Zapíjení dítěte v době korony. Jak byste to řešili?
Ahoj, chtěla bych znát vás názor. Švagrovi se teď má narodit dítě, bude ho zapíjet a manžel mi oznámil, že půjde taky. Má mě za hysterku, jsem..?? Covid nechci, bojím se ho, nechci, aby to přinesl domu. Bude jich tam spousta. Máte radu, co s tím? Mám chuť mu říct, ať si jde, ale 14 dní pak nejde domu. Což taky není úplně nej řešení a určitě mě neposlechne. Nemyslím si, že je to jen chřipka. Jak byste to řešili vy? Omlouvám se za anonym, já se za něj v tomhle i snad stydím, zklamal mě
Zapíjet dítě v téhle době je blbost. Jde to řešit i jinak a riziko to v tomhle počtu prostě je. Ale taky často vidím, že důkladné zapití dítěte kamaráda je prostě otázka cti. S naší nejmladší jsem na zapíječce dokonce chvilku byla a byl to opravdu krásý zážitek, nejde jen o ten chlast, opravdu ne. Takže chápu, proč je to důležité. Neznamená to, že by mu na vás nezáleželo, naopak. Jde o sdílení rodinných hodnot. Nemám na to jasný názor, ale snad ti to, co jsem napsala, přesto pomůže - aspoň se za něj nestydět.
Ty hromadny akce nejsou zakazany jen tak pro srandu kralikum. Normalni clovek to pochopi.
Zalozit si s kamosi zoom, rozeslat pozvanky a kazdy si to pivo da doma a prituknou si virtualne. To bych udelala ja.
@ajka198 to je strašně smutný s těmi pohřby 😓
@mariegroth to by neprošlo, to chce pořádnou chlastacku 🙄
@smudlinka10 souhlas
@rebe dekuju. Toho si vážím. Tady se to taky bere hrozně vysoko. Manžel je z vesnice a o to víc se to bere. Nějak jsem doufala, že sám od sebe řekne, že to zapijou, až bude lepší doba. Jako za nohu ho doma přivazovat nebudu, ale přijde mi zbytečné tomu jít naproti.
@kamino no ano.. Souhlas. Nemůžu dávat lajky, tak aspoň takhle to vyjadřuju. Taky si říkám, že kdyby všichni teď všechno dodržovali, rychleji to půjde do háje a my třeba zase mužem normalneji žít
@takyjedna jsem i rada, ze mi říkáš, že hysterka jsem. Zavření nejsme, děláme, co je potřeba. Chodíme do práce, do lesa a starší dítě občas vida kámoše, protože je prostě potřebuje k životu. Jemu se to vysvětlí těžko, manžel by to chápat trochu mohl. Jak říkám, nejde mi o tu nemoc, ale znám několik lidí, co měli fakt horší průběh a nedovedu si představit, starat se v té době ještě o dvě děti plus manžela. Chytit se to může i v krámě, ale oslava s tolika lidma, který se vidaj s jinýma mladýma lidma, co na všechno taky kašlou, mi přijde riskantní.
Mně by nejvíc vyhovovalo, kdyby to manžel zapil třeba s bratrem sám nebo v menším počtu, před tou chlastackou. Ale já jim jim to nenaplanuju, že 😉
@veruuu_kubesovic vím, vím. Díky za názor 🙂 a určitě to nebude do 20:59 😂 spíš do 9 ráno.. Jsem ráda, že někdo říká, že je to vyloženě vhodné
Ten, co zapíjí, je idiot! Takhle dobrovolně ohrozit rodičku a novorozeně... A Tvůj manžel je taky idiot, že se toho chce účastnit. Já se nedivím, že jsou takové nárůsty, za den umírá skoro 200 lidí... Jak by ne, když je tady taková banda bezohledných blbců...
@priefi no, jako souhlas.. S tímhle rozhořčením jsem zakládala tuhle diskuzi 😔
@priefi a rozhodně nejsou tihle lidi jediní.. Je jich dost a dost všude. Na jaře kolem mě všichni všechno dodržovali, teď nikdo 😪
Upřímně. Za mě je tohle akce, která buď počká, nebo se dá řešit jinak. Pokud se teď každé narozené dítě bude zapíjet na chlastačkách o 30 lidech (měsíčně se narodí kolem 9000 dětí), hromadně slavit narozeniny a další velmi "neodkladné" akce, tak to to zdravotnictví na pokraji kolapsu možná fakt nedá.
@bigbig no, to si myslím taky. Jenže jak zlomit manžela? Abych nebyla za úplnou kravku?
Apelovala bych na zdravý rozum. Ať nablbnou. Pokud je tam nejstarší, ať promluví s kluky. Cim vic lidi bude dodržovat základní pravidl,, ti.driv budeme žít normálně a záleží opravdu na každém, stačí trocha matematiky.
Můžeš mu říct, že se chová nezodpovědně vůči své rodině a hlavně vůči tomu novorozenci. Mohla bys apelovat na šestinedělí. Šesti nedělí bývá nejkrizovější, tak ať to otec dítěte zapije symbolicky s nejbližšími dvěma třemi lidmi a po šesti nedělí udělá pořádnou party a třeba už to bude povolené. Ono se jim může stát, že je klidně někdo udá. To bych řešila i se švagrem.
Jako mě osobně napadlo, já chci jít taky zapíjet dítě, protože tenhle stav mě už nebaví, ale pravidla dodržuji i když se mi nelíbí. (Ruce jsem si myla vždycky, roušky v uzavřených prostorách nosím, venku ne. Domácí party nepořádám. S nejbližší rodinou se stýkám.)
Ahoj, mě se narodila dcera v březnu a manžel čekal na zapíjení do července, až se situace uklidnila. Nic se nestalo, zapili jí a život jde dál.. Odložila bych to. To je to nejmenší, co teď může udělat. Je to blbost sejít se se 30ti chlapama a chlastat celou noc. Za prvé je to bezohlednost a za druhé je to zakázané. Lidi nemůžou na pohřby, navšívit své staré příbuzné, odkládají se důležité operace, denně umírají stovky lidí.. a do toho si banda fotbalistů chce vypít mozek.. Pitomost největšího ražení.
Známí udělali oslavu dva měsíce po porodu, mohla tam být i maminka, oslavenec chrupal v kočárku, všichni si ho mohli povozit, prohlédnout. Ale chápu, že o to fotbalisté nestojí, hlavně si potřebují ožrat hubu a to co nejdříve.🙄
Pokud jsou to fotbalisti, tak se stejně potkávají v šatně a na tréninku, takže spolu stejně jsou...
Opatření jsou stejně mimo mísu, chce se to zaměřit na rizikové skupiny a ne zavřít všechno a všechny. Zase taková katastrofa ten vir není.
Manželovi můžeš říct svůj názor, ale je dospělý svéprávný. Pokud máš problém s tím ty, tak na 10dní odjeď. Já bych to nehrotila. Ještě 14dnů zpátky jsem fotila svatbu...
Jinam pro zajímavost mrkni sem, jak se šířil koronavirus na jedné pánské akcičce https://podhledem.blogspot.com/2020/10/postrehy...
S takovým přístupem, jako má švagr, ty školy fakt hned tak neotevřou. Jasně, chytit se to dá kdekoli, absolutně ale nechápu tu potřebu přispívat k šíření nákazy.
Sama bych takovou akci asi nepořádala, abych pak neměla černé svědomí, kdyby se něco stalo. Ale jako host bych se asi klidně zúčastnila - pokud by mě nikdo případně nehlásil na hygieně 😀 Nálady ve společnosti se mění, ale můj stálý názor je, že to stejně populací projde, ať děláme opatření jaká chceme. Můj manžel se nakazil v práci, kde nosí nonstop respirátory a já s dětma ve 3+1 jsme to od něj nechytili. Takže si myslím, že jediná opravdu účinná ochrana je se na příštích pár let zakopat 100m pod zem.
Ano, dá se chytit všude. Mamka za mne teď chodila do práce, jelikož já se učím s prvnakem. Chytly to s doktorkou obě. Taťka není 100%zdrav,tudiz mi z toho není nejlépe, když je mamka nakažena.Zapijeni dítěte by snad mohlo počkat na vhodnější dobu. A myslím, že by nařízení vlády měli všichni respektovat.
chlastačka? teď? podle mne to je naprosto mimo. chápu že chtějí dítě zapít, no tak ho zapijou na jaře. Ale ted prostě z principu ne. Bych manželovi řekla, že jestli tam pujde, že tu akci nahlásim policii. Muj muž je ale soudný a i setkání 4 kamarádů odkládají až po nouzovém stavu.

Takhle - jak je psáno výše - stačí jeden nakažený, ten nakazí další.. ano jsou mladí, pohoda, ale zvednou se čísla a ta opatření budou platit déle.. Až tohle lidem dojde, bude to paráda.