Test EKG v těhu. Je to nezbytné?

bbarshaa
24. kvě 2021

Ahoj všichni, jdu si pro názory...
Gyndař mě minuly týden řekl, že musím mít ještě vyšetření u obvoďáka a EKG, jsem 31+5tt. Zavolala jsem tedy doktorce, ta že mě pošle tedy na to EKG (zašle žádanku). Jenže mi nepřišla, když jsem se pokoušela dovolat, telefon nezvoní, nevím zda je tedy nějaký výpadek (slyším jen šustění). Jinak k samotné doktorce jsem objednána na příští pondělí, s tím, že jsem si měla do té doby s onou žádankou dojit na to EKG.
Btw doktorka mi do telefonu řekla, že jsem tam tedy měla jít už někdy ve 20tt...
Je to opravdu nezbytné jít tedy na to EKG? Respektive, z jakého důvodu se dělá a je někdo kdo ho nepodstoupil?
Doktorku mám fakt daleko tudíž k ni opravdu nemůžu jen tak zajet pro zadanku, chodím ještě do práce, zarizujeme stavební povolení a mám toho nad hlavu. Takže co se stane, když ten test nepodstoupim? 🤦🏻‍♀️
Dekuju za názory

palja
24. kvě 2021

@bbarshaa já jsem EKG v prvním těhotenství vůbec nepodstoupila, ani jsem nebyla na kontrole u obvodaka, ani nevím že se tam mělo jít. Jinak u nás dělá EKG přímo sestra v sesterne a pak ho vytiskne a předá dr. Tak to vždycky dělá i na preventivní prohlídce. Já myslím, že je to třeba kvůli příp. komplikacím u porodu, kdybys musela na císaře, tak aby bylo EKG hotové.

pampeliska1313
24. kvě 2021

Já třeba na EKG musím protože mám vrozenou vadu srdce, tak aby se zhodnotilo, jestli je všechno ok. Je asi lepší to mít jistý, že je všechno v pořádku, i když Vám nic není.🙂

michaelarousova
24. kvě 2021

@bbarshaa povinne to neni ,ale doporucuje se to ☺️Neco jako zubar...pry je to pak potrebne eventualne k cisari mi rikala doktorka☺️🤷‍♀️ V prvnim tehu jsem na nel byla uz kolem 13-14 tt ted az ve 30 tt..

pampeliska1313
24. kvě 2021

@pampeliska1313 ještě dodám, že se mám dostavit až na 36tt, jak to mám daný v průkazce.🙂

majena39
24. kvě 2021

@bbarshaa já chodím do rizikové poradny a přímo jsem se na to ptala, že v průkazce je kolonka ekg jestli tam mám jít a doktor mi řekl, že chodit nemám. 🙂

drep
24. kvě 2021

@michaelarousova ekg u pacienta pod 40 let není před anestezií vyžadované, mnohem víc vypovídajíc je tolerance fyzické aktivity (ptát se, jestli doběhnou trolejbus, resp. Těhotných, jestli před těhotenstvím doběhly trolejbus). Že se standardně dělá je jiná věc, ale nevychází z (racionálních) požadavků anesteziologa.

ema90
24. kvě 2021

Ptala jsem se ted v rizikove poradne v porodnici a chodit pry nemusim.
Mam razitko od zubare a obvodaka.

petralp
24. kvě 2021

Já byla u svého obvoďáka ve čtvrtek, jsem 33tt. Žádné vyšetření nedělal, jen mi dal razítko do průkazky.

bbarshaa
autor
24. kvě 2021

🙂 Díky všem. Jinak jsem samozřejmě všechna vyšetření a doktory absolvovala. Ale jak sem psala, proste se nedá dovolat a už fakt nestíhám nic 🤦🏻‍♀️.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru