icon

Manžel nesouhlasí s cestováním. Měla bych ustoupit?

19. srp 2024

Hezký den. Jdu si k vám pro radu. Jestli jsem sobecká já nebo můj manžel, nebo prostě co je na tom tak špatného. Každý rok jsem alespoň jeden týden v roce cestovala po světě. Vždy mě to doma stálo hodně přemlouvání, k posledním cestě jsem řekla, že je opravdu poslední, protože manžel byl vždy neskutečně naštvaný, že vůbec někam jedu. Vždy jsem všechno zařídila, hlídání maminkou, zkrátka vše tak, aby bylo vše v pořádku, než se vrátím a manžel neměl žádné starosti navíc. Dva roky jsem s bratrem nikde nebyla. Teď navrhnul zas, abych na týden někam vyrazili. Ale manžel je proti. Já bych jela tak moc ráda, je to tak úžasné si na týden odpočinout od všech starostí a každodenní domácnosti. Ale to nechápe. Chodím do práce, starám se o děti, domácnost. Nemám žádné koníčky, na víno s kamarádkami chodím tak jednou za čtvrt roku. Jinak jsem v neustálém kolečku rodina a domácnost.Ten týden na cestách mě neskutečně dobije energií. Jenomže pochopení od manžela nemám. Od čeho si potřebují odpočinout. Řekla jsem, že to je naposledy. Jen se zmíním, že bych jela, už je oheň na střeše. Tak nevím, zda z toho mám pokorně vycouvat nebo si stát za svým. Chci toho opravdu tolik?

Strana
z9
moudivlacek
19. srp 2024

@nikjean taky mi rozum zůstává stát, jde o týden, ne o půlroční cestu kolem světa, spousta žen jede xkrát v roce na wellness s kámoškama a nikdo se nad tím nepozastavuje...

lauriak
19. srp 2024

Isla by som a vobec by som sa ho nepytala na nazor. Moj muz aj ja chodime obcas jednotlivo si odfrknut. Proste to tomu druhemu oznamime a ideme. Nepytam sa ci mozem, nemam 10 rokov a manzel neni moj otec. Jedine co riesime su provozne veci.

tereza0111
19. srp 2024

Zduraznuju, ze te nijak nekritizuju, ale trochu bych si do budoucna davala pozor na to, ze jsi v jednou kole, dovolena s rodinou jsi porad v jednou kole, ale najednou kdyz jedes s brahou tak hlidani funguje. Nejeden vztah doplatil na to, ze si manzele neumi nebo spis vzajemne nechteji najit cas sami pro sebe
Kazdy to ma nastavene jinak, nekdo ma spoustu samostatnych aktivit, nekdo se drzi vic spolecne, jedinne co - asi by to melo byt vyrovnane. Takze jestli manzel ma spousut svych aktivit a ty nic, tak nema co rikat. Byt ja byt v tve situaci tak bych alespon manzelovi nabidla, ze preci muze jet s vama

reeeza
19. srp 2024

Moc řešíš manžela. Jako by byl jeho souhlas pro tebe veledůležitý. Jenomže ve vztahu to tak holt někdy je, že se partneři neshodnou a je důležitý se napojit na sebe samu, zvlášť když děláš něco co víš že je pro tebe správné a nepochybovat. Holt manžel nesouhlasí. Tečka. Ale nenech se tím tolik ovládat 🙂
Navíc sečtou-li se všechny ty hodiny kdy je s kámošema na pivku nebo se věnuje koníčkům dohromady, určitě to nějaký týden taky udělá 😉
Zároveň popřemýšlej do budoucna, jestli je toho na tebe tolik, jestli to s manželem nepřenastavit. Aby se on v každodenním životě víc zapojil a ty měla pravidelně pár hodin pro sebe mimo práci I domácnost.

verape
19. srp 2024

Opravdu nechceš tolik. Rozhodně jeď. Já byla asi 3x na wellnes víkendu, co máme děti, a letos v létě poprvé na týden s kolegynemi. Dětem je 10 a 8. A bylo to skvělé. Naprosto úžasné. Doma to zvládli, i když mu obě děti onemocněly. Na společné dovolené jezdíme a manžel si jezdí jednou ročně s kamarády. Má koníček, který mě nebere. A pro něj by turistická dovolená a 20 - 25 km denně znamenaly smrt🙂. Za rok jedu zase a on také. Žijeme jen jednou.

konidana
19. srp 2024

jeď! jeď! jeď! , a každý rok znova! žádný naposledy! jeden týden za rok není až tak moc . Spíš životní nutnost. Ustoupíš a pak se z toho zblázníš. Vím o tom své. Také si neumím udržet své potřeby doma před manželem😢

konidana
19. srp 2024

@klokanka31 stejný názor má i můj manžel. Odmítá kamkoli jezdit bez nás, hlavně beze mne. Ale dřív i bez dětí. Ale já prostě potřebuju mít čas i jen sama pro sebe a né být nonstop s někým, i když to je manžel. Nebo právě proto, že to je manžel? jak on říká, nemám ráda lidi.... ne že bych je neměla ráda, ale když je někdo furt okolo mne, tak mne to strašně vyčerpává, nevypnu, neodpočinu si...

dashyyy
19. srp 2024

@konidana přesně.. mám to stejně.. mám lidi a ruch ráda, ale v práci toho mám tolik, že mi pak leze na nervy i rodina.. musela jsem začít cvičit fakt fyzicky náročný sport, abych tu hlavu zvládala korigovat a když takhle někde vypadnu jen se svýma stejně mentálně postiženýma kámoškama, tak je to úplnej balzám na nervy.. ten můj tyhle potřeby taky nemá, ale trpí mi ty moje 😀 😀

jolcap
19. srp 2024

a když jedete na dovolenou jako rodina, tak tu dům zůstane osamělý? Trochu se sanží pravý důvod zamlžit, ale já bych určitě jela není povinnost, vdám se už nikdy nemůžu sama nikam

autor
19. srp 2024

@konidana ❤️

autor
19. srp 2024

Vy jste úžasné, moc děkuji ❤️ Už pomalu sbírám odvahu na další rozhovor 🍀

ai30
19. srp 2024

Jeste byses ho mohla zeptat, v cem spociva ta jeho odpovednost za barak, kterou na rozdil od tebe on nese na svych bedrech. Podle tveho popisu zajistujes vse v domacnosti ty, tak by me dost zajimalo, co teda tak velmi tizi jeho, ze se nemuze vzdalit 😉

lichozroutsudy
19. srp 2024

@nikjean Presne. 👍

lichozroutsudy
19. srp 2024

Jed a vubec si to nevycitej. Nejsi jeho majetek. To, ze mu to vadi, je jeho problem, ne tvuj. On zarli, on se nedokaze zabavit bez tebe. On je na tobe emocne zavisly. Muzes ho 1000x milovat, ale musis mit i svuj prostor a sve soukromi.

A doporucuji vic vymezit hranice. A pokud bude delat sceny, tak je fakt neco blbe u nej a stalo by za to mu navrhnout pomoc odbornika. Kdyz nebude chtit, zvazila bych rozchod.

lichozroutsudy
19. srp 2024

Jed a vubec si to nevycitej. Nejsi jeho majetek. To, ze mu to vadi, je jeho problem, ne tvuj. On zarli, on se nedokaze zabavit bez tebe. On je na tobe emocne zavisly. Muzes ho 1000x milovat, ale musis mit i svuj prostor a sve soukromi.

A doporucuji vic vymezit hranice. A pokud bude delat sceny, tak je fakt neco blbe u nej a stalo by za to mu navrhnout pomoc odbornika. Kdyz nebude chtit, zvazila bych rozchod.

simkrk
19. srp 2024

Stát si za svým.. Jediný kdo je sobecky on..🙄 Tak to vidim já... Nechápu, proč by tyden ještě navíc s bráchou měl být problém...
A ještě když si v práci, domacnost, děti atd... 😊Nevidim důvod...
Manžel někam chodí, jezdí?? Většinou maj problém ti co jsou jen doma a "zabavu", přátelé neznají, nemají.. Tak si myslí, že ten druhý taky nemá, nesmí mít..

enoli
19. srp 2024

Jen neustupuj. Máš nárok i na svůj prostor. Já byla na podzim s kamarádkami ve Španělsku a o děti se normálně staral manžel. Už teď se mě ptá, jestli zas nechci někam vyrazit, třeba na wellness.
Taky nechápu, jak si někdo může myslet, že s manželstvím a rodinou skončil osobní prostor každého jedince....
@nikjean

mimco
19. srp 2024

@klokanka31 máš to nastavené jinak, tak nějak babičkovsky…
Já byla taky sama s kámoškama, chlap mi to ještě zaplatil

hennrietta
19. srp 2024

Kdybych zařídila hlídání pro dítě, jela pryč a on měl taky týden jen sám pro sebe, tak by byl šťastný jako blecha a líbal by mi nohy obrazně řečeno.😂
Tvůj chlap ti nemá, co zakazovat. Buď má jet s tebou nebo si užít klidu bez tebe i dětí. Za mě máš obdiv, že mu ještě zařídíš i to, že se nemusí starat...

anetka1701
19. srp 2024

Takže si to shrneme... děláš doma full servis chlapovi i dětem, máš na hrbu domácnost a ještě chodíš do práce. Máš možnost plně hrazeneho týdenního výletu a manžel tě nechce pustit? Joooo, vidím v tom příběhu jednoho arogantního sobce, ale ty to nejsi 😅

Jeď!!!! A hlavně neříkej že to je naposledy - není 😅 nelži mu... Užij si to a jeho nafucenej obličej ignoruj... Není v právu, ty si to zasloužíš!!!

Btw. Nechce mě tvůj brácha adoptovat??? 🤣🤣

me_druhe_ja
19. srp 2024

Jed a žádný naposled!

Nechápu, že někdo má dojem, že jakmile má žena chlapa a děti, tak by měla přestat žít svůj život a absolutně se obětovat rodině a trávit s ní 100% času.

Potřeba trávit čas sama/s kamarády je naprosto normální a přirozené a každá by si to měla někdy dopřát.

To, že jsme matky neznamená, že končí společenský život.

kamino
19. srp 2024

Okamžitě bych jela a jak píšou holky předemnou - udělat z toho tradici. Odměna za celoroční péči o rodinu si to rozhodně zasloužíš. Já si takto chtěla užít týden u moře all inclusive v Turecku - partner nelétá a s pubertálním dítětem by to nebyla dovolená 🙂 Bůh mě potrestal, po dvou dnech covid ☹ Letos to nevyjde, ale příští rok si dám repete 🙂 Kluci si ten týden skvěle užili ( podle obalů od KFC a pizzy v popelnici 🙂 ) a rozhodně mi bránit k odjezdu nebudou 🙂 Mám dotaz, manžel tě nechtěl pouštět i v minulosti, nebo se to nějak změnilo?

natysnovec
19. srp 2024

Jeďte všichni. Sama bych nejela.

mimco
19. srp 2024

@natysnovec proč by měli jet všichni? Oni všichni už byli

natysnovec
19. srp 2024

@mimco No a? Tak až manžel taky někam jede.

rebe
19. srp 2024

Letos jsem se poprvé za dobu, co máme děti, naštvala, oznámila manželovi termín, a to bez sebemenšího náznaku, že bych se ho ptala na názor, a odjela na prodloužený víkend s kamarádkou. Neskutečně to prospělo celé rodině. Určitě to zopakuju. Jeď. A na jeho názor se ho neptej, proboha, ani manželé spou přece nemůžou konzultovat úplně všechno a úplně na všem se shodnout. Je úplně v pohodě, když máte na něco jiný názor nebo když nás rozhodnutí toho druhého někdy naštve.

mimco
19. srp 2024

@natysnovec co když se mu nechce?

me_druhe_ja
19. srp 2024

@natysnovec ty bys sama nejela, ona jo.

kacka1994
19. srp 2024

Prijde mi to od manzela strasne sobecke :( vubec bych se neptala a proste bych mu to oznamila... obzvlast pokud on se vida se svymi kamaradami, ma sve konicky. My mame s manzelem volno mimo deti tak nejak rozdelene - nekdy jde po praci na pivo on, dvakrat tydne jdu ja cvicit (od 3 mesicu mimina a to mame tri deti, jsem pryc na uspavani tri prcku a zvladne to kolikrat lip jak ja) on jezdi na vikendy, ja zatim ne. Ja teda taky kazdy jeho vikend ofrfnam :D proste je to pro me narocne, ale rozhodne mu to nezakazuju, jen mu reknu ze asi budu potrebovat o cviceni navic, abych si oddechla po narocnem vikendu :D :D
Jeste nez bude mit rok, tak mam naplanovany vikend s kamaradkou a v zime po jejim roce pojedu na snowboard - vsak si to po tech letech tehotenstvi a po porodu obdobi zaslouzim byt zase trochu i sama sebou a nejen mama 🙂

teate
19. srp 2024

Můj by mě hnal, ať koukám vypadnout a nabrat energii. Za mě je to důležitý, aby měl každý v páru/v rodině čas na to, co má rád. I děti mají své koníčky a jsou v tu chvíli “mimo rodinu”. To je Tvůj pán fakt spíš sobec, abych za sebe odpověděla na Tvou otázku. Ale my si obecně doma dáváme hodně prostoru na svou vlastní realizaci a já tu svobodu fakt miluju. A jsem moc šťastná, že si doma v tomto rozumíme a nikdo si v ničem nebráníme. My se vlastně ani neptáme. My to jen oznamujeme: Zlato, víkend za 14 dnů pojedu zase na wellness s holkama, joo? ☺️

Strana
z9