Dcera začala fetovat. Jak na ni?

29. únor 2020

Srdečně vás zdravím, příjde mi že, jsem jako matka úplně selhala. Moje 23 letá dcera, žačala brát tvrdě grody,vůbec nevím co sní dělat,nechce šlyšet že má problém . Jak ji mám donutit aby šla třeba na léčení?

mamio
29. únor 2020

Řeknu to za mě ze zkušenosti z mého života .... Kdyby nebyla plnoleta, da se hodně... Ted uz asi těžko... Musí si to uvědomit sama. Většinou ale jednání v rukavickach na tyhle lidi nefunguje... Omezit ji nebo ji stizit příjem finanční. Jestli ji živite nebo u vás bydlí...

jjasmina
29. únor 2020

Na to je vcelku jasná odpoved: Pokud nechce, tak ji nedonutíte a z vlastní zkušenosti vám řeknu, že je otázka času než se vám začnou ztrácet věci doma, pokud teda bydlí s vama, takže doporučuju spíše razantní přístup, bud at jde na léčení nebo at se odstěhuje. Jinak píšete , že bere tvrde drogy , tak doufám, že nepočítate třeba trávu nebo , že si sem tam dá éčko, někteří v tom nerozlišují..

autor
29. únor 2020

@mamio neživim ji ani u nás nebydlí, ja jsem snad zkusila všechno, ale kdykoliv začnu na téma grody, se mnou odmítá bavit

autor
29. únor 2020

@jjasmina tak nebydlí u nás,ona bere pervitin a i koks, no nejdřív žačala hulit trávu, a teď pokračuje takhle

mamio
29. únor 2020

Říkám většinou pomůže tvrdej naráz... Jako máma z toho musíte být nešťastna. Řekla bych ji jen jednu větu, jestli fetujes, nevím co si tím dokazujes, ale chovas se jak kráva. Ja jsem docela tvrdá, možná bych ji dala po hubě at se vzpamatuje,nebo at zasáhne otec jako autorita, nebo někdo z koho ma respekt. Opravdu na tyhle lidi tvrda ruka.Taky jsem tím prošla.Ale to je jen muj názor.

veruvojtkova
29. únor 2020

A jak jste prisla na to,ze bere drogy? Ja mam s timhle bohate zkusenosti, muj byvaly muz, tatinek deti bral tez pervitin tajne a pak uz to bylo jen peklo na zemi.muzu vam jen rict, ze opravdu neudelate vubec nic...musite pockat,az prijde sama,az spadne na dno,uvedomi si pruser a bude ochotna prinmout pomocnou ruku,coz muze trvat i nekolik let...jinak vim,ze tomuhle moc lidi neveri,ale znala jsem i par jedincu,co si pervitin dali jednou dvakrat mesicne a pak z toho jednoduse vyrostli,dospeli ...i kdyz to bylo spis obdobi puberty, v tomto veku by uz mohla mit rozum a mit ty hodnoty trochu jinde..kazdopadne vam preju pevne nervy, protoze to neni jednoduche pro nikoho, nici to pak celou rodinu a jsou to jen nervy😔 ja bych vam mozna doporucila se spojit s nejakym komunitnim centrem,pokud jste z prahy tak doporucuji sananim,tam se lecil muj byvaly muz a oni maji poradny pro rodice zavislych a muzou vam rict jak s dcerou treba komunikovat a vubec vam proste poradit a vy se muzete vypovidat🙂

autor
29. únor 2020

@mamio no ex se o dceru zrovna nezajímá,ja jsem na ní byla dost tvrdá, dcera si z toho nic nedělá

autor
29. únor 2020

@veruvojtkova děkuji za radu, zkusím tam zajít,dozvěděla jsem se to od své kamarádky, její dcera kamarádi s mojí, tak jí řekla co bere,prý ji i nabízela aby to taky zkusila

merope
29. únor 2020

Co tu tak čtu o situaci, tak vidím opravdu jako jediné řešení kontaktovat nějakou skupinu na pomoc drogově závislým a probrat to s nimi. Tohle moc nevyřeší a neporadí laik. Nebála bych se ani České psychedelické společnosti - protože ono pak nejde ani tak o to brát / nebrat, ale když už, tak aspoň bezpečně. A i pro rodiče je pak dobré vědět, že to jsou věci, které možná nejsou 100% ok, ale aspoň to neznamená, že dítě se výhledově ufetuje k smrti ☹. Osobně znám dost příležitostných uživatelů psychedelik a jsou zcela v pohodě. Ale neznám nikoho, kdo by sletěl opravdu do závislosti, která by mu znemožňovala např. práci. Takže jde to a jde to rozlišovat. Bohužel se obávám, že v tvém případě je to opravdu o těch "tvrdých" a nebezpečných drogách ☹.

Držím pěsti.

autor
29. únor 2020

@merope děkuji, zkusím se s někým s kontaktovat

anniej
29. únor 2020

Jestli můžu, přímo moje osobní zkušenost, za kterou se dnes už nestydím. Lítala jsem v tvrdých drogách dost. Zapletla jsem se před lety do hodně špatné party, neobviňuju ji, odmítnout jsem vždy mohla, ale já si zvolila to zkusit. Jů, hvězdičky, všechno je žůžo, všechny miluju, neznám nenávist, nemám hlad a nechci spát, chci si užít každou párty na milion procent. Tohle mi vydrželo skoro dva roky... Sice jsem se pořád snažila chovat se zodpovědněji, než zbytek party, to znamená vyspat se, najíst se, odpočinout, umejt se, ta euforie nevydrží a daň si bere potichu. Najednou už to nebylo tak úžasný. Najednou jsem přemýšlela, kdy si zase šlehnu... Nikdo, kromě mých kamarádů, to nevěděl. Doma nikdo nic nepoznal, asi tim, že jsem nikdy nefrčela dvě noci v kuse a nevypadala jak drogama vyžraná zombie. Ale v hlavě jsem měla takovej mrd.ík, že se to nedá ani vysvětlit. Ten, kdo se mi snažil pomoct, mě nezajímal, nezajímalo mě vůbec nic, co dotyčný říkal, protože “to nechápe”.
Jednoho krásnýho večera jsem dostala ale takovou facku v podobě toxické psychózy, že jsem ráda, že jsem snad neumřela a nepodepsalo se to na mně. Od tý doby o tom nemůžu ani slyšet, ze dne na den jsem přestala. A vše co mi je svaté mi je svědkem. Takže za mě... dokud nechce dotyčný sám, nemá smysl cokoliv dělat, ten, kdo bere drogy, si musí sedřít prdel, aby si pak vybral, zda se poučil, či ne... Něco to dá, ale víc to vezme.
Držím palce 🍀

jolana24
29. únor 2020

@mamio Kdyby nebyla plnoletá, dá se tomu zabránit... Mě by zajímalo jak? Ve svým okolí mám takovou holku, co fetuje a není plnoletá a její máma je z ní nešťastná a nikdo s tím nic nezmůže.

mamio
29. únor 2020

@jolana24 strčit na léčbu bez toho aniž by chtěla...

mamio
29. únor 2020

@jolana24 me takhle matka zachránila možná život, chytla me zapacesy, chnapla kufry a vrazila na odvykacku, žádný srani... Pak jsem šla na rok ještě na prevychovu do pastaku... Vylecila jsem se co by dup... Takže co nejde?

petrasik
29. únor 2020

Zkuste se obrátit přímo na adiktologa, @perla28 zde má poradnu https://www.modrykonik.cz/ask-an-expert/poradna...

petrasik
29. únor 2020

Zkuste se obrátit přímo na adiktologa, @perla28 zde má poradnu https://www.modrykonik.cz/ask-an-expert/poradna...

mamio
29. únor 2020

@jolana24 jo a byla jsem v Jemnici... Takže můžeš předat kontakt, stačí si to vygooglit.Jo a musela jsem, jinak by me naridili díky matce ústavní výchovu ...

perla28
29. únor 2020

Ahoj, klidně se mi ozvi, léčba zavislostí je můj obor, ráda poradím jak budu moci