"Střídavá péče" a dvě školky

nikush150
24. bře 2019

Zdravím a přeji všem příjemnou neděli. S otcem syna máme domluvenou péči o syna týden a týden, já se přestěhovala 40 km daleko a bohužel jsem zůstala i bez auta. Syn chodí od ledna do školky poblíž otce, já bydlím v malém městě se školkou a školou a vozit ho do školky tam je pro mě časově dost špatné. Proto bych ráda zkusila zařídit školku i tady. Nemáte s tím některá zkušenosti zda je potřeba něco navíc nebo je to pouze na domluvě s MŠ? Díky moc

makronka222
24. bře 2019

Ty blaho, to bude mit dobrej gulas... neni lepsi se prestehovat nekam pobliz? Takhle to zas odsi*a jen to dite. My s ex bydlime 2km od sebe sby dite melo skolku a prostredi staly a ne nejaky nandrkovani x kilaku sem a tam. At mi nikdo nerika, ze jina moznosti nebyla. Bydleni a prace se najde vsude

zmrzlinka
24. bře 2019

A nemůžeš se přestěhovat?Pro dítě by to bylo lepší...

svetlanalana
24. bře 2019

Nemám zkušenost, ale radila bych danou situaci probrat s psychologem, který by Vám mohl říct o možných následcích na život do budoucna pro to dítě a zvážila by jste, jestli nemá náhodou cenu se raději přestěhovat

irena1111
24. bře 2019

@nikush150 no to stěhování sis možná měla rozmyslet. Zkus se vžít do toho dítěte. Nejen že už takhle má v hlavě chaoz když je týden s maminkou a týden s tatínkem, k tomu bude mít ještě každý týden jiné učitelky a děti a jiný režim ve školce a v budoucnu bude každý týden probírat jiné učení ve škole a třeba se učit jinou metodou. Vždyť z toho musí mít ten kluk v hlavěn totální chaos. Je sice fajn že jste se s bývalým dohodli na střídavé péči a nehádáte se nebo nesoudíte, ale tvé odstěhování opravdu nebyl dobrej krok.

ivular
24. bře 2019

@nikush150 Četla jsem o případech, kdy kvůli střídavce navštěvovalo dítě dvě školky. Podrobnosti ohledně byrokracie ale nevím.
V každém případě se připojuji ke komentářům výše. Pro děti je často náročná i jen jedna školka. Toto bych dobrovolně neudělala - a dokonce i soudy už přestaly nařizovat střídavky, pokud by dítě muselo navštěvovat dvě školy/školky.

xxx3d
24. bře 2019

Hele, já jsem si rozklikla tvůj profil a vidím chlapečka ani ne 3 roky. Obecně pro tenhle věk mi střídavka přijde nevhodná po týdnu. A teď k tomu ještě i "druhá" školka.
40 km není taková dálka, myslím pro tebe.
Já na tvém místě bych se zkusila domluvit s mužem, otcem dítěte.

nikush150
autor
24. bře 2019

@makronka222 Ono je rozdíl bydlet na vesnici s 200 obyvateli a ve městě s 10 000 a více obyvateli, i tak jsem bydlení hledala 5 měsíců a bezvýsledně v okolí 25km nic a když se dva naskytly byly nad rámec mé finanční možnosti. A to stejné je s prací...nebráním se ji dojíždět, dělala jsem to vesměs vždy, kdybych měla auto tak tento problém neřeším a vozím ho. bohužel momentálně vím, že si ho ještě chvíli nebudu moci dovolit.
A na pronájmy hledím stále e dál, bohužel bezvýsledně

@ivular Za co jsem ráda, že syn se adaptuje naprosto všude, jen jak jsem psala docela dost času strávíme na cestě, samozřejmě pokud to půjde vyřešit jinak budu také ráda.

@irena1111 Ono ani bydlení pod střechou se člověkem se kterým nevycházíš pro dítě nejlepší není a jak jsem uvedla v okolí se nenaskytlo nic. Bohužel po půl roce kdy už je z toho člověk dost psychicky unavený jsem byla ráda za tento byt.

plysatko
24. bře 2019

@nikush150....zařídit druhou školku je možné a i celkem běžné, pokud rodiče s dítětem ve střídavé péči nebydlí v dosahu stejné školky či školy.
Co se střídavé péče týká, je to jen na uvážení a dohodě obou rodičů, s požehnáním soudu, jen sama autorka zná nejlépe svého syna a expartnera.

Můj osobní názor je, že pokud se oba bývalí partneři dokáží domluvit na pravidlech péče,
společné výchovy a dalšího, pak je střídavá péče rozhodně lepší volbou než život v disfunkčním vztahu či kontakt s druhým rodičem jednou za 14 x dnů mimo realitu všedních dnů v rámci víkendového režimu.

ivular
24. bře 2019

@plysatko "Vtip" je v tom, že děti, kteří střídavkou prošly, říkají většinou opak..

plysatko
24. bře 2019

@ivular u starších dětí věřím, nicméně u malých je to tak nějak celkem přirozené, záleží opravdu hlavně na rodičích....

karlajasmine
24. bře 2019

nedavala bych ho do dvou skolek, pripada mi to hrozny, podobne jako prispevovatelkam vyse. Pokud jste schopni se s otcem ditete dohodnout, co treba najit skolku na pulce cesty? Pak pojedete kazdy 20km, to uz se snad da..

treasurka
24. bře 2019

Chudák... A pak nemá být málo místa ve školkách. Já bych byla pro, aby střídavá péče probíhala, tak, že by dítě mělo jeden domov a vše s tím souvidejcí, a střídali by se u něj rodiče. To by mě zajímalo, jak často by do toho rodiče šli.

kaja2016
25. bře 2019

@plysatko Stridavka je mor. Neznam detskeho psychologa, co by to porucil. Mame to tu proto, ze nam to naridila EU a soudci se musi drzet smernice, aby nemeli problemy. Pry jsme tu dlouhodobe podcenovali prava otcu. Casem nam zakazou i rodicak a budeme muset davat deti do skolky v roce🙂 Jinak tridavka se casto dava i otcum, kteri se na zenach dopousteli domaciho nasili a podobne. Ono totiz vetsinou vztah je funkcni, pokud jsou oba rodice funkcni. Pokud vyjmecne dva funkcni rodice maji potrebu nezustavat s soucasnem chomoutu, tak dokazou spolu normalne dal bydlet . Stridavka je des bes.

kaja2016
25. bře 2019

@nikush150 Zkusenost s tim nemam. Ale byt tebou, tak tu situaci zkusim resit prez ospod. Taky si nemyslim, ze je to pro dite dobre. Ona ani jedna skolka celotydenne pred tretim rokem neni moc dobre. On se sice bude jevit, ze se dobre aklimatizuje, ale co se mu deje v hlave, to je otazka....ospod muze zkusit nejakou lepsi dohodu mezi tebou a manzelem. Mozna by syn mohl chodit do skolky nekde na pul cesty, od zari...no zvazila bych vsechno. Kazdopadne drzim palce!