Proč ženy rozhodují o návratu partnera?
Proč, když chlapi všechno poserou, tak je na ženský rozhodnutí jak to bude. Chlap přileze, že všeho lituje, že si uvědomil o čem je vztah, že mu chybíme a já co?! Na mě je rozhodnutí, co bude, jestli děti budou mít tátu. Že on se najednou snaží, tak já bych ho měla vzít zpátky. Jak mám na všechno zapomenout? Jak mu mám všechno odpusit? Půl roku s někým jiným. Jednodušší by bylo, kdyby byl svině a nevracel se.
Konec vylevu.
@zelenaesmolda Tipuju že nevěra?
@klokanka31
taky si myslim.ale bez vetsich detailu ji nemuzeme poradit.
Přesně záleží co se stalo 🤨
@klokanka31 má pravdu. Skoro půl roku byl s někým jiným než přilezl, že je blbej a uvědomil si, co všechno udělal, jak nám ublížil. A já mám pocit vítězství 🤦🏼♀️ místo toho, abych ho rovnou odmítla 🙄 přijdu si hrozně, že vůbec uvažuju nad tím, že by to šlo spravit
Chlapi jsou geniální na to, že ženě ublíží (a nemusí jít o nevěru), a očekávají že si nasypou popel na hlavu a jede se dál jako by se nechumelilo 😡 Ale oni ženě nic neodpustí.
Za tohle bych chlapa fakt zpátky nevzala.
Pokud byl pul roku s nekym jinym tak bych ho zpatky nebrala.
Já o sobě vím, že bych to odpustit neuměla, pořád by to ve mě hlodalo, každé pípnutí zprávy by mě rozčilovalo, nedokázala bych mu už věřit. Takže bych se bohužel loučila. Sama jsem vyrůstala v rodině, kde otec podváděl celé mé dětství, rozvodem to končilo až když jsem byla dospělá. Za mě se měli rozejít hned, doma by nebylo dusno a máma by nebyla pořád smutná.
Jo, přijde mi neuvěřitelný, že o tom vůbec uvažuju. Ale máme děti, kterým chybí 😔 já prostě nevím, co mám dělat.
Jestli chceš napiš.
Neznáš seriál Žena za pultem? Tam byl stejný případ. Chlap se chtěl vrátit, ona ho vzala zpátky kvůli dětem, ale jak zjistil že má svoje jistý, už zase běhal za milenkou. Takový chlap se podle mě nezmění.
Jedině za velmi tvrdých podmínek - pracovat na vztahu, odpusteni, o tom jak dal s odbornikem, poradna, ad deti - tata si vybral, ze s nimi nebude, pokud je a tebe chce, ok, je mit muze a ma, tebe si musi ziskat. Takze chce být s detmi? At je vezme na vikend (nebo ty na víkend odjed at je s nimi doma), at chodi den co den, muze je brat ven, kiupat, ukladat a pak mazat k sobe domu.
Tak děti snad mají tátu i bez toho aby si ho vzala zpátky ne?
Mam takovy pripad v rodine, chlap odesel za milenkou a skoro rok s ni zil, pak “prozrel” a vratil se k manzelce a detem. Musim rict, ze jsem tu zenu vubec nechapala, jak to mohla odpustit, jak ho mohla vzit zpatky po tom co se stalo… ona mi na to rekla, ze s nim ma deti a pro deti je lepsi, aby meli tatu doma a uplnou rodinu, takze kdyz on se chtel vratit ona nebude ta, kdo to odmitne. Je to asi i obdivuhodny, ja si neumim predstavit ze bych to zvladla. Ale evidentne to mozny je, oni jsou spolu dodnes a vypada to ze jim to klape…
My jsem v rozvodovém řízení. Mám děti v péči. Nebydlíme spolu. Bere si je. Teď právě přišel, že by občas chtěl podniknout něco společně. Nebo jen semnou. Že mu všichni chybíme. Že je blbej co udělal, že toho bude navždy litovat. Děti říkají, že by chtěli, abysme třeba na výletě byli všichni...
Řekla bych mu že ať vám to dokáže zda teda on něj stojíš žádné bydlení zatím jen jak píšeš třeba výlet ,akce spolecna atd...tohle je těžké rozhodování taky asi je to i o tom vše to probrat co ho vedlo k tomu že tak najednou mu chybíte atd ....vše je o komunikaci a hlavně o tom jak to cítíš ty držím palce někdy je to pro vzah dobrá zkouska ☘️☘️
@lencaa11 děkuju. Hodně jsme toho teď probírali. Vlastně se mi bál říct, že mu chybím. Já nevím, co cítím. Nechci litovat, že jsem dětem nedala šanci na celou rodinu, ale nechci, abysme si tím prošli znovu. On odejte, já se se vším musím vyrovnat. Teď přišel a zase je to na mě. Jsem ze všeho unavená 😔
No divej, spolecny vylet nic neni, proste pokud nemate podany rozvod, jeste pockej, dej si hoodne na cas a uvidis, vsak ted se bude muset snazit hooodne, pokud te chce zpet.Nebo je moznost se rozvest a zkusit to bez snatku, aspon bude jednodussi to v pripade nezdaru ukoncit. Jinak si myslim, ze skoda, zes taky nekoho nemela, aby se tez musel vyrovnat s tim, ze tam nekdo jiny byl, to by bylo i pro tebe snazsi....
Nevim co poradit,musis prijit na to,proc to udelal co mu chybelo a zda jde mit vas vztah postaven tak, aby mu tohle nechybelo a neopakovalo se to, pokud to je zevsedneni a okoukani, tak se to jiste opakovat muze a s nejvetsi pravdepodobnosti bude. Urcite bych hned ho k sobe nebrala, aby ho nekdo jiny pustil k vode a zase si prisel lizat rany, to ne. Mozna bych uvazovala o otevrenem manzelstvi, aby i on musel tolerovat, abych si uzivala, protoze brat ho po tom vsem vazne by mi asi moc neslo a aspon bych predesla zklamani v budoucnu....
Záleží, jak to cítíš, ale asi není nutné dělat žádné unáhlené kroky. Pokud se v tom budeš cítit dobře, občas spolu něco podniknout nikomu neuškodí. A uvidíš, jak se to vyvine. Nicméně bacha na to, aby sis nedělala plané naděje. Každopádně kdyby z toho mělo něco zase být, určitě bych využila i párovou terapii, abyste pořešili staré křivdy a nový vztah mohli brát jako nový.
Dej te si čas pokud vás chce zpět bude rád za každý čas s vámi šla bych na to pomalu opravdu to chce u tebe taky co ty atd...mluvit hodně a hlavně čas ukáže je spousta paru ,manželství které tohle měli jen se o tom nemluví ,nepíše jsme lidi a každý není bez černého puntíku teď záleží zda druhá strana to myslí vážně myslím že za pokus to stojí je jasný že důvěra se získává se dlouho proto bych mu to řekla jasně teď je to na tobě a uvidíte co bude když bude o vás stát bude se snažit ale ne týden dva ale třeba déle vše záleží na tom jak to ucitis ty ..
Nebudeš to chtít možná slyšet, ale nevěra ve vztahu vždy něco značí a musel být zřejmě hodně nešťastný, když přistoupil k takovému kroku - odejít. Ptala ses, co mu vadilo, zamyslela ses, co sama můžeš udělat jinak a lépe? Nevěra je často důsledek nefunkčního vztahu, ne nutně příčina, i když vím, že to, že žil jinde, je už hodně vážně. Máš můj obdiv, že chceš na vztahu pracovat ve vztazích jsou různé problémy a spousta lidí to vzdá, ale vidím to stejně - když jsou tam už děti a ta zodpovědnost vůči nim, nechce to člověk vzdát. Zní to blbě, ale ono to váš vztah může posunout, když na sobě oba budete pracovat. Kamarádka prošli nevěrou, kdy manžel měl několik let paralelní vztah, chodili k terapeutovi a ustáli to. Je jednodušší odejít, těžší je to zkusit opravit a pokud on chce, dala bych šanci. Držím vám moc palce!
@lennus největší příčina všeho byla špatná komunikace. Neuměli jsme si navzájem říct, co potřebujeme. Nechtěli jsme si říkat špatný věci. Pak se to nabalovalo. Do toho přišly děti. Manžel to neustál. Sám říkal, že měl jinou představu, naivní. Že si nechtěl nechat sáhnout na svůj dosavadní život. Do toho náročné období v práci, ta nekomunikace. Je toho hodně. Mě se zdálo, že se věci lepší a pak to bouchlo. Všechno se otočilo o 180 stupňů.
Když jsem se ho ptala, co mu chybělo, rozbrečel se, že nad tím pořád přemýšlí a že vlastně nic. Jen byl blbej.
Že se za ty měsíce teď změnil.
Já za sebe musím říct, že to, že jsem s nima jela na výlet byl pro mě hodně velký ústupek a překonání sama sebe.
Nevím jak to bude dál. Vlastně se bojím tomu dát šanci. Bojím se, že když se rozhodnu tomu dát šanci, že tomu nedám 100 %, ale vnitřně se budu chránit. A tím bych to zase pokazila. Je předčasné o tom přemýšlet. Ale včera to na mě dolehlo.
Rozvod už běží. Měli jsme opatrovnickej soud, čekáme na termín rozvodu. Jsem rozhodnutá to dokončit. Potřebuji za vším udělat tlusou čáru a začít znovu ať tak nebo tak...
Jo soud atd...bych nechala normalne běžet at máte vše vyřešené kdyby třeba to opravdu ta šance nešla tak aspoň tohle budeš mít už vyřešené chce to čas nic nejde hned to je jasné a obavy budeš mít pořád i třeba v novém vztahu ale jak se zde píše chce to ve všem na všem pracovat a vždy musí makat na tom oba on udělal chybu to je jasný teď si z toho vzít ponaučení pro oba a buď dát šanci a nechat ho ať vám dokáže že vás chce nebo to zavřít a jít dál jak říkám každý člověk má černý puntík nikdo není bez šmouhy na sobě ale každý si musí říct zda se napraví a něco si vezme život nas zkouší a tohle je teď právě zkouška buď vás to dostane zpět a nebo úplně rozdělí držím palce ☘️☘️
Já jsem se svým ex už dlouho od sebe, jsem znovu vdaná, přesto jsou akce, které děláme společně - ty děti to totiž vnímají dobře, že i když spolu rodiče nežijí, tak se spolu dokáží nekonfliktně bavit. Teď na Velikonoce máme naplánovaný jeden den výletu dokonce všichni 😀, upřímně - jsem ráda, při našem počtu dětí a jejich věku čím víc dospělých, tím lépe. Ale já odděluju partnerství a otcovství - můj ex mi ublížil dost na to, abych ho zpátky nevzala, i kdybych byla sama. Ale to neznamená, že je špatný táta, naopak.
Tím chci říct jen to, že společné výlety Tě k ničemu nezavazují. Rozvod bych taky dotáhla do konce a pak se uvidí.
Zkuste tu poradnu, vážně vám pomůžou.. Ať už k odpuštění a možnému návratu, nebo k rozchodu, kdy budete bezproblémově fungovat jako rodiče
My jsme v poradně byli na začátku, pak jsem u toho psychologa byla ještě sama. Vůbec mi nepomohl, spíš bych řekla naopak. Ještě jsem se pak chtěla objednat jinam, ale ani neodepsali. Moc nevím kam se obrátit 😕
Vždyť nemusíš udělat černobílé rozhodnutí. Domů bych ho nebrala, občas něco podnikla a uvidíš, jak se budeš cítit. Pokud k němu pořád něco cítíš a chtěla bys ho zpět, dej tomu šanci. Ale pokud ho chceš vzít zpátky jen kvůli tomu, že to chtějí děti, tak to je špatné rozhodnutí.
Mám ve svém blízkém okolí opačný případ. Jedna z mých nejlepších kamarádek byla v manželství dlouhodobě nespokojená, pak potkala jiného muže a odešla. Po pár měsících, když už řešili rozchod a měli nastavenou péči o děti, se s tím mužem rozešla. A postupně jsme sledovali, jak se sbližuje se svým bývalým manželem. Nebudu to protahovat, jsou spolu a mají něžné a spokojené manželství. Oba si uvědomili chyby, které udělali, oba na sobě zapracovali. A oba si zatraceně dobře uvěomují, co mohli ztratit a na čem jim záleží. Nechci ti radit, jen chci ukázat, že někdy opravdu taková lekce může přinést uvědomění si, na čem člověku fakt záleží. Zejména, pokud tam z tvé strany jsou stále city...

Asi zalezi co udelal?