icon

Otec nechce přiznat otcovství. Jak to řešit?

nicoletteb
18. dub 2021

Zdravím maminky , měla bych dotaz. Žiju s přítelem, byt je psaný na něj. Prvního května se nám má narodit holčička. Každopádně k věci, jeho maminka mu vysloveně ZAKÁZALA aby se uváděl jako otec a nejde ho přimět ke změně názoru. Zkrátka co řekne je svaté. Chtěla sem se tedy zeptat,jak to řešit dál. Musím dojít během týdne na matriku a nechci říkat že jsem svobodná matka, když to tak není. Může z toho být nějaká problém? Děkuji ..

Strana
z5
merope
18. dub 2021

@j.a.n.i Tak ten někdo bude vyplněný na papíru, ale bez podpisu. Takže matrikářka sama asi bude chtít vědět, jak to je. Ale nevím přesně, jak v této situaci, u nás volala matrikářka se mnou, na chlapa ani neměla kontakt. Do papírů jsem chlapa vyplnila, ale podpisy šly ze zákona až po porodu.

A k té porodnici - pokud bude on tvrdit, že je otec, matka bude tvrdit, že to je otec dítěte, tak by se mělo brát i z hlediska opatření, že je otec. Pochybuji, že budou mít v pravidlech porodnic podchycené veškeré možné dokumenty pro určení otcovství, když to ani nemá podchycené sama matrika a jsou takové, kde se to povinně řeší dokonce i soudně.

BTW - tady je výslovně uvedena "třetí osoba u porodu" - https://aperio.cz/aktualne-porody-v-dobe-korona... - neřeší se, zda už na matriku půjdou rovnou vyplněné papíry s určeným otcem, zda se to musí řešit až po porodu s matrikou nebo se soudem.

koordinatorka_odboje
18. dub 2021

@nicoletteb tchyne je extremne majetnicka, co? No ma smulu, soud ho do RL na zaklade testu DNA zapise, at si to ona preje nebo ne. A ano, tve dite bude s velkou pravdepodobnosti dedicem sveho otce.

j.a.n.i
18. dub 2021

@merope Bez podepsaneho prohlášení z matriky bude "třetí osoba" ale nikoliv otec. Takze bude na urovni duly nebo kamarádky.

zelenaesmolda
18. dub 2021

@nicoletteb
dala bych ho k soudu spolu s urcenim vyzivneho na sebe a na dite a od takove rodiny co nejrychleji pryc.co to je za babicku,ktera odmita uznat vlastni vnouce a co je to za chlapa,ktery ji poslechne na slovo?

nicoletteb
autor
18. dub 2021

@koordinatorka_odboje To je. Vychovávala ho sama a pořád má sklon k tomu ho ,, chránit"

nicoletteb
autor
18. dub 2021

@zelenaesmolda ono je nejhorší to, že jsme se přestěhovali do nového a já , kdybych odešla, nemám kam jít s maličkou.. on nas opustit nechce, dle mě je v tom ztraceny a sám neví co dělat. Každopádně matka má na syna velký vliv. Říkala sem mu, ať se nezlobí, ale že když má babička takový přístup , malé se prostě nedotkne.

zelenaesmolda
18. dub 2021

@nicoletteb
a na koho je psany byt?jste v najmu nebo mate svoje?

nicoletteb
autor
18. dub 2021

@zelenaesmolda pronájem, on je jako hlavní osoba a já jsem vedena jako ,,další" kdo sdílí domácnost

zelenaesmolda
18. dub 2021

@nicoletteb
a kdyby sis nasla jiny pronajem?dostanes prispevek na bydleni,mozna dosahnes na hmotnou nouzi,od nej budes zadat vyzivne na sebe a na dite a jeste materska a rodicak.

orisek56
18. dub 2021

No tak to je bomba. To ti nepřijde ani trochu zvrácený, že o vašem životě a dítěti rozhoduje nějaká ženská? Promiň, matka ne matka, nemá do toho co kecat. Tohle není chlap, to je ubožák. Už teď je pro něho matinka a majetek na prvním místě. Prostě nevím, je to úplně absurdní a hosanek je jen ne vyzrálý spratek, co nemá vlastní koule. Jo, dárek století, to bych fakt doma chtěla.

nicoletteb
autor
18. dub 2021

@orisek56 jo to jsem mu říkala .. že je sice hezký , že mu maminka pomáhá , ale tohle se jí netýká. Ona na to názor má očividně jiný , smutný je ,že mě to neřekne, neřekne co má za problém ale pak to říká jemu a on mi to tlumočí

svorly
18. dub 2021

Normálně nůž na krk. Buď se začne chovat zodpovědně k tobě a dítěti nebo zdarec. Me tchyně taky nesnáší, svatbu manželovi rozmlouvala, do rodiny nepatřím... Ale nepochodila, manžel k nim jezdí jednou za rok na Vánoce na pár hodin, sám. Měl by si ten tvůj uvědomit s kým chce být radši, jestli mít svou rodinu nebo se nechat manipulovat matkou a být s ní.

gruyerre
18. dub 2021

@nicoletteb řekni mu jako hotovou věc, že v RL bude tak jako tak, jestli si opravdu chce dělat ostudu, že půjde k soudu, bude prinucen k testům DNA a nakonec si ten soud i zaplatí.
Jinak teda lituju tě, že máš tak bezcharakterního partnera a přeji ti, ať se mu rozsvítí v mozku.

koordinatorka_odboje
18. dub 2021

Popírat vlastní děcko, protože matinka žárlí na snachu. Je to připosr.ný sopel, ne chlap.

somalicats
18. dub 2021

@nicoletteb No tak to je teda otec roku, fakt. Od takove familie je nejlepsi byt co nejdal. Hlavne pokud nakonec v tom RL bude, dej si bacha, aby pak babka nezacala s tim, ze se o dite spatne staras a nechtela Ti ho sebrat. Chlap se Te ocividne nezastane. Kazdopadne drzim palce, at se situace uklidni.

llluckaaa
18. dub 2021

No, to je teda otec roku... ☹ Já bych se nedala - buď to spolu vyplníte dopředu a dobrovolně, nebo tam holt bude povinně a nedobrovolně a navíc ho to ještě bude něco stát, když to kvůli jeho cavykům půjde přes soud. A když se za vás neumí před maminkou postavit, tak bych ho asi i informovala, že kvůli němu nebudu lhát a krýt ho, a když se někdo zeptá, tak budu odpovídat, že v listu není zapsaný proto, že mu to maminka zakázala 🙂 Zažádej si i o výživné pro dítě a na sebe, nemůžeš vědět, co můžeš čekat, když na něj má maminka takový vliv ☹

barulina
18. dub 2021

@merope vsak ja nikde nepiau, zw nemuzw byt u porodu

michaela666
18. dub 2021

Asi nemám kapacitu pochopit takového "chlapa". Kvůli baráku by se vzdal svého dítěte? To totiž udělá, pokud se do rodného listu nenechá napsat jenom kvůli baráku a žárlivé matce. Hlavně když už je to napsané na něj.
Určitě to nech řešit soudně, bůhví co bude ještě jeho matka zkoušet... Když s vámi chce být, starat se o malé a vychovávat ho, tak přiznat otcovství je na tom to nejmenší... Až se malé narodí najednou bude z matky babička roku, všude se budu chlubit a do všechno motat ještě víc. Držím palce ať se přítel rychle probere a mámu si zpacifikuje.

bara88
18. dub 2021

@nicoletteb tyjo jak dlouho spolu jste? tohle je hrozné chování.na matriku je zbytečné chodit protože pokud nepůjde s tebou tak ho tam prostě nezapises budeš to muset řešit potom soudně a on nakonec bude muset platit testy otcovství , které nejsou levné

nicoletteb
autor
18. dub 2021

@bara88 skoro 4 roky.. takže je tedy zítra zbytečné tam jít? Když vyplním jen sebe..

bara88
18. dub 2021

@nicoletteb tak sebe budeš vyplňovat proč?však když budeš rodit tak asi budeš matka né

bara88
18. dub 2021

@nicoletteb a to si jako do teď nevěděla jaký je?já popravdě nechápu jak si někdo může nechat udělat dítě s takovým chlapem

somalicats
18. dub 2021

@bara88 Tak to uz je ted celkem jedno (myslim resit, proc si s nim udelala dite), kdyz za 14 dnu rodi...

somalicats
18. dub 2021

@nicoletteb Na matriku jen kvuli sobe je zbytecne chodit, to staci az v porodnici odevzdat vyplneny dotaznik o jmene - stejne tam budes psat jen sebe, pokud se chlapovi nerozsviti a na tu matriku s Tebou nepujde.

nicoletteb
autor
18. dub 2021

@bara88 od začátku těhotenství se tomu stavěl dobře. To až teď ke konci začal dělat tohle. Převážně vše co říká a jak argumentuje je z hlavy jeho matky. To že dítě nechtěl atp. Říká že ,,táta" bude ale že psaný být prostě nechce. Že je to jen papír a podobné kecy. Nechápu to.

zlorenka
18. dub 2021

Syn je neodmyslitelny dedic, mama nema zadny paky. Bez si to s ni vyrikat. Vsak tvl tebe mit rada nemusi, ale bude to jeji vnouce. Nebo jestli si mysli, ze mlade neni jeho, tak at si testy zaplatej nebo o co jde...

bara88
18. dub 2021

@nicoletteb v tom případě bych si zavčas začala hledat bydlení a s ním to ukončila.protoze tohle normální není

nicoletteb
autor
18. dub 2021

@zlorenka to jsem mu taky říkala, říkala sem i že si s ní klidně promluvím ale ona se mnou mluvit nechce. Testy otcovství samozřejmě chce, to jsem mu řekla ať si klidně udělá ale já to platit nebudu. Já mám svědomí čistý.

somalicats
18. dub 2021

@nicoletteb A s takovym clovekem chces opravdu byt? Kdyz Ti ani neveri, ze je dite jeho?

llluckaaa
18. dub 2021

@nicoletteb Fakt začni řešit i to svěření do péče a výživné. On se jako táta nechová - tebe si nevzal, nechce být v RL, nechce být zákonný zástupce, není zodpovědný... ☹ A papouškuje kecy svojí máti? Jako sorry, ale jako partner se zdá teda dost na h...o ☹

Strana
z5