Těhotenství a obava z toxoplazmózy. Co dělat, když vás partner zklame?
Dobrý den, co si o tom myslíte? Pes se nám vyválel v hov*ech. Manžel ho umyl obyč šamponem, který není antibakteriální. Přitom jsem ho poprosila, aby psa umyl i antibakteriální mýdlem. Jsem těhotná a nechci chytit toxoplazmózu nebo nějakého parazita, až se budu s pejskem mazlit. Odmítl, že prý ho vydrhnul šamponem a to stačí. Nakonec jsem ho musela umýt já a klidně mě nechal ohrozit miminko. Myslím že když vidí, že mám strach o miminko, mohl psa normálně umýt i antibakteriálním mýdlem. Vůbec se mi nelíbí jeho chování, je mi z něho úplně špatně. Vůbec teď nevím jak reagovat. Vůbec ho nechci ani vidět, ani slyšet jeho výmluvy. Cítím to jako zradu a jeho selhání, že mě v tom nakonec tak nechal. Asi jen potřebuju, aby se k tomu postavil čelem a uznal že se nezachoval nejlépe. Jenomže to on neudělá..
Mne by teda hodne mrzela reakce manzela, ze proste na ni nebere ohledy a "neprekona" se kvuli ni, kdyz je tehotna. Ja bych to treba pro druheho cloveka proste udelala. Vidim, ze dotycnemu na necem zalezi, ma z neceho strach, tak projevim dobrou vuli... ale jestli ho prudi i se zampiony, majonezou atd tak to uz bych ho chapala..
@barumrallyebum tyyy vole, dyt on ho umyl, ze jo?
Ale teda neumyvala bych psa antibakterialnim mydlem, ale samponem pro psy.
Mne by teda hodne mrzela reakce manzela, ze proste na ni nebere ohledy a "neprekona" se kvuli ni, kdyz je tehotna. Ja bych to treba pro druheho cloveka proste udelala. Vidim, ze dotycnemu na necem zalezi, ma z neceho strach, tak projevim dobrou vuli... ale jestli ho prudi i se zampiony, majonezou atd tak to uz bych ho chapala..
@barumrallyebum no já to tak vnímám taky. On se mnou nemusí souhlasit. Má právo na svůj rozdílný názor. Ale i tak mi s tím mohl pomoci a psa prostě znovu vydrbat, tentokrát antibakteriálním mýdlem. Samozřejmě bych to ocenila a vážila si toho. A ano, já mu běžně také ustupuju, když vidím, že má s něčím problém atp. Každý jsme jiný a každý je citlivý neněco jiného. Je nutné si ve vztahu občas vyjít vstříc. To je to co mě mrzí.
Nevím proč bych do něj měla hučet kvůli houbám? Majonéze? To s tím souvisí jak?
Ale teda neumyvala bych psa antibakterialnim mydlem, ale samponem pro psy.
@barumrallyebum a v tom je právě "zakopaný pes", on ho umyl pouze šamponem pro psy a autorce je z to ho uplně špatně, protože ho neumyl ještě jednou antibakteriálním mýdlem.
Ano většinový názor zde nic nemění na mém názoru. Když všichni skočí z mostu, tak vy taky? Je tu pár maminek, které mé obavy chápou, dokázali mi jednou větou poradit a chápou i o co mi v dotazu jde. Ne o rozbor užívání antibakteriálního mýdla nebo snad stupeň citlivosti psí pokožky, ale o reakci manžela. Ve vztahu je běžné s druhým nesouhlasit, ale i tak si lidi vychází vstříc, kor když vidí, že má ten druhý z něčeho strach nebo má s něčím opravdu problém.
Mno, ale nechavas si je pro sebe , namisto abys mu rekla jak se citis. Ze vnimas ze te v tom nechal.a nechavas to hnit a zivis krivdu. Coz neni vubec dobre. Co takhle mu to v klidu rict. A on to pak treba rekne svuj nazor, kterej muze bejt stejne validni jako tvuj. Jako treba ze mu to prislo uplne zbytecny, mejt psa po druhy. Btw- on ho umyl ze sra**k. Nijak te v tom nenechal.spinavou praci udelal on. Odmitl myt psa podruhy - a vzhledem k tomu, ze uz byl pes vycidenej ( a jak jsem psala driv, normalni mydlo rozbiji bakterialni membrany MINIMALNE stejne ucinne jako antibak., )tak ho ani ve snu nenapadlo, ze bys to mohla vnimat ze te klidne nechal ohrozit dite ( protoze ho navic nijak neohrozil, ten pes uz byl cistej). Toz tak.
@odula já jsem mu sdělila své pocity, ale bez hysterie. Není třeba na něj hulákat. Ví, že respektuji jeho názor že je to zbytečné. Ale i to, že mě mrzí, že mě v tom nechal a i přes velké obavy a strach jsem musela ty bakterie nakonec vydrhnout já a vystavit se jim.
Ne, nemusela a to je právě ten vtip. Zafixovala ses na iracionální nesmysl a když muž neskáče jak pískáš, tak z toho děláš drama (viz tvůj úvodní příspěvek “vůbec ho nechci vidět, citím to jalo zradu…). Navíc s argumentačním faulem “bojím se o miminko” s takovým tím podtónem (a kdo není stejný, tak se nebojí dost viz dítě je pro mě víc než pes atd). Všechny, co ti odpovídají, byly těhotné a bály se o miminko. Ale to furt nedává právo na cokoliv a povinnost světa okolo se přizpůsobit jakýmukoliv vrtochu. Antibakteriální mýdlo nemá žádnou přidanou hodnotu, kůži škodí (já bych si s ním taky vlasy neumyla), přidanou hodnotu by měla dezinfekce nebo vyvaření (což, probůh, neber jako návod, jen jako ukázání té absurdity).
@odula já jsem mu sdělila své pocity, ale bez hysterie. Není třeba na něj hulákat. Ví, že respektuji jeho názor že je to zbytečné. Ale i to, že mě mrzí, že mě v tom nechal a i přes velké obavy a strach jsem musela ty bakterie nakonec vydrhnout já a vystavit se jim.
@drep tak a ted jsi tomu dala - příště toho psa vyvaří, protože to řekla doktorka😂😂😂.
Pro zakladatelku - řešíš nesmysly. Co budeš dělat v šestinedělí? Zavřeš se někde do sterilního stanu?
A ano je normální mít jiný názor, stejně jako je normální druhému pomoct. Ale taky je normální nedělat každou blbost, kterou si druhý vymysli. Naopak není normální dělat scénu z toho, že partner zapojil mozek a vyhodnotil tvoje přání jako kravinu.
Jak už tu padlo - to není o pomoci, ale o tom, že má skákat, jak ty pískáš🙈.
Ano, ve vztahu se mají dělat kompromisy, ale s rozumem. A tvůj muž vyhodnotil tvojí žádost jako iracionální a proto ti neustoupil. Ustupovat někomu, kdo má rozházené hormony a tím i spravý úsudek, není úplně v pořádku. A když to tak vezmu, ty budeš svoje dítě taky umývat antibakteriálním mýdlem, když ti venku osahá zvířecí hovínko či jiný sajrajt? Já jako atopik takové mýdlo doma ani nemám, protože ničí kožní bariéru a tím pádem na zdraví ohrožuje ještě víc. Stačí umýt obyčejným mýdlem a efekt je stejný. To už ti tady holky taky psaly.
Tady přece vůbec nejde o to že manžel neskáče, jak pískám 🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Ach jo, opravdu ztráta času a koníkovský shit se opět odhalil, jako v jiných diskusích👏👏👏. Mějte se 👋😂
Tady přece vůbec nejde o to že manžel neskáče, jak pískám 🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Ach jo, opravdu ztráta času a koníkovský shit se opět odhalil, jako v jiných diskusích👏👏👏. Mějte se 👋😂
@anonym_author Z příspěvků vyplývá, že je problém, že muž neudělal, cos po něm chtěla a že se bojíš nákazy. To teď popíráš, takže co je tedy ten problém?
Shrnuti: Psa jsi znovu drhnout nemusela, muz psa umyl, takze te v tom nenechal. Na svuj strach mas pravo, byt by byl neopodstatneny, ale nehazej to na manzela. Nikdo nemusi plnit kazde tve nesmyslne prani, a to ani kdyz jsi tehotna. Ja bych toho sveho polibila, rekla dekuju za to, ze to nejhorsi umyl on a jelo by se dal.
@anonym_author Z příspěvků vyplývá, že je problém, že muž neudělal, cos po něm chtěla a že se bojíš nákazy. To teď popíráš, takže co je tedy ten problém?
@drep sorry, ale tohle je neadekvátní shitstorm. Jedna věc je napsat jí, že nemá pravdu, druhá způsob, jak to napsat. A co se toho, že jsme tu všechny byly těhotné, týče - to sice jo, ale jak moc si to člověk pamatuje? Já teda z těch minulých těhotenství moc ne. A prostě člověk je přecitlivělý, dělá si přehnané starosti a řeší věci, nad kterými by normálně mávl rukou - a je to normální. Prostě hormony pracují a spousta věcí, které jsou za normálních okolností nepodstatné, můžou to mimino ohrozit. Od chlapa bych taky čekala podporu. Ne takovou, že udělá, cokoliv si vymyslím, ale že v tomhle případě mi třeba odargumentuje, proč považuje šampon za dostatečný a proč nechce použít to mýdlo. A stejně tady - mohly jste jí s empatií napsat, že může být v klidu, mohly jste jí napsat, že v tomhle má manžel pravdu a ona přehání, ale jde to i bez útočení a urážek. Ale ne, ještě se sem musí všichni vrátit a kopnout si, když už stejně všechno bylo řečeno 🙄
@drep sorry, ale tohle je neadekvátní shitstorm. Jedna věc je napsat jí, že nemá pravdu, druhá způsob, jak to napsat. A co se toho, že jsme tu všechny byly těhotné, týče - to sice jo, ale jak moc si to člověk pamatuje? Já teda z těch minulých těhotenství moc ne. A prostě člověk je přecitlivělý, dělá si přehnané starosti a řeší věci, nad kterými by normálně mávl rukou - a je to normální. Prostě hormony pracují a spousta věcí, které jsou za normálních okolností nepodstatné, můžou to mimino ohrozit. Od chlapa bych taky čekala podporu. Ne takovou, že udělá, cokoliv si vymyslím, ale že v tomhle případě mi třeba odargumentuje, proč považuje šampon za dostatečný a proč nechce použít to mýdlo. A stejně tady - mohly jste jí s empatií napsat, že může být v klidu, mohly jste jí napsat, že v tomhle má manžel pravdu a ona přehání, ale jde to i bez útočení a urážek. Ale ne, ještě se sem musí všichni vrátit a kopnout si, když už stejně všechno bylo řečeno 🙄
@suzanna123 některé reakce jsou možná útočnější, jenže musíš brát, že to je důsledkem i zakladatelčina projevu.
Problém bude asi v tom, že manžel udělal něco podle sebe a na to asi nebude autorka zvyklá. A přijde mi vlastně smutné to schovávat za těhotenské hormony. A i sama autorka píše, že ona respektuje manželům jiný názor a dokáže se přizpůsobit - tj. ona sama si rozhodne, kdy se chce manželovi přizpůsobit a kdy ne; a od manžela chce, aby nejen respektoval odlišný názor, ale i se přizpůsobil zase ve chvíli, kdy zakladatelka chce. Svobodná vůle manžel jde očividně stranou.
Autorko, chápu, že těhotenské hormony jsou sfiňa, ale fakt Ti nic nehrozí, pokud toho psa přímo neolizuješ. Běžný psí šampon stačí, fakt ho netýrej antibakteriálním mýdlem. Plus zkus zapracovat na svojí psychice, pokud takové scény děláš často i mimo těhotenství - dítě taky nebudeš prolejvat savem, když na něco šáhne nebo strčí do papuly. A že toho bude.
Toxoplazmózu od psa opravdu nechytneš.
To je opravdu mimo. Toxoplasmu mají teda hlavně kočky...když už. Ale samozřejmě že vše smyjes i normálním mýdlem. Každopádně na spa máte používat mýdlo psí. Tímhle vaším a kór antibakteriálním, jste mu pěkně vysušili kůži a mohli mu zadělat na problémy.
@vitezove to neni pravda... trocha osvěty, jooo: kočky můžou mít toxoplazmozu jen v určitém kotecim veku. Přesněji řečeno mezi 3-8 měsíci veku a nakažlivost trvá 2-3 tydny... pak si na parazita Toxoplasma gondii vytvoří protilátky a již nemůže být kočka prenašečem. A na člověka je pravděpodobnost nakazy mala, protoze by napr. hovna musel pojídat anebo si neumit ruce po manipulaci s nakazenymi exkrementy.... z toho plyne, že větší pravděpodobnost, dostat toxoplazmozu je z masa anebo mléčných výrobků, které nebyly dostatecne tepelně upravené.
Ježiš jsme spolu 15 let a manžel nikdy neskákal jak já pískám...díky bohu. V této situaci jsem ale měla strach o někoho třetího, nenarozené miminko myslím že to pro mě mohl a měl udělat. Tečka.
Ježiš jsme spolu 15 let a manžel nikdy neskákal jak já pískám...díky bohu. V této situaci jsem ale měla strach o někoho třetího, nenarozené miminko myslím že to pro mě mohl a měl udělat. Tečka.
@anonym_autor Takže až budeš příště chtít, aby skočil z mostu, protože máš strach o miminko, tak má skočit? Takže je jedno, jak moc je tvoje žádost iracionální, prostě tě poslechnout musí, protože miminko. Mimochodem, staršímu dítěti taky myješ boty pravidelně antibakteriálním mýdlem nebo používáš spíš dezinfekci na povrchy? Stejně tak kolečka od kočárku, pokud ho máte v bytě? Protože to byl u nás doma mnohem častější zdroj exkrementů než pes. Jo a pozor na pískoviště. Syn tam nedávno vyhrabal rukou taky nějaké hov.. Asi od kočky.
Já bych psa antibakteriálním mýdlem tedy nemyla. Když doma nemám kvalitní psí šampón, tak na něj vezmu dětský hypoalergenní, ale určitě ne lidské mýdlo. Psí pokožka má jiné ph než lidská a může mu to způsobit podráždění a zbytečně vysušovat pokožku. Nicméně si myslím, že i kdyby ho ostříkal na zahradě hadicí, tak to bude dostatečné omytí 🙂. Psi mají samočistící schopnost (někteří více, jiní méně).
Ale chápu. Hormony cloumaj 🙂. Já včera ječela na manžela, že mě zradil, když zakrojil do koláče, který jsem upekla na narozeninovou oslavu a to mám jenom PMS :D.
@anonym_autor fakt buď v klidu. Nic se nestalo a nestane a třecích ploch bude ještě spoustu, hlavně v šestinedělí. Hormony prostě pracuji. Zkus na tom zapracovat a nějak si to sama v sobě vybalancovat. Ale manžel opravdu neudělal nic trestuhodného.
Nevím jak velkého psa máte, ale buď mu to přišlo podruhé jako zbytečná práce ( rozumějí větší plemeno, kdy to fakt není na minutu) nebo měl taky strach o někoho třetího - o psa a co mu tím mýdlem může udělat s kůží. Protože pro psa v tom bylo reálné riziko, narozdíl od miminka a to prostě pod náplavou hormonů objektivně nevyhodnotíš v dané chvíli.
Stalo se a už s tím nic neuděláš, zpracuj to a nebuď na něj nasraná kvůli malichernost. Zbytečně se nervuješ a to je pro dítě fakt horší než celá tahle situace se psem.
Jsem v 6. měsíci. Normální psí šampón není antibakteriální a určitě víte, že parazity a bakterie ( kterých jsou hovínka zvířat plné, kor divokých zvířat jako kuna či jezevec, máme jich tu v okolí spousty..) normálním šamponem nesmyjete. Určitě to neřeším jen kvůli těhotenství. Psa bych umyla antibakteriálním mýdlem i kdybych nebyla těhotná, probůh vždyť se s ním mazlíme i naše starší dítě ho pusinkuje atp. Svádět to na přehnané těhotenské reakce dle mě není na místě. Jsou to normální hygienické návyky. Já ale řeším to, že manžel viděl, že potřebuju jeho pomoc a nechal mě - těhotnou - v tom. Probírala jsem to včera se sousedkou- lékařkou- a není to ideální situace mít v těhotenství psa od ho*en, riziko tu je.
@anonym_autor ale manžel tě v tom nenechal, vždyť on toho psa umyl ... co zkusit být méně hysterická ...
Jsem v 6. měsíci. Normální psí šampón není antibakteriální a určitě víte, že parazity a bakterie ( kterých jsou hovínka zvířat plné, kor divokých zvířat jako kuna či jezevec, máme jich tu v okolí spousty..) normálním šamponem nesmyjete. Určitě to neřeším jen kvůli těhotenství. Psa bych umyla antibakteriálním mýdlem i kdybych nebyla těhotná, probůh vždyť se s ním mazlíme i naše starší dítě ho pusinkuje atp. Svádět to na přehnané těhotenské reakce dle mě není na místě. Jsou to normální hygienické návyky. Já ale řeším to, že manžel viděl, že potřebuju jeho pomoc a nechal mě - těhotnou - v tom. Probírala jsem to včera se sousedkou- lékařkou- a není to ideální situace mít v těhotenství psa od ho*en, riziko tu je.
@anonym_autor no představu o "normálních hygienických návycích" můžete mit každej ruznou, za mě je to totálně ujety, když vezmu v potaz co má ten pes v tlamě, je to o level horší než ty hovna ve kterých se vyvalel a nejspíš vám doma ledacos olizuje, tak myslim že manžel nemusí ustupovat všem tvým ujetým požadavkům jen protože si těhotná . Trochu se vrat do reality
@anonym_autor chápu, ze jsi na něj naštvaná, ale postoj musíš zaujmout sama, zvlášť, když víš, že se holt neomluví nebo cokoli…
A jinak - pusinkovat se s pejskem (takové to olizování) - i kdybych nebyla těhotná, nikdy bych si to nenechala dělat, přenáší tím hromadu bakterií a parazitů, kteří se usazují - spíš bych si dala pozorná tuto formu přenosu.
Normální sampon nebo mydlo rozpousti ty bakterie uplne stejne jako antibakterialni. To co provozujes je kravina. Jestli to chces v obrazcich, prosim
https://www.youtube.com/watch?v=pyqhg_Efw0wAsi dostanu bídu ale já se úplně vracím do doby téměř před čtyřmi lety a děla se mi úplně nevolno když si vzpomenu na období těhotenství,od té doby co sem videla na testu dvě čárky tak ten strach neskončil vlastne do ted.
Musela sem si najít terapeuta aby mi pomohl protoze sem mela obavy naprosto ze vseho,tim nechci rict ze ty to potřebuješ to vubec ne ba naopak se dokazu vzit do tvé role a s partnerem jsme bylo neustále v sobe protoze sem se cítila nepochopena.Jak jim tak okolím,bala sem se jit i na procházku abych nechytla klíště a tim neohrozila miminko,porad sem zkoumala zda se hybe,kdyz se hybalo moc mela sem taky strach takze neskutecmy kolotoč a po porodu se to rozjelo jeste vic.Chtela sem skočit z okna starala sem se rekla bych příkladně ale me bylo na umření,z toho strachu,nejedla sem,nespala .. šílenost.Dneska budou synovi tri a teprve minulý rok sem se z toho po mnoha odborných pomocech začala trosku dostávat ale jakmile přijde nejaka situace to by ho mohla ohrozit mam naprostou paralýzu .Náš vztah to málem neustál bylo nakrajicku,nemohli jsme si prijit na jmeno a proto otevřeně říkám ja vás chápu. Neni to o tom že by jste chtěla aby chlap skákal jak pískáte ale o to ze vaše pocity jsou v podstatě silnější než vy.Tedy aspoň ja sem to tak mela a nepochopila sem proč on nechce to samé,proc nechce delat vše proto aby předešel něčemu zlému ale potom sem časem pochopila že ti chlapy a vlastně i lide okolo to nevidi tak tragicky jako ja.Chce to trénink ja na TP mam iu svoje techniky abych ty myšlenky zastavila ale kdyz si na to vzpomenu dela se mi fyzicky špatně z toho kal mi bylo a jak me nikdo nechápal. Posilam vam silu a přeju hodně štěstí,určitě donosíte zdrave a krásné miminko ♥️ dejte si čokošku nebo si pusťte nějaký oblíbený film nebo si něco hezkého kupte co vám dělá radost a držte se 🌸

Takže většinový názor, že psa není třeba trápit antibakteriálním mýdlem, ty nebereš. Jsi přesně ten typ člověka, co si myslí, že jen jeho tvrzení je to správné a jinak to být nemůže. S takovým člověkem nemá cenu diskutovat.