Sex po 30. a dítěti je přežitek?
S manželem jsme spolu nějakých 5 let, máme v létě 3-letého syna, já 36, manžel o 3 roky mladší. V okolí máme podobné páry (1 dítě, věk přes 30). Při delších debatách, když se dostaneme na sex, tak postupně zjišťuji jeden zajímavý paradox. Ti, kteří se vyloženě intenzivně nesnaží o druhé dítě, se velmi často shodují v tom, že sex mají cca 1x do týdne, někteří třeba i 1x za měsíc, nebo méně.
Mám poměrně dost malý "vzorek" ke zkoumání, v čem je problém 🙂 Všichni mají bydlení, muž dobře vydělává, žena v domácnosti s dítětem. Všechny páry v okolí si žijí na dnešní dobu velmi dobrý život, bez dluhů, bez nějakých velikých problémů, chlapi nepijou, nejsou agresivní, ženské taky nejsou žádné hysterky, prostě normální páry.
Nevím, zda to není moc troufalé se ptát, ale jak často cca spíte se svým přítelem /mužem? 1x týdně, 2-3x, denně, nebo naopak míň? Jde mi hlavně o páry nad 30 s aspoň 1 dítětem....třeba najdeme nějakou souvislost 🙂
Mně je 30 manželovi 33, máme 1 dítě a sex máme 3-4krat za měsíc
Já 40 let, manžel 31 let, a máme 3 děti. Sex je 3x - 4x týdně 😊. Jsme spolu 11 let 😊
mně je 41, manželovi 45, máme dvě děti, jsme spolu 25 let a sex máme tak 2-3x týdně
Mně je 28, manželovi 40, jsme spolu 5 let, děti 3 a 1 rok, žijeme si pohodově, 2-3x týdně.
Me bude 30 pritelovi je 25. Jedno dite doma. Sex mame tak minimalne 4x do tydne..jsme spolu 3 roky..ted jsem teda v 8.mesici tehotenstvi takze tak 1x tydne. Ale uz se fakt tesim az budu zas ,,normalni" 😁
Mně je 36, manželovi 30 a sex máme jak kdy. Mám půl roku po porodu a po pravdě nemám na to chuť tak často jako před porodem, ale minimálně 1x týdně se na to vždy vrhneme 🙂
Manzel 31, ja 27, 1 dite 5mesicu,spolu jsme 5 let, sex 1-2xtydne, ale jen proto, ze neni kdy, decko je nespavec a chodi spat kazdy den s nami na pulnoc, tak to jde jen o vikendu, kdy rano spi a manzel nemusi do prace.... 😁
Mně je 32,příteli 34 a máme 1 dítě. Sex máme tak 4x za týden někdy i víc...... spolu jsme 15 let
Mně je tedy jen 27,muzi 34letos a sex 4.-5.tydne minimum, pohodový život, děti dvě ☺️
Ja i chlap 33 a nekolikrat do tydne. Nekdy i vicekrat denr
My jsme teda bez dítěte, ale jinak splňujeme všechny parametry. Bydlení zajištění, práce dobrá, všechno je vlastně fajn. Ale sex máme tak 3-4 měsíčně. Upřímně závidím všem, kteří ho mají častěji, byla bych vděčná i za 2x týdně... 😒
ZAVIDIM vsem tady. Kdyz opomenu rizikovy tehu a tudiz ted zadny sex. Ja 31, pritel 44. Jsme spolu skoro 9let. Sex vazne 1x max 2x za mesic. Ja bych chtela aspon 1x do tydne. Ale pritel ne, pry na to tolik neni. Zacatek vztahu byl samozrejme jiny. Sex perfektni. Ale pak zacal jezdit do zahranici za praci, nervy nonstop na pochodu (v zahranici makal 2 roky) a tim se vse zmenilo a trva to doted. Je unaveny, nema.pry casteji potrebu. Jinak je perfektni, ale o sex proste moc nestoji 😭
Jen doplnim, ze v dobe snazeni se to trochu zlepsilo. Oba jsme mimi moc chteli. Ale jinak des
Tak ono záleží i na délce vztahu, kdo je spolu relativně čerstvě i s dítětem, bude mít tu frekvenci pravděpodobně vyšší, zvlášť, pokud mají fungující prarodiče.
Já 35 let manželovi 26 let. Já mám dvě děti, manžel žádné. Jsme spolu 3 roky a sex každý den nejdéle ob den
Já i manžel 30, 2 děti, v létě budeme spolu 12 let, z toho 7 jako manželé. Sex minimálně 2-3 týdně.
Já 30, manžel 43, jedno dítě, sex 3-4x týdně. Manžel by chtěl častěji, resp.denně, mě bohatě stačí tak jak to je.
2 deti, jedno s postizenim a druhe pro zmenu nerizena strela. Jedno v noci dost casto strasi, druhe vstava v 4,45. Takze jsem rada kdyz vecer padnu a postesti se mi, ze s manzelem spime v jednom pokoji . ... o sexu si jen nechavame zdat. 😂
Paradox sexu je, že při něm vzniknou děti a později ho rodičům systematicky znechucují 😀 Asi nějaká přirozená obrana proti potenciálním sourozencům.. Koho by to bavilo, když nikdy nevíš kdy ti začne někdo mlátit na dveře a ječet "mamí, tatí"?
Chuť by byla oboustranná, ale večer jsme utahani, a ráno se nám nacpou do postele dva kazišuci 😂
Je to jak kdy. Když je hodně práce a starostí tak jedenkrát týdně je výkon.Kdyz se situace stabilizuje ,tak 3x týdně.Vickrat už by mě to asi ani nebavilo.Je fakt že, třeba na dovolené když jsme byli spolu sami to bylo každý den.Ale nějaká pravidelná perioda? Z toho by se stal pro mě asi stereotyp.
@bayt
@vitezove
Pozor, já nikde nenapsala, že mi frekvence 1x týdně přijde špatně. A pokud se Vás svým dotazem dotýkám, tak stačí nereagovat přece. Jen jsem prostě zvědavá. A pokud si všimnete i zde podle příspěvků, tak nejčastěji spolu spí páry se staršími dětmi, nebo nějakým ustáleným rytmem. S malým prckem je občas kříž, protože to soukromí na sex chybí. Vůbec tedy nejde o to, co je hodně nebo málo, ale spíš jak to danému páru vyhovuje a jak jsou spokojení vůči svému aktuálnímu stavu (a jak vidno, někdo je spokojený velmi, někdo míň).
Jinak abych nebyla za pokrytce, že sama nenapíšu 🙂 Před synem jsme to zvládali cca 3-4x do týdne, po porodu tak 2x týdně. Poslední 2 roky mám problémy se spodkem, často krvácím, takže když to zvládneme 1x za týden, tak jsme oba šťastní jak blecha. Po konizaci se snad vše vrátí do starých kolejí, frekvence 2-3x týdně je pro mě optimál. Můj muž by byl nejraději tak 5x do týdne ..... a když se doslechl, jak v okolí spolu páry spí 1x do týdne, tak málem dostal infarkt :D :D což je vlastně i důvod, proč jsem položila dotaz. Zajímal mě širší vzorek.
Ono vlastně nejde o to, kolikrát kdo souloží, ale jak to partnerům vyhovuje. Pokud má někdo sex 1x týdně/měsíčně/ročně a vyhovuje to oběma stranám, tak je to přece ideální stav. Pak jsou ale případy, a já nejsem výjimkou, kdy ta frekvence nevyhovuje jedné straně a potom těžko soudit, co je vlastně optimální. A pak je tu filzofická otázka, co je ve vztahu správně? Podřídit se, najít kompromis, nebo jedna strana bude nutit druhou?
P.S. Opravdu upřímně závidím a chce se mi brečet, když tu čtu, že některé páry se i po x letech vztahu milují 3x týdně 😢

Ja 30 let, manzel 40, 1 dite, pohodovy zivot, 1-2x tydne 😁