Je můj partner nezodpovědný při snaze o početí?
Pohádali jsme se s partnerem. Já 34, on 44. Rok se inzenzivně snažíme o mimi, ale nejde to.
Z nemocnice nám před 3mi měsíci přišla brožura. Je v ní vysvětleno co délat pro podporu početí ( brát vitamínové suplementy, snažit se o pestrou stravu včetně zeleniny a ovoce, nepít, nekouřit atp). Je v ní napsáno čemu se vyvarovat ( kouření, alkohol). Jsou tam i informace a zvýšené potratovosti a zhoršení kvality pohl. buněk kvůli věku. Čili i partner tam už spadá.
Ale partner neomezil vůbec nic. I nadále kouří 10 cigaret denně. Ok . I nadále vypije 1-2 cidery každý večer. Ok. Jeho jídlo je maso příloha omáčka. Vždy když si dělám přílohový salát ptám se ho jestli si dá ( ať vím kolik udělat). Párkrát si dá ( 1x týdně max), naprosto většinou si nedá. Vitamínové suplementy " zapomíná " brát, takže místo každý den bere 1-2x týdně.
Včera na mě vyjel že si bude kouřit jak chce, jíst co chce a žít jak chce a nebude dělat nic co nechce.
Když si pomyslím že jsme v cílové rovině a za 3 měsíce máme ivf ( 3 měsíce se vyvíjí spermie i dozrává vajíčko), tak je mi úzko přto ví ví, že ty 3 měsíce jsou zeď důležité a je mu to jedno...
Je sobecký a úplný opak mě. Já se můžu rozkrájet aby se zadařilo, nebo to ivf bylo úspěšné, abych ovulovala, piju čaje, měřím bt i lh, jím zdravě, cičím hormonální jógu, potom do mě budou píchat hormony atp atp...tolik jsem ochotná se obětovat a mu dělá problém maličkost jako brát vitamíny a trochu zamakat.😔
Naoadají mě myšlenky, že bude i tak sobecký v rodičovství, vše nechá na mě a nechá mě ve štychu. Nevím co to do něj vjelo, jako by bojoval za svoji svobodu. Ale sorry já ji taky nemám a ne, nemůžu dělat spoustu věcí a dlouho se budu zříkat spousty neřestí. Snažím se netlačit, ale teď jsem mu po půl roce připomněla ať aspoň teď začne s vitamíny a zeleninou a byla z toho obrovská mela 🙄
Jak se chovají vaši partneři když se snažíte o mimi a nejde to?
Nevíte o co může jít? Nebo jsem moc náročná? Nebo on nezodpovědný a sobec?
Já chápu tebe a zároveň i ho. Pro ty chlapi je to psychicky nahovno, když slouží vlastně jen k oplodnění a celý sexuální život se točí jen kolem hlídání ovulace, měření teploty, vitamíny, čaje....ono hlavne kde mas jistotu, že když by přestal kouřit, dávat se jeden cider (který má navíc minimum alkoholu) a jíst saláty, že bys hned otěhotněla....já jsem otěhotněla v 33, přítel 43. Otěhotněla jsem hned první měsíc sexu bez ochrany, přítel kouří hodně, alkohol taky a žádná zdravá strava. Já sice nekouřím, ale taky jsem si ráda dala alkohol, zdravá strava trochu víc, ale žádnej zázrak, nikdy jsem nejedla žádný vitamíny....a stejně.... podruhé jsem otěhotněla neplánovaně z jednoho sexu v měsíci, plné kojení, antikoncepce pro kojící a ani nebyl ten sex do konce....prostě někdo to má tak a někdo jinak....
Ale chápu fakt i tebe, věk nezastavis, hledání nového partnera je na dlouho, co když to zas nepůjde....takže te chápu, že uz začínáš být zoufalá a tlačit....:(
Asi bych si zkusila v klidu sednout, promluvit si, bez vyhrožování, emocí..... upřímně....
Jinak někdy se bohužel stává, že dva se snaží a nejde to...pak se rozejdou a s jiným otěhotní hned...to jsem slyšela mockrát
@reeeza no tak možná proto, je on v pohodě
takže všechno ostatní bude jen na tobě. není to sice značka top ideál, ale zase na druhou stranu, pokud se chlap cítí pod tlakem, a jde to i tak, tak bych couvla na ústup s tím, že přece nejdůležitější, co ti může dát, je psychická podpora, aby všechno potom klaplo, tak, jak má.🍀
@me_druhe_ja my se toho snažíme vyvarovat a prostě sexujeme ne jen během ovu, užíváme si to a i při plodných dnech to nehrotím aby byl sex každý den...Ale chápu co tím myslíš. Mě ale asi ani tak nemrzí že nejí saláty nebo že neomezil kouření. O ty konkrétní věci nejde. Spíš obecně o jeho přístup. Že není teamový hráč, netáhneme za jeden provaz, že mě nechal na holičkách a vlastně v cílové rovině couvá.
@xxx3d já moc nevím jestli je to topkový spermiogram, spíš asi horší průměr, nebo se mýlím?
Jak jsem psala me_druhe_já. Mě asi ani tak nemrzí že nejí saláty nebo že neomezil kouření. O ty konkrétní věci nejde. Spíš obecně o jeho přístup. Že není teamový hráč, netáhneme za jeden provaz, že mě nechal na holičkách a vlastně v cílové rovině couvá.
Ale asi se s tím prostě budu muset smířit protože on prostě bojuje o to aby neztratil svobodu. Jako by to vůbec nepochopil..
@reeeza Asi bude fakt nejlepší zajít někam na dobrou večeři a upřímně si o tom popovídat. Samozřejmě je i varianta, že on nakonec to dítě až tak nechce ...To se stává pokud se to déle nedaří a navíc už má 40+, svoje jistoty, pohodlí...že během toho snažení mu to dojde všechno, co znamená mít dítě ...ale pak by ti to měl zavčas a upřímně říct...a bude na tobě, jestli zůstaneš nebo ne...jako jo, čas je neúprosný, ale pořád ještě nejsi v úplně kritické situaci. 🙂
Je ti jasný, že když se neomezuje teď, že se nebude omezovat, ani když to klapne a otěhotníš?
@reeeza Poslala jsem ti sz
@reeeza Hele, a je Ti jasný, že pokud má skutečně takový přístup a není to jen momentální vybouchnutí v situaci, kdy Ty tlačíš fest na pilu, tak na to dítě budeš sama? Protože pokud nechápe, že dítě ho o tu svobodu připraví na minimálně 18 let, tak se obávám, že to týmový hráč nebude nikdy a že v něm oporu mít nebudeš. Já chápu, chceš dítě a hodiny Ti už fest tikají, ale jsi připravená i na tu variantu, že na to budeš sama?
@somalicats asi lepší na to být sama než být bezdětná. Já už přemýšlím spíš takto 🙄 i když mě to samozřejmě mrzí...ale v životě nejde vždy vše podle představ...Samozřejmě doufám, že i on bude dobrý taťka. Vím že bude milující, bude si s nimi povídat, pomůže s domácností, i teď to máme rozdělené . ale co se týče vymýšlení aktivit, povinností do školy a vysloveně trávení s nimi času na úkor svého pohodlí či odpočinku tak to nevím. To bude asi na mě. On má fyzicky náročnou práci a už je holt i starší. Jen se děsím že s nimi bude jen čučet na telku to by mě jeblo.
Jako mozna blba otazka ale proc se vam nedari pocit dite normalne ?
Je nejaky konkretni zadrhel na neci strane ?
Nema on uz deti z minuleho vztahu ?
Ze di rika ze v nem to neni a ze chlapi v tomhle nejsou duleziti ?
Jako kdyz to takhle napises ze ty delas vse a on nic zni jako debil...ale kdyz se nad tim zamyslim vice , jsi to asi stejne ty ktera to dite chce nejvic... takze to tak proste asi ber.
Jinak jako nevim jak je na tom on ale podle me kdyz si vyberu partnera co je o 10 let starsi nese to sebou i nejake mouchy... ted to jsou ze se mu nechcou brat vitaminky ktere cely zivot neresil ...pak to bude ze misto na hriste bude chtit treba radsi odpocivat ...
Je to na tebe velky tlak...ale nez delat doma hysterku , proste budu zdraveji varit...a ty prasky mu ty 3 medice budu nosit pod nos...
No, radeji jsem vsechno necetla....protože bylo jasne, ze chlap bude u vsech sobec,blb co nedospel, dite nechce a ty ho radej nemej s nim a bla bla.. Uprimne?? Jsou to jen blbe plky! Chova se prostě normalne,,aby se z toho nezblaznil. A nezlob se, ale ty uz k tomu mas nakroceno. Uz vidis jen jak vsechno dela je špatně. Chapu,ze jde o dite, ale upřímně ...nekdy to zensky celkem prehani,zablokuji si hlavu,nevidi nic nez dite, pripravu na ni, a prestanou normálně zit!! To pak vyzaduji i na partnerovi a vztah jde do kopru a misto ditete si zadelaji na rozchod. Bud rada, ze on je takovy, protože ti jen ukazuje, jak dulezite je dychat,byt v pohode a co nejvíc nad veci. Proste a jednoduse....se z toho neposrat.♥️
@veronicka89 na nic se u nás nepřišlo, já výsledky dobré on taky 🤷♀️
Děti nemá.
Děti chceme oba, ale ano, já mám to puzení k nim větší. Ale co jsem se bavila s kamarádkami, tak u jejich chlapů to přišlo až když uviděli špunta buď v bříšku nebo naživo..takže to si okecávám tímto.
S tím vařením to je tak, že mu nabízím malinko salátu, rajčatový, okurkový, balkánský k jídlu. Vezme si fakt jen občas. Včera měl navíc argument že přece měl kyselý okurky, to je taky zelenina 😅
Prášky jsme se dohodli aby si na to myslel sám. Protože po mě chtěl, abych mu je připomínala, že na to zapomíná. Nechtělo se mi, říkala jsem mu ať si na to zodpovědně myslí, že nejsem jeho matka. Nakonec teda jsem ustoupila a připomínala mu je ob den. Po týdnu se nas*al že se prý chovám jako jeho matka 😅😂😂
@klpoiu to je druhý úhel pohledu a taky na tom něco je. Děkuju..🌼
Jen mě to prostě mrzí že netáhneme za stejný provaz a nechal mě v tom. Protože úspěšnost ivf bohužel není jen na mě, ale na nás obou 🙄
Ale celkově mě i zklidnil ve spoustě věcech které se toho týkají.
Jen mě asi teď rozhodila ta brožura z nemocnice. Chápu že nedá na mě a různé diskuze a neodnorné články. Ale on nedá ani na doktory a odborníky 😒
Ahoj, napisu svoji zkušenost. Ja 35, muž 41. S zivotospravou je na tom podobně jako tvuj pritel. Spolecne mame 1,5 starou dcerku. Moc si teda dite pral a troufám si rict, ze by opravdu mohl aspirovat na otce roku. Nicméně kdybych po nem chtela to co ty, tak by to taky neudelal. To, ze to tvuj chlap takhle bojkotuje nemusi nutne znamenat, ze nebude skvelej tata. Ale chlapi proste potrebujou svuj zivotni prostor. Uvažujou proste trochu jinak nez my. Ja se to rozhodla akceptovat, napřesti se nam zadarilo. Ale mam kamarádku, ktera by rada druhe dite a svemu muzi zakazala i chodit do sauny🙈 Dej mu osobni prostor, zkus ho pochopit, v klidu a bez emoci si o tom zkuste jeste promluvit. Rozhodně bych se jeste s nějakým rozchodem neunahlovala.
Myslím, že je to proste na něj velký tlak.
Ty to hrotis hodně, takže on prostě reaguje takhle... asi ho to docela stve, dovedu si to představit
@reeeza Ale on te v tom nenechal. On je ten, kdo se te snazi drzet nad veci a v klidu!! A ty prestan cist,prestan se stresovat! Jinak si fakt zablokujes hlavu a nebudes mit chlapa ani dite. Ja vim,ze je to narocne,ale klidne si dej s manzelem vecer pivko, dej si s nim poradny stejk s koupou nezdrave omacky..... Jako ano,vsechno to co delas dobry, ale ma to sve hranice. V momente kdy to zacne omezovat, coz bohuzel u chlapa ale uz i u tebe je, je to spatne.
@reeeza nejde o nic, uz je takovej a fakt se nezmeni. Utec od toho. Nemej dite na silu. Vse ma svuj cas, ale nejdriv se postarej o sebe a doprej si nekoho, kdo ma opravdu stejne cile a bude tu vzdy s tebou.
@klpoiu s tím souhlasím.
Ono je to kolikrát těžké netlačit, kdyz nám o něco jde. Ale pokud sám není naladeny stejně, vyvola tlak akorát přesný opak, tedy bojkot
@reeeza já se bojim ze vam to nebude klapat ani v rodicovstvi, prptoze on je evidentne dost nad věcí, nemyslim si ze by to delal protoze je nezodpovedny, on si treba jem mysli ze to nema az takovy vliv 🤔 Jenze co az budes hrotit veci okolo miminka (rezim, příkrmy a ja nevim co jeste) a tatik bude nad veci, protoze mu nevude pripadat dulezite avy mimino pravidelne spalo, aby ochutnavalo nejjdriv mrkvicku, pak brokolicku... Protoze on by mu dal co zrovna najde v lednici. On nebude chapat proc to tak řesíš a ty ho budes mit za nezodpovedneho 🤔 Fakt si sednete a v klidu si promluvte, zeptek se ho proc mu nepripada dulezite omezit kouřeni, alkohol, jist zdrave, ze tobe na tom zalezi a zajima te jeho nazor.
Když jsme se přes rok marně snažili otěhotnět, doktorka mi dala pro manžela žádanku na spermiogram. Manžel se hned chtěl objednat, já jsem mu řekla, ať tam klidně jde, ale že i kdyby byl výsledek špatný, do ivf (ani jiné formy asistované reprodukce) jít nechci, alespoň ne hned. Manžel byl trochu zklamaný, ale respektoval to. Jsem ráda, že se s tím nesvěřil v internetové diskusi, kde by mu vysvětlili, že jsem sobec, dítě ve skutečnosti ani nechci (proto jsem každý měsíc neúspěch obrečela stejně jako každou těhotnou kamarádku), stejně se o něj nebudu starat, a měl by se se mnou rozejít.
@jaja01k přesně, ono totiz nic neni černobílé. Jen je problem kdyz maji partneri na veci uplne opacné názory a nechteji tolerovat jeden druhého.
@kadla88 děkuju 🌼 snažím se to brát i z jeho úhlu pohledu a určitě v tom hraje roli jeho pocit ztráty svobody, kterým jsem zdrojem vlastně já, protože si přeju aby dodržoval co po nás chtějí doktoři, přesněji aspoň něco z toho ( ciderů a cigaret se nezbaví, chtěla jsem aspoň ty podělaný vitamíny a zeleninu 🙄).
Ach jo, ale kdyby byl ucědomělý, věděl by že je to správné a dělal by to sám od sebe a nic bych mu nemusela ani říkat 🤷♀️
To je pro něj opravdu jeho pohodlí a svoboda důležitější než zdraví dítéte? Už jednou jsem potratila, to pro něj nebylo signálem ani to?😒
@patypresdevaty já bych to chápala kdybych to hrotila. Ale já to hrotím jen u sebe. Dělám pro to co můžu. Po něm chci pouze vitamíny a občas nějakou zeleninu 😒 Cigára a cidery ne, protože to je předem prohraný boj..

@reeeza no a byl už na spermiogramu? jak mu dopadl?