Další dítě?
K zamysleni...jsem jedinacek a sourozenec mi vzdy chybel.Chtela jsem aspon dve deti.Jako tehotna jsem zjistila ze me manzel podvadi,vydrzela jsem opakovane nevery 3 roky.Ted mam noveho pritele,ktery ma 4letou dceru.Kdyz mame obe deti-syna a jeho dceru,jelikoz jsou stejne stari,je to jako mit dvojcata,kazdy ma ale jinou vychovu(od druhych ex partneru),kterou bohuzel na vikend nepredelame,ale rikam ze muze byt i hur😁
Zaciname cestovat a dny ,,bez deti,,jsou uzasne.Moje touha po dalsim diteti se ted tluce.Pritel dalsi nechce,i kdyz je nekdy na vazkach a me to ,,chytne,,kdyz vidim nekde nake mrne😁 Na druhou stranu si rikam ze budu zase sama doma a dalsi 3 roky mimo.Pritel rodinu uz nema a ja 70 km daleko-hlidani.A uz naporad nekde v koutku ,,moje tvoje dite....A kdyz spolu nevydrzime,zustane mi jen syn...ma to nekdo podobne?Kez by se dala vestit budoucnost😁😆
Hezke dny preje Ivca
Zaciname
@veruuu_kubesovic No...zas takovy konfort nemam,slouzim denni-nocni jako sestra,abych nas uzivila sama,o nocni je syn u otce,ja ho rano na 8 davam do skolky a asi v 9h si jdu lehnout abych mohla v 15h jit opet pro syna a v 18h vecer na dalsi nocni.Syn je u otce pouze kdyz jsem ja v praci,coz je 12x za mesic.Pritel ma dceru jen na vikendy.V te dobe jsme spolu vsichni ctyri.Inteligentni zeny zde to pochopili z meho psani.Sveho syna vychovavam den co den.
@veruuu_kubesovic IVF a pod. je kapitola sama pro sebe, o tom tu řeč nebyla, tohle normální situace není. To je cesta, kterou někdo jde, když děti mít normálně nemůže.
Já se vyjadřuji k situaci, že mít jedináčka CÍLENĚ, není normální. A před tím varuji. Není to můj výmysl. Kdo má jiné priority, je to jeho věc a měl by do toho jít s rozmyslem. Následky jednou ponese ten jedináček.
Můj otec chtěl jen jedno dítě, mě. Moje sestra byla bonus. Otec umírá na rakovinu. Jsem neskutečně šťastná, že ji mám a nejsem na to sama.
Před měsícem nám zemřela teta, bezdětná. To mi neuvěříš, že jsem ráda i za tu širší rodinu, za své sestřenice, že jsem na tetu loni nebyla sama.
Ty jsi byla pro svou mámu narušením komfortní zóny?
Takže děkuji rodičům, že nejsem jedináček. Děkuji otcovým sourozencům, že děti měli.
@ah1234
Protiřečíš si. Potvrzuješ to, co tvrdím já.
Tebou zmínění lidé se snaží 10 let mít 2. dítě ! Proč chtějí mít 2.dítě? Protože vědí, že mít jedináčka je málo. A právě to tvrdím, že není normální mít jen 1 dítě, že je naprosto přirozené toužit po dalších dětech.
Úplně jiné téma je, proč jim to nejde.
@jandl ty kokso, neviem, mne je asi viac luto deti co vyrastaju s matkami, co maju taketo nazory jak jedinacikov.. a btw napriklad moj priatel ma sestru ale nema s nou ziadny vztah, su si navzajom uplne sumak, nenavstevuju sa, kaslu na seba. Moja svagrina s bratom tiez vobec nevychadza. A moje sesternice - sestry sa neznasaju od mala a obe sa neraz vyjadrili ze radsej by boli jedinacikmi. Ale poznam vela ludi co maju zase dobre vztahy so surodencami, vratane mna. Mala som moznost bavit sa s x jedinacikmi a nazory su rovnako rozne ako vztahy so surodencami - niektory su radi ze su jedinacikovia, niektorym je to jedno, niektori zase tuzili po surodencovi. Podla mna je zaklad nerobit si viac deti ako clovek financne zvladne, co je dost casty pripad z mojho pohladu, lebo za mna ked sa 3 deti tlacia v jednej miestnosti az do dospelosti, lebo rodicia proste museli mat 3 deti, tak to nie je uplne koser. No ale hlavne ze su normalny a maju tri deti co 😉
@jandl 🙂tak já jsem Vámi tzv. CÍLENÝ jedináček a jsem naprosto spokojená a úplně se nehodím do Vaší teorie. Ačkoliv se běžně k těmto konverzačním nevyjadřuji, tak tentokrát se musím ostatních přítomných žen zastat. Vzhledem k tomu, jak jste napsala.. můj Otec chtěl jedno dítě, sestra byla bonus. Tak si myslím, že problém je u vás někde jinde. Já mám s mamkou i taťkou skvělý vztah a sourozenec mi nikdy nechyběl. Naopak mám kolem sebe od narození až do dnešní doby a troufám si říct, na věky věků, několik výborných přátel, které mohu považovat za rodinu a nemyslím si, že takový blízký vztah má někdo se svými sourozenci, jako já s těmito přáteli.
Já nikdy nikoho neodsuzuji a už vůbec ne podle počtu dětí a Vy byste se nad tím, co tu píšete, měla také zamyslet. Navíc, co je a není Normální, Vy určitě posuzovat nemůžete.. Hezký večer Vám přeje cílený jedináček z normální rodiny🤗🌞
@jandl Ty jo, ty jsi dobrej soudce. Měli by tě zaměstnat u ústavního soudu když tak moc dobře víš, co je a neni správné normální a když úplně přesně víš, jak se cítí všichni jedináčci na světě. Jsi fakt dobrá. Nejsi třeba vědma nebo tak? Běžnej člověk nikdy nemůže totiž vědět, co si ostatní myslí.
@ajvi25 to máte spíš střídavku. Když je u něj 12x za měsíc. U nás to je podobné, taky u otce spí 12x za měsíc. Manželovo dítě máme na dva víkendy v měsíci obvykle. Tak víkendy máme střídavě buď se všemi dětmi nebo jen s naším společným. Nevím tedy jestli bych šla do dítěte po roce vztahu. Ale já jsem ráda,že společné dítě máme. Chtěli jsme ho oba.
@andelka soudne mame spolecnou peci,bylo pro me dulezite aby syn rozvodem trpel co nejmene a diky tomu ze se da s ex manzelem spolupracovat,muzu dal delat svoji praci.Resim ale do budoucna ze by prave mohl byt syn sam.Dobry vztah se sourozencem mu ale nikdo nezaruci to je pravda.
@ajvi25 tak to máme stejně,též máme společnou. Popravdě když jsme se rozváděli,byla jsem ráda,že s ex mám děti dvě. Že není sám. A teď mají dalšího bráchu,s větším rozdílem,a milujou ho moc. Dobré vztahy nezaručí nikdo, ale sama mám dva sourozence a jsem moc ráda ( jednoho vlastního, druhého nevlastního). I když jsou mezi námi velké věkové rozdíly,takže společně jsem nevyrůstala s žádným, všichni jsme slušní lidé, a je super vědět,že se máme,můžeme se na sebe obrátit.. Myslím že to, když se sourozenci celoživotně nemusí, neví o sobě, nejeví zájem o sebe,je dost výjimečné.
@ajvi25 To je častý argument, proč nemít druhé dítě, že spolu stejně nemusí mít dobrý vztah. Pořád ale máš celkem velkou šanci, že to vyjde a bude mít parťáka na celý život, než když to rovnou vzdáš. Myslím, že hodně pro jejich vzájemný vztah můžeš udělat sama. Já mám se svým bráchou dost blbý vztah, celý život a teď jako dospělá vidím ty výchovné chyby, které dělali moji rodiče a které jsou důvodem, proč si nerozumíme. Když nad tím budeš přemýšlet, vyvaruješ se nějakých křivd a stereotypů (ty jsi starší, máš mít rozum), tak si myslím, že se nemůže stát nic strašného, proč by se ti dva nesnášeli.... Ale tohle je věčná debata mezi zastánci a odpůrci jedináčkovstí 🙂 Já osobně nechápu, jak někdo může chtít jen jedno dítě, vidím o kolik přichází on sám a co všechno své dítě připravuje. Ale na druhou stranu, když tady čtu, že má někdo čtyři děti, tak si hned řeknu, jako proč proboha? 🙂 Zkrátka každý to cítí jinak a nemá cenu se nechat ovlivňovat.
@jandl Ty seš dobrej případ 😀. "Není pro ženu normální mít jen jedno dítě..."
Jako já mám děcek jak pecek, ale ty píšeš takový střely, že "normální" člověk fakt nestíhá...
Máš pět dětí, je to tak? Píšeš sama často, že dvě jsou neplánované, je to tak?
Být tebou, raduju se každej den, že máš kolem sebe respektující okolí, který ti neříká do očí, že seš nenormální, protože mít v dnešní době pět dětí, z toho x neplánovaných a ještě celá dny krafat na netu, chce teda toho respektu fakt dost...

@lolam10 My byly tři a stejně jsem se jako jedináček cítila 😀