Obavy z přístupu personálu ve školce. Dali byste tam dítě?
Naše dítě ještě do školky nechodí. O naší školce jsem neslyšela moc chvály. Když jde školka na procházku, jdou obě učitelky buď vepředu, a nebo vzadu. Přitom za nás bylo normální jedna tam a druhá tam, aby měly nad dětmi kontrolu. Dnes jsme zase školku potkali, a překvapilo mě, že jedna z učitelek na děti pořád křičela. Pak se rozčilovala že jsou hluchý, že nemají uši, přitom ty její povely fakt nebylo dobře slyšet když kolem dokola hučel provoz aut a náklaďáku. Dávaly byste dítě do takové školky?
Máš -li jinou možnost...
Ano, dala. Děti nejsou zvyklé, poslouchat, co jim dospělý říká, brebentí a vůbec neslyší. Nedivím se, že si někde pořizují zvoneček nebo píšťalku.
Pokud máš možnost, vybrala bych jinou školku. Když víš, že to tam takhle chodí, tak proč riskovat, když víš, že bys nebyla spokojená s jejich přístupem.
Co to znamená, že jsi na ni neslyšela moc chvály? Nějaké konkrétní stížnosti? Jak to má třeba aspoň 5 rodičů? Co děti? Byla ses podívat ve školce, mluvila jsi s učitelkami?
Jaký mají školní vzdělávací program, velikost tříd a vybavení, jaké pro děti chystají aktivity? Jak spolupracují s rodinami dětí?
Posuzovat, že školka je špatná jenom kvůli tomu, že jdou obě učitelky vedle sebe je podle mě trochu ukvapené. Pokud jdou vedle cesty, po které jezdí auta, potřebují, ať je děti slyší a to se nejlépe dělá tak, že se na ně mluví nahlas.
do skolky, kde by se mi nelibil pristup k detem bych dite nedala. Ale overila bych si vse sama, obcas jsou to stare drby nebo nepravda. Dcera presne takhle sla do "pomlouvane" skolky (diky drbum mi ji vzali jeste pred 3. rokem 🙂 ) a byla tam velmi spokojena, nebylo vubec nic spatne.
Pokud bych sama dosla k nazoru, ze se mi pristup ucitelek prici, radeji bych hledala soukromou
@mollyweasley Kamarádka tam měla ještě loni syna, a nespokojená z mnoha důvodů. Šikana ve školce, která se nijak neřešila, míchání dětí větší + menší, v předškoláku se učí malovat teprve kolečka, na procházky chodí i 5 km, školka spolupracuje s domovem důchodců a domovem pro mentálně postižené, tak děti tam musí chodit předvádět různá představení...🙄 A slyšela jsem to i od více rodičů.
Kolik dětí mají 2 učitelky na starost na procházce? U nás chodí děti po vesnici, žádné kamiony a auta tu kolem nich nesviští. Jakmile jim chybí i jen jedna učitelka, na procházku nejdou a zůstávají před školkou na hřišti. Jsou na to přísná pravidla a nikdo by si netroufl vzít si nějaký průšvih na triko. Já bych nedala dítě do školky, kde to stojí za prd, ale každý máme jiné možnosti a my ty vaše neznáme. Kolik dítěti je? Plánujete být doma se sourozencem nebo je možnost vozit dítě po cestě do práce jinam? Může se zapojit manžel do docházky, jste mobilní autem? To si všechno musíte zvážit vy a podle toho se rozhodnout. Pokud máte možnosti jiné, rozhodně bych dala jinam, ale pokud nic jiného nezbývá...
@cherie24 Mají tak 20-25 dětí. Já můžu zůstat doma, s tím problém není.
Takhle, řvaní na děti a neřešení šikany by mi vadilo a asi bych tam dítě nechtěla. Zbytek je ok. Ve spoustě školek míchají děti napříč ročníky, spoustě dětem to naopak vyhovuje. V rámci grafomotorických cvičení při přípravě na školu se učí správně malovat jednoduché tvary tak, aby si uvolnili ruku - takže vlnovky, kolečka, čtverečky, to je normální i jinde. 5 km procházka není nic strašného, je to cca 1 h chůze, možná pro menší děti 1,5 h, což odpovídá běžné době vycházky ve školce. Různá představení při vítání občánků, při různých akcích ve městě, pro důchodce pořádá hodně školek a nepřijde mi to špatně, určitě je možné účast odmítnout. Spousta dětí si připadá důležitě.
A tobě vadí, že dělají představení pro mentálně postižené a seniory?
A vadí ti, že děti chodí delší vzdálenosti?
Co to vadí na smíšených třídách? Vše má svá pozitiva...
Jako šikana je problém, na druhou stranu, dnes se šikanou ohání kdekdo, i když to do šikany má daleko...
@hafika 5km za hodinu? Děti ve věku plus mínus 3-5 let? 🙈🙈🙈🙈🙈 Dcera má 4 a jdeme 2,5km tak 2 hodiny. 😀 musíme zkoumat každej klacek, kaluž, strom, trhaji se kytky, listy, támhle mravenec, támhle hlemýžď.... povídáme si o všem. 🙂 nevím no, takové ty tupé procházky strojovým tempem pro malé děti moc nechápu
Kolečka se ve školce opravdu malovat neučí.
Spolupráce s domovy pro seniory a postižené je úplně boží věc a ve snu by mě nenapadlo, že by to mohl někdo považovat za negativum školky.
Nekydnout s dětmi na zahradu a vzít je na procházku je krásný počin.
Možná bych si našla i jiné recenze, než tady kamarádku, které zjevně vadí i to, že jsou špagety moc dlouhé a špenát moc zelený.
@hafika 5 km jdu já hodinu a půl, když teda normálním tempem. A u malých dětiček mi to přijde extrém.
@mollyweasley A ty děláš ve školkách že víš, co tam malují nebo nemalují? Nevím co je božího na tom, tahat malé děti k postiženým nebo k důchodcům, a dělat z nich cvičené opice. Za mých školkových a školních let tohle neexistovalo. Ať si tam jdou dělat estrády ty učitelky když mají teda potřebu.
Vsak at chodi na prochazky. Koukni kolem sebe. Decka liny, pindaj, kdyz maji ujit par kilometru. Predstaveni v domove apod je naprosto bozi. Moje zpivavaly v domovech i na vitani obcanku. Si myslis, ze je to nejak poznamena?
@cherie24 A našemu jsou 4.
@kakba A proč teda nezpívají dospělí, když je to tak boží?
Jezis, tebe bych chtela mit jako matku decka ve skolce. Samej problem. Radeji si zaplat soukromou, zaplatis si za to, co budes chtit, nebo vis, co? Nedavej dite do skolly vubec.
Samozřejmě že dělám ve školce, proto vím, že existuje něco jako grafomotorika, která má své zákonitosti. A není to o kreslení kolečka, ale o koordinaci.
Ohledně toho domova důchodců... asi bez komentáře a večer poděkuju všem svatým, že k nám do školky nejdeš.
Tak mimo jiné je to učí, že staří a hendikep patří k životu. Možná by to chtělo kapku sebereflexe.
Od nás je to na autobusové nádraží asi 2 km a už když bylo dětem kolem 4 let, tak jsme tam za půl hodiny došli, byl tam vyřazený důlní vozík a chodili jsme si tam hrát. Většinou to byla procházka na 2 h, protože jsme šli ještě různě oklikou, vyzkoušeli několik hřišť a dohromady těch 5 km zhruba dali. Když je venku např mokro nebo mží a není možné si moc hrát, tak je lepší procházka než sedět vevnitř.
No ty jsi tedy sen každé učitelky a každé školy a školky. Tak si nech dítě doma na domácím vzdělávání. Jedině, co bych řešila je případná šikana, jinak ostatní je naprosto O.K… proč proboha děti nesmí vidět důchodce či mentálně postižené? A proč se nemůžou učit vystupovat před lidmi a že mezi námi jsou i jiní….
Nevidím na tom nic špatného , když chodí do domova důchodců nebo k postiženým lidem. Doufám, že tvůj syn nepůjde do žádné školky. Protože všude jsou besídky třeba na den matek , Vánoce apod.. A přece nenechaš ze svého dítka dělat cvičenou opičku. Co se týká procházek tak v tom také problém nevidím.
nechte si dítě doma a učte si ho sama. Bude to nejlepší. Pro všechny.
Tak dejte díte do soukromé školky. Kolegyně to taky udělala - platila 40k ročně a řešila stejně vši, věčné problémy s učitelkami, s jídlem...
Holky, zase všechny znaky trolla. Anonym na nesoukromé téma, schválně naprosto dementní názory, 5km jde hodinu a půl tak možná hemiparetik po mrtvici. Nekrmte rosalindu, pampelinu ani žádnou jejich reinkarnaci.
Teda konec tehle zpravy mne naprosto sokoval🤮.Ja bych naopak nechtela,aby rodice s takovym nazorem meli deti ve skolce s mymi detmi,vnoucaty.
Nevím, protože to dítě třeba naučí respektovat i “jiné” lidi, seniory a podobně. Protože nebudou mít potřebu se smát lidem s hendikepem. Věkově smíchané třídy jsou super. Jednak to dítě posouvá a zároveň otevírá empatii vůči mladším. Prochazka, perfektní věc, v dnešní době mobilu a rodičů co posadí děcko k tv. Můj syn je v jeslích od roku a 4 měsíců, od 2 let ve školce státní a jenž nej perfektní kluk. Zatomty separované děti, to je kapitola sama pro sebe
Počkej, 5 km jdeš ty jako dospělá hodinu a půl? 🤔 Prosímtě nepřeháněj. Evidentně není na školce ani klika dobrá, tak tam dítě prostě nedávej a je vyřešeno. 🤷♀️ Já zas nerozumím tomu, jak by měla učitelka komunikovat jinak než nahlas říct (ano, mnohdy i zakřičet), když jí tam nonstop hlučí 20 dětí a ona prostě musí udržet jejich bezpečnost, třeba se strkají u cesty. Jestli má za každým osobně 3x přijít a požádat nebo jako co. 🙄 A jestli by děti měly být raději pořád zavřené na zahradě, aby neudělaly zbytečný pohyb navíc? Ano, taky se mi nelíbí zbytečná buzerace, ale sama bych na to neměla nervy, musí to být neskutečně náročné, tak nebudu řešit každý prd, co udělala a neudělala učitelka špatně. Evidentně máš informace asi z 5 minut a na tom stavíš celý dojem, tak těžko hledat argumenty. Nelíbí se ti, tak voz dítě jinam nebo nikam. Dnes je tolik možností, že není problém si dítě nechat klidně až do střední doma. 🤷♀️ My nevíme, jestli je tam fakt blbá atmosféra a dlouhodobě to tam nefunguje. Treba jo. Ale věci, které píšeš mi připadají jako normální chod školky a někdy si to člověk představuje hrozně poeticky, ale dennodenně se starat o několik desítek dětí nebude žádný med.

A jinou v rozumné vzdálenosti nemáš?
Přece jen teď nastupují už slabší ročníky a je větší šance se dostat.