Vejdete do cizího bytu, když neotvírají?
Potrebuju se asi vypsat. Dnes odpoledne jsme s manželem predelavali dětský pokoj jako překvapeni, děti hlídal dědeček, šel s nimi ven (hlídání je pro nás docela vzácné). Vrtali jsme do zdi a najednou se nám zdálo, ze slyšíme hlasy. Vyšla jsem tedy z pokoje se podívat, co to bylo. A příšerně jsem se lekla, protože v ložnici (průchozí, přes ni se chodí do decaku) stala moje Babicka (80, ale ciperna, má smartphone, aktivní, i když chápu, ze už má rezervy). Zajecela jsem, (podotýkám, ze jsem 36tt), opravdu hodne jsem se vyděsila, nechápu sama proč. Asi ze jsem nečekala, ze někdo bude uvnitř, myslela jsem, ze možná u branky by někdo mohl být (tu jsem výjimečně nezamkla, jinak zamykám kvůli dětem, aby neutekly ze zahrady na silnici), ale opravdu mě nenapadlo, ze někdo projde předsíní a obyvakokuchyni až do naší ložnice, zvlášť jako absolutně neohlasena návštěva. Babicka hned začala vysvětlovat, ze tukala (tak to je u nás vzhledem k rozloze bytu fakt úplně zbytecne), volala haló, ptala jsem se zda nezvonil zvonek, prý vždy říkám, ať nezvoni, ze děti mohou spát (chodí k nám docela často, zvoní naprosto pokaždé, kdysi jsem možná neco říkala ať nezvoni, když byly děti menší. Chápu, ze vzhledem k věku už je trochu zmatena). Pak se ptala, kde jsou děti (za kterými vlastně asi přišla), řekla jsem ji, ze nemáme čas, děti nevíme kdy přijdou, nakonec se rozloučila, řekla ze příště radši zavolá na mobil a odešla. Byla jsem na ni celkem naštvaná, ani jsem ji schválně nic nenabidla, to mě ted mrzí, přece jen se vlastně nic nestalo. Ale, opravdu je docela náhoda, ze nás s manželem nenachytala v nejlepším, on tedy chtěl, ale já řekla ať napřed uděláme ten pokoj, ze nevíme jak budeme stíhat. To bych ale asi zas možná zamkla, no příště si na to dam sakra pozor. Proč to ale cele píšu, je mi z toho doteď špatně, jako bych měla zvracet. Za oknem se pohne strom a já se lekam, ze tam někdo je. Já bych toto rozhodne neudělala (ani blízkým příbuzným), čekala bych, až sami otevřou, volala na mobil, kdybych tedy nechtěla zvonit... i když jsem ohlasena, a dolní vchod není zamčeny, zvonim, aby nahoře věděli, ze už jdu apod. No a podle manžela jsem divná, vždyť to bylamoje vlastní babicka... Jsem fakt divná? Stalo se vám něco takového? Nebo vešli byste k někomu do bytu, kdyby on nevěděl, ze jste přišli?
@lysecek Dělala jsem to a dělám naprosto stejně. U kojení prsa venku furt, v létě chodím jen v kalhotkách a fakt nemám problém jít v nich i na zahradu. Ano, z koupelny taky vycházím nahá... Nevidím v tom nic nenormálního a přesto moje babi (90 let), která bydlí v přízemí, tak se najednou zjeví u mě nahoře. Tady je to ale o něčem jiném, babi už je špatná a nemá moc páru co je za den a za čas... Ale - když je doma manžel, tak o tom ví a nahoru nejde.
Prostě jste babi neslyšeli, tak vešla. Nevidím problém. Na druhou stranu chápu, že ses lekla, žes to nečekala.
Rozdýchej a nech plynout. 🙂
Po precteni nadpisu jsem myslela, ze k vam bezne leze nekdo cizi a ona je to babicka.🤦♀️😅 No hruza...Kvuli tomu snad nemusis vysilovat, jeste zvlast, kdyz se casto stykate.
Babičku bych neřešila, ale rozhodně bych se naučila zamykat. Moje teta slavila narozeniny, řadový barák, branka, předzahrádka, vchodové dveře, předsíň. Všichni seděli v obýváku a bavili se. Po dvou hodinách když všichni odcházeli, tak zjistili že mezitím někdo vlezl do domu a z předsíně ukradl kabelku s peněženkou a doklady a dvě bundy.
@drakenn tak myslím, ze počkat chvilku mohla, jestli vrtacka neutichne, to asi u nás nikdo v bezvědomí nelezel, když se vrtalo - pokud teda to vrtání slyšela. Hlavně, telefon měla, mohla zavolat, jdu kolem, mužu se stavit? (A to mi přijde úplně normální, pokud není nouze typu zabouchla jsem si klíče a jsem venku v pantoflich, tak nikdo neohlasen chodit nemusí). Její návštěva se nám v tu chvíli nehodila, měli jsme práci, kterou bylo potřeba co nejdřív stihnout (dědeček s detmi běžně vydrží max hodinu, včera dal hodinu a půl). Takže bych ani tak neměla čas ji něco chystat, i když mě to zpětně mrzí, a byla tu snad deset patnáct minut. Nacurena jsem možná byla. Každopádně jsem u toho makala, takže žádné ksichty přímo na ni jsem fakt nehazela. A do manžela jsem nic nehucela, proč?? Rozhodilo mě to a byla jsem z toho špatná, ano, to jsem mu řekla. Ty manželovi nerikas o svých pocitech?
Ještě jednou díky všem, diskuze mi pomohla se uklidnit. Ze vyzaduji po příbuzných, aby volali, jestli se můžou stavit když mají náhodou cestu kolem (proste ne abych se o návštěvě dozvěděla až když zazvoní dole u dveří) mi přijde úplně legitimní a normální (nebo resp je mi jedno, jestli to je normální, ale tak to proste potrebuju :D). Mne zarazilo, ze vesla dovnitř až do ložnice, během dvou minut co vrcela vrtacka, ačkoli vůbec nebyla očekávaná. Chápala bych, kdyby byla ohlasena ze jde na návštěvu, nikdo neotvira tak vejde dovnitř.
ano, jsi divna
Vase rozhorceni bych chapala v pripade stodvacetikiloveho potetovaneho souseda, ale vlastni babicky se hadam desit nemusite...
A teď si představ, že tchyně má nouzově klíče od bytu, já jsem doma a ona mi vleze až do bytu, aniž by normálně zazvonila. Tohle by mi nevadilo, tak slyšela že neslyšíte, tak tam vlezla. Já třeba k našim taky zrovna vejdu.
Já myslela, že ti tam lezou cizí lidi 🤦♀️
Babička se snažila ozvat, shodou okolností marně. Neudělala podle mě nic špatného, je to tvoje velmi blízká rodina. Ty ses lekla, to je pochopitelné, ale u toho to mělo skončit. Tomuhle se říká dělat z komára velblouda, v tomhle příběhu vidím tedy jako chudáka babičku, která to "schytala", ani neví jak. 😁
@malenka3 jejda neschytala nic, pokud chtěla přijít na návštěvu, dostat kafe a potěšit se s vnoučaty, měla zavolat, takhle vnoučata nebyly doma a my jsme neměli čas se ji věnovat. Nikdo ji neserval ani Nic nevytýkal, takže si myslím, ze se ji fakt nic nestalo. Já když jdu k ni neplánovaně tak taky vždy volám, zda se hodí, za půl hodiny tam mužu být, když řekne, ze nemá uklizeno, jdeme se projít ven. Nevím proč ona by měla chodit k nám jak domu bez upozornění. A ano, moje reakce (ze jsem se lekla atd) byla dost přecitlivela a uvědomuju si to. Ovšem já to fakt schválně nedělám, radši bych to měla na háku, měla bych jednodušší život :D.
Napsala bych k tomu jediné. Předělávat bydlení budete ještě stokrát, ale kdo ví, jak dlouho budete mít možnost posedět s babičkou? Píšete, že je jí 80 let. Myslím, že jednou budete na tuto návštěvu ještě s láskou vzpomínat a možná vás i zamrzí, že jste se tak zachovala. Prostě neřešte blbosti a když jste tak citlivá, tak se zamykejte.

@lysecek tak tvářit ses musela, nic si babci schválně nenabídla a ještě hucis do manžela! Prostě dusná atmosféra.
Přitom o nic nešlo, babča na sebe upozorňovala, vy jste vrtali! Takže jste ji prostě nemohli slyšet. A hned panička načuřená, dělá naschvály a probírá to na všech frontách..