icon

Proč muži nedávají šperky z lásky?

mamonka26
26. led 2026

Ahoj holky, dneska jsem dělala pořádek ve svojí bižuterii a sperkach a došlo mi, že nic z toho co tam mám není od mého manžela, až na zásnubní a snubní prsten.Jsme spolu 10let, 4 roky manželé.Az teď mi je vlastně líto, že nemám nic třeba z počátku vztahů - nějaký šperk (klidně i ocel) při který bych si řekla, že byla darovaná z lásky....Jinak mi to nevadí, nemám problém si koupit sama co chci, samozřejmě spíš ocel, stříbro, pozlacené šperky.... Ale spíš že to ty chlapy nenápadne dávat osobní dárky. :D
Je mi to i trošku líto, když slyším, že ženy dostávají hezké šperky k výročím a i třeba za narození dítěte...
Máte tu taky chlapy co neumí dávat osobní dary?
Kupovali byste si radši šperky sami nebo byste se "snažili" doprošovat? Mě právě to že si ho koupím a vyberu sama tak mi to ztrácí úplně to kouzlo...

Strana
z2
jannym
27. led 2026

Po 20 letech vztahu a 12 letech manzelstvi ti mohu rict jedno pokud neco chces tak to rekni jasne a srozumitelne chlapy naznaky obvykle nezpracovavaji. A ne neco bych chtela ne, chci tyto nausnicky nebo tento prstynek…nebo ho rovnou dovlec do toho zlatnictvi domluvte se ze bys od nej chtela neco co bus mit porad u sebe…

petrasipkova1
27. led 2026

Nikdy jsem nedostala šperk, snubní prstýnky jsem kupovala já, zásnuby se nedokonaly, manžel nemá tak nějak vkus na nic, ani na oblečení, ani na šperky, máme naprosto rozdílné měřítko vkusu. Dárky dostávám většinou k narozeninám kytku, k Vánocům většinou si napíšu o nějakou knížku, plus se snaží aby tam bylo něco co nevím, ale často se netrefí. Ale je mi to jedno, tohle vůbec neřeším, nepřemýšlím nad tím, není to důležité. Ano, po narození prvního dítěte jsem si říkala, že by bylo hezké, kdyby na mě čekala doma květina, uklizený barák, a nějaké zlato, no - dostala jsem fén, protože se mi před porodem rozbil. Manžel je zlatej, praktik. Jsme spolu 25 let skoro, finance společné, a ted už mu nadávám když mi koupí pod stromek nějakou blbost, která stála pár tisícovek, protože dávám raději peníze do cestování. Vždycky mu říkám, hlavně ať mi nic nekupuje, ať máme na pěknou letní cestu, jezdíme autem, v létě třeba Toskánko, Elba, a to penízky jen lítají, a protože nejsme milionáři, musí se na to šetřit a každou volnou korunku dám raději do toho.

lauriak
27. led 2026

Ja kdyz chci neco hezkeho dostat tak si o to reknu. Mam rada sperky, dostavam od manzela sperky ale ani jeden jsem nedostala jenom cekanim. Vzdy jsem si rekla - chtela bych naramek/prstynek/nausnice (k vanocum, vyroci, k narozeni deti,...) a on mne pak vzal do zlatnictvi a neco jsem si vybrala.
Kdyz by to vybral on tak vim, ze by se mi netrefil do vkusu. Proto chodime spolu.
Takze radim proste si rict co chces a nerikat, ze ti staci spolecny cas, kdyz by te potesilo neco jineho 😉

drep
27. led 2026

Ale pokud na dotaz “co bys chtěla” odpovídáš “společné zážitky a společně strávený čas”, tak absolutně nechápu, proč se zlobíš, že nedostáváš šperky. Promiň, ale to jak kdybys v restauraci objednala řízek a pak otrávená, že ho donesli, protože doopravdy máš chuť na svíčkovou. Snad normální svéprávný dospělý člověk umí říct, co by chtěl. Chceš šperky? Na dotaz po dárku odpověz, že chceš zlatý prstýnek. Problem solved.

terulin
27. led 2026

"A co bys tak ráda k Vánocům?"
"Já bych ráda nějaký šperk, na který když se podívám, tak budu vědět, že je od tebe."
tradááááá... takhle nějak to funguje u nás.
Ovšem přijdeš o pověst té, co nedá přednost materiálnu před bohulibým společným časem s rodinou a skromnost je její druhé jméno...

monny3
27. led 2026

Někteří muži určitě šperky z lásky dávají (třeba proto, že jejich maminka byla na šperky, nebo první přítelkyně to do nich meldovala, nebo manželka si o to řekla, taky to může být součástí nějakého statusu, někdo hmotnými dárky opravdu projevuje lásku...), někteří jedou "svatou trojici" šperk, kabelka, parfém v různém pořadí k narozeninám, Vánocům, výročí 😉 Kamarádka dostala kabelku za 100k jako dárek od muže dokonce za to, že udělala pokrok a byla propuštěna z psychiatrie 🤷🏻‍♀️

Já šperky kromě zásnubního a snubního prstenu nenosím, zásnubní mi vybral muž, po prvním porodu mi dal pěknou decentní sadu s perlami od nějaké české šperkařky, ale to nosím stejně jen výjimečně 🤭 Takže mě vůbec nemrzí, že mi šperky nedává, vlastně je ani nechci. Kdybych o to stála, tak bych mu to řekla, ukázala, jaký se mi líbí a že nějaký takový bych chtěla a hotovo ✨ Tak jak to moc pěkně napsala @terulin 👌🏻

brunetka11
27. led 2026
@rebe

Muži nedávají šperky z lásky, protože jejich jazyk lásky je jiný. Jeden ti z lásky přibyje poličku, druhý zryje záhony, třetí udělá snídani do postele, ... Z nakupování osobních věcí má spousta z nich hrůzu, protože jim jejich ženy už mnohokrát daly najevo, že jejich výběr se právě nepovedl. Můj nejlepší přítel koupil své ženě šátek Hermés - a netrefil se a dostal to pořádně sežrat. Příště už se nesnažil. Takže jo, jde dát muži jasně najevo, že chceš dostat šperk, a nejspíš ho pak také dostaneš. Ale počítej s tím, že ho taky musíš adekvátně přijmout. Já dostala šperky několikrát, i oblečení a další osobní dárky - a někdy jsem to pak musela nechat uzrát, abych si ty věci zamilovala, protože já bych si sama vybrala jinak.

@rebe Hele, ale jo, najdou se i tací.
Muže kdysi dostalo, jakou jsem měla radost ze šperku, který schoval jako překvapení do větví stromu, že se z toho stala tradice. A když jsem předloni preferovala něco jiného, tak z toho byl tak nesvůj, že nezbylo, než v tom pokračovat ,-)
Ale ano, přitom zvládá i ten druhý jazyk a očistí mi nebo natankuje auto, splní mi jednou za čas sen z mého seznamu přání apod.

alice180
27. led 2026
@brunetka11

@rebe Hele, ale jo, najdou se i tací.
Muže kdysi dostalo, jakou jsem měla radost ze šperku, který schoval jako překvapení do větví stromu, že se z toho stala tradice. A když jsem předloni preferovala něco jiného, tak z toho byl tak nesvůj, že nezbylo, než v tom pokračovat ,-)
Ale ano, přitom zvládá i ten druhý jazyk a očistí mi nebo natankuje auto, splní mi jednou za čas sen z mého seznamu přání apod.

@brunetka11 jakože každý rok lezeš pro šperky na strom ?

brunetka11
27. led 2026
@alice180

@brunetka11 jakože každý rok lezeš pro šperky na strom ?

@alice180 Jasně a ideálně na špičku toho nejvyššího smrku na zahradě 😇

Vtip.
Držme se původního téma. Prostě není pravda, že muži nedávají šperky z lásky.

betelgeuzz
27. led 2026
@monny3

Někteří muži určitě šperky z lásky dávají (třeba proto, že jejich maminka byla na šperky, nebo první přítelkyně to do nich meldovala, nebo manželka si o to řekla, taky to může být součástí nějakého statusu, někdo hmotnými dárky opravdu projevuje lásku...), někteří jedou "svatou trojici" šperk, kabelka, parfém v různém pořadí k narozeninám, Vánocům, výročí 😉 Kamarádka dostala kabelku za 100k jako dárek od muže dokonce za to, že udělala pokrok a byla propuštěna z psychiatrie 🤷🏻‍♀️

Já šperky kromě zásnubního a snubního prstenu nenosím, zásnubní mi vybral muž, po prvním porodu mi dal pěknou decentní sadu s perlami od nějaké české šperkařky, ale to nosím stejně jen výjimečně 🤭 Takže mě vůbec nemrzí, že mi šperky nedává, vlastně je ani nechci. Kdybych o to stála, tak bych mu to řekla, ukázala, jaký se mi líbí a že nějaký takový bych chtěla a hotovo ✨ Tak jak to moc pěkně napsala @terulin 👌🏻

@monny3 jeden kolega říkal, že Vánoce řeší jednoduše - vleze do zlatnictví a koupí 2x naušnice, přívěsek, řetízek apod. jeden kus šel přítelkyni a jeden mamince 😀

alice180
27. led 2026
@betelgeuzz

@monny3 jeden kolega říkal, že Vánoce řeší jednoduše - vleze do zlatnictví a koupí 2x naušnice, přívěsek, řetízek apod. jeden kus šel přítelkyni a jeden mamince 😀

@betelgeuzz než jsem dočetla mamince, tak se mi vybavila Emma Thompson v ložnici...

anonym_de9d5d
27. led 2026

Jak se tu už několikrát objevila prostě mu to řekni, či chceš, tak k tomu bych měla jednu takovou věc. S partnerem jsme byli 11 let když me začal podvádět s kolegyní. Každé Vánoce to bylo já nevím co ti dát. Tak jsem mu napsala dopis Ježíškovi s odkazy. Začátkem ledna jsem přišla na to, že mě podvádí. Samozřejmě, že s ní jezdil na Wellnessy, na které se mnou nebyl čas a nevěděl kam. Ale konkrétně k Vánocům ji koupil šaty od Desigualu, protože mi jednou říkal,.jak jeho kolegyně tuhle značku má ráda. Takže oni když chtějí tak vidí slyší dokážou.

mamonka26
autor
27. led 2026
@anonym_de9d5d

Jak se tu už několikrát objevila prostě mu to řekni, či chceš, tak k tomu bych měla jednu takovou věc. S partnerem jsme byli 11 let když me začal podvádět s kolegyní. Každé Vánoce to bylo já nevím co ti dát. Tak jsem mu napsala dopis Ježíškovi s odkazy. Začátkem ledna jsem přišla na to, že mě podvádí. Samozřejmě, že s ní jezdil na Wellnessy, na které se mnou nebyl čas a nevěděl kam. Ale konkrétně k Vánocům ji koupil šaty od Desigualu, protože mi jednou říkal,.jak jeho kolegyně tuhle značku má ráda. Takže oni když chtějí tak vidí slyší dokážou.

@anonym_de9d5d vidíš o to jde taky že pokud chlap chce tak si všimne co by udělalo ženě radost.... A většinou se snaží jen když ta žena není jejich jistota a pak už se přestanou snažit....ale teda taky smutný, že tě podváděl.... Pro milenku věděl co a ty abys mu posilala odkazy...

anonym_de9d5d
27. led 2026
@mamonka26

@anonym_de9d5d vidíš o to jde taky že pokud chlap chce tak si všimne co by udělalo ženě radost.... A většinou se snaží jen když ta žena není jejich jistota a pak už se přestanou snažit....ale teda taky smutný, že tě podváděl.... Pro milenku věděl co a ty abys mu posilala odkazy...

@mamonka26 můžu říct, že tyhle věci jako wellness a šaty bolely víc než nějaký sex. Takový ty jemný, nefyzicky věci

suzanna123
27. led 2026
@rebe

Muži nedávají šperky z lásky, protože jejich jazyk lásky je jiný. Jeden ti z lásky přibyje poličku, druhý zryje záhony, třetí udělá snídani do postele, ... Z nakupování osobních věcí má spousta z nich hrůzu, protože jim jejich ženy už mnohokrát daly najevo, že jejich výběr se právě nepovedl. Můj nejlepší přítel koupil své ženě šátek Hermés - a netrefil se a dostal to pořádně sežrat. Příště už se nesnažil. Takže jo, jde dát muži jasně najevo, že chceš dostat šperk, a nejspíš ho pak také dostaneš. Ale počítej s tím, že ho taky musíš adekvátně přijmout. Já dostala šperky několikrát, i oblečení a další osobní dárky - a někdy jsem to pak musela nechat uzrát, abych si ty věci zamilovala, protože já bych si sama vybrala jinak.

@rebe mně můj ex dal k Vánocům prstýnek a já plakala. A poslala ho to vyměnit a pak to šla ještě sama vyměnit 😬 A můj manžel mi u každého dárku, o který si sama neřeknu, rovnou hlásí, že od toho má účet 😁
Na moji omluvu, já jsem strašně vybíravá a sama mám problém najít něco, co chci. A nechci, aby se mi doma válely drahé věci, které nepoužívám nebo nosit něco, v čem se necítím 🤷‍♀️ Určitě bych mu nedala “nevhodný” dárek sežrat, na druhou stranu za 20000 bych taky chtěla něco, co budu milovat a třeba šátek bych neunosila, i kdyby byl od Hermés.

izz76
27. led 2026
@mamonka26

@kakba dárky nedostávam vůbec ani k narozeninám a Vánocům, protože mu vždy i říkám že jsem radši za zážitek, čas spolu a je to tak🙂 možná znim jako nějaká materialistická čů... Ale když člověk nic, nikdy nedostane tak ho to zamrzí... Ani třeba k 10. výročí atp.... Myslím že většina žen dárek dostává ikdyz třeba neřeknou co přesně by chtěli, dělají jim muži překvapení.... Ten můj mi dělá například radost tím, že mi dává najevo lásku a třeba mi doveze moje oblíbený jídlo, čokolády.... Ale to není nic co mi zůstane 😀

@mamonka26 Proc tedy na rovinu neřekneš přála bych si k narozeninám náramek, náušnice atd ? Me muj manžel občas šperk koupi, někdy jako překvapeni, někdy se ptá.. Kdyz,ale chci neco konkrétního, tak si to řeknu. Nemůžeš se divit,,přeješ si zážitek,dostaneš zážitek a ne šperk logicky.

gigi2
28. led 2026

Buď blbě čtu, nebo to vůbec nechápu🤔..jste spolu 10let,dává ti najevo lasku,koupi ti jen tak čokoládu, no to je přeci skvělý..to rozhodně neni samozřejmost ve vztahu..za mě je tohle nejvíc,vědět, že tě i po letech má rad a dá ti to najevo..kam se na to hrabou nějaký šperky,to s prominutim koupí každej,když bude muset..nebo proč mu říkáš, že chceš zážitek, kdyz vlastně chceš šperk??
Zase už snad víš za ty roky, že když něco chceš,musíš to poměrně detailně a polopaticky říct a nejlépe několikrát..ujistit se, že je zrovna na přijmu a neslyší jen souvislé monotonni hučení😆🤷‍♀️

anonym_5fef84
28. led 2026

Chapu pointu 🙂 Od muze jsem dostala jen zasnubni prsten, ktery jsem si nevybrala sama. Byl mi velky a nikdy jsem ho nenosila. Dalsi sperky za porod a snubak jsem si vybrala radeji sama- bile zlato. Jinak si sperky kupuji sama, vetsinou bižu, stribra mam z mladi dost. Od partneru jsem obcas nejaky ten stribrny sperk dostala, ale vetsinou se moc netrefili do meho vkusu. Jako jo, radost jsem mela, ale ne tak velkou, jak kdybych si vybrala sama presne co chci. A rezane kytky od muze k narozeninam ( jindy nekupuje) me akorat tak vytoci. Malo kdy se trefi. Porad mi kupoval oranzove nebo zihane ruze, Nebo jine barvy. Ja mam rada cervene. Pak na to musim koukat jak to uvada a to me stve jeste vic. Minule nerozenimy mi koupil tulipany v celofanu a ty kdyz jsem rozbalila, tak hned visely hlavou dolu. Kupuje to vetsinou v obchodaku. To radsi nic, nez tohle. Takze asi tak. Udelala by mi vetsi radost polni kytka, jen tak donesena, ale i tak radeji at roste hezky venku.

mandre
Autor odpověď smazal
Strana
z2