7:00 až 7:30 se vyhrabávám. Ale chtěla bCh vstávat dřív.

95newmommy2020
autor
12. lis 2023

@te_reza budeme to zkoušet, jen doufám, že tam neusne. 😄

marketa1218
12. lis 2023

Ve školce mají být děti do 8h. Já vodím, tak na těch 7.30, když přijde dýl, tak už si nestíhá pohrát a to se potom trošku rozciluje 😃

daisymaminka
12. lis 2023

Když jsem byla s dcerou doma (skoro do 4 let), vodila jsem kolem 7,45. Děti musí být ve školce nejpozději v 8 hodin. Všechny děti. Když jsem se vrátila do práce, začal dceru vodit manžel. Je OSVČ, takže si do dílny může přijít, kdy chce, ale nezneužívá toho. Vstává v 6, budí dceru nejpozději v 6,30 a ve školce bývají mezi 7,15 a 7,30. Já už v 6 ráno sedím v práci ve městě 30 km dál. 🙈 Ale zase dceru vyzvedávám v 15 hodin a máme hezké odpoledne... Je to ale trochu dáno i tím, že jsme s mužem spíše ranní ptáčata.

sarihy
12. lis 2023

Školka jela 6.30 - 17.30, předškoláci příchod do 8, zbytek do 8.30...Holky jsme vodili na 7, někdy dříve, občas otvíraly školku, vyzvedávání po 15..

martina8084
12. lis 2023

vodila jsem syna na 6:15. Akorát otevírala školka. Musela jsem do práce. Pohrát si stačil dostatečně.

drep
12. lis 2023

Školka má od sedmi, chodíme na sedmou a protože tam chodí hodně doktorských dětí, tak se potkáváme v šatně (všichni pracujeme od sedmi a všem nám tolerujou pozdější příchody). Jednou týdně vyzvedává děda po obědem, jednou až 2x já, když jsem po službě. Jinak buď babička v 14:30 nebo manžel po třetí. Stíhá všechno. Vidím, že je ráda, když je tam první a sama a má na chvíli učitelku sama pri sebe

daisymaminka
12. lis 2023

@95newmommy2020 Vstávám 4,30 !! 🙈 Jsem ranní ptáče, takže mi to takový problém nedělá. Někdy ale už čtvrtek, pátek nechápu, co ten budík po mně chce. 😅

andelka
12. lis 2023

@95newmommy2020 nejsem vůbec ranní ptáče. To byla doba, kdy jsem měla směny. 6:30-14:45 nebo 13:45-22h. Ráno pak s dětmi v 6:30 vstavacka. Ale do školy jsem vstávala obvykle 6:10, děti když byly malé tak běžně kolem 5h. Teď vstávám já 6:20, malý 6:40 a starší školní děti v 7. V práci musím být 7:45.

andelka
12. lis 2023

@95newmommy2020 manžel pracuje od 6h, vstává 4:30. V době kdy ty vylezeš z postele jsou jinak lidi většinou už v práci.

lentilkah
12. lis 2023

U nas- vesnicka skolka je zacatek skolky v 7:20 s tim, ze od 6 je mozne dat deti do skolni druziny (pro pracujici rodice).
Konec skolky i skolni druziny je v 15 hod.
Zatim jsem doma s mladsi, jak to budeme pak pytlikovat netusim.

95newmommy2020
autor
12. lis 2023

@daisymaminka Ty kráso, to je opravdu hodně moc brzy.

aspie83
12. lis 2023

@95newmommy2020 u nás musí být děti do osmi ve školce.. zatím jsem na RD, tak chodíme tak kolem 7.45, a to vstáváme v 6.20 kvůli venčení psa. Od ledna se vracím do práce, takže bych potřebovala, aby děti byly ve školce nejlépe tak kolem sedmé, takže to bude zajímavé 🙈 bohužel zatím odmítají, že bych třeba venčila, zatímco oni by třeba snídali u pohádky, což by nám ušetřilo tak 20 minut 🙄

ee.liska
12. lis 2023

Školku máme od šesti do šesti. Syn chodí mezi sedmou půl osmou. Vyzvedávám po třetí. Chtěla jsem dřív, ale teprve o půl třetí vstává, než se nasvačí … Vstáváme v klidu v půl sedmé.

95newmommy2020
autor
12. lis 2023

@andelka Já mám sice flexi dobu s core 9-14:00, ale mě se nevyplatí být v práci brzo, často mám pohovory až odpoledne, čas od času i od 17 hodin, když kandidát jinak nemůže. Jinak manžel má dvousměnný provoz a když má ranní, vstáva v 6. Doma je nějak před 15 hodinou a on je tak rozbitej, že si jde lehnout a spí 2,3 hodiny ještě, a jeho to ten deficit dožene.

95newmommy2020
autor
12. lis 2023

@aspie83 ty jo, ještě venčit. To taky zabere nějakej čas.

ninive211
12. lis 2023

@95newmommy2020 Proč máš budík na 6, když z postele vylezeš 7:30?Jaký to má smysl? Jen se okrádáš o čas hlubokého spánku, protože po zazvonění budíku je to určitě už jen takové to pospávání a povalování, snění. Nevím, v kolik chodíš spát, jestli o půlnoci, posuňte čas spánku na dřívější dobu, tělo ti zřejmě dává signál, že prostě spí málo, proto máš problém vstát.
Já vstávám 5:40-5:45, v 6 budím děti a v 6:30 po nich chci odchod (ne vždy se zadaří). V práci jsem 7:15-7:20, mám 7h dobu a v ateliéru chci končit po 6h, tzn v některé jiné dny tam jsem ťřeba skoro 8h (I s pauzou), takže do 15:15 a vyzvedávàm před čtvrtou. Ale většinou se snažím nejpozději 15:30 a vždy jim říkám: čím později přijdu do práce,tím později tě vyzvednu-a jak makaj oba (starší už je 3.rokem v družině, MŠ předškoláků je díky bohu v budově školy)

me_druhe_ja
12. lis 2023

@kristyn86 neboj, to není povinnost, ale jen možnost pro ty nejmenší. A málokdo to využívá, stejně všichni pracujou.....v naší školce chodí takhle domu jen jedna holčička

te_reza
12. lis 2023

@95newmommy2020 vstávám v 5, přes zimu se mě dvakrát nechce, ale vstanu s prvním zazvoněním, vstávat tvým způsobem, tak jsem celý den úplně nepoužitelná.

95newmommy2020
autor
12. lis 2023

@ninive211 Já totiž nedokážu hned vstát, potřebuju nějaký čas na to se probrat, hlavně když je tma.. Ráno mi jakoby padaj oči, je těžký je udržet otevřený. Proto mám to vstávání roztahaný, ale chtělo by to zefektivnit.. Chodím spát tak v 22:15-23:00. O víkendu se přirozeně budím kolem 8:30.

nicedaisy
12. lis 2023

Já bych tam syna potřebovala dávat ideálně v 5:45 abych stihla být v šest v práci 🙈😀. Ale přicházíme mezi 6:20 - 6:40, jak se to povede. Bývá většinou druhý,max třetí. Vyzvedávám ho chvilku po 15h a bývá poslední max předposlední (zajímalo by mě,kde rodiče pracují 🤔). Jinak MŠ je od 6 do 16. A příchod max v 7:45 a odchod v 15:45.

95newmommy2020
autor
12. lis 2023

@te_reza A když vstaneš hned, tak se ti nemotá hlava a nepálí oči? Já jakoby mám i to tělo takový zatuhlý, že nedokážu hned “vystřelit”.

goovana
12. lis 2023

@andelka když jdu Do práce chodí na 6
Když nám volno tak aby v osm byla ve třídě

emillyhk
12. lis 2023

@95newmommy2020 Můžu nevyžádanou radu? Jako bezdětná jsem ráno taky neustále posouvala budík, nebyla jsem schopná vstát. Ať jsem si nařídila budík jakkoli, stejně jsem vstávala až v půl osmé 🤦‍♀️ Syn vstával první rok v pět ráno, pro mě drsný, protože i když jsem únavou padala celý den na pusu, tak před půlnocí jsem prostě neusnula 🙈 Časem si to sedlo, vstával později (v šest, půl sedmé), teď spí klidně i do těch sedmi. Manžel vstává denně ve 3:20, takže v osm večer už oba spí, já si potom pustím Netflix, brouzdám po netu a kolem desáté normálně usínám. Jako blbý je, že z odpolední se vracím cca ve 21:30, to už skoro usínám v práci, ale celkově je to super - ráno vstávám kolem šesté, hodně často i před budíkem. Takže jestli máš ráno problém vstát, tak buď upravit režim večer nebo se ráno vykašli na ambiciózní plány s časným budíkem a prostě si ho nastav maximálně 15 minut před tím, než potřebuješ opravdu reálně vstát a jít 😉

daisymaminka
12. lis 2023

@95newmommy2020 Jo, je. Ale je to zvyk. Byla jsem tak zvyklá před mateřskou a teď po rodičáku jsem do toho opět skočila. Kromě neděle chodím spát nejpozději kolem 21 hodiny, často jdu s dcerou i ve 20 hodin. Je to napalici, ale pokud chci mít něco z toho odpoledne s dcerou, nemůžu jinak. Potřebuji hodiny a ty nadělám jen jedním dlouhým úředním dnem a tím, že jezdím na 6. Krom pondělka jsem doma mezi 14,30 a 15 hodinou. Pak v pohodě zvládnu a stihnu vše, co chci. Hřiště, vycházku, nákup, tvoření doma, zahradu... 1x týdně i uvařím a 1x týdně i uklidím. ☝️😁 Ale jo, večer padnu a spím a koncem týdne nechápu, co ten budík chce. 🙈

ninive211
12. lis 2023

@lentilkah Konec školky v 15:00? Na vesnici, kde předpokládám 90% rodičů musí do práce dojíždět? A přemýšlejí vůbec v těch školkách? Jako druhákovi ve družině už eventuálně dáš klíče a dojde domů sám, ale školkáček...

lenerka1
12. lis 2023

Synovi, když byl maličký, vyhovovalo chodit na otviračku, která byla naštěstí v 7. Nedělalo mu dobře přijít do plné třídy hrajících si dětí, nechtěl se mě pak pustit, když byl první, problémy s předáváním paní učitelce přestaly.

95newmommy2020
autor
12. lis 2023

@nicedaisy Možná jim vyzvedává němdo jiný, protože jinak by to stíhat nešlo. 😁

kamino
12. lis 2023

právě z důvodu, aby si stihl pohrát jsme ho vodili před 7.30.. od 8 už měli program a i tak prskal, že si nestihl pohrát...

ninive211
12. lis 2023

@95newmommy2020 Tak já taky jsem ráno trochu rozbitá a někdy mě probudí až ranní kafe v práci, ale "vstávat" tvým způsobem, jsem polomrtvá ještě v 10. To radši teda vstaň dřív a dej si třeba studenou sprchu, ale "vstávat" hodinu a půl...pro tělo je to po všech stránkách špatně. Buď teda víš, že ti stačí vstávat v 7:20, tak si dej budika max. na sedmou, anebo potřebuješ vstávat dřív, tak si ho dej na 6, ale opravdu vstaň z postele! Třeba se protáhnout, zacvičit si, uvař kafe, sprcha...ale neválej se v posteli, kdy zavřít oči = usnout

Strana
z6