icon

Dává Vám partner peníze na domácnost, nákupy atd.?

malaagnes
16. srp 2017

Ahoj holky,

můžu se zeptat na Vaše názory a zkušenosti, zda Vám Váš partner dává peníze na domácnost, nákupy atd. A pokud ano, kolik Vám dává??

Já jsem na mateřské s jedním prckem a partner mi nechce dávat ani korunu, s tím, že nějaké nákupy udělá, ale nikdy nekoupí to z čeho potřebuji vařit a základní věci, které mu napíšu na seznam. Takže si stejně nakonec musím nakoupit sama. Přijde mi, že on kupuje nesmysly, jen protože byly v akci a jen to, co uzná za vhodné. Hrozně mi to nevyhovuje, jak to máte nastavené Vy? Kamarádky v okolí, od partnera normálně dostávají peníze na domácnost a finance mají společné i když třeba dítě nemají. Buď máme divně nastavený rodinný systém, hrabe mi z mateřské, nebo se nechávám ovlivňovat kamarádkami, které to mají lépe nastavené 😀

Díky

Strana
z8
sisstin
18. srp 2017

@blahova_andrea ja po kom dedit nemam :D moje kamosky maj decka uplne jinak vekove a pohlavi taky a vse prodavaji, stejne jako ja. Co je nic moc, daruji svagrove a co je ve slusnym stavu, prodavam.

victress
18. srp 2017

@bruckner to nemáš rodiče nebo sourozence, kteří by ti pomohli v nouzi? být tebou bych si od něj nechala vyčíslit, kolik mu ještě "dlužíš" a chtěla bych od něj celé 4000 Kč platu, který jsem si vydělala....půjčila bych si od rodiny a hodila mu to na hlavu a okamžitě odešla, zašla na sociálku, nechala si vyčíslit alimenty pro sebe a dítě, ať pěkne platí on tobě....tohle není partner, ale hnusný vyděrač...

sisstin
18. srp 2017

@blahova_andrea ale treba autosedacku bych podedenou nechtela, kocar mam taky z druhy ruky (i kdyz puvodne drahej a i tak nebyl nejlevnejsi a stejne ho nepouzivam), nejsem v zasade proti bazaru, taky tam nakupuju, to ne ze ne 🙂

babanci
18. srp 2017

@blahova_andrea Já jsem teda v tomhle "náročná" ženská. Moje tři děti po sobě nikdy nedědily a nedávno mi dcera říkala, že schovává věci na druhé dítě a já měla přednášku o tom, že proč by druhé dítě mělo být v nevýhodě, že je druhé a pořád něco dědit. 🙂 Ne, dělám si legraci, ale třeba teď si vyloženě jako babička užívám šlechtění vnoučátek a ty drahé značky kupuju. A strašně ráda.

sisstin
18. srp 2017

Ale byt v pozici, ze nemam ani na kafe jsem zazila a je to peklo a v partnerstvi to teda musi byt sileny a znaci to teda jeho nefunkcnost.

blahova_andrea
18. srp 2017

@sisstin tak my co nezdědíme, tak koupím, to je jasné. ale nové kupuju fakt minimálně.

sisstin
18. srp 2017

@babanci tak my nemame babicky, co by nejak nakupovaly. Jako jo, na Vanoce dostanem penize nebo dostanou darky k narozkam. Ale takovy to, ze by babicky zbesile nakupovaly behem roku, to neznam ani z jedne strany.

tulena
Autor odpověď smazal
sisstin
18. srp 2017

@tulena ja treba za obleceni utracim hodne, jsem typ, co si neco koupi, vezme 4x a prodava a kupuje novy, ale ja mam styling jako konicek, i makeup (maluju i jiny holky), takze to neberu prakticky, ale ze je to urcity zivotni styl nebo konicek. To uz ma kazdej jinak, ja se odreagovavam spis povrchne no 🙂

verusche
18. srp 2017

S manželem to máme nastavené tak, že jsou všechny peníze dohromady a z nich se platí všechno.
Oba máme peníze na vše co je potřeba, přístup k nim společný a nemusíme jeden druhého prosit o peníze 🙂

tulena
18. srp 2017

@sisstin Ja pro sebe kupuju obleceni taky spis lepsi, mne to vydrzi na leta (kabat, sukne... nadcasove), ale u deti mi to prijde zbytecne.

sisstin
18. srp 2017

@tulena to je prave o tom zivotnim stylu no, chlapovi to taky prijde zbytecny. Nejsme ten vystajlovany parecek, jaky jsou na instaci, hodne lidi se divi, ze patrime vizualne k sobe. Ale mne u chlapa jde o jiny veci nez jak se oblika apod., i kdyz u sebe a deti to resim.

sisstin
18. srp 2017

@tulena ja orave kupuju spis na kvantitu nez na kvalitu u sebe a tocim to, me by jeden kus treba rok nebavil, to uz musi byt super oblibeny kousek :D

babanci
18. srp 2017

@sisstin Já mám zatím jen dvě vnučky a skoro všechny peníze, co vydělám, za ně buchnu. Nakupuju hadříky a hlavně platím zážitky. ještě jsem chtěla napsat, že můj muž, když jsem byla na MD a mlela jsem z posledního, vždycky mi navrhnul, jestli si nechci udělat výlet do Prahy, že ušetřil nějaké kačky a dá mi je do úschovy😀, abych si udělala hezký den. Je to zlatíčko.

blahova_andrea
18. srp 2017

@babanci tak my jako děti dědily a naše dědí taky. když dostanou něco nového, tak je jedno jestli od nás nebo prarodičů, ale jsou to ty levnější značky. holt každý podle rozpočtu 🙂

madrilena
18. srp 2017

@zuzineckah tohle není až tak moc známka omezenosti, jako známka toho, že jeho rodiče selhali. Řada rodičů totiž nechcá své děti doma bydlet zadarmo až do dospěělosti, když děti už dývno vydělávají a nenechají je nic zaplatit. Takové děti pak výdaje na domácnost v podstatě "nechápou" a myslí si, že peníze se utrácí za zábavu a povinné výdaje platí někdo jiný (bylo to tak doposud). Já bych tedy primárně neodsuzovala toho muže, protože vzhledem k výchově on fakt nemusí vidět nějaký problém, má z domova nějaký vzor, který si myslí, že je normální. Je to takové poučení pro nás, že je dobré dítě naučit s penězi zacházet a pokud s námi bydlí i v dospělosti, tak je nechat spolupodílet se na chodu domcnosti. Osobně nevěřím, že muž, který měl v tomto směru řádnou výchovu bude dělat takové štráchy ve financích své vlastní rodiny.

sisstin
18. srp 2017

@babanci tak nasi splaci bydleni atd, takze to z nas nehrozi a tchanovci taky nemaj na rozhazovani. My treba mame mnohem vic penez nez nasi rodice.

blahova_andrea
18. srp 2017

@tulena přesně tak to máme taky 🙂 naši většinou kolem podzimu dávají příspěvek dětem na botičky, protože zimní jsou fakt pálka :-/ ono pomůže každá stovka. triček máme na desítky, fakt není potřeba další a nové. nebo se jim ty penízky uloží. kdo ví jestli nebudou někdy potřeba brýle, rovnátka...

babanci
18. srp 2017

@blahova_andrea Já jsem jedináček, tak já měla všechno nové a moje děti, to byly paňáři rozmazlení. 😀 Ale vyrostly z toho a jsou fajn. Hodně šiju, i dneska na vnučku, strašně mě to baví, potřebovala bych mít těch vnoučat víc.

tulena
Autor odpověď smazal
kamiska
18. srp 2017

A my oddelene finance mame. Fungujem tam bez problemu a jedinne debate o penezich. Pritel plati vse kolem bydleni, hypoteku atd. Ja mam 10tis z materske, platim nakupy a veci k detem - mame latkove pliny a kojim, obleceni dedi - 2 kluci. Oba jsme pomerne setrivy bych rekla. Nekupujem kraviny, ale na druhou stranu si klidne koupime vetsi vec - ja treba kvalitni sici stroj, pritel drahou zrcadlovku. Kupuju kvalitni potraviny, mam ale jaksi nastaveno, jakou castku za co mi prijde rozumne dat. Kdyz de na nakup pritel, plati ze sveho. A stejne jako kdosi mame suplik, kam oba obcas prihodime tisicovky a oba si od tam vezmeme. Navic mam svuj sporici ucet, kdyby cokoli...preci jen, stat se muze cokoli a zustat bez penez se 2 malymi detmi neni asi nic moc.

blahova_andrea
18. srp 2017

@sisstin já si na svém taky cením jiných věcí než jak se oblíká, to je jasný. ale děsně ráda bych byla, kdyby mu na tom taky občas sešlo. aspoň na některé příležitosti. prostě se vyfiknout, sladit. ne furt jen tepláky a montérky 😀 aby byl někdy i za fešáka, elegána...šampona bych doma nechtěla, ale prostě normálního udržovanýho muže, který se rád občas z těch montérek vysvleče 😀 a ne že já bych teda byla kdo ví jaká hofo panička, co chodí vystajlovaná. co já považuji za lepší oblečení, to ty jistě nemáš ani na doma 😉 😀

sisstin
18. srp 2017

@tulena tak otazka je, co je drazsi ze. Ja klidne koupim vestu za 599 z HM, kamoska koupi malymu MET mikinu za 2000. Je to relativni no :D

blahova_andrea
18. srp 2017

@babanci máš zlatého muže 🙂
to investování do zážitků mi přijde mnohem lepší než nové hadříky 😉 já jsem děsně ráda, když prarodiče děti někam vezmou nebo jedeme společně. prostě výlet, cukrárna, hrad, nějaké atrakce, dovolená...pro mě (a jistě i pro děti) je to mnohem víc než mít tepláčky do školky od armaniho 😀

babanci
18. srp 2017

@sisstin Tak to je pak pochopitelné. Když nejsou, tak nejsou. U nás jsme naštěstí už za vodou, i když taky jsme měli finanční těžkosti, když nám vykladli dům a my nebyli pojištění.

sisstin
18. srp 2017

@blahova_andrea muj nosi bud zpraseny veci z prace a do dilny :D lepsi ma jedno triko a dziny a fakeovy crocsy :D no co rict, ale my na zadny akce nechodime, ja se bez maly nikam nedostanu a chlap na to ani neni.

tulena
Autor odpověď smazal
blahova_andrea
18. srp 2017

@babanci tak my tě klidně adoptujeme jako babičku 😀 těch fajnových není nikdy dost😉 krásné ušité věcičky tu obdivuji často. ty látky dneska, ty kombinace...
to víš...náš táta měl dětí pět, přítel je ze čtyř. sám má čtyři...jako to bychom museli vydělávat po generace zpětně o hodně jinak než se zadařilo a daří 😀

babanci
18. srp 2017

@blahova_andrea Jasně, zážitky jsou lepší. Na příští týden jsem slíbila Jump park. Platím kroužky, kytaru a ukulele, beru starší k moři. Tu mladší, je jí 16 měsíců , mi ještě nedají.

tulena
Autor odpověď smazal
Strana
z8