Dává Vám partner peníze na domácnost, nákupy atd.?
Ahoj holky,
můžu se zeptat na Vaše názory a zkušenosti, zda Vám Váš partner dává peníze na domácnost, nákupy atd. A pokud ano, kolik Vám dává??
Já jsem na mateřské s jedním prckem a partner mi nechce dávat ani korunu, s tím, že nějaké nákupy udělá, ale nikdy nekoupí to z čeho potřebuji vařit a základní věci, které mu napíšu na seznam. Takže si stejně nakonec musím nakoupit sama. Přijde mi, že on kupuje nesmysly, jen protože byly v akci a jen to, co uzná za vhodné. Hrozně mi to nevyhovuje, jak to máte nastavené Vy? Kamarádky v okolí, od partnera normálně dostávají peníze na domácnost a finance mají společné i když třeba dítě nemají. Buď máme divně nastavený rodinný systém, hrabe mi z mateřské, nebo se nechávám ovlivňovat kamarádkami, které to mají lépe nastavené 😀
Díky
Taky kupuju hodně na bazárku, svého času jsem nakupovala hadříky jen na Brumlovi, ale teď se dost pohoršili. Prostě doma situace byla špatná, spoustu toho pro malýho dotovala tchýně, protože chlap prostě nefungoval. Radši si koupil za pětikilo oběd v Mekáči, než malýmu boty.
Přijde mi i teď zbytečný kupovat úplně nové věci (čekám druhýho synka, ale zimního, doma mám letního) a projíždím zase bazárky, i když teď mám o 1000% schopnějšího chlapa a o peníze nouzi nemáme. Samozřejmě sem tam něco novýho koupím, abych se namotivovala na mimčo.. ale zase nešetřím na jídle, kupuju kvalitnější věci, tudíž i dražší. Mužovi říkám, co je potřeba nakoupit a domluvíme se na nákup. Ta komunikace je v tomhle případě, teda společných peněz, hodně důležitá a pokud to nejde, tak je problém. Doteď si pamatuju kyselý držky mýho ex, když jsem potřebovala něco koupit...samozřejmě z 98% ne pro sebe 🙂
@sisstin můj na to taky není, ale já ano. a když jsme zvaní třeba na svatbu z jeho strany...nebo třeba jsem ho naučila do divadla. musím teda hodně vybírat. nějakou vtipnou modernu, ne těžkou klasiku. jednou za rok nějaká večeře, k narozkám nebo výročí...jsem vděčná za cokoliv 😀 no a to ty montérky postě musí sundat. ale na rovinu mi řekl, že by se v nich nejraději i ženil 😅
@blahova_andrea Neškrtí to, no. 😀
@babanci 😀 no to já ho ani nedotáhnu do kabinky nebo obchodu. objednám na netu nebo risknu v sekáči či v obchodě ve slevě, když vím, že tu značku už mám a daná velikost mu tam sedí. můj teda vkus má, ale hadry zrovna nejsou jeho obor 😀
@blahova_andrea Můj chlap říká, že mu musím napovídat, co je hezký. 😀 Co by si beze mě počal? Co by pak s těma prachama dělal? To jsou jeho oblíbené hlášky. Ještě pak říká dcerám.... myslíte, že mám peníze? Nemám, protože mám Vaši maminku.
@babanci no to fakt ne. on totiž na stavbu nosí roztrhané tepláky a v práci má mundur velmi drahý a luxusní. kam se cenově hrabou některých lidí obleky 😀 takže věřím, že by šel raději ve svém pracovním fasovaném než v obleku.
@malaagnes zapojila bych chlapa do vaření aneb chceš to a to tak se musí to a to koupit jinak to nebude. Můj chlap na štěstí vařit umí takže ví že když mu něco napíšu nepíšu jenom tak a nemá problém to koupit. Je pravda že s penězma jsme na tom dost špatně, já mateřská, on insolvence, takže každej měsíc musím hodně počítat a přemýšlet abysme vyšli ale jde to a brzy už bude mít po tak to bude zas o něčem jiným. Kasu držím já, účet je taky na mě a karta je taky moje ale nemám problém mu ji dát když chce něco koupit a když si konečně zapamatuje heslo bude mít volnej přístup i k účtu 😉 ale to počítání všech plateb co musí odejít a zadávání a kontrolování příkazů nechává na mě a vyhovuje mu to. Ale jak bude mít po insolvenci nechám mu udělat disponibilní právo a bude mít vlastní kartu a doufám že to heslo si do ty doby taky zapamatuje ať ví kolik na účtu je.
@medulef njn, to je můj chlap :D Bohém... V bance dělá v IT teda :D Jinde by to nepřežil
@yelowangel Můj chlap ví dobře, kolik stojí jídlo, protože nakupuje a vaří výhradně on. Nedávno mi říkal, to bys nevěřila, jak se všechno zdražuje. 😀 Já nevím, ani kolik stojí chleba a nepoznám jiné maso než mleté. 😀
My mame kazdy svuj ucet, ale penize povazujeme za spolecne. Vyhovuje nam to.. ponechali jsme si kazdy trochu svoji nezavislosti, muzeme si kupovat navzajem darky a platit je kartou, aniz by ten druhy musel videt, kolik to stalo, vyhovuje mi, ze nevim o kazdym prdu, ktery kupuje manzel a naopak.. nemusime resit a porovnavat, ze ja jsem si koupila kafe z Costy a on si koupil nejaky naradi a jestli jsou vydaje ''spravedlivy''... Ale proste utracime s rozumem a kdyz si chceme koupit neco vetsiho, tak si to konzultujeme (treba kdyz potrebujem novy boty, zimni bundu, drazsi obleceni atd.. ).. vydaje do domacnosti konzultujeme spolu, vetsinu veci ted plati on, ale kdyz mu dojdou penize tak mu nejaky poslu a naopak. Jidlo stejne nakupuje a vari vyhradne on, ja si koupim maximalne zmrzlinu nebo rohlik :D Vareni nesnasim a nakupovani jidla jeste vic.
My jsme jedni z těch co mají finance zvlášť a funguje nám to :D Rozhodně netoužím po tom, aby muž věděl co a kolik utrácím ;) Když jsem byla na MD tak mi posílal měsíčně určitou částku a když mi to nestačilo tak jsem si řekla o víc 🙂
Z mého platu odchází všechny trvalé platby (inkaso, nájem, školkovné, stravné, stavební spoř., důchodové, životní...) a platím si co potřebuji. Manžel platí dovolené a taky když kupujeme něco dražšího (lednice, pračka, gauč...).
Když mi peníze dojdou tak si o ně řeknu :D
Co se týče nákupu potravin tak většinou nakupuje manžel, já dělám jen menší nákupy v pekárně a tak.
Systém nám vyhovuje. K jeho účetu mám přístup, vím kolik mu zůstává peněz. On na můj účet nevidí a nevadí mu to. Možná je i rád ;)
@babanci presne jako u nas... jeste, ze toho svyho sponsora mam ❤
@sisstin To děláš určitě dobře. Já fajn, pokud je chlap velkorysý, umí vydělat peníze a zajistit rodinu. Protože, my ženské, se obvykle víc staráme o potomstvo a tak nemůžeme být mimo domov celé dny. Protože, kdo by napsal s dětmi úkoly, kdo by s nimi hrál piškvorky a šel s nimi na gymnastiku, že? My jsme si kdysi řekli, že každý budeme dělat to, v čem jsme lepší, tudíž můj dělal peníze a já udržovala rodinu v cajku. A bylo to pro nás ideální. Cokoliv se potřebovalo do domácnosti, stačilo říct, potřebuje se... na druhou stranu, můj muž nikdy nebyl na třídní schůzce nebo s dětmi u zubaře.
@sisstin když to napíšeš takhle, tak vlastně opravdu máme společné peníze 🙂 Je pravda, že naprosto přesně vím kolik muž vydělá a taky vím kolik mu zůstává na účetu, podle toho plánuji větší výdaje.
Co se bydlení týče tak u nás by s igelitkou odešel manžel :D Byt je můj a netoužím na něj nic přepisovat. On má zas po rodičích chalupu. On dávám peníze do bytu a já do chalupy, takže je to vše po dobu manželství nás obou 🙂

@blahova_andrea Ono mi to taky přibude. Za pár měsíců vdávám nejmladší dceru, tak tam čekám nějakou další holku. 🙂 Kluci u nás nejdou.