icon

Konflikt v rodině kvůli kojící matce. Jak reagovat?

krisvm
30. říj 2022

Ahoj,
Tak nejak jsem se Chtela vyzpovidat a vedet, jak by to treba vnimali ostatni. Protoze je mi z toho fakt smutno, uzko.
Syn ma Ted dva a pul mesice, od zacatku trpi kolikama.. ji Jen materske mleko, vse konzultujeme s doktorkou I laktacni porsdkyni, dle ktere mam mlika dost. Samozrejme dodrzuju stravu atd. Chodime k doktorovi casto, protoze hodne place a proste nikdy nevim, jestli je to Jen to brisko...dle doktorku je vse ok. Dle moji mamy a babicky jsem na vine jw, protoze mu porad nutim Jen to materske mliko a on by urcite Chtel neco jineho (jejich slova). Z nasi rodiny nikdy nikdo nekojok dyl jak tyden...
Vcera to vygradovalo v to, ze mamka s nim sla na prochazku v kocarku, plakal ji, dovezla ho zpet s Tim, ze ma hlad a ze to Tak ennecha.. pozadala jsem ji, at odejde, protoze /asi jsem divna/ mi ublizuje, ze mi porad oredhazuje, ze ho snad zamerne nekrmim nebo nevim... Odesla, my jsme se s manzelem pohadali, protoze me mrzelo, ze se me nezastal a nerekl ji, ze jsem maleho samozrejme krmila. Jenze Pravda je, ze on neumi cesky a nemohl ji to tedy vysvetlit. Kazdopadne na Nas zavolala policii, kterym jsem situaci vysvetlila a odesli, oravdepodobne na nasi strane no. Ale cele me to strasne Stve, boli, mrzi, a pripadam si uz jak v blazinci. Jak byste se zachovali Po twkovem incideentu? Diky za vyslechnuti...

pohadalipohadali, protoze mi bylo kito, ze sse me enzastal a nerekl ji, ze jsem maleho orecenkojila...

Strana
z4
kejtyna
30. říj 2022

Možná bych zkusila vyměnit ten Espumisan za něco jinýho.. Dceři vyloženě nesedl, hrozně ji z něj bolelo bříško a opravdu stačilo jen vyměnit. Už teda nevím za co, je to dávno. Na MM očividně prospívá, takže u toho bych určitě zůstala, zvlášť, pokud doktorka řekla, že je to ok…
S mámou bych utnula kontakt, dokud si neuvědomí, co provedla, protože tohle se fakt nedělá.. Zavolat na své dítě kvůli tomuto policii. Chápu, že má asi o vnouče strach, ale tohle je hodně přes čáru..

muhehehe
30. říj 2022

Já jsem teda hodně splachovací, nerada v sobě živím nějakou zášť, ale zavolat na mě matka kvůli tomuto policii, tak je to prostě konečná. To je jak z nějakého úplně jiného vesmíru, ne že ujedou nervy a člověk v afektu řekne nějakou zraňující blbost. Přerušila bych kontakt, odpustit se to časem dá, jako skoro všechno, ale osobně bych v tomto případě neudělala ani jeden vstřícný krok, to musí druhá strana. Manžel to myslím odnesl neprávem, tvoje matka je cvok, ne jeho. Krásně to shrnula mysh_me, podepsala bych se pod to, nebudu tu reakci tedy moc protahovat. Chápu, že je někdy těžké si věřit, ale zkus to. Miminko prospívá, hlad tedy nemá. U lékaře to řešíš, aby se nic nezanedbalo. Nějaké tipy kam třeba ještě zajít (osteopat) jsi dostala, udělala bych i to; zkusit ještě třeba nějaké jiné kapičky na bříško. Asi těžko dělat víc. Prcek nějaké důvody má, bohužel ne vždycky se na ně přijde, nebo se na ně nepřijde hned. Ale tím důvodem rozhodně NENÍ (!!!!), že by dítě mělo hlad, že bys ty něco zanedbávala a nebo byla špatná máma. Asi bych si tohle zkusila nějak vrýt do hlavy. ,,Situace mne taky mrzí, ale dělám maximum a zkouším dál najít důvod, proč se to děje."

jako_mala_holka
30. říj 2022

Šílené, to by mama dlouho malého neviděla po něčem takovém... Jinak nám u dcery zabíral jen Balonix med, taky trpěla na koliky cca první 3-4 měsíce, nic jiného nezabralo... A pak to přešlo samo 🙂 kojení mu určitě stačí, jinak by neprospíval... U nás kolikrát ani nechápali, že malé stačí jen UM, byla jen na mléku skoro do 5 měsíců, chudina malá 🙄😄 hele hlavně klid, ten malý to z tebe cítí, to napětí, nesebevědomí... Vím, o čem mluvím, prošla jsem si poporodní depresí v šestinedělí a kolikrát už jsem musela típat našim telefon a pak jsem brečela, protože jsem si připadala neschopně, měla jsem i myšlenky na to, že malé bude beze mě líp atd... Nenech se tím ovládnout, děláš to dobře 🍀

alice180
30. říj 2022

@krisvm nám právě espumisan vůbec nepomohl až právě ten baby calm zabral dobre

krisvm
autor
30. říj 2022

@alice180 dekuju za tip

lv
30. říj 2022

Souhlasím s tím, že policie je za hranou, jako ostatní. Jen ze zvědavosti - co vlastně dělají policajti v takové situaci? Prohlédnou to doma, vyslechnou, zavolají sociální nebo co?

mimco
30. říj 2022

@lv brala bych s rezervou informace zakladatelky👍

hani_na
30. říj 2022

@krisvm Mám stejně starého syna a chování mamky mi přijde teda hodně přes čáru. Aspoň mě zdaleka neopustily výkyvy nálad a tohle opravdu nepřidá. Náš malý taky hodně brečí, pravděpodobně má ABKM a prostě celkově na to břicho trpí. Je fakt, že já mám už druhého syna a leccos podruhé člověk tak neřeší, takže když měl růstový spurt a ně totálně "vypil", UM pro alergiky jsem mu dala, protože jsem prostě potrebovala nějak fungovat i s druhým dítětem, což při celodenním brečení moc nejde. Každopádně Ty jsi náma a ostatní to musí respektovat, to by za chvíli mohla přijet zásahovka, protože používáš papírové plíny nebo vlhčené ubrousky..

mysh_me
30. říj 2022

@mimco zase to tu nemusis uplne zpochybnovat, kvuli tomu ze tobe se to nezda. Ze "normalni" matka prece policii na dceru nevola... no jako ne, ale nekdy se stanou situace, a nekteri lide se dokazou tak vypsychnout, ze proste udelaji iracionalni blbost... to jeste hned neznamena, ze jsou nejaky okraj spolecnosti a nemuzes jim verit jejich popis udalosti a podobne.
Moje mama taky jednou zavolala policii, protoze se mi nemohla dovolat (cely den) a vypsychla se, ze se mi neco stalo. Spolubydlici docela zirali, kdyz prisla na byt policie a shanela me, ze jsem pohresovana osoba... proste mela strach a ze zoufalstvi ji nic jineho nenapadlo. Pokud si matka zakladatelky mysli, ze jeji dcera je neschopna a vnuka nekrmi, dovedu si predstavit ze mela proste o miminko strach a v nejakem nesmyslnem hnuti mysli ji to prislo jako reseni... ne nijak to neobhajuji, porad si myslim ze ta matka je mimo a mela by zakladatelku prestat podcenovat a nechat ji zit svuj zivot. Ale proc z toho vyvozujes, ze musi byt nejaci divni a nenormalni, kdyz toto nekdo udela...

20190418
30. říj 2022

Taky jsem si první týdny myslela, že syn place kvůli bolení bříška, ale on měl prostě jen pořád hlad. Přibíral krásně a jakmile jsem se vnitřně nastavila na to, že prostě teď pul roku budu mít většinu času kozy venku a na nich syna, tak se mi ulevilo. Syn se kojil pořád. Cucal si 30min, vytuhl, vzbudil se za hodinu a nanovo. Hoď za hlavu kecy o slabém mliku, intervalech atd a prostě pořád koj.
A s matkou bych utnula kontakt. Okamžitě a na dlouho. Na péči o své dítě jsi tu ty, ona na péči o tebe. Měla by stát za tebou a ne na tebe volat policii. A to, že je z generace, kdy státem řízená separace cpala do mimin UM, ji neomlouvá.

jjasmina
30. říj 2022

@krisvm vytyc hranice, nicméně já malou ani jako plně kojenou nikomu nemohla dát na procházku, kojila se opravdu často. Ale pokud by na mě matka zavolala policii, nejspíš by skončila

somalicats
30. říj 2022

@krisvm Ta policie je dost pres caru. To, ze Ti mimco place, to se stava. Moje treti dcera byla prvni 3 mesice absolutne neodlozitelna, plakala, pokud nebyla natesno u me, takze prvni 3 mesice jsem ji mela permanentne v satku nebo nalepenou na sobe v posteli, a to byla na UM. Koliky nemela, proste potrebovala ten kontakt. Zkus zvazit i tuhle variantu. Jinak jak uz tu padlo, hlavni je byt v pohode, to miminko z Tebe tu nepohodu vnima a je taky v nepohode. Matku bych po tomto na nejakou dobu odstrihla, pokud prijde sama s omluvou, tak bych ji sanci dala, jinak sorry jako.

mimco
30. říj 2022

@mysh_me pravda je vždy někde uprostřed, úplně bych to nedramatizovala, těch příběhů už tady bylo🤷‍♀️

levandule_k
30. říj 2022

Vztahy matek a dcer jsou náročné, našla bych si psychologa pro sebe, protože tohle je fakt strašně náročné to ustát a je škoda, aby ses kvůli tomu, že si matka a její matka myslí, že bys měla dávat UM hádala s manželem. Vždyť mm je lépe stravitelné pro člověka než um.

veruuu_kubesovic
30. říj 2022

@krisvm a co by mělo chtít víc miminko sotva 3mesicni? Dáváš nějaké kapky na prdiky? Já mám prvniho půl roku se synem úplně v mlze, jen plakal, pak se začal trochu víc přetácet a bylo to lepší s bříškem...

lenatko91
30. říj 2022

@krisvm v tom případě bych opravdu utnula kontakt, jak jsem psala. Sama vnímáš, že energii potřebuješ doma a ne ji ještě plácat na matku.. Chápu, že tě to mrzí. Ale uvidíš, že se ti uleví a budeš víc v klidu 🙂

eliska_f
30. říj 2022

Nwm jak je to u vás, ale já měla mléka dost, ale vodove - kojila jsem při spurtu i co 40 minut a běžné co hodinu, hodinu a půl. Malý krásně přibiral a prostě procházka byla krátká tak, aby malý nebyl hladový. Bylo to náročné, ale postupně se interval prodlužoval a příkrmy v půl roce taky udělali své i když zpočátku jako každé dítě snědl fakt tak lžičku 😅 moje mati i tchyně byly nešťastné, že jsem prcka prostě na procházku s nimi nechtěla poslat, ale jejich procházky na 2 hodiny by nedal, měl by hlad, a tak jsem se dle toho zařídila. Návštěvy byly prostě jen v domácím prostředí, abych měla klid na krmení.

antilopkax
30. říj 2022

@krisvm piješ čaje pro kojící matky? Já se tím doslova prolévala a syn nesnesl fenykl. Jak mi jednou došel, tak najednou klid a pohoda. Taky nemohl Baby Calm, protože tam je taky fenykl.

suzanna123
30. říj 2022

Moje dcera byla strašně uřvaná. Taky jsme řešili, jestli prdiky, alergie, blbé nošení… Zpětně si myslím, že se prostě nudila. Prostě ležet a zírat nebylo pro ni a co jiného můžeš dělat, když jsi mimino? Takže jsme nosili, houpali, zpívali - to zabíralo 🤷‍♀️

alpakovo
30. říj 2022

@krisvm zkus espumisan, nám na koliky zabral perfektně a zmizelo s tím i bolavé bříško. Dostali jsme ho po větší kolice v nemocnici a pak už sem na něj nedala dopustit

daasqua
30. říj 2022

@bereni Složení a hustota MM se liší žena od ženy, denní doby, věk dítěte... Já třeba dceru krmila přes 1,5 litrem a byla pořád hladová a vyhublá, já zhubla 8 kilo pod svůj dlouhodobý průměr, jak jsem byla vysátá. Kamarádek děti si dvakrát cucly (měly tenkrát za den možná tak 0,6 litru max) a přibraly z toho půl kila. Měly prostě hustší mléko a já řidší. Samozřejmě všude na netu se píše, že slabé mléko neexistuje a běda, když někdo napíše opak 😀 Ale jakmile se napíše, že má někdo mléko jako smetanu, tak to jo, to existuje a napsat se to smí a ještě se poplácají po ramenou.

xmisas
30. říj 2022

@marcicek84 tak kojenecká váha, dojem, a hladové mlíko je snad dávno vyvrácené ne?
Paní píše že mimco přibírá, tak proč radite takové hlouposti?

marcicek84
30. říj 2022

@xmisas protoze si neveri,tak na vaze to sama uvidi a muze posoudit...hladove mliko jste vyvratila vy?🤣

zuzkasim
30. říj 2022

Jak se bavíš s mužem ty? Učí se muž česky? Máte dítě, podle jeho věku spolu tedy už minimálně rok musíte být, tak přemýšlím, jestli je snaha z obou stran - tvého muže i tvé matky. Jinak tedy s nespokojeným dítětem bych raději byla asi sama, nedávala bych ho nikomu na procházky, právě kvůli tomu riziku, že bude druhému řvát a pro druhého je to naprosto frustrující, když nemá dítě jak uklidnit (pro matku sice taky, ale ta má aspoň to prso a má miminku nejblíž, nejvíc porozumění). Přibírá slušně, takže mlékem to asi nebude. Zkoušeli jste na uklidnění šátek? Polohu tygříka? Může taky trpět refluxem... těch důvodů může být víc.

monrei
30. říj 2022

@krisvm Prosím? Vlastní matka na vás zavolala policii? Měla jsem podobný problém, ale u mě to byla ztráta mléka a holka mi také celé dny i noci brečela. My jsme s doktorkou nakonec vyřešili, ale moje maminka mi byla oporou a pomáhala mi a uklidňovala mě, že to bude dobrý, ale že by na mě volala policii, to snad není ani matka. Takový člověk by mi nesměl přes práh.Drzim pěsti ať je brzy lépe.

eithelwing
30. říj 2022

Ta situace je celá naprd a s tou policií... No, to by mě kleplo. 🤦 Měla jsem dvě urvana miminka...
Každopádně jak to jen jde, snaz se uklidnit a resit, co asi tvé dítko trpí.
Jestli je mleka dost, pribira, sání je ok, nech ho pít, jak chce. Já různě u syna i střídala prsa, jednou za kojeni, nekdy ale i pětkrát za kojení, jak chtěl, jak potřeboval.
Může mít alergii na nějakou potravinu. Vetsinou se k tomu přidá i něco dalsiho, jako ekzem, zelena stolice s hlenem, ci s krví.
Může mit reflux. Trápí to, je to nepříjemné. Za sebe doporucuji antirefluxni opatření a sirup gastrotuss.
U nás byl problem kiss syndrom. Po jeho odstranění se uklidnilo i kojení.
Může jit jen o obycejnou a pritom dost nepříjemnou koliku. Masieovat brisko, nahřívat, cvicit nožkami. Nekdo si u toho nemuze vynachvalit bezplenkovou metodu.
Některé děti jsou prostě dráždivé, nervova soustava je ještě nevyzrálá.
Je toho spousta, to hledani může trvat, tak přeji hlavně hodně sil a trpělivosti. 🍀
U nas to treba u obou dětí byl kiss syndrom a reflux, u syna navic drazdivost a citlivost na bramborový skrob v mé stravě.

eithelwing
30. říj 2022

A jeste bych dodala, že jsem zkousela i různé kapky, espumisan, babycalm apod. Nic nepomohlo. Stejně jako mi nepomohlo vysadit vigantol, na ktery se bolení bříška také často svádí.

gitix
31. říj 2022

@krisvm Ahoj.
Zaprvé - zkus si to s mámou vyříkat. Je to tvoje dítě a rady jen na vyžádání. Dále jí také řekni, že pokud tohle nehodlá respektovat, tak taky nemusí dítě vidět, že tohle nemáš zapotřebí. Pokud budou problémy i tak, prostě ji odstřihni. Třeba jen potřebuje "trknout" a dojde jí to. Ty se nenervuj (přenášíš to na mimčo a ono to vycítí) a zkus se věnovat jemu, domácnosti a manželovi. Neplýtvej energií na mamku a rodinu, určitě ji na zbyt nemáš 🙂

Zadruhé - co se týče kolik. Náš prcek na to trpěl strašlivě moc. Hrozně nám pomohl gymnastický míč. Je to investice cca 2-3 stovky, nic strašného. Prďolku jsem vždycky několikrát denně vzala, položila bříškem na míč, držela jsem ho jednou rukou v podpaží a druhou v kříži a válela jsem ho po míči (aby se mu "mačkalo bříško" a občas jsem ho jakoby lehce přitlačovala. Všechno musíš jemně, ale když vydržíš, tak se vyprdíkuje a bude to dobré. Taky jsem mu dávala po lžičkách feniklový čaj (z převařené koj vody samozřejmě) a pak také espumisan a bio gaiu. Z toho všeho ale fakt nejvíc zabral ten míč. Jo a zkus nejíst mouku a pečivo. Držím palce, to zvládneš!

xmisas
31. říj 2022

@marcicek84 si najdete informace, je toho všude kupa.. 😂😂

siposovi
31. říj 2022

Nečetla jsem všechny komentáře. Syn měl zablokovanou krční páteř. Pediatricka to nepoznala, ani ale nebrečel. Jen ze známosti mi ho prohlédl odborny doktor a odblokoval. Miminka se zablokovaným krkem bývají hodně plačtivá, zkusila bych i toto.....

Strana
z4