Švagr má dluhy, lže a nespolupracuje
Jsem už z toho na větvi. Doma se s mužem okolo švagra jen hádáme. Už jsem z toho na prášky :(
A jak to začalo.
Švagr se dal k vojákům začal studovat na UNOB, kde si udělal jen Bc. a studuje dál další 3 vysoké školy u vojáků si nyní musí odděla povinné roky. Loni na Vánoce přišel s myšlenkou, že si dá půl roku volno aby mohl jednu školu v klidu dokončit. Vše bylo v pohodě nikdo jsme nic nevěděli a pak tchýně přišla s tím, že mu chodí pořád doporučené dopisy a že u nich zvonil nějaký pojištovák či co.. No a na konci dubna to vyvrcholilo tak daleko, že tchýně mu prolezla pokoj a zjistila, že má pod polštářem smlouvu od notáře ohledně dědictví a v šuplíku našla x pohledávek. K tomu najednou začali mému muži a lidem se stejným příjmení a vesnice volat společnost MBA finance. Milý švagr však se jezdil domů jenom vyspat. Jezdil tak aby nikoho nepotkal doma nebo všichni spali. Pak ještě ukradl brachovi z účtu cca 10.000,- Potom se doma nějakou dobu ani neukázal protože se styděl. Blbec švagr č. 2 měl heslo k účtu napsané na papírku v šuplíku. Potom se všichni nějak domluvili, že si musí promluvit. Přiznal se, že dluží cca 40 tisíc, že začal sázet a že si vzal rychlou půjčku prej 1.000,- a pak to nedokázal splatit. Nevěřím. Tak muj hodný švagr č. 2 mu půjčil ještě 40-50 tisíc na zaplacení všech dluhů s tím, že mu to vrátí. Všichni jsme ho hnali at jde na brigádu, ale brigáda v hypermarketu pro něj nebyla moc dobrá. A v červenci řekl, že to už nemá cenu chodit na brigádu, že v srpnu nastupuje zpátky do armády. Je srpen a v neděli odjížděl zpátky do práce. No a byl tak chytrý. Nikdo zatím neví jak,ale švagrovi č. 2 ukradl z účtu dalších 8 tisíc. Prej nebyl doma a kdyby byl doma tak se ho zeptá jestli mu půjčí. Mimochodem nebyl doma jen v neděli protože jel makat na pole, takže v neděli ráno se ještě viděli. Výmluva. Prostě to je na potlamě. Já jsem z toho na prášky a mému muži zase volají z MBA finance, že dluží nějaké peníze náš chytrý švagr. Jsem z toho na prášky. Tchýně matka ho ještě chrání. Můj se chtěl s ním v sobotu večer potkat doma a promluvit si a máti tchýně mu volala, že ho jeho přítelkyně přihlásila na nějaký běh a že nebude doma, že pojede do Brna. Je to normální?? Aby tohle dovolila vůbec matka? švagr zloděj je nejmladší rozmazlený fracek. Už jsem to i obečela je mi hrozně líto mého švagra dobráka a tchýni úplně nenávidím. Náš malý bude mít příští týden rok a budeme slavit narozky. Já si nepřeji aby přijel ten zloděj ani tupá tchýně. Poradíte mi někdo co dělat?? Jsem z toho na prášky. Tchán je rok a půl po smrti a tak dům si rozdělili na 3 díly. Bojím se, že dojde exekuce.
podle mě je v tom daleko víc než bratr přizná. Kvůli pár tisicům by se tak asi nechoval. U O2 má 12000 dluhu, tam pak jede penále a pěkně to roste. Pokud vám už volají vymahačské firmy, je otázka času, kdy dojde i exekutor. Chtělo by to naštívít právníka a zjistit v jakých registrech je uvedený a zkusit domluvit splátkový kalendář. Ale to bude muset chtít švagr. Na ty peníze, které ukradl svému bratrovi by bylo dobdé napsat smlouvu o půjčce, aby bylo jasné, co a kolik komu dluží a do kdy to bude splacené. Jinak pokud tchýně s bratry nestíhá platit barák, je na čase se začít zajímat jak z toho ven. Někdy není jiná šance, než barák prodat a jít třeba do bytu. Tchýně nemůže čekat, že ji budete měsíčně nějak moc dotovat. To příjde asi s domovem důchodců, ale do té doby, se musí snažit i ona zajistit si svůj život ze svých zdrojů...
Já bych se do toho skutečně nepletla, švagr a tchyně jsou dospělí lidé, Vam nic nedluží, ať si to s ním vyřeší Váš manžel, cokoliv budete dělat, špatná budete vy. Určitě bych se tím nenechala takhle pohlcovat.
@prostejina Naprostý souhlas. S tím dodatkem ať jen si Bianca nebere tchýni k sobě/pokud dojde k nejhoršímu/,protože to bude mít na talíři do konce živote - tuhle záležitost a tchýně může udělat ze života peklo. Tchýně bude omlouvat nejmladšího do konce života a vinu dávat druhým...Pěkně každý na svém! 😠
Mě to v rodině potkalo, proto vím, že s těma lidmi nic nehne, jen nám to žralo nervy. Je to o povaze člověka, každý reaguje jinak a vydrží jiné věci.
@bbibianca to nemáte potvrzující pin, který dojde v SMS? moc to nechápu. ale jedno vím že pokud to co provedl nepochopí že je špatné, bude to dělat dál - no a paní matka a brášci ho pak budou tahat z bryndy jak doposud ... ale na úkor svých rodin - ano jste rodina, ale vy s manželem už tvoříte samostatnou jednotku, tak jako ten druhý bratr se svou rodinou - tudiž vše se dotýká i protějšků ....
@hejsa Taky mam v rodine dluznici, a nic jineho, nez odpojit se od toho, nepomuze. I tak je to narocne, obcas vycitave pohledy ve stylu "nepomuzes" (ne, financne nepomuzu, je to jak sypat prachy do cerne diry), "ona je chudak, nedodelala skolu" (na studium mela podminky i pravidelny prisun penez od rodicu, ze toho nechala, byla jen jeji volba). Nakonec ja abych si pomalu vycitala, ze nam se s muzem dari lip. Timhle se fakt stresovat nehodlam.
No, my se uz smuzem o tom nebavime. Vcera u obedu me svrbel jazyk, ale ne nechtela jsem se zase hadat. Jen kdyz prijde nejaka rec, tak reknu, doufam ze na narozky nedojede, ze ho tu nechci a taky jsem se zminila, ze jsem zvedava jak budou letos probihat vanoce. A jinak jsme se nebavili. Mozna vi, ze jsem na nej strasne nastvana a tak se o tom nechce bavit. Myslim, ze me chape, ze je taky nastvant, chce mu verit, ale sam se boji toho co nas ceka.
Holky, tak vcera mu odpojili telefon, tak se mu nemuze nikdo dovolat. Na narozky prej dojedou, ale chteli by jet na kolach, takze se tu asi moc dlouho nezdrzi. A ja jsem zase z toho na prasky,pac jsem vcera manzelovi rikala, ze to neskoncilo a on mu asi fakt veri ze tech 12 tis. U o2 nevi za co je. Kdyby to nevedel tak to snad reklamuje hned ne? Navic zase asi v nedeli jel k armade a vcera vecer uz byl zase doma, ze sluzbu ma ve ctvrtek. V sobotu ma mata tynarozky. Nechapu, jak to maji, ze je porad doma. Uzzacinam verit tomu, jak tady nekdo psal, ze ho vyrazili.
Cundrovat vlakem pres velou republiku taky neni nejlevnejsi. Od zacatku srpna se to ma tak, ze prvnich 14 dnu mel narizenou dovolenou. Minulou nedeli slohl ty penize a odjel. Vratil se v patek a ted asi odjel zase v nedeli, vcera se vratil. Pojdde asi zase ve stredu a v sobotu prej bude u nas. Zda se mi to podezrele.
@bbibianca hlavně ho nenechávat bez dozoru - mobil, peníze, PC na očích, nebo zamnkout v jiném pokoji - at vám ještě něco neprovede
@bbibianca Musíš si promluvit s mužem a odstřihnout ho - je to nebezpečný člověk,který může lidi okolo uvést do malérů. Bianco - proč jsi z toho ,na prášky,? Máte s mužem jiné bydliště,exekutor nemůže na vás a rodina toho debila ať si poradí,když ho tchýně pořád omlouvá - ať mu zaplatí všechny dluhy! Po telefonu prostě sděl firmám,co volají o peníze,že je to shoda jmen -víc nevysvětluj. Hlavně ať se nedostane k nějakým dokladům tvého muže,ještě něco provede na jeho jméno! Nevěř ničemu !!!!Tvému muži jasně řekni,že cokoliv by udělal za tvými zády pro toho vola - že bude mezi vámi konec - prostě mu nažeň strach! Chlapi jsou někdy blbí...nezvi toho člověka,nebav se s ním - drž odstup i od té jeho rodinky,ať to klidně vidí..pokud něco budou chtít - stůj si na svém,nepovol... 😠 (
@hejsa dekuji, ja muzi rekla ze u nas v sobotu bude naposledy. Dokud vsechno ne rati a nesplati tak ho tady nechci a ja k nim ke tchyni jezdit nebudu pokud tam bude i on. Budu si davat pozor, ale mam strach, ze to proste neskoncilo. Je to hrozny. Jsem zvwdava jak tohle bude pokracovat. Byla bych nejradsi kdyby uz to skoncilo. Jakkoli ale ten clovek nejlepe zmizel.
Manzel o teto diskusi nevi, nekdy mam chut mu poslat odkaz o cem se tady bavime, pohrozit mu, ale jindy mam zase strach, ze mi tu na to dojde a bude krik...
@bbibianca Není potřeba, aby naši blízcí o nás věděli všechno. Zachovej si kousek prostoru pro sebe...
@brunetka11 pravda,nech si tenhle radící koutek pro sebe... 🤐
To je šílené. Nedávej "zloděj" do uvozovek, on totiž zloděj je! Měl by se v tom vymáchat, viz jak psaly holky, vždy ho někdo ze srabu vytáhne, tak nemá ani šanci ani důvod nést za sebe odpovědnost.
Určitě bych se nedokázala za přít a na oslavě ho mile s úsměvem hostit.
Teď bych mu nevěřila, celé to smrdí. Sepiště splátkový kalendář. Pokud má takový plat, do půl roku může být splaceno. Pokud tu práci fakt má, o čemž pochybuju po přečtení diskuse :/
Bylo by dobré vyřešit ten barák. Pokdu tam jsou nějaké třeba fixní náklady, tak platit svůj podíl. Zbavit se svého podílu, když tam nebydlíte, třeba odprodat hodnému bráchovi na splátky za fajn cenu...
Hodně štěstí a snaž se nenervovat, stejně ze své pozice mnoho nezmůžeš...
Jdu se vykecat. Jak to pokračuje. Tak cca pred mesicem jsme zjistili ze je to cim dal horsi. Hodny bratr meho muze se sveril, ze u nej v praci byli vymahaci. Ze si ten zlodej bratr nejmladsi vzal nebankovní pujcku na nej tedy bratra a svou matku. Vymahaci dosli i za tchyni a ta jim podepsala splatkovy kalendar. Muj muz s hodnym svagrem jeli na policii ho udat, ale nemeli zadny papir od toho vymahace tak ze az priste sz budou mit papir. Tak se okamzite kontaktoval vymahac aby to poslal ze ho chve udat. Btatra zlodeje jsme primeli k tomu aby barak ve kterem bydli s matkou a ma tsm zretinu prepsal na hodneho svsgra na nejz si vzsl pujcky. Provedlo se a udani se tedy necinilo. Do6vedeli jsme se ze na tu jeho tretinu byla na jare exekuce na niz si musel vzit hodny bratr pujcku aby neprisli o narak. Tak ji ted splaci z uctu mu pak nekolikrat jeste kradl penize sazenim tipsport, aj. Z penezenky také. No a ted mel muj muz narozeniny a tchyne ze dojedou prat pak zase ze ne a pak zase ze jo ale rekli jsme bez bratra zlodeje. Tchyne se urazila a uz se tri tydny hadame. Vcera dojela vlakem a ja rikam svemu muzi jestli dojde tak ja tu nebudu. Takze jsme se pohadali matku nechal na nadrszi. Dojel tedy jen hodny bratr. Pak ho vezl vecer dom ze si promluvi s matkou. Rekla ze se zamysli nad sebou a jak muz dojel tak mu zachvili psal ten zlodej co to te matce udelal atd. Vite co mi rekl hodny svagr ze by se matky nejradeji slusne zbavil. Zlemu bratrovi zrusil trvale bydliště. Ale nema na to koule. Matky se asi nezbavi. My se ted s muzem doma jen hadame. Pac tchxne zase odvraci pozornost a memu muzi rika ze jsem vylepena porad na netu aj. Takze jsem rozhodla ze se s ni proste stykst nebudu ani na svatky. Je to narocna situace. Nevim co delat. Ona proste chce rozhadat celou rodinu. Memu muzi uz cca mesic vyzvani a vycita mu uplne vsechno i to ze mu utirala zadek kdyz byl maly. Fakt des. Bcera hodny bratr dovezl klukum od prababicky mandarinky, pernik, trubicky a tchyne neposlala nic ona by nic nedovezla. A to je tak vzdycky pripadam si jak debil. Takze za vsechny ty dluhy co zlej bratr zlodej nasekal muzeme my.
@bbibianca Promluv si o tom s mužem i bratrem.
Tchýně ví, že to podělala a snaží se podvědomě odpoutávat pozornost od toho sígra.
Zkus si s nimi promluvit, že tě to mrzí, ale že pokud i hodný švagr nedodrží dohodnuté, bude jen víc zle a stáhne vás to dolů všechny.
Tím, že jim pomáháte, naopak je ubezpečujete, že jednají správně. Nedonutí je to převzít zodpovědnost.
Teprve až spadnou na dno, mají z čeho se zvednout.
A je nefér, aby to odnesli slušní a hodní lidé.
To je síla teda... kolik je nejmladšímu bratrovi? A jak to má s těma školama? Já být tím hodnym bráchou, tak asi řeknu mamince, že buď drahému bratrovi odhlasi bydliště, nebo svuj podíl prodam/odstěhuju se nebo dam do nájmu... nevim, v rodině se takové veci vždycky špatně řeší...
Porad pokracuje. Stale v tom plave. Od vojaku odesel a nasel si dle meho docela dobre zaměstnání, ale od tchyne jsme se dozvěděli ze jim neplati vyplatu a ani sociální a zdravotní. Takže v tom zase plave. Urcite prosazel celou vyplatu a tchyne mu to zere. Ze sebevedomeho typka se stava troska. Vyhubly a bez života, ublizeny a ukrivdeny.
@bbibianca ahoj procetla jsem celou diskuzi. A to je mazec. Za sebe ti poradím co nejrychleji mu na baráku zrušte trvalý pobyt. Výplatu rodině možná ani dávat nemůže protože je možné že má exekuci na plat. Upřímně z celé té diskuze mám pocit že milej bráška vás tahá pěkně za fusekli. Díky jeho studování/nestudovani pracování/nepracovani dle mě bude mít dluh na zdravotním a sociálním. Nevěřím tomu že bude zaplacený ten telefon a myslím že bude mít ve skříni dalších mnoho kostlivců o kterých vy ani nevíte. Hodila bych jej úplně přes palubu a přetrhla s ním všechny vazby ať si čumák natluče sám. A když by měla přijít tchýně o dům tak ji k sobě nebrat, vaše manželství by kvůli ní šlo úplně do kopru. Už tak stačí že se synáčka zastává a odvrací od něj pozornost k ostatním. A další švagr ten ať vezme rozum do hrsti a osamostni se, soužití s matkou která preferuje jedno dítě a s notorickým rozhazovačem, podvodníkem a zlodějem nemůže nikdy dělat dobrotu.
ahojky, já jsem tedy celou diskusi nečetla, takže nevím, co ti bylo porazeno. Jen bych chtěla říct několik věcí. JEstli hraje, sází, tak se potýká se závislostí podobnýho ražení jako je závislost na tvrdých drogách. sama píšeš jak ho to ničí. jo, přesně tak to je. Ten člověk nepotřebuje za něj platit dluhy, ale pomoc odborníka. S t tímhle si neporadi nikdo z rodiny a tím mín on sám. Ale pochopitelně musí chtít. Což je asi ořech. Durhá věc - tchyne. Měli jsme podobnou situaci v rodině, takže vím, jaké to je to vidět z "druhé strany". Nechci se tchyne zastávat, ale vím, jak je strasne tezký pro matku se takhle koukat na svoje dítě jak ho to ničí a jak to ničí celou rodinu. To co děla je prostě únik, jediná "pomoc" kterou si umí představit a dát. Samozřejmě že špatná, protože placením dluhů za patologického hráče a dlužníka se nic nevyřeší, naopak. Jedinej způsob jak z toho ven je nechat na něj dopadnout důsledky - to jest případně i vězení atp. A chápeš, že tohle jakákoliv matka těžko zkousne, byť je to třeba jediná možnost. Možná by stálo za to to zkusit něco z jinýho soudku (protože evidentně cesta odporu a vzájemnýho naštvání všech nikam nevede, resp. vede jenom k tomu, že je rozhádaná celá rodina. JEstli je ještě cesta zpět - co takhle si všíchni zkusit promluvit - nebo třeba napřed aspon vy a hodnej svagr, a domluvit nějakej společnej postup? co takhle kontaktovat odborníka (adiktologa) aby vám poradil jak dál konkretne postupovat? Mohli byste totiž černý ovci eventuelně třeba ještě pomoct, ale to by chtelo odložit aspon trochu emoce (všichni, a hlavně tchyně) a skutečně udělat co je potřeba - tedy i nechat dopadnout na dlužníka důsledky dluhů se vším všudy. Ale myslím, že rodinná atmosféra "chceme skutečně pomoct" (to NEZNAMENA platit furt dokola až to zruinuje uplne vsechny) by mohla pomoct víc než "už se toho hajzla konečně zbavíme" a mohla by trknout i tchyni aby začala dělat co je potřeba. . no je to situace na ho.... fakt jsem v tom byla takže vím. Hnus. Přeju hodně sil, ať už se to nějak začne řešit.
Holky, my uz to s mužem neresime. At si delaji co chteji. Barak ma ted ze 2/3 ten hodny bracha a zbytek muj. My tam nebydlime. Az nekdo rekne ze potrebuje penize na opravu, tak muj rekne tak me vyplat a bude to tvoje. My uz nikomu radit nebudeme. Pak jsme spatni my. At si delaji co chteji. Nicmene nevim jak může ten grazl bydlet na byte v najmu kdyz mu firma neplati. Na víkendy jezdi dom asi pro psychickou podporu matky nebo nevim. Je mi to uz jedno. Muj mu porad možná trichu veri, Le jsem rada ze uz to neresi.

jak přes kartu, když nemáě pin, nebo potvrzovací sms k převodu.. ano, tchyně kope, i ve smyslu jsi bratr, tak pomoz a potažmo nesoravedlnost světa, že vy bydlíte/rekonstruujete = máte prachy a on chudáček se dostal do dluhů..strašný, fakt. Chudáček není, je to dospělej chlap, za svůj život a finance odpovědnej. Souhlasím, ať mu brácha/tvůj muž pomůže, ale ne prachama. Podpora, léčení, vyřešení s věřiteli..