Nepřipadám si jako matka
Dobrý den, máme 3 měsíční holčičku, s přítelem žijeme u jeho rodičů a to je pro mě největší problém, když jsme se s přítelem poznali všechno bylo fajn tchýně mě měla ráda a já jí, ale jak jsem už byla těhotná něco se zlomilo a začali jsme se nenávidět, jak jsem už porodila a přišla jsem s maličkou domů začala mi jí hned brát dávala mi jí jen když malá měla hlad abych jí nakojila, uspávala jí, hrála si s ní a mě nedala prostor se s malou poznávat, citím se strašně na dně pořád je malá jen u ní a teď poslední měsíc malá u mě jen pláče jsem zoufalá a mám pocit jakobych nebyla ani matka, s malou jsem nejvíc když je ona na odpolední to mám aspoň čas s ní být ale nepřipadá mi že by z toho byla malá nadšená, s přítelem jsme se začali kvůli tomu hádat chci se odstěhovat ale on ne, tchýně začíná jít proti mě, s malou bych šla k mojí mámě ale nejde to ona bydlí v 1+kk takže by to nešlo, tchýně mi začíná vyhrožovat že si malou nechá že ona na soudě vyhraje vážně už nevím co dělat. Nechci o malou přijít ona je moje všechno miluji jí ale malá mě vzřejmě ne. 🙁 Chci cítít i já tu lásku co mají druhé maminky s dětmi.
Přítel to všechno ví a dnes mi dokonce řekl že on je zákoný zástupce že mi jí nedá, mydlím že ho tchýně navádí proti mě
@lucie811 TO je hrozné... ale něco ti řeknu. Kamarádce tohle chtěla dělat tchýně taky. A když si o tom promluvily, tak zjistila, že se to tak u nich dělá. Že prostě aby maminka měla klid a čas na domácnost nebo práci, tak dítě přebírá babička. A že jí to tak udělala její matka/tchýně a ona to teda udělá taky tak. Takže si to museli vyjasnit a ona jí musela vysvětlit, že o svoje děti se chce starat prostě primárně ona a takhle to nejde.
Zkus jí to říct normálně, pokud ne, tak prostě malou nedávej z ruky. To se nedá nic dělat, nemůže ti unášet dítě, je to tvoje dítě. A když bude zle, tak jí prostě seřvi na první dobrou a je to. Jinak je trochu smutný, že teda musíte bydlet u rodičů....
A raději bych s maminkou šla do 1kk než tohle. To chvíli vydržíte a pak si zkuste najít něco většího co utáhnete.
@lucie811 Ty jsi zákonný zástupce také.
@klokanka31 To já vím, že je to těžké za sebe bojovat a také vím, že je jednoduché bojovat tady od klávesnice. Holka nemá na výběr, očividně tam vládne matinka a ona prostě musí se naučit komunikovat svoje potřeby, bojovat za ně.
@lucie811 Ty jsi z té situace strašně ve stresu, kdo by také nebyl. Malé děti reagují na tvoje pocity, pokud budeš v nervu, malá u tebe spokojená nebude. Pokud máš pocit, že jsi jako matka selhala (sice absurdní myšlenka, ale asi něco podobného cítíš), tak si musíš odpustit, že nesplňuješ parametry dokonalé matky. (Mezi námi, žádná z nás není dokonalá.) Napiš si na malý lísteček jsem skvělá mám a svou dceru miluji a opakuj si to za den 1000 krát.
Si myslím že zakladatelka po dobrém nic nezmůže. Bude muset asi do problému zatáhnout úřady...
Asi bych se šla poradit na ospod, vše nahrávej tajně na mobil, veškeré konflikty s tchyni, přítelem, jednání na ospod. Kdy ti bude 18 ? u mamky máš zastání ? pokud ano, tak budeš ve stejné situaci jako on.
@klokanka31 Ja si spis myslim, ze si drobka narokuje, protoze omluva zakladatelce, jestli se mylim, ale vypada mi to podle veku, ze do toho vlitli, stari slibili, ze jim pomuzou, bydleni, penize, starani a blaa blaa a panmama si ted za to narokuje dosmrtnou poslusnost...
holka nedej se! drzim ti palce, podobny manipulace jsem zazivala v 21 letech a nebyla to zadna prca, hlavne jestli si hodna nekonfliktni holka, tak chapu, ze vymezit se ti dela problem, ale v tomhle pripade se fakt nedej i za cenu, ze budes hnusna, ono to totiz jinak nepujde! tchyne je pekna potvora a sam nedospelej sobec kdyz se takhle chova, posli ji do riti a pritel se bud probere nebo ne...
18 mi bude až v listopadu, šla bych k mámě ale prej mi jí soud nenechá když uvidí že bydlíme tak v malém domě tři, přítel je na mě strašně hodný ale jen do doby dokud mu něco nenamluví jeho máma.. To pak přijde z kuchyně nervozní nadává mi a opakuje vše co mu ríká ona, ona si myslí že neslyším jak mi za dveřmi nadává.. Přítel asi sám neví co chce, očekávala jsem to jinak ještě když jsem byla těhotná ale nevyšlo to podle mých představ, chtěla jsem mít vlastní byt a starat se o domácnost nečekela jsem že budeme tady hlavně hak sliboval že než porodím tak se odstěhujeme, malá má tři měsíce a pořád nic...
Ještě chci dodat že mi malou přejídá, malá bude mít teď 8. Čtyři měsíce stále kojím ale občas jí už dám sunar, tchýně jí vezme 5-10 minut po kojení a cpe do malé jogurty a různé blbosti malá pak pláče protože jí bolí břicho, tohle se mi taky vážně nelíbí, příteli jsem to řekla samozřejmě je na straně jeho matky...
Tak tady jde o zdraví, tohle bych nahlásila pediatrovi a na OSPOD. 4 Měsíční dítě, které je plně kojené nepotřebuje sunar, pokud ji nechceš odstavit, i když kojení je náročné, tak to nedělej, protože kojení není jen o jídle, ale i intimním vztahu. Jogurt taky nepotřebuje ani jiné věci. 8 pokud by byla jen kojená ok, takhle jí zaděláváš na problémy.
Já o tom vím, tchýně si myslí že he to v pořádku někdy mi nejde do hlavy jak mohla vychovat 4 děti.. Co já tak sleduji co dělá s mojí malou je to hrozné, jako je mi 17 mám první dítě ale tohle jsem nikdy neviděla...
Vážně jsem tohle nečekela, myslela jsem že budu jen já, malá a přítel.
Hele víte co si začínám říkat? Že je to troll a všechny jsme naletěly. Malá má tři měsíce, ale kojí 4 měsíce?? 😲
@klokanka31 přečti si to znovu, malá bude mít 8. března 4 měsíce, stále ji kojí a občas dává sunar
@gruyerre Přečti si poslední větu "malá má tři měsíce... "
@klokanka31 no jasně že má 3 měsíce, ale 8. března ji budou 4 měsíce. Já nechápu, kde vidíš problém.
@gruyerre Ok teď to vidím, jak dala velký Č tak to vypadalo jako nová věta 🤔
To je tak když chybí pořádný pravopis 😒
@gruyerre Já jsem také pochopila, že kojí 4 měsíce a těch 8, že znamená 8 kg 😂 ale to, co píšeš ty dává smysl 🙂
To vážně?
Nevšimla jsem si, za tečku se mi samo dá velké písmeno..
@lucie811 Takže řešení bude samozřejmě vždycky špatné, ale pokud ti berou dítě, tak je potřeba jednat. a) je nutné zabránit tomu, aby ti někdo bral dítě proti tvé vůli, čím déle to to trvá, v tím horší pozici budeš. Takže pokud nelze fyzicky zbránit tomu, aby ti tchýně dítě brala, když nechceš (např. zamknout) tak by asi bylo na místě se odstěhovat ke své matce, než se vše utříbí. Dva dospělí a mimino v garsonce není žádná hitparáda, ale na chvíli se to dá. Jako neprovdané matce ti náleží výživné neprovdané matky, výživné na dítě, od státu se kromě rodičáku dají získat další dávky, hmotná nouze, příspěvek na bydlení... Určitě by se z toho nějak přežít dalo. Poradit by ti mohli na OSPOD, na pracáku a ani advokát v takové věci nemusí stát majlant...
Přítel je ze Slovenska v Česku bydlí 5 let, dnes jsme se zase pohádali a on mi řekl že oni mají na Sk kamaráda právníka že prej soud o malou vyhrají oni, mám strach že to takhle dopadne.
Vím že některý z vás mě soudíte, že mi je jen 17 že nevím ještě nic o životě, ale přišla jsem tady pro pomoc a rady, ne pro odsuzování a vysmívání.

@lucie811 Není chyba v tobě. Ale musíš si co nejrychleji uvědomit, že TY jsi máma. Ať je holce 17 nebo 30, prostě jednou je máma, je za dítě zodpovědná, a musí bojovat. Přece svoje dítě nenecháš tý bábě.