Otec nechce přiznat otcovství. Jak to řešit?
Zdravím maminky , měla bych dotaz. Žiju s přítelem, byt je psaný na něj. Prvního května se nám má narodit holčička. Každopádně k věci, jeho maminka mu vysloveně ZAKÁZALA aby se uváděl jako otec a nejde ho přimět ke změně názoru. Zkrátka co řekne je svaté. Chtěla sem se tedy zeptat,jak to řešit dál. Musím dojít během týdne na matriku a nechci říkat že jsem svobodná matka, když to tak není. Může z toho být nějaká problém? Děkuji ..
@nicoletteb tchyne je extremne majetnicka, co? No ma smulu, soud ho do RL na zaklade testu DNA zapise, at si to ona preje nebo ne. A ano, tve dite bude s velkou pravdepodobnosti dedicem sveho otce.
@nicoletteb
dala bych ho k soudu spolu s urcenim vyzivneho na sebe a na dite a od takove rodiny co nejrychleji pryc.co to je za babicku,ktera odmita uznat vlastni vnouce a co je to za chlapa,ktery ji poslechne na slovo?
@koordinatorka_odboje To je. Vychovávala ho sama a pořád má sklon k tomu ho ,, chránit"
@zelenaesmolda ono je nejhorší to, že jsme se přestěhovali do nového a já , kdybych odešla, nemám kam jít s maličkou.. on nas opustit nechce, dle mě je v tom ztraceny a sám neví co dělat. Každopádně matka má na syna velký vliv. Říkala sem mu, ať se nezlobí, ale že když má babička takový přístup , malé se prostě nedotkne.
@nicoletteb
a na koho je psany byt?jste v najmu nebo mate svoje?
@zelenaesmolda pronájem, on je jako hlavní osoba a já jsem vedena jako ,,další" kdo sdílí domácnost
@nicoletteb
a kdyby sis nasla jiny pronajem?dostanes prispevek na bydleni,mozna dosahnes na hmotnou nouzi,od nej budes zadat vyzivne na sebe a na dite a jeste materska a rodicak.
No tak to je bomba. To ti nepřijde ani trochu zvrácený, že o vašem životě a dítěti rozhoduje nějaká ženská? Promiň, matka ne matka, nemá do toho co kecat. Tohle není chlap, to je ubožák. Už teď je pro něho matinka a majetek na prvním místě. Prostě nevím, je to úplně absurdní a hosanek je jen ne vyzrálý spratek, co nemá vlastní koule. Jo, dárek století, to bych fakt doma chtěla.
@orisek56 jo to jsem mu říkala .. že je sice hezký , že mu maminka pomáhá , ale tohle se jí netýká. Ona na to názor má očividně jiný , smutný je ,že mě to neřekne, neřekne co má za problém ale pak to říká jemu a on mi to tlumočí
Normálně nůž na krk. Buď se začne chovat zodpovědně k tobě a dítěti nebo zdarec. Me tchyně taky nesnáší, svatbu manželovi rozmlouvala, do rodiny nepatřím... Ale nepochodila, manžel k nim jezdí jednou za rok na Vánoce na pár hodin, sám. Měl by si ten tvůj uvědomit s kým chce být radši, jestli mít svou rodinu nebo se nechat manipulovat matkou a být s ní.
@nicoletteb řekni mu jako hotovou věc, že v RL bude tak jako tak, jestli si opravdu chce dělat ostudu, že půjde k soudu, bude prinucen k testům DNA a nakonec si ten soud i zaplatí.
Jinak teda lituju tě, že máš tak bezcharakterního partnera a přeji ti, ať se mu rozsvítí v mozku.
Popírat vlastní děcko, protože matinka žárlí na snachu. Je to připosr.ný sopel, ne chlap.
@nicoletteb No tak to je teda otec roku, fakt. Od takove familie je nejlepsi byt co nejdal. Hlavne pokud nakonec v tom RL bude, dej si bacha, aby pak babka nezacala s tim, ze se o dite spatne staras a nechtela Ti ho sebrat. Chlap se Te ocividne nezastane. Kazdopadne drzim palce, at se situace uklidni.
No, to je teda otec roku... ☹ Já bych se nedala - buď to spolu vyplníte dopředu a dobrovolně, nebo tam holt bude povinně a nedobrovolně a navíc ho to ještě bude něco stát, když to kvůli jeho cavykům půjde přes soud. A když se za vás neumí před maminkou postavit, tak bych ho asi i informovala, že kvůli němu nebudu lhát a krýt ho, a když se někdo zeptá, tak budu odpovídat, že v listu není zapsaný proto, že mu to maminka zakázala 🙂 Zažádej si i o výživné pro dítě a na sebe, nemůžeš vědět, co můžeš čekat, když na něj má maminka takový vliv ☹
Asi nemám kapacitu pochopit takového "chlapa". Kvůli baráku by se vzdal svého dítěte? To totiž udělá, pokud se do rodného listu nenechá napsat jenom kvůli baráku a žárlivé matce. Hlavně když už je to napsané na něj.
Určitě to nech řešit soudně, bůhví co bude ještě jeho matka zkoušet... Když s vámi chce být, starat se o malé a vychovávat ho, tak přiznat otcovství je na tom to nejmenší... Až se malé narodí najednou bude z matky babička roku, všude se budu chlubit a do všechno motat ještě víc. Držím palce ať se přítel rychle probere a mámu si zpacifikuje.
@nicoletteb tyjo jak dlouho spolu jste? tohle je hrozné chování.na matriku je zbytečné chodit protože pokud nepůjde s tebou tak ho tam prostě nezapises budeš to muset řešit potom soudně a on nakonec bude muset platit testy otcovství , které nejsou levné
@bara88 skoro 4 roky.. takže je tedy zítra zbytečné tam jít? Když vyplním jen sebe..
@nicoletteb tak sebe budeš vyplňovat proč?však když budeš rodit tak asi budeš matka né
@nicoletteb a to si jako do teď nevěděla jaký je?já popravdě nechápu jak si někdo může nechat udělat dítě s takovým chlapem
@bara88 Tak to uz je ted celkem jedno (myslim resit, proc si s nim udelala dite), kdyz za 14 dnu rodi...
@nicoletteb Na matriku jen kvuli sobe je zbytecne chodit, to staci az v porodnici odevzdat vyplneny dotaznik o jmene - stejne tam budes psat jen sebe, pokud se chlapovi nerozsviti a na tu matriku s Tebou nepujde.
@bara88 od začátku těhotenství se tomu stavěl dobře. To až teď ke konci začal dělat tohle. Převážně vše co říká a jak argumentuje je z hlavy jeho matky. To že dítě nechtěl atp. Říká že ,,táta" bude ale že psaný být prostě nechce. Že je to jen papír a podobné kecy. Nechápu to.
Syn je neodmyslitelny dedic, mama nema zadny paky. Bez si to s ni vyrikat. Vsak tvl tebe mit rada nemusi, ale bude to jeji vnouce. Nebo jestli si mysli, ze mlade neni jeho, tak at si testy zaplatej nebo o co jde...
@nicoletteb v tom případě bych si zavčas začala hledat bydlení a s ním to ukončila.protoze tohle normální není
@zlorenka to jsem mu taky říkala, říkala sem i že si s ní klidně promluvím ale ona se mnou mluvit nechce. Testy otcovství samozřejmě chce, to jsem mu řekla ať si klidně udělá ale já to platit nebudu. Já mám svědomí čistý.
@nicoletteb A s takovym clovekem chces opravdu byt? Kdyz Ti ani neveri, ze je dite jeho?
@nicoletteb Fakt začni řešit i to svěření do péče a výživné. On se jako táta nechová - tebe si nevzal, nechce být v RL, nechce být zákonný zástupce, není zodpovědný... ☹ A papouškuje kecy svojí máti? Jako sorry, ale jako partner se zdá teda dost na h...o ☹

@j.a.n.i Tak ten někdo bude vyplněný na papíru, ale bez podpisu. Takže matrikářka sama asi bude chtít vědět, jak to je. Ale nevím přesně, jak v této situaci, u nás volala matrikářka se mnou, na chlapa ani neměla kontakt. Do papírů jsem chlapa vyplnila, ale podpisy šly ze zákona až po porodu.
A k té porodnici - pokud bude on tvrdit, že je otec, matka bude tvrdit, že to je otec dítěte, tak by se mělo brát i z hlediska opatření, že je otec. Pochybuji, že budou mít v pravidlech porodnic podchycené veškeré možné dokumenty pro určení otcovství, když to ani nemá podchycené sama matrika a jsou takové, kde se to povinně řeší dokonce i soudně.
BTW - tady je výslovně uvedena "třetí osoba u porodu" - https://aperio.cz/aktualne-porody-v-dobe-korona... - neřeší se, zda už na matriku půjdou rovnou vyplněné papíry s určeným otcem, zda se to musí řešit až po porodu s matrikou nebo se soudem.