Vejdete do cizího bytu, když neotvírají?

lysecek
9. srp 2020

Potrebuju se asi vypsat. Dnes odpoledne jsme s manželem predelavali dětský pokoj jako překvapeni, děti hlídal dědeček, šel s nimi ven (hlídání je pro nás docela vzácné). Vrtali jsme do zdi a najednou se nám zdálo, ze slyšíme hlasy. Vyšla jsem tedy z pokoje se podívat, co to bylo. A příšerně jsem se lekla, protože v ložnici (průchozí, přes ni se chodí do decaku) stala moje Babicka (80, ale ciperna, má smartphone, aktivní, i když chápu, ze už má rezervy). Zajecela jsem, (podotýkám, ze jsem 36tt), opravdu hodne jsem se vyděsila, nechápu sama proč. Asi ze jsem nečekala, ze někdo bude uvnitř, myslela jsem, ze možná u branky by někdo mohl být (tu jsem výjimečně nezamkla, jinak zamykám kvůli dětem, aby neutekly ze zahrady na silnici), ale opravdu mě nenapadlo, ze někdo projde předsíní a obyvakokuchyni až do naší ložnice, zvlášť jako absolutně neohlasena návštěva. Babicka hned začala vysvětlovat, ze tukala (tak to je u nás vzhledem k rozloze bytu fakt úplně zbytecne), volala haló, ptala jsem se zda nezvonil zvonek, prý vždy říkám, ať nezvoni, ze děti mohou spát (chodí k nám docela často, zvoní naprosto pokaždé, kdysi jsem možná neco říkala ať nezvoni, když byly děti menší. Chápu, ze vzhledem k věku už je trochu zmatena). Pak se ptala, kde jsou děti (za kterými vlastně asi přišla), řekla jsem ji, ze nemáme čas, děti nevíme kdy přijdou, nakonec se rozloučila, řekla ze příště radši zavolá na mobil a odešla. Byla jsem na ni celkem naštvaná, ani jsem ji schválně nic nenabidla, to mě ted mrzí, přece jen se vlastně nic nestalo. Ale, opravdu je docela náhoda, ze nás s manželem nenachytala v nejlepším, on tedy chtěl, ale já řekla ať napřed uděláme ten pokoj, ze nevíme jak budeme stíhat. To bych ale asi zas možná zamkla, no příště si na to dam sakra pozor. Proč to ale cele píšu, je mi z toho doteď špatně, jako bych měla zvracet. Za oknem se pohne strom a já se lekam, ze tam někdo je. Já bych toto rozhodne neudělala (ani blízkým příbuzným), čekala bych, až sami otevřou, volala na mobil, kdybych tedy nechtěla zvonit... i když jsem ohlasena, a dolní vchod není zamčeny, zvonim, aby nahoře věděli, ze už jdu apod. No a podle manžela jsem divná, vždyť to bylamoje vlastní babicka... Jsem fakt divná? Stalo se vám něco takového? Nebo vešli byste k někomu do bytu, kdyby on nevěděl, ze jste přišli?

konidana
9. srp 2020

@lysecek po zatukani, zabouchani, a s hlasitým dotazy bych vešla. Zvláště pokud tam občas na návštěvy chodim.

lysecek
autor
9. srp 2020

@konidana i kdybys nebyla ohlasena? Jakoze šla jsem kolem, stavím se?

puhelin
9. srp 2020

Kdyby bylo odemceno a nikdo na volani nereagoval, vesla bych. Mohl by tam majitel lezet v bezvedomi, apod.

jajulin
9. srp 2020

@lysecek pokud by bylo odemčeno a je to rodina, kam běžně chodím, určitě bych vešla. Vždyť jsi psala, že jste vrtali do zdi, ztn. že babičce došlo, že její volání nebudete slyšet, a šla dál. Ne, fakt mi na chování babičky nepřijde vůbec nic divného, natož pobuřujícího.

zelenaesmolda
9. srp 2020

@lysecek
vrtali jste do zdi tzn neslyseli byste ani mobil,ani zvonek.v tomhle pripade celkem chapu,ze vesla dovnitr.pravdepodobne slysela,ze vrtate zatimco vy jste ji neslyseli.

klokanka31
9. srp 2020

@lysecek Já se ti nedivím že ses lekla. Taky bych u sebe doma nečekala někoho "cizího". Ale v těhotenství jsem se teda lekala i vlastního manžela 😄

kacenka115
9. srp 2020

@lysecek K rodině, se kterou mám dobrý vztah a navštěvujeme se bych za těchto okolností (slyším, že vy tam jste a mě asi skrz práci neuslyšíte) vešla. Ale nesedla bych na gauč, volala bych a vešla k vám do místnosti a ohlásila se, abyste se nelekli (babičce asi nedošlo). Vyřešila bych co potřebují a odešla. ;) Jinak s prarodiči se tolik nenavštěvujeme, ale třeba k našim mám klíč a můžu případně vejít, ale samozřejmě se hlásím předem. S tchánem bydlíme, jsme odděleni patrama a nezamykáme. Chodíme k sobě jen když je potřeba, ale vzhledem k tomu, že je to jeden dům, tak se navzájem neohlašujeme.

konidana
9. srp 2020

@lysecek a jak jinak bych ty lidi našla?

gruyerre
9. srp 2020

@lysecek já moc nechápu, že to tak hrozně hrotíš, mně to přijde jako úplně normální, že babička vešla dovnitř...nevím, jak to u vás chodí, ale prostě kdyby se tohle stalo u nás, vůbec bych se nad tím nepozastovavala.
Chápu, že se lekla, ale nedělala bych z toho takovou vědu, určitě tě babička nevystrašila naschvál. Takže odpověď na tvou otázku: nechci posuzovat, zda jsi nebo nejsi divná, ale tvoje reakce na danou situaci divná je (ne to leknuti, ale to, že to tak řešíš) 😁

lysecek
autor
9. srp 2020

Díky všem za odpovědi! Vrtali jsme jednu díru do sadrokartonu, nevím, jestli to bylo slyšet přes cely byt až ke vchodu, ani nevím, zda bychom slyšeli zvonek, i když myslím ze jo. Mobil je otázka. Manželovi zvoní i na hodinkách. Ale já chápu, ze Babicka to neudělala schválně nebo s nějakým blbym úmyslem. I když vím, ze moji rodiče nejsou v tomto úplně normální (soukromí si hodne hlídají, až tak, ze si k sobě domu žádné návštěvy nezvou), docela mě překvapuje, kolik z vás by klidně vešlo. Já se chovám doma jako doma, někdy vylezu z koupelny nahá, když mi dítě usne při kojení, schovávám prsa až cestou do obýváku, někdy si nezavřu dveře na wc, cvičím jen v podprsence a trenkach nebo dělám velký úklid s pletovou maskou na obličeji. Tak holt pri těchto a jiných činnostech budu napřed vždy kontrolovat, ze je zamčena branka a vchod. Doufám, ze to stačí a ze mi návštěva nepreleze branku a nevejde francouzským oknem pres zahradu :D.

marti89
9. srp 2020

Spíš ti už pracují nervy před porodem 🙂 Bylo odemčeno, babička se snažila na svoji přítomnost upozornit (bohužel jste ji neslyšeli) a ona zase neslyšela evidentně vás, že něco děláte (což je dost možné s ohledem na věk). Kdyby byl barák zavřený, dovnitř by nešla, takto mohla mít strach, jestli se někomu něco nestalo, když nereagujete - a asi bys byla ráda, kdybys byla doma sama a sekla s sebou, že tě vůbec někdo našel.. 🙂

lysecek
autor
9. srp 2020

@marti89 asi to bude hlavně tím tehotenstvim, lekla jsem se fakt hodne, nevím, co bych dělala, kdyby to byl opravdu někdo cizi. Ale právě od rodičů mám jiné standardy v tomto než normální lidi (a uvědomuju si to). Takže by mi to nepřišlo OK ani normálně...

hojda
9. srp 2020

Mnoho povyku pro nic, bych tedy řekla já.

eva118
9. srp 2020

Já bych nevešla. Pokud bych zazvonila, nebo otevřela dveře, zavolala a nikdo se neozýval, tak bych se otočila a šla pryč. Pokud bych tedy nebyla ohlášená. Bráchovi se stalo, že jim tetka vešla do ložnice, dost nepříjemné a já taky chodím z koupelny nahá apod..

kelerub
Autor odpověď smazal
Zobraz
codal
9. srp 2020

Rodičům, tchanovcum a prarodičů bych asi vešla, kdybych věděla, že jsou doma, volala bych nahlas, aby mě slyšeli, do ložnice bych teda nešla, max do kuchyně nebo do obýváku. Já se teda všude hlásím dopředu, ale náhodou se stát může. A u babičky bych to vůbec neřešila a pokud by mě zahlédla v prádle, tak bych to asi přežila.

pabka
9. srp 2020

Nemám rada neohlasene navstevy, ale tato situace mi nijak tragicka nepřijde a i kdyby te babička viděla v prádle nebo i nahou, asi by se svět nezboril.

lysecek
autor
9. srp 2020

@eva118
@pabka Díky za příspěvek. Chápu, ze založit kvůli události diskuzi je docela prehnane. Ale se svou rodinou to řešit nemůžu, ti jsou ještě víc šáhlí než já :D, takže ti by mi řekli ze měla dat vědět atd. Kdyby mě Babicka viděla nahou, tak mi to fakt vůbec nevadí 🙂. Ale mohla vidět taky něco jiného, nevím co ostatní dělají, když se jim podaří dat děti na hlídání. Ale my s manželem jsme rádi, ze můžeme jednou za čas “čerství” a ne utahani po celém dni až poté, co děti usnou.

pabka
9. srp 2020

@lysecek no v nejhorším by vás babička načapala, myslím, ze by to vytrestalo hlavně ji (bylo by ji trapně) 😉👍

malytlustyhroch
9. srp 2020

Tvoji reakci chapu, reaguju talhle na vsechny leknuti, z nekterych takovych "baf", je mi slabo jeste po letech, kdyz si vzpomenu. To lekani se listu za oknem bych rekla, ze prejde, az se ti zas usadi hladina adrenalinu. Jinak k anketni otazce, ano vesla bych, furt bych nahlas volala, ale vesla bych, taky hlavne kvuli pribuznym v mdlobach,

lysecek
autor
9. srp 2020

@pabka mne by bylo taky trapne!! To bych se šla snad zahrabat. No příště zamknu :D.

jajulin
9. srp 2020

@lysecek nevím, kde bydlíte, ale my máme zamknuto stále. Úplně automaticky zamkneme, jakmile přijdeme domů, a dělají to tak i naše děti. Nemůže se stát, že by mi někdo bez klíčů přistál v obýváku.

denny27
9. srp 2020

Ještě, že to byla jen babička😃... nedělala bych z toho vědu. Měli jste dát na dveře papírek, že rekonstruujete a případný zvonek neslyšite. Buď by babička odešla nebo zkusila zavolat na mobil.
Určitě bych na ní neřvala, co tam jako dělá 😳😳

hanih
9. srp 2020

@lysecek Pokud by bylo odemčeno a nikdo se neozýval, vešla bych a volala, dělala rámus, ať se o mě ví. Já jsem taková povaha, která hned myslí na nejhorší, takže bych si hned představila, že jsi třeba omdlela, upadla, udelalo se ti zle apod. a šla bych tě hledat.

eloise02
9. srp 2020

Jo, hodně divná a podle toho, co píšeš o rodičích, jste zjevně divná celá rodina.

kacenka115
9. srp 2020

@lysecek asi záleží na zvyku, k nám se sice bez ohlášení a tak může, ale i tak chodím nahá apod. spoléhám na to, že každý přijde klepne, chvíli počká, zavolá... Funguje to a nikdo k nám běžně nechodí. Taky bych se lekla kdyby mi někdo seděl na gauči. Takže nejsi magor, každý má různé zvyky. ;) Sama chodím taky jen tam, kam oficiálně můžu, jinak telefonuju apod.

drakenn
10. srp 2020

Zbytečné děláš dusno..

areh
10. srp 2020

@lysecek já bych teda nevešla, ale taky mě překvapuje, že kolik lidí ano. Nemyslím si, že jen to jen těhotenstvím. Cizího člověka v bytě prostě nečekáš. Když se to stalo jednou, tak bych to neřešila, ale pokud by to měla opakovat, tak ji upozornit, že si to nepřejš a zamykat.
Mě tohle při přestavbě udělal pratchán. Prostě šel dovnitř ani nezaklepal. Že se jde podívat jak pokračujeme s přestavbou. Já čerstvě vytřeno (kde to šlo). On zásadně po zahradě nenosí boty, takže jsem to mohla dělat znovu. Do toho jsem vařila a pod... 🙄 No, teď zamykám 🤷‍♀️

lysecek
autor
10. srp 2020

@jajulin Můj manžel nechává běžně otevřené (jakoze špatně dovrene) dveře, když jde ráno do práce. Omylem. Zamykat se mu nechce a pořádně zabouchnout se asi ráno boji, aby nás nevzbudil nebo nevím. Když jsem čekala první, vbehl nám do bytu velký pes od sousedů. Ale můžeme být rádi, ze nás ještě nevykradli. Jinak manžel nechápe, proč by měl jako zamykat.
@denny27 však jsem na ni nervala, jen jsem se zeptala na ten zvonek.
@drakenn Jaké dusno??

@eloise02 Haha, jo to říkal manžel taky :D.

lysecek
autor
10. srp 2020

@areh já bych to asi konkrétně u ni neřešila a i kdyby se to opakovalo. Je už trosku popletena asi, co si na ni vezmu... Ale myslím, ze už to neudělá, byla asi nerada, ze jsem se lekla.