icon

Dceři je 12 let a váží 99 kg, nevíme si rady

ladaw2
18. led 2016

Dobrý den, naší dceři je 12 let a váží 99kg a pořád přibírá, nevíme si s ženou rady ☹

Strana
z3
dendulevrtule
18. led 2016

A dětský doktor Vám nebyl schopen poradit?U takové slečny bude problém,když nebude sama chtít ☹

barumat
18. led 2016

1. založil jste diskuzi ve špatné sekci, tady ho najde míň lidí
2. píšete toho opravdu dost málo - s lékařem to řešíte? byla na odběrech krve na diabetes, vyšetřili jí štítnou žlázu, má dietu, dodržuje ji? kam vlastně příspěvkem směřujete, chcete radu nebo jen povzbuzení?

andrejka3741
18. led 2016

A důvod? přejídání,zdr.problémy,??

myskaol
18. led 2016

A co jí? Co pohyb? Jděte k Dr, zda nemá zpomalenou funkčnost štítné žlázy. Nebo třeba zajít k výživovému poradci, redučkní dietu, strašně moc pohybu. Omezit sacharidy a tuky...Pokud se někdě tajně přežírá třeba, bude to problém...

ladaw2
autor
18. led 2016

K lékaři samozřejmě chodíme,měla by dodržovat nějaký režim a též dietu,diabetes zatím nemá.Bohužel se nedaří dodržovat režim a dietu jaký by měla mít.

dendulevrtule
18. led 2016

@ladaw2 a co lázně?vím že takhle se některým známým podařilo zhubnout v dětském věku.A rezim a dietu se nedaří dodržovat z jakého důvodu?

mandala
18. led 2016

Tak ono je to těžké si odříkat něco, na co byla dosud zvyklá, nebo dělat něco - např. sportovat - pokud do ted nesportovala. Ale ve vašem případě bych byla asi tvrdá, protože jde i o její zdraví, 100 kg na 12 - letou je fakt moc. Asi bych ji poslala do těch lázní, jak píše @dendulevrtule , možná potřebuje přísnější ruku a cizí autoritu, kterou by spíše poslechla. ☹

eva118
18. led 2016

Zvážila bych i návštěvu psychologa, někdy je problém v hlavě a vám nemusí říct všechno.

lajla
18. led 2016

@ladaw2 proč se to nedaří? Lenost, vymluva? Zodpovědní za její zdraví jste Vy,,, prakticky všechny nemoci jsou spojeny s obezitou, k tomu všemu se ji učité smějí nebo budou smát jiné deti, je to kruté vím...k tomu jde do puberty...bude se chtit líbit..
Změna životního stylu Vám pomůže...jak jite Vy? Co sport? Říká ji něco?

madrilena
18. led 2016

@lajla Asi bych nebyla tak přísná. Ne vždy je obezita způsobena leností. Spíš bych řekla, že nikdy. To si akorát mnoho lidí myslí.

majvik
18. led 2016

já jsem ve 12 letech měla něco málo přes 50 kg a doktorka mi vyhrožovala že jestli okamžitě nezhubnu, pošle mne do lázní. Divím se že Vás tam doktor dávno neposlal. Jinak mi doktorka tehdy radila před každým jídlem se hodně napít, abych toho tolik nesnědla, a místo autobusem chodit ze školy pěšky...

mandala
18. led 2016

@madrilena Tak s tím bych nesouhlasila, už podle sebe, co jsem na MD, hrozně jsem zlenivěla a taky se to na mě začíná podepisovat 😀

jamia
18. led 2016

99 kg ve 12 letech, jasně. Nevěřím, že zakladatel není troll.

ivis_b
18. led 2016

samozřejmě je nejdřív potřeba pořádně prošetřit zdravotní stav, protože ta váha je extrémně vysoká (a určitě dost nebezpečná pro její zdraví, na to ani nemusím být lékař). A pak je to hodně o životním stylu celé rodiny. Myslím, že by bylo dobrý, aby ji celá rodina v nějaké změně podpořila - změňte všichni jídelníček, začněte společně sportovat, chodit na výlety... neměla by mít pocit, že dělá něco za trest, to by na slečnu v pubertě asi neplatilo. Spíš v ní probudit pocit, že to dělá kvůli sobě... třeba jí i nějak citlivě vysvětlit, že takhle se jednou nebude klukům líbit atd., protože nejde jen o kluky, ale co si budeme povídat, děcka jsou někdy krutá a pokud to už teď nedělají, budou se jí brzy smát. Chtělo by to opravdu změnu životního stylu, změnu stravovacího režimu (např. dělat do školy svačiny, dělat zdravé večeře... ) - ale nějakou příjemnou formou, aby to byla změna trvalá. Můj bratr měl zhruba v tomto věku taky nadváhu (i když teda tolik kil určitě nevážil), rodiče ho tehdy vzali k homeopatovi - ten si vzal bráchu do parády, zjistil, že nemá absolutně žádnou kondičku,všichni jsme na delší dobu změnili jídelníček a nakonec se povedlo. Dneska je to hubeňour. Držím palce a určitě bych to nepodceňovala.

mimco
18. led 2016

Tady už končí sranda, 99kg je extrém, tady Vám nikdo zázrak neporadí. Důsledně bych kontrolovala co ji, někdo ji ty sladkosti a věci, ze kterých přibírá kupovat musi. Když nic takového doma nenajde, totéž u babiček, jíst to nebude. Obávám se ale, že to zaslo přiliz daleko. Zní to asi drsně, ale jde o zdraví a budoucnost holky.

lajla
18. led 2016

@madrilena píšou že u dr byli...mají jen režim a dietu, nemoc zatím žádná... Takže to tou lenosti asi víceméně bude...ale ta nemoc přijde pokud se něco neudělá
Kvůli zdraví jsme přecházeli na makrobiotickou stravu, těžké to je...hlavně s dětmi které byly zvyklé na něco jiného..stačí jen vytrvat a nepovolit

leni_tom
18. led 2016

Neplácejte si játra...nevěřím, že jde o pravdu.

lajla
18. led 2016

@leni_tom taky si myslím... Nově registrovaná s minimum příspěvků

lajla
18. led 2016

@mandala fakt? Se tréma detma? To já spíš bubnu...jak za nima furt utikam🙂))

magdalenax
18. led 2016

Já jsem se dostala do stavu, kdy jsem za půl roku zhubla nějakých 7 kg, a cpala jsem se jak nemoudrá. Nikdo nevěděl proč, ani já sama ne. Ale pak mi to docvaklo a zkoušelo to několik z mých přátel, tak se o omyl jednat nebude, každý nějaké to kilo dole měl. Byla jsem schopná snít o půlnoci vaječnou omeletu se sýrem, na to tatarku a k tomu rohlíky k tomu. Jo, bylo to tak, jenže já jsem téměř nic jiného nejedla. Nějakou omeletu se sýrem jsem vlastně neznala, zmínila se o ní kamarádka, já jsem si ji udělala a protože mám ráda smažený sýr, tak jsem tím ládovala pořád. Já jsem fakt možná půl roku jedla hlavně jen tohle. No, hlad jsem neměla, ale zřejmě tělo si už nemělo z té stravy co vzít. Někdo se ládoval lečem, někdo zase bramborovým salátem, jiní třeba přírodním masem, ale výsledek tam byl. Nejsem žádná terapeutka, ale zkusila bych to. Ať si dcera vybere, samozřejmě by bylo dobré zvolit třeba rajskou a kolínka, ale aby jedla převážně jedno jídlo, jak říkám převážně, a kdyby byla ochotna, lépe jen to jedno. Po 14 dnech uvidíte výsledek, myslím si, že za pokus to stojí

lajla
18. led 2016

@magdalenax a kde jsou nějaké stravovací návyky? Plnohodnotná strava pro dítě ve vývinu? Pro 12 létě dítě???? Toto si může dovolit dospěla ženská ale určité ne dite...

magdalenax
18. led 2016

@lajla Ta rajská, to byl jen prostě nápad, rozumíš. Dá se uvařit tak, aby tam bylo vše zastoupeno, bílkoviny, vitamíny...atd, nevím, jak se v té rodině stravují

magdalenax
18. led 2016

@lajla ...kdyby to byl kupř. zeleninový salát s krůtím masem...

magdalenax
18. led 2016

@lajla Ty seš velmi rozumná žena, o tom nepochybuji a určitě víš, co jsem tím chtěla říct. Ale pro tu malou, pokud nemá zdravotní problémy takové, co by způsobovaly její váhu, tak by to bylo to nejlepší řešení

lajla
18. led 2016

@magdalenax mělo by být jedno kompletní jídlo denně...což je luštěniny, obilovina, zelenina k vytvoření bílkovin
Zajimam se hodně o zdravou výživu... Takže vím že zelenina s masem toto neudělá... Obiloviny k tomu nedas...protože maso s obilovinou komplikuje trávení...u nás bohužel běžná věc☹
Jinak ano pokud maso...tak nejlépe ryba a s tou zeleninou

lajla
18. led 2016

@magdalenax nejsem si úplně jistá zda nejlepším...dva dny to tak praktikovat může a pak pomalu nabalovat ale dat to jako "dietu" no nevím...každopádně paní si to určité osefuje po svem...
Se divim že je to nakoplo až u 100 kg...řekla bych že to bude takový nějaký fake příspěvek🙂

magdalenax
18. led 2016

@lajla Já Ti věřím, opravdu, nemám ani sebemenší důvod zpochybňovat Tvoje zaměření a tím pádem znalosti. Poznala jsem to sama a několik lidí to zkoušelo a všichni mi dali za pravdu. Ale i tak to mohla být náhoda. Jen přidám, že se nedostavil jo-jo efekt

magdalenax
18. led 2016

@lajla No, ta váha je zavádějící, to máš pravdu. Můj synovec, resp. manželův, když došel na váhu asi fakt nevím 50kg přibližně, v nějakých 7 letech, už byl pod dietou a kontrolou doktorů. Jenže tam zase hrála roli babička, máma se ho snažila držet zkrátka a u nich dostal talíř s knedlíkama atd..., jak to říká ve filmu Vlasta Burian, že ho přes ty knedlíky nebylo ani vidět......
Naštěstí se z té váhy tak nějak dostal, dnes je to dospělák, ale štíhlý rozhodně není

magdalenax
18. led 2016

@lajla Jo, a ještě něco, znala jsem holčinu, která měřila ve svých 14 letech 185 cm...., další věc, kterou nevíme
Byla to dcera kamarádky mé tety, ta opravdu byla ráda, že prošla mezi dveřmi

lajla
18. led 2016

@magdalenax věřím že kdyby je to opravdu tak trápilo...tak s tím dělají něco už dávno...a ne se ptát tady nás na fóru...a ještě k tomu se nezapojoval
Myslím že obryně to taky nebude...to by zakladatelka zmínila🙂 každopádně pokud je to pravda musí s tím něco udělat a musí se opravdu vydržet a mít stanovena pravidla

Strana
z3