icon

Dceři je 12 let a váží 99 kg, nevíme si rady

ladaw2
18. led 2016

Dobrý den, naší dceři je 12 let a váží 99kg a pořád přibírá, nevíme si s ženou rady ☹

Strana
z3
magdalenax
18. led 2016

@lajla přesně tak, souhlasím, a jak jsem i já napsala, zda jim půjde o to, aby ta malá zhubla, tak si prostě tu cestu najdou, i kdyby měli vyzkoušet to, co jsem uvedla, jelikož to není nijak nebezpečné

blondynka400
18. led 2016

@lajla víš ono to není vždy tak jednoduché. Malému dítěti můžeš něco "nařídit", ale v tomhle věku už je to horší.... Máme v rodině něco podobného a bohužel to moc řešení asi nemá 😖
Ad obryně, já od 13 let nevyrostla už ani centimetr (v té době jsem měla 180cm a stále mám) a jako obryně si nepřipadám 😉

mandala
18. led 2016

@lajla no tak já už právě utíkám jenom za jedním a někdy ani to ne, protože za ním běhají moje starší dcery, já to mám dobře zařízené 😀

tripisek
19. led 2016

No ja bych vam dala! Co jste to s ditkem udelali. Tohle je vzdycky chyba rodicu a at si kazdy rika co chce. Chudak bude nemocna a zivot naprd

lajla
19. led 2016

@blondynka400 není to jednoduché...jednoduche bylo to nechat zajít tak daleko...bohužel teď nic jiného nezbývá než se podřídit něčemu jinému nebo si nechat totálně podlomit zdraví
Moje nejstarší bude mít 9 takže už taky vymyslí a je těžké ji převádět na makrobiotickou stravu nemluvě o dalších dětech, zkuste nařizovat něco tříleté ohledně jiného jidla🙂 12 létě vysvětlis ta už má rozum...teda měla by mít...takže ano za mě to jde, vše jsou vymluvy, pokud chceš a mas cíl jde to, ale ne že dne na den

holubice.petra
19. led 2016

Dokud nezmeni cely zivotni styl cela rodina tak dite bude stale jen tloustnout...tezko bude hubnout kdyz bude mit na dosah stale nezdrave potraviny a lezet u televize...

blondynka400
19. led 2016

@lajla tříletou podle mne přehodíš na jiný způsob stravy docela lehce, rozhodně stanději než dvanáctileté. Víš nechci být ošklivá, ale podle mne moc nevíš, co se odehrává v hlavě obézního takto starého dítěte, co už s tím nějakou dobu žije a nějak se k tomu dostal. Obvykle hlavní problém je hlava.... A s tím se bojuje úplně nejůhř. A dokuď oni sami chtít nebudou můžeš se stavět na hlavu, ale stejně si nepomůžeš. A 12 leté dítě rozum, to jsi mne fakt pobavila 😀 To jsou puberťáci jako vyšitý 😝

lajla
19. led 2016

@blondynka400 myslim ze rozumim,nesouhlasim, ale je to tvůj názor...a celkové nám do toho nic není🙂 ať si váží třeba 300kg, když to nechali zajít tak daleko bude problém někde jinde
Znám kolem sebe hodně děti v tomto.věku a s jídlem.opravdu problém nemají ani s ničím jinym, nevím z kterého si kraje, třeba je to u Vás jiné, nedokáží posoudit ...problém je v hlavě
Zakladatelka stejně nemá zájem jinak by se do toho vložila, TOT vše a přejí pěkný den

blondynka400
19. led 2016

@lajla z Prahy. Takže ano, možná to tu je jiné 😝 😀
U synovce se to řešilo a řeší ze všech možných úhlů a a způsoby a stejně to dopadlo, jak to dopadlo. A teď už si může pomoct akorát on sám (je mu 15). Je to stejně jako u všeho, kdo to přímo nezažil, může akorát tvrdit, že jemu by se to nikdy nestalo a že snědl celou moudrost věta a jak je to jednoduché.... Navíc každé dítě je jiné, s nětkerými se to dá a s některými ne... Neříkám, že udělali vše ideálně, já bych taky udělala spoutu věcí jinak, ale jestli by byl konečný výsledek jiný, toť otázka.

samaber
19. led 2016

A není to vtip? Taková to váha a ještě tak hezky napsaná se mi nepozdava... Taky názor doktorky, myslím,že by ji už dávno poslala na obezitologii a do nemocnice na potřebná vyšetření, včas nápravu jídelníčku apod.. Případně by se řešili i poruchy příjmu potravy, aby co nejdřív došlo k nějakému zlepšení. Jinak já mám zkušenost - jedna matka krmila děti tak že obě měli 150kg ve 25 letech, její krédo bylo dobře se najíst - vyrůstala v hladu a chudobě, kluk to shodil v dospělosti a holka ne, ale ta je postižená takže ta je na jejich jídelníčku pořád. Pokud to tedy není vtip je potřeba, aby se celá rodina začala živit zdrave a chodit aspoň na procházky. Holce je potřeba zdvyhnout sebevědomí protože bez toho nezhubne,. Ideálně kdyby se dala najít nějaká dětská skupina se stejným váhový problém, aby ta holka věděla, že v tom není sama. Je vysoce pravděpodobné, že se jí asi smějí, což podporuje i jezeni z deprese a může pak klidně nastartovat anorexii bulimie a nehraje roli kolik váží, aby ta nemoc propukla

ladaw2
autor
19. led 2016

Ahoj díky,zaq vaše komentáře a rady.Jsem řezník a dělám v německu rána do večera a tak tu mám tak málo příspěvků, žena to ani neví,že jsem tu přihlášen.

ladaw2
autor
19. led 2016

To,že je dceři 12 let , má 99 kg a měří asi 170 cm je pravda.

ladaw2
autor
19. led 2016

Holka chodí k lékaři tak nějak pravidelně a v lázních byla už asi 3 x ,tedy každý rok na 4 týdny a vždy zhubla asi 5 kg , ale pak to zas začala nabírat,chyba je určitě ve stravě a samozřejmě za to může její máma,která je s ní doma každý den,ale ještě máme doma 5ti letého syna, takže to je další probém,ale ten má zatím váhu normální.Určitě si mnozí z vás myslí,že jsme nezodpovědní,ale já to bohužel neovlivním,protože jsem doma jen o víkendu.Fakt to není žádná sranda,co tu píšu,toto bych si nikdy nevymyslel.Ještě jedno díky všem co mě podporují a radí 🙂

werik153
19. led 2016

Já jsem měla ve 12 letech 38 kg. Tak si tohle nedokážu představit. Každopádně je mi slečny líto a určitě si nemyslím, že by tohle měla jen z jídla. Nemůže mát nemocnou štítnou žlázu ? Kamarádky syn, má v 8 letech váhu stejnou jako já ve 24 letech a to 56 kg....a právě mu přišli na štítnou žlázu.

pisisvori
19. led 2016

Tak na 170cm je to dost. Uz dostala menstruaci. Ja jsem ve 12 letech mela uz svych dnesnich181cm a asi 85kg, prestoze jsem zavodne hrala basket. Zhubla jsem sama po prichodu menstruace ve 13letech, tak za 4-6m na vahu okolo 72kg, pak uz jsem mela porad. Treba to tak bude u u vas. Samozrejme co nejlepsi strava a pohyb ji urcite neublizi😉.

shine2015
19. led 2016

Holky ono tvrdit ze trilete zmenis....mame dve dcery o rok od sebe a jedna ma 15kg a druha 30kg(4apul roku)...obe stejne podminky co se jidla tyka,jezdi na kole,jsou denne venku,v zime na hory,v lete k vode v cr i k mori.....behaji po venku...maji aktivit spoustu...starsi si ale prida 2x obed...napriklad teda....zeleninu maji na stole denne,ovoce taky...sladkosti minimalne....

pisisvori
19. led 2016

@werik153 libi se mi jak tady nikdo neresi vysku, kluk v 8 letech muze mit klidne 152cm, takze pak 56kg neni zase takova hruza. (synovec v 7 letech ma 145cm)

pisisvori
19. led 2016

@shine2015 jojo to je presne, nejlepsi o hubnuti mluvi ty co si daji obed s polevkou a pak zakusek a kdyz chteji zhubnout, tak vynechaji ten zakusek😉. Ale on i v tomhle ma kazdy karty rozdane a nekdo nic nemusi a nekoho normalni vaha stoji silene odrikani.

werik153
19. led 2016

@pisisvori No já mám 160 cm a mám ho pod rameno....tak nevím kolik může mít 140 cm ?

blondynka400
19. led 2016

@shine2015 já to myslela jinak. Tříleté změníš v tom, co mu dáváš. Takže snadno můžeš vyměnit třeba hranolky za brambory,protože stravu mu dáváš ty. Ale dvanáctiletá holka už si nenechá 100% diktovat co kde má jíst a co ne, když jí budeš moc zakazovat to co chce, sežene si to jinde....
Viz třeba ten můj synovec, věčně měnil zdravé svačiny se spolužáky za totální prasárny, a atd. a kvůli tomu, aby si sehnal jídlo, které on chtěl, dělal ještě mnohem horší věci....
@ladaw2 držte se... Za mne je jediná šance, že jí to dojde a začne jí to samotnou štvát...

ladaw2
autor
19. led 2016

Díky moc za podporu,tento týden má jít dcera zas na kontrolu k lékaři, tak jsem taky zvědav,každopádně to budem řešit ještě společně doma,někdo se ptal,jestli už menstruuje,tak odpovídám ano.

nupta
28. led 2016

Zjistila bych si od jejích kamarádek (třeba to poví i sama), co všechno sní ve škole - zda si kupuje k svačině či po obědě ještě nějaké sladkosti. Snad by pomohly i pravidelné rodinné výlety či alespoň delší procházky třeba o víkendu.

yelowangel
28. led 2016

@ladaw2 Mám tady z toho pocit že si všichni tady myslí že vaše dcera má tak 140cm tudíž šílenou nadváhu. Taky mám 30 kilo nahoře (a těhotenství za to fakt nemůže) a můžu za sebe říct že to ani není tolik vidět. Takže ano zvlášť pokud ji žena vidí každý den ani jí to nepřijde že je to tolik zvlášť pokud je tak vysoká. Za mě zkusit ji namotivovat k nějakýmu ne přímo náročnýmu sportu. Mě když se ptali tak jsem chvíli dělala aerobik, pak aikido, sama jsem začla denně jezdit hodinu na kole, opět jsem se vrátila k bojovým sportům (ale to je fakt makačka) a teď uvažuju aspoň o tanci protože po celým dni jsem fakt vyfluslá. Takže zkusit namotivovat nejdřív třeba spíš směrem ke gymnastice (nějaký ty cviky na koberci, protažení) ono ji to pak chytne ale musí mít pocit že se proto sama rozhodla. Už jenom to že se její váha pro začátek ustálí a už nepůjde nahoru je dost velkej úspěch. Poznámky typu "ty máš kejty" si nechte je to spolehlivej způsob jak jí dostat do koloběhu bulimie. Spíš pokud začne s nějakým tím cvičením se ženou ji chválit jak jí to jde a čím dál víc jí to sluší. Samozřejmě až pak několik čísel zhubne obětovat něco z výplaty a poslat ji na nákup že v tom starým už plave. To ji taky namotivuje. Pokud ale odmítá jakkoliv se hýbat jediný co pomůže je promluvit si se ženou aby důkladně prostudovala vhodný jídelníček pro její věk, poradila se s pediatrem a totální zákaz všeho sladkýho (včetně limonád). A je to hnusný ale odeberte jí kapesný! Jinak si bude moct nedostatek cukru vynahrazovat cestou do školy. Případný návštěvy rychlího odbčerstvení typu KFC nebo MC Donald vůbec neexistujou (můj důvod proč jsem tolik nabrala).Prostě ji pak tak hrozně hlídat aby neměla možnost zbodnout někde něco co nemá. Místo čokolády jí dejte ovoce. A mimochodem když jí jednou za týden povolíte kousek čokolády NEBO skleničku coca coly nic tak hroznýho se nestane, ona nebude mít takovej absťák a nebude mít pocit že všechno hezký skončilo a nastal dril. Další věc je pokud je totálně zabejčená že se sebou nic dělat nebude zkusit jí ukázat výsledky onemocnění z obezity. Například jak se o sebe pečlivě musí diabetici starat (podpadky neexistujou) a jak vypadá diabetická noha. Co by znamenalo onemocnění štítné žlázy - reakce na léky, pocit že už se z toho nikdy nevyléčí a její život bude záviset na výrobě léků, pokud by je nebrala znamená to smrt ale před tím než zemře oslepne....je toho hodně a je nutný se na to důkladně připravit. Jenom vy víte co na vaši dceru nejlíp platí jestli rozumná domluva, dril, nebo výhružky.

yelowangel
28. led 2016

@ladaw2 Jo mimochodem k tomu tanci neexistuje jenom klasika a latinská amerika. Zkuste navrhnou třeba břišní, ty jí pomůžou uvědomit si ženskost a následně na to taky bude chtít se sebou něco dělat. Ale pořád je to běh na dlouhou trať.

lu777
28. led 2016

@ladaw2 je potřeba změna stravy a více pohybu, to je jasné...
kromě toho bych určitě řešila i to jestli není v rodině obézní někdo další? protože to dítěti nedává dobrý příklad a ukazuje to na potíže opět se stravou a nedostatkem pohybu...
(tedy pokud nejde o metabolickou poruchu, ale když byla v lázních, tak předpokládám, že tohle bylo vyloučeno)

jinak je dobré se podívat i na důvody psychické určitě 😉
někdo se může přejídat z důvodu nudy...
nebo se tím zajídají problémy nejrůznějšího rázu...
napíšu IP 😉

pisisvori
28. led 2016

@ladaw2 jen bych ještě dodadala, že už to, že je žena přes týden doma sama na 2 děti je záhul a to jak o ní píšete vypovídá, že asi moc pomáhat nebudete...možná kdyby se změnilo něco na tomhle bude mít maminka čas chystat dceři zdravou stravu nebo s ní chodit cvičit.

mandala
28. led 2016

@yelowangel I kdyby měla 170 cm, tak 100 kg je hodně ☹

evulina77
28. led 2016

@ladaw2 musíte změnit životní styl celá rodina, když budete jíst to co ona a dělat to co ona, bude to pro ni jednodušší a asi i pro vás a nebude to její dieta a její cvičení a aktivita. Jinak to nepujde... Rozhodně bych ale nechala dceru vyšetřit včetně rozboru krve, jestli není někde zakopaný pes...

xiter
28. led 2016

@ladaw2 podívejte se na stránky www.jimejinak.cz
vyřadit cukr, bílou mouku a mléčné výrobky a pujde to dolů samo, je možné že má nějaké potraviny alergii nebo přecitlivělost

marekulla
4. únor 2016

Je to především chyba rodičů. Vím to z vlastní zkušenosti. Dcera měla také v 10 let skoro 50kg. Rozhodla jsem se nakupovat jen zdravé potraviny, přihlásili jsme ji do Kikboxu a nestačili se divit jak krásně chudla.
Poté za mnou sama přišla a říkala, vidíš mami , stačilo nekupovat bonbony ,nezdravé potraviny a jde to.
Vlastně mě osočila za to, že můžu za její nadváhu já, protože já nakupovala, a je samozdřejmé, že to do sobe nasoukala, měla na to chuť. Teď vím, že to byla má chyba a už si dávám velký pozor. 😉

Strana
z3