Popíjení alkoholu. Jak často popíjí Vaši partneři?
Měla bych takovej dotaz do pranice, jak často popíjejí vaši partneři? Mě se zdá, že můj si vždycky příležitost najde a bohužel není zrovna ten, co to po dvou pivech zabalí, ale co s tím...
@jade85 no až po sedmdesátce budeš denně v tak náročné práci, budeš běhat 50 kiláků na lyžích apod., tak si můžeme popovídat 😀 Evidentně je ve velmi dobré fyzické kondici. Vínu navzdory, nebo díky?
@te_reza tak podle mě jestli sníš půl tabulky čokolády denně nebo vypiješ x piv, vyjde dost podobně. Čokoládou, chipsy a podobnými hnusy si ničíš zdraví stejně jako chlastem ve větším množství. Už dávno se ví, že existuje závislost na cukru stejně jako závislost na alkoholu. Nevím, co je na tom nesrovnatelného. Za situace, že ten pijící není agresivní, pracuje, neřídí ožralý apod. samozřejmě.
@ivis_b to srovnávám no, chlast je prostě chlast. Půlka čokolády =3 piva? Nebo tři čokolády =3 piva? Obojí je na 💩ale určitě bych to nedávala na stejnej poměr. Mladí jsem v hospodě prokalila, a i na ten chlast si zvykneš dost lehce, takže jestli někdo pije pár piv denně pořád, tak je jasný, že mu to nic nedělá a proto funguje.
Je to troll 😂
Tak do hospody mi jde chlap příležitostne ,třeba na fotbal a doma bývá cca do půl jedenácté- prostě když skončí přenos..dá si tam cca čtyři piva, nekdy i panáčka když je co slavit- např když se nám narodil syn.Domu se vrací v pohodě.Ja si dám doma večer ráda bílé nebo červené víno k filmu.Ale rozhodně se tohle neděje denně,máme tři děti a muž vstává do práce,oba sme sportovci , já trenuji třikrát týdně a on chodí po mém návratu chodit běhat takže pro "chlast" toho prostoru moc není...ale rozhodně nejsme abstinenti.
Tady je teda svatejch a puritánů. 😀
@ivis_b tak pokud ti musím vysvětlovat, proč je normální nepít, tak to asi nemá cenu. Já nejsem abstinent a mému muži nikdo pít nezakazal, mu to prostě nechutná. Prostě není zdravé ani psychicky ani fyzicky pít každý den a ještě dokonce několik sklenic/půllitru. Stejně tak jako každý den asi nejíš narozeninový dort, vánoční cukroví, mazanec apod.
@klea81 to máš jedno, to samé by mohla říct další stovka lidí pracující i v jiných profesích, spíš jde o to, že jsou lidé, kterým alkohol vadí z principu a ti, kterým ne. Já mám samozřejmě kolegy, kteří nepijí alkohol vůbec, není to pravidlo. Proto je otázka typu "a proč nejdeš jinam?" taková... prostě blbá 🙂)) protože tu práci ráda mam, protože n ejsem abstinent, protože pivo je nejlepší iontovej nápoj po velký fyzický námaze, protože nejsem alkáč, kterej denně vypije 10 piv atd atd 🙂
@me_druhe_ja nejsem ani svatá, ani puritán, jen prostě nepopíjím suše doma, ale prostě se jdu jednou za čas pořádně střískat 😀
@klea81 to není jen narozeninový dort. Těch sraček, co většina lidí normálně jí a má pocit, že je to v pohodě, je víc. Takže já třeba v podstatě nejím smažená jídla typu řízek, jídla typu vepřo knedlo zelo, nejím uzeniny (párky, salámy, šunku minimálně), majolkový saláty, chipsy, slaný tyčky, sladký tyčky typu muslli nebo tatranky nebo marsky, bílé pečivo a to ostatní jen v malé míře, nepiju žádné slazené nápoje včetně džusů, nejím sladké jogurty a podobné slazené věci a vlastně obecně kupuju základní potraviny a vařím a peču domácí stravu, až se ze mě kouří. A večer (když nejsem těhotná) si klidně tu skleničku nebo dvě vína dám. Nepotřebuju se opíjet, vlastně to dost nesnáším, když se mi motá hlava, takže nevypiju dvě flašky. A klidně bych se vsadila, že spoustu doktorů by mi radši posvětila tu skleničku dvě vína, než všechny ty výše jmenovaný sajrajty, který jsou u většiny lidí součástí normální stravy. Pořád se tu mluví o alkoholu, jaká je to pro zdraví zhouba (ano je, pokud je to za tou pomyslnou čárou), ale myslím, že mnohem více lidí umírá na zdravotní problémy vzniklé v důsledku nebo za řádného přispění špatné stravy. Takže mi přijde absurdní, když se někdo bije do prsou, že alkohol nepije, protože je to zdraví škodlivé, ale dá si k snídani sladkej jogurt, ke sváče rohlik se salámem a k obědu řízek.
@me_druhe_ja viď 🙂
@te_reza no vidiš, já si doma skleničku dám, ale zase se nikdy nechodím zbourat do hospody 🙂 Každý to má jinak.
My když spolu začali chodit tak upřímně jsme furt chodili někde po restauraci na jídlo, víno, pivo atd ale neprislo mi to divny. Nebo kdyz jsem delala servirku dlouho do noci tak mi jen napsal ze jde s kamosema na pivo a že než půjde že mi přijde dát aspoň pusu do prace... jenze to jsme spolu ještě nebydleli tak jsem nevěděla jak často a kam on chodí a nějak jsem to neresila protože jsem to nějak neresila kam chodil nebo tak... No pak jsme spolu začali bydlet a najednou mi přišla ve středu v 9 večer zpráva že po odpolední jde s klukama na pivo.. No a pak mi ta zpráva chodila tak 2x tydne, pak se třeba v sobotu sebral a šel zase s kamosema na pivo... takže 3x tydne bylo úplně normální... jenze to nebylo že by si dal jedno pivo a šel dom.. vždycky přišel opilej a po měsíci, dvou jsem toho měla plný zuby a hrozně jsme se začali hádat, tak jsme si o tom promluvili a slíbil že se polepší.. trvalo to ale teď chodí s klukama tak jednou týdně, občas 2x ale vždy se třeba zeptá, řekne mi to dopředu a když třeba řeknu ne že potřebuju aby byl doma tak to pochopi.. ale už aspoň nechodí opilý dom a občas mi nabídne ať jdu s nimi.. jinak si třeba spolu večer něco dáme ale teď když jsem tehu tak mám smůlu :D každopádně si myslím že člověk se může změnit... Jen musí chtít a musíte o tom mluvit. Nebo dřív hodně kouřil.. promluvili jsme si o tom a teď si dá max jednu tydne, ani to ne 🙂
@peleta taky ziram když tu čtu ze někoho chlap jde 3x do roka na dvě piva s kamosema... a co děla ten zbyly rok po večerech? Mě úplně děsí, ze bych měla chlapa doma imrvere.. můj si zajde 1x týdne v 20h a do 23.30 je doma, nemotá se, je v náladě, rano v 7 když spime jde do pekárny...Já se doma poradně aspoň nadechnu, volám si s kamoskama, lakuju nehty, dam si vanu a skleničku😉))
@loylii Chodili jsme na pivko hodne sami i spolu. Ted mame ale treti ditko, a holky jsou taky male. Tak neni moc casu a sil. Ale ted muz byl v patek, potreboval uz odfrk 🙂
@loylii Můj muž kolem těch 23:30 chodí z práce domů. Takže mu fakt ještě nevyčítám, že si dá sklenku, aby se rychle zrelaxoval a v sedm ráno byl schopný zase vstát a fungovat. Jasně, mohl by pracovat někde jinde, jak píše @klea81. On ale v tomhle oboru patří k nejlepším, baví ho to a uspokojuje. Říct, že je to výmluva a může jít třeba montovat auta mi přijde jako dobrej úlet...
@me_druhe_ja Jakoze clovek co nevyznava piti alkoholu kazdy den je puritan? Seriously 😃?
@legelata Člověk, co vidí obrovskej problém a alkoholismus v tom, když si chlap dá večer jedno, dvě piva nebo se ženou skleničku vína, je puritán. To jsem myslela. Jinak je mi šumák, když je někdo totální abstinent.
@me_druhe_ja Mne je taky sumak, co si kdo a kolik vypije, jen jsem se pozastavila nad tim, ze nekomu pripada normalni pit kazdy den, to fakt nema s puritanstvim nic spolecneho 😅. U spoustu lidi to problem neni a u spoustu zase jo.
@legelata Pokud člověk pije, protože MUSÍ a když nemá to svoje pivo/víno/panáka, tak je nervózní/zlej/protivnej a bůhvico ještě, tak je to samozřejmě problém. Ale pokud si prostě večer sednou dva lidi se sklenkou na gauč, relaxují, povídají si nebo koukají na film, tak v tom prostě problém není. Je to příjemný rituál. Já třeba miluju chuť dobrého vína či piva. Když není, tak si nedám a nic se neděje. Když je, tak si tu skleničku prostě ráda naliju. 🙂
@sudylichozrout máš ten bezva obrázek trolla? Hoď ho do placu, tady je to jasný 😂
@miba10 myslis tenhle? 🙂
Tvrde nepijem ani jeden. A víno si dáme spolu jednou do týdne a to o víkendu. Pivo občas k pivu a jinak nic. Do hospody manžel nechodí
Ha? Tak jsem si asi měla přečíst zbytek.... Zas tu vyskočil ten krásný cervenoucky panáček, takže troll bude mít asi šichtu.
K obědu tam mělo být, ty vole, uz s tím mobilem prastim.

@rebe já vím, to byla trochu nadsázka 🙂 ale aspoň částečně by se tím ten relax před spaním vykrýt dal, ne?