icon

Jak reagovat na pomluvy od nevlastní dcery?

10. srp 2024

Ahoj, dozvěděla jsem se že mě nevlastní dcera pomlouvá a to docela ošklivě před kamarádkami . Upozornila mě na to maminka její spolužačky.
Starám se o ní jako o vlastní, kupuju ji dárky jako svému dítěti a pak se dozvím tohle. Je mi z toho smutno a nevím jak na to reagovat.

Strana
z6
autor
10. srp 2024

@levandule_k u psychologa byla a nic takového neshledal. Ok tak jo..
Je chudák a může co chce🙂 přeju krásný večer

lv
11. srp 2024

Jak se k tomu staví otec? Určuje jí meze, co už je moc?

autor
11. srp 2024

@lv otec ji rozmazluje tzn že nemá žádné povinnosti a může co chce v podstatě.

llluckaaa
11. srp 2024

Co je vlastně cílem této diskuze? Přišla sis pro radu, jak reagovat, nebo sis přišla postěžovat, jak je dcera hrozná a otec ji špatně vychoval?

autor
11. srp 2024

@llluckaaa já nikde nepíšu že ji špatně vychoval ani že je hrozná nebo snad to někde čteš?
Jen se směju jak mi tady dáváte psychologicke rady proč je taková kvůli matce a proto se přejídá ač ji neznáte 🙂Taková psychologie od stolu 😱

llluckaaa
11. srp 2024

A můžeš mi odpovědět, co je teda cílem diskuze? Čtu, jak je tlustá, jak je to její chyba, že se nehýbe, jak pomlouvá, lže, nemá kamarádky, je rozmazlená... Samá negativa, nic pozitivního.
Ano, problémy s výživou mají dost často pozadí ve špatné psychice, to není žádná novinka. To, že vlastní matka nemá o dceru zájem, dokáže dětskou duši velmi poškodit. Překvapuje tě to?
Další debata je asi marná, nemám pocit, že by sis z ní něco užitečného brala a zbytečně startuješ proti těm, kteří se ti snaží ukázat i jiné úhly pohledu, než sama máš. Dělej, jak myslíš.

autor
11. srp 2024

@llluckaaa Ona byla u psychologa a žádný problém neshledal takže pokud vy které ji neznáte víte více tak příště se obrátíme na Vás.
Ano to že je silná a pomlouvá a lze mi vadí. Samozřejmě, je to logické a vadilo by to každému.
Cíl diskuze sem psala výše, ale rady typu "je psychicky zničena ,, když ji neznáte jsou mimo

levandule_k
11. srp 2024

a)Ne každý psycholog je kvalitní a ne každý ti sedne, člověk musí někdy hledat.
b) Diagnostika psychických problémů, bloků, traumat je těžší než diagnostika zlomené nohy.
c)Pokud si sama nepřiznáš, že máš problém a chceš ho řešit, tak ti psycholog nepomůže, popírání je také diagnóza a ta holka se v tom sama dost plácá.
d)Vztah s matkou je hodně určující pro náš život a ona tam má prostě škraloup, ale to je jedno, stejně argument nepřijmeš, protože já jsem něco jako náhodný kolemjdoucí.

Jestli se chováš takhle, asi se svým způsobem ani nedivím, že 15 letá holka si ventiluje pocity vůči tobě tím, že vykládá, že máš hnusné znaménko.

Proč se podle tebe přejídá? Vlastně nic, už to vidím, dělá to odmalinka, podle tebe je jen rozmazlená.

Btw. Když o někom řeknu, že je rozmazlený, tak z toho vyplývá, že ho někdo rozmazlil, vychoval => tedy výchova nebyla dobrá.

levandule_k
11. srp 2024

@llluckaaa Cílem diskuze je potvrdit si názor, že je to nedisciplinovaný, rozmazlený, tlustý spratek, který nemá rád tazatelku a vykládá o ní ošklivé řeči. Nevlastní dcera se chová hnusně, protože to má v povaze. Hlubší trauma z toho, že je nevlastní dcera, že by mohla být traumatizovaná z nevztahu se svou biologickou matkou, jsou absolutně vyloučena, to nikdy nic takového oficiální psychiatrie, psychologie nepotvrdila.

Cílem rozhodně není diskutovat, zamyslet se nad jinými názory, úhly pohledu, hledat řešení.

terulin
11. srp 2024

Podle toho, co jsi tady o holčině napsala, jste obě stejné. Ona pomlouvá tebe, ty pomlouváš jí. Nemáš jí co vyčítat. Možná se učila příkladem… 😏

autor
11. srp 2024

@levandule_k ano je rozmazlená ...dítě které nic nemusí a vše si od mala vyřve je rozmazlené a ne ona se nevymezuje takto jen proti mě, ale i jiným viz kamarádky které kvůli tomu nemá a návštěva psychologa ke kterému šla dík tomu chování ve škole ( ale to tady řešit nebudu a není to předmětem diskuze)

Jinak máš pravdu, opravdu nemůžeš objektivně posoudit jak to je když neznáš celou situaci a nevidíš jak se chová a jak funguje. Nikde nepíšu že je hrozná a nemá dobré stránky, má jich dost ale musí být po jejím a myslí si o sobě že může vše. To ovšem je věc spíš jejího otce který ji k tomu vedl. Já nejsem rodič a nikdy jsem mu do výchovy nezasahovala. Jsem jen ta co se léta starala a že to nebylo lehké s tak malinkými dětmi.
Pokud by měla problém se mnou jak ty říkáš tak ok( nejsem dokonalá) , ale to by pak asi neměla problémy díky tomu i s každým druhým který ji oponuje nebo se nenechá urážet co myslíš?
Je asi vážně zbytečné očekávat radu na tak komplikovanou situaci kdy ani není možné vše popsat a ani bych to nedělala.

Dík všem za názor a krásnou neděli ☀️☀️☀️

autor
11. srp 2024

@terulin já ji nepomlouvam, ale jak jinak chceš říct co se děje než pravdou? Až půjdeš k psychologovi A řekneš tam co dítě dělá tak ho taky pomlouváš? Nebo teda vlastně mám jenom právo se starat A ostatní si nechat libit prtz není má?

terulin
11. srp 2024

Nejsi u psychologa, ale na fóru anonymních matek. Ona není u dermatologa, ale v partě děcek. Jí je 15, to mají děti blbý řeči a přijdou si hustý, když jsou hnusný. No a ty jsi dospělá...

autor
11. srp 2024

@terulin asi to tak moc hustý ostatním nepřijde když se sní nikdo nebaví co myslíš. Vážně to nemá význam rozebírat.

terulin
11. srp 2024

Ještě... samozřejmně, že nemáš mlčet a nechat si to líbit, ale mluv s ní, jejím otcem a klidně si vylij srdce tady, pokud budeš hledat řešení, jak jí POMOCI (a najít její místo ve společnosti aniž by musela někoho zraňovat).... Ale když shrneme informace, které jsi napsala, tak nepůsobíš, jako někdo, kdo se trápí, že holka je sama a plácá nesmysly. Spíš to dělá dojem, že tohle bylo poslední kapka do obr nasralizmu, který k ní cítíš... Může zdání klamat, ale takhle bych řekla, že by to doma chtělo probrat vztahy od základu a uvolnit páru u všech lidí.

xxx3d
11. srp 2024

a věděla bys, jak reagovat, kdyby tohle řeklo, udělalo tvé dítě?
nemusíš na to odpovídat,
podle mě jde i o to, že spolu děti žijí, vyrůstají a může jít i o to, když tohle budeš tolerovat nevlastnímu, jak se potom k tobě bude chovat vlastní...?

autor
11. srp 2024

@terulin víš mě to vážně mrzí a to hlavně jaké má vztahy celkově s kolektivem. Nemá žádnou kamarádku protože je odradí právě tímto chováním a je vlastně stále sama. Kdykoliv si někoho najde tak ho za chvíli začne před někým jiným pomlouvat -třeba že má škaredé vlasy, nebo je jeho máma socka apod. To jí vytváří špatné vztahy a do budoucna nevím jak bude fungovat.
Mě by to mohlo být jedno , není moje a za pár let odejde z domova. Jenže co potom? Kdo bude chtít mít vedle sebe partnerku která na ostatní kašle a jak bude žít? To samé nadváha. Ona bude mít zdravotní problémy a co si budeme povídat ženy s nadváhou to nemají lehké i v jiných oblastech. U ní je to zbytečné. Mohla by mít normální váhu kdyby jedla normální oběd a ne pořád smažené a sladké , ale to jí zase toleruje otec takže co já s tím? Její sourozenec je úplně jiný i v tom jídle.
Její otec říká že taková byla i její matka. Že byl pro ni každý póvl a socka. Já ji neznala tak nemůžu soudit.
Není možné vše svádět na to že nemá mámu a tolerovat její chování prtz je v pubertě. Jelikož ona dík tomu chování nemá žádné kamarády a pak je v podstatě pořád sama. Je to začarovaný kruh.
Já jsem se snažila, její kamarádky u nás spaly a po víkendu už se nebavila tak nevím co dělat víc. Musí ona sama chtít.

autor
11. srp 2024

@xxx3d moje dítě tohle nikdy neřekne, ví že za to nemůžu že je to zdravotní defekt a že se to prostě neříká. Je k tomu vedeno od malinka že se nikomu nesmejeme. Jo že má připomínky mezi kámoši na mě tomu věřím kór když něco zákazu, ale tohle ne.
Navíc je úplně jiné stejně jako sourozenec mé nevlastní dcery.

terulin
11. srp 2024

Budete s ní muset mluvit a vysvětlovat. Nadváha je blbá, ale z života tě nevyřadí (dokud ti nevezme zdraví), možná se bojí, že jí ostatní nepřijímají a tak se chová tak, aby bylo jasný, že ona se nepo... Možná potřebuje, abys to přešla, řekla, že je koza, ale ty jí máš pořád ráda. A fakt jí ráda mít.
Možná by pomohlo jí najít nějaký sport, kde nadváha nevadí, ale budou tam holky, které jí přijmou.
Nezávidím, jste v těžký situaci, ale jak dopadne, teď nejvíc záleží na tobě a tvém muži. (teď si představ, že si tuhle diskuzi přečte ona. Myslím, že se bude cítit jako ty, když jí naprášila spřátelená matka. Takže účty jste srovnali... hurá za lepšími zítřky)

autor
11. srp 2024

@terulin Ty to asi moc nechápeš. Já to řeším tady s vámi , ale sní sem to uzavřela a víc se k tomu nevracim.
Nechceš doufám srovnávat videa která natočila s tím jak mě pomlouvá a poslala je eterem mezi kamarádky s tím že tady anonymně píšu a ani nevíš o Kom?
Promiň to jsi trochu mimo.
PS sport ji nebaví, nic dělat nechce. Baví ji být jen na mobilu takže to asi neklapne.

autor
11. srp 2024

@terulin ještě dodatek... nadváha ti může ovlivnit celý život kór taková nadváha. Ale ok každý máme jiný názor .

terulin
11. srp 2024

A jak dlouho spolu žijete?

autor
11. srp 2024

@terulin psala jsem to už několikrát, téměř 15 let .

antoinet
11. srp 2024

Ty jo, Popelka v reálném světě 😥

xxx3d
11. srp 2024

když napíšu, že sklízíš ovoce, tak se ti to nebude líbit, protože by se to nelíbilo nikomu, ale jsi s ní 14 let, i ty ses podílela na tom, jaká je
ne jen otec, nebo jeho rozmazlování
psala si v úvodu, že se tě to dotklo, co o tobě řekla a že nevíš, jak reagovat
hodit to za hlavu s tím, že jí řekneš že tě to od ní zamrzelo ale dál to nerozvíjet nechceš, protože si psala, že už to s ní máš uzavřený
promluvila sis o tom s chlapem, řekla si mu, jak se tě to dotklo a jak se jeho dcera chová ne jen k tobě, ale i k vrstevníkům, vymysleli jste spolu něco... nebo promluvil s ní on?
komunikace je základním kamenem všech vztahů.
přijetí, absolutní je pro dítě alfou a omegou, bezpodmínečná láska matky je pro holky nesmírně důležitá, automatická záchranná síť, která když není...sere se to.

terulin
11. srp 2024

Takže skoro celý její život... a pořád ti přijde, že je to záležitost hlavně tvého muže? Protože nenastavil pravidla, nedal jí povinnosti a nenaučil jí správnému stravování... A ty jsi byla celou dobu zavřená v koupelně, abys mu výchovu nekazila?

autor
11. srp 2024

@xxx3d ano je to záležitost jejího otce jelikož on si jakékoli výchovné opatření nepřál a chtěl si výchovu řešit pouze sám. Tzn ano já jsem byla ta co pečovala

autor
11. srp 2024

@terulin jak sem psala, on si nepřál ať ji cokoliv zakazuju a řeším. Pokud ti chlap řekne: udělej ji na co má chuť nebo ji to udělám sám/ nechci a nebudu ji nutit jíst a dělat co nechce tak uděláš co? Asi nic viď. Je to jeho dcera především.

xxx3d
11. srp 2024

jak je možný, že tvoje dítě je k čemukoli vedeno odmalička a ona ne, když ses o ni začala starat v jejím jednom roku
proč si to automaticky nezahrnula i pro ni
svádět to na otce, že on nechtěl, a ty ses jen starala
proč nejdete k psychologovi a neřeknete mu tohle
školní problémy jsou odlišné zaměření od rodinných vazeb
ach jo

autor
11. srp 2024

@xxx3d jak sem psala, dle něj je jako její matka. Řekl a to doslova: já vím že jednou zůstane sama i bez chlapa, ale ona je taková a já to řešit nebudu.

Strana
z6