Řešení péče o dítě po pokusu o sebevraždu matky
Dostala jsem se do hodně šílené a nepříjemné situace. Mám partnera 3 roky. Bydlíme spolu 2 roky. Partner má nemanželské dítě které sporadicky vídá cca jednou týdně až 14 dní ale nespí u nás. Většinou ji bral za svou matkou. Tím chci říct že nějaká výchova z jeho strany v podstatě neprobíhala.
Dítě žilo s matkou a jejím manželem.
Stalo se něco co nikde nepředpokládatl a to, že se matka dítěte pokusila spáchat sebevraždu. Je v nemocnici a nevypadá to dobře. Tím myslím, že játra a ledviny jsou na tom velmi špatně. Je na dialýze a játra jsou velmi poškozena. Otázka dní, maximálně týdnů. Stalo se to předevčírem. Dítě je zatím u manžela matky, kde ale zůstat nemůže. Předpokládám že ji pak bude mít v péči otec bude se to nějak řešit soudně? Vůbec nevím co můžu čekat.
Sama mám téměř dospělého syna ve střídávé péči. Holčičce budou v září 4 roky.
@nikita84 tohle je předpokládám hodně špatný vtip. I kdyby maminka zemřela, což se nestalo!!!!!!!, tak dědicem je holčička a je to její majetek. A vy s ním stejně budete moci nakládat se souhlasem opatrovníka, což "díky Bohu v tomto případě" nikdy nebývá vlastní rodič. Nechte tu holčičku v klidu tam, kde je zvyklá! A postarat se má finančně rodič o dítě, ne nezletilé dítě o rodiče!
A pokud budete trvat na stěhování k vam, tak doufám, že do vlastního pokoje a ne do obýváku do cestovní postýlky 🤷
Tvl být tím tátou (tzn. tím, co ji vychovává, stará se, ví kam chodí do školky, a má ji rád), tak jí sbalim, a normálně se s ní někde schovám, než přijede pan "jetomojedítěa mámnanějprávo", a absolutně bez ohledu na její potřeby jí psychicky odrovná.
Tak bomba. Ještě tomu chlapovi, kromě jeho dcery, vezměte i střechu nad hlavou. Přestávám sledovat diskuzi, tohle je neskutečná zhovadilost.
Kéž by v tomhle případě byly soudy hodně pomalé a hodně rozumné.
@nikita84 Tak to máme konečně rozuzlené. Jde tedy primárně o majetek a ne o holku. Jste jako můj neboštík EX, který o děti zájem nejevil, ale jak by šlo o majetek a důchody, tak to by se starostlivostí přetrhl. Uklidním tě, že na majetek holčičky stejně sáhnout nebudete moct (pouze s povolením soudu), takže na nějaké stěhování do lepšího zapomeň.
@nikita84 já myslím že je dobré žes "to dostala" - vidis i jinou perspektivu pohledu... Hele to, že holčička bude dědit neznamená že její Bio otec dostane k dispozici kreditku... každý její náklad bude muset být schvalovany a taky výhradně pro potřeby dítěte, což nový byt fakt není... To si zase nepredstavujte jak Hurvínek válku. Zkuste, prosím, myslet na ni... Mám čtyřletou dceru. I když je u babičky kam jezdí často, se svými sestrami, tak mi po 24 hodinách vila ať pro ní přijedu, že se jí stýská... A to je ve svém komfortním prostředí. Neumím si vůbec představit, jaký by to pro ni bylo muset úplně vše změnit a nikdy nás nevidět... Psychicky by ji to poznamenalo na celej život, nikdy by nebyla taková jako dřív... Udělejte to nejlepší pro ní... zkousnete svoji hrdost, prostě se domluvte a snažte se, aby ONA byla spokojená. To je totiž to, co dělá dobrý rodič-udělá všechno pro to, aby dítě bylo šťastné-i když to bolí, je to nepříjemné a je to mimo jeho komfort zónu. Prostě to kousne a přizpůsobí se dítěti. Pak bude dobrý táta.
@nikita84 Ja nevim. Tvoje psani mi pripada hrozne bezcitne. Neumim pochopit, ze takto muze uvazovat zena, ktera ma sama dite. Mozna je to jen sok z cele nastale situace v kombinace s psanym projevem v anonymni diskusi, ale zatim jsem ve tvych radcich necitila ani malinky kousek empatie k te male holcicce, ktera proziva snad vubec to nejhorsi, co muze dite v zivote zazit.
Jo a ctyrlete dite v cestovni postylce, to je teda mazec.
Já fakt s každým dalším příspěvkem pevně doufám, že to je trolling.🤦
@martulka6188 zrovna přemýšlím, jak bych nacpala našeho ctyrleteho syna do cestovní postýlky 🤷
@ilonne Jako moje cerstve petileta byla spis vzdycky vyssi nez vrstevnici, ale v postylce (nebo teda v posteli stejnych rozmeru) spala do necelych 2,5 let a pak jsme museli koupit vetsi postel. Syn bude mit 2,5 za chvili taky si ho tam neumim predstavit. Mozna v ramci letniho dobrodruzstvi pod stanem. Nehlede na to, ze cestovni postylky mivaji i vahove omezeni.
Nicmene, cestovni postylka je v teto diskusi uz jen takova tresnicka na dortu.
@martulka6188 no to jo a pokud je to vše pravda, tak doufám, že druhá strana se také stará o právní kroky, aby mohla holčička zůstat, tam kde je.
Prosím, že sis to celé vymyslela 🙏🏻. Holčičku chcete narvat do cestovní postýlky, hračky a oblečení doufáte, že dostanete, její matku pohřbíváte a ještě z toho chcete vytřískat majetek a zlepšit si svoji životní situaci. Chce se mi zvracet asi více z tebe, než z tvého partnera. Proboha jsi matka, představ si tu samou situaci pro svého syna 🤦♀️.
Tak cestovní postýlka by byla provizorium než by se vše vyresilo. https://www.nejlepsikocarky.cz/babypoint-cestov... tady píšou že tato má na délku 126 cm koupila bych do ní matraci. je do 20 kilo. Holčička neváží víc než 14.
Co se majetku týče to sem asi v myšlenkách ujela ale přemýšlela jsem jak vyřešit do budoucna možnost vlastního pokojíčku male.
Mně nejvíc deptá to že já se jen vezu. Nejsem nic jsem přihlížející v tomhle šíleném dramatu a nakonec to budu pravděpodovne já kdo dítě nebude vyzvedávat ze školky bude s ní dělat úkoly do školy bude ji vozit na kroužky.
On si to vůbec nějak neuvědomuje co všechno to obnáší holčička je ještě strašně malá ještě ji nejsou ani 4 roky. Ještě 3 roky by měla chodit do školky.
Třeba ještě vše dobře dopadne a matka nějak přežije.
@nikita84 si normalna?
Vy nemate zazemie. Nemate nic! Pockaj ako sa veci vyvrbia. Je velka sanca, ze dievcatko ostane tam kde je urcenim sudu.
Podla toho ako zmyslate by som ani ine od kompetentneho sudcu neocakavala.
Pretoze vy musite pracovat a dievcatko by bolo u pani matky tvojho partnera, ktoru asi vzivote to dievcatko nevidelo.
Pises ako by ste kupovali psovi pelech. Gracat sa mi z teba chce.
Este by ma zaujimlo ako ten tvoj kulturista zistil, ze ju zbuchol ked islo o jednorzovku.
@nikita84 Tak promluv partnerovi do duše, ať necha malou, tam kde je a na dědictví, ať si nechá zajít chuť. Stejně mu nenáleží. A pokud malou za každou cenu chce, ať se vzchopí a udělá ji zázemí že svých peněz, stejně jako jeji rodina, kde žije. A ten majetek, který by případně dostala, ať ji uloží do budoucna. K tomu je totiž dědictví nezletilým dětem. Ne k tomu, aby si druhý rodič, který tedy zjevně funguje, jen když sám chce, jinak musí vyřizovat svoje věci a odpočívat, zařídil pohodlné bydlení pro sebe 🤷🤷🤷.
@nikita84 Já chápu, že pro tebe jako člověka, na kterého možná padne velký díl péče a zodpovědnosti, ale zároveň absolutně bez možnosti dění jakkoliv ovlivnit, je to taky hodně složitá situace, zvlášť s partnerem, který nikdy vlastní malé dítě v domácnosti neměl a nedokáže si vůbec představit, co to obnáší. Nejlepší by bylo holčičku samozřejmě nechat v rodině, kde vyrostla, ale ty do toho evidentně mluvit nemůžeš. Věřím, že pokud byste se dokázali k holčičce chovat s láskou, dát ji pocit bezpečí a bezvyhradnyho přijetí, vzít ji fakt za svou, všechno ostatní by to časem nějak utřepalo. Šrámy na duši bude mít tak jako tak a na tom, jak se teď všichni zachováte, bude záviset, jak moc velký ty šrámy budou. A na rozdíl od ostatních věřím, že pokud holčička něco zdědí, je v jejím zájmu, aby to taky užívala a ne aby vyrostla v mezeře mezi gaučem a dveřma v cestovní postýlce. Takže hlavně v jejím zájmu by bylo, abyste se přesunuli do většího bydliště, pokud tedy dojde k té nejblbější možné variantě, tedy že půjde k vám a nezůstane doma.
@nikita84 No tyvole.... Ale jo, kup cestovni postylku, az k vam prijde ospod zjistovat pomery, tak jim ji ukaz, myslim, ze jim to bude uplne stacit 🤣🤣🤣
@evik19 Jenže to by ji měli zajistit oni ze svých zdrojů, ne čekat na dědictví. Tam pokud to myslí vážně, mají ještě jeden pokoj, který užívá její syn, pokud i nich zrovna je. Tak mohou pokoj uzpůsobit pro to, aby ho užívaly obě děti. A pokud jsou tak milující, ještě jsem ani nečetla jméno. Jen "to dítě"nebo "holčička".
@nikita84 Takže tvůj partner si malou bral jen když se mu to zrovna hodilo jo? A její táta (ano TÁTA je ten kdo se stará) má teď přijít o dceru jen kvůli rozmaru tvýho chlapa? Chcete ji překopat od základu život, a ještě zrovna teď když je v takové hrozné situaci? Chce se mi zvracet!!!
@evik19 bude to těžký a bude to na psychologa pro malou. A zase nemám možnost nic rozhodovat.
Já bych to totiž celé uchopila jinak citlivěji pro mého partnera je to všechno hrozně jednoduché. Dítě bude s ním on je otec tak je to v pořádku. Jenže ona je úplně v pohodě u když je se mnou i když je s mým synem i když je s mojí mamkou. Otázka je jak v pohodě to bude až to bude vše jinak.
@ilonne Myslím, že v zájmu holčičky je prostě lepší, když nebude muset čekat na to, až se táta kulturista vzmůže a pořídí větší byt, když třeba sama holčička bude vlastníkem nějakého většího bytu, který by ale nesměla užívat, jen aby náhodou z toho neměla nějakou výhodu i macecha anebo táta. Vždyť by to bylo na hlavu padlý.
@nikita84 Ja bych na tvém místě hlavně tak nějak připravila chlapa na to, že s péčí pomůžes, ale starat se má hlavně on. On je biootec. Nebo ty jsi v domácnosti? AZ by viděl, co péče obnáší, trochu by asi se svými nápady vychladl. Možná by stačilo dát si s dcerou pár víkendu plne péče.
@nikita84 No tvl tak nejde vám nakonec místo holčičky o peníze a majetek co by malá zdědila??? A že jdeš hledat cestovní postýlku? Pro 4 leté dítě? To nemáte peníze na normální postel, hračky i oblečení pro malou???

@nikita84 Já dneska půjdu najít nějakou postýlku cestovní provizorni a matraci do ni ať tady má aspoň na čem spát. Předpokládám že pak nějaké věci a hračky dostaneme. Ono to bude strašný protože pokud matka zemře čeká nás vypořádání majetku protože byli manželé a to dítě taky bude dařit a ona byla poměrně dost majetná. Je tam ten dům v kterém žijí a pak nějaké byty auta a podle partnera vlastní i polovinu domu kde žije její matka. Takže je možné že pak až se vše vyřeší se budeme stehovat do lepších podmínek kde by měla svůj pokoj.