Jak kupovat dárky pro sebe? Zvolit překvapení nebo výběr?
Jak to máte s dárky pro sebe? Říkáte co chcete, kupujete si je samy, máte překvápko?? 🤔
Píšu Ježíškovi, ale on poslouchá, co si přeji a trefuje se 🙂
Dávám konkrétní tipy anebo si přímo koupím sama ten hlavní dárek+ třeba kosmetiku si kupuji též sama, zároveň ale manžel vždy něčím překvapí (jedním či více dárky). Jen jednou jedinkrát jsem měla pod stromečkem fakt jen jeden dárek a nic víc-byl to notebook za 17 tisíc, tak jsem ani nic nechtěla, ale stejně jsem pocítila mírné zklamání, že nebyla aspoň ještě nějaká malikinatá drobnost jako překvápko...v něčem mám v sobě pořád to dítě a pak ta radost z rozbalování dárku je nefalšovaná..
Někdy řeknu, většinou ale manžel kupuje sám. Jezdím ale na koni, takže tam se dá vždy něco koupit, na závody mi bere třeba dražší věci, co bych si sama nekoupila. A já z toho mám radost jako malý dečko 🤓😁
Jelikož úplně nemusím překvapení a jsem spíš praktická, naučila jsem manžela že si vzájemně pošleme seznam přání třeba 5 věcí,ze kterých si ten druhý vždycky vybere. Takže úplně nevím,co přesně dostanu, ale vím že to bude něco, co jsem si přála 🎄😀
Letos jsem si dárek objednala, manžel ho vyzvedl a naživo to uvidím až pod stromečkem, takže to prakticky překvápko bude 🙂
@anonym mam to stejne. Kdyz si nereknu, dostanu prd nebo kravinu. Ale cloveka mrzi ze ani po 10 letech manzel nevi, co by se mi libilo 🙈 no aspon ze ma jine prednosti 😁
@anonym mam to stejne. Kdyz si nereknu, dostanu prd nebo kravinu. Ale cloveka mrzi ze ani po 10 letech manzel nevi, co by se mi libilo 🙈 no aspon ze ma jine prednosti 😁
Nesnáším překvapení. Sama nebo vůbec.
Mám ráda obojí - dostávám něco, co si řeknu, i něco jako překvapení. Někdy kombinace - řeknu si víc variant a pak jsem překvapená, co Ježíšek vybere. 🙂
manželovi neříkám, protože by mi to koupil 🙂 a já to nepotřebuji 🙂 uff, nevím, jestli je to srozumitelné,
a našim to neříkám, protože i když řeknu konkrétní věc, dostanu zcela jinou, ani blízkou té, co bych chtěla, takže řeknu cokoliv, ať je překvápko 🙂 a to je vždycky.
Vždycky je to pro mě překvapení (od manžela, sestry i mamky), a to jak na narozeniny, tak na Vánoce...manžel miluje vymýšlení dárků a vždycky se trefí do toho, co si přeju 😊 Nedáváme si to, co nitně potřebujeme, ale dárky, které prostě udělaji radost.: vstupenku na únikovou hru, svěratelský kousek (figurku ze světa fantasy/sci-fi nebo něco pro mě z Harryho Pottera - loni jsem dostala Pobertův plánek), termohrnek, erotickou hračku, knihy, masáž, šálu, vstupenky do kina i s večeří, peněženku, nějakou fantasy/sci-fi blbinku (klíčenku, kelímek,...)...letos mám pro muže držák na ovladač k Playstationu a další jsou celkem nudné věci. Oběma nám udělá radost i Lego pro dospělé nebo Lego postavička 😆
Ja nejak nepotrebuju dostat darek jakoze "od nekoho", kdyz si ho vymyslim nebo koupim sama - to si to proste koupim sama rovnou😅 Obecne mam pocit, zijeme ve velkem nadbytku, tak nemam problem nedostat nic, kdyz blizci zrovna nemaji inspiraci...radeji to nez dostat zbytecnosti jen proto, aby pod stromeckem neco bylo.
Manžel na vymýšlení dárků moc není a já zase nejsem schopná z fleku říct, co bych chtěla.
Tak si v průběhu celého roku píšu do google dokumentů seznam s tipy (a tučně zvýrazním ty, co jsou pro mě nejaktuálnější). A pak jen přepošlu odkaz jemu a obecně každému, kdo se mě zeptá, co chci pod stromeček 🤭
Bude to překvápko, ale zároveň vím, že nedostanu žádnou blbost 🥰
U nás se ze začátku jelo na překvapení , teď si řekneme co by se nám tak líbilo nebo si pošleme konkrétní odkazy na pár věcí a něco z toho vybereme.Ale neříkáme si, co Ježíšek s toho vybral a přinese 🙂 takže svým způsobem je to pořád překvapení 🙂 nepotřebujeme dárky za x tisic někdy si dáme větší dárek a jindy zase menší , bez dárků jeden pro druhého ale nebudeme ani jeden 🙂 Nelíbí se nám to ani jednomu .Je fakt že když co chceme nebo potřebujeme tak si to koupíme během roku .... Ale popravdě,oba by nás mrzelo nemít pod stromečkem aspoň maličkost od srdce ❤️ protože Vánoce nejsou ,,jen" pro děti ..... Ale samozřejmě také nejsou ,,jen" o dárcích ...My milujeme dělat radost ...a dávat dárečky ....PS: od rodičů dostáváme hotovost ať si něco koupíme .
Manžel po mě od začátku chce abych si řekla co potřebuju (když jsme se seznámili, byla jsem sama matka na mateřské s nějakým tím ooooobčasným alimentem a k prvnímu svátku mi tedy romanticky kupoval poličku na zeď 🤣) a já si vždycky psala seznam ať něco vybere, ale vždycky jsem mu kladla na srdce, ať mi dá vždycky ještě nějakou drobnost jako překvapení. Ať je to cokoli a může to stát pár korun, ale hlavně, aby to bylo od srdce. A to je moc fajn princip 😊
No a já většinou dávám překvapení, co chce většinou nadiktuje svým rodičům a bráchovi, kteří to po něm chtějí, no a na mě pak už většinou nic nezbyde. Ale taky mu dávám většinou nějaké praktické dárky - třeba pratelne potahy do auta (s dětmi perfektní věc a pro manžela ušetřené nervy 😂) ale když nevím, jistí to košile a ponožky, kterých můžu nosit libovolné množství 😊 A sem tam trenky nebo balzám po holení, to dávám jeden konkrétní co mě voní a jemu vyhovuje - a to bylo taky to jediné o co mi kdy řekl, ať výběru nějaký co mi bude vonět (ten co měl jsem nesnesla, asi nějaká alergie) 😁
Loni jsem si přesně řekla co chci a do 24.12 jsem fakt nevěděla, jestli něco koupil nebo ne. Balit si vlastní dárky nebudu, ale papíry a fotojmemovky jsem měla schované, že o nich nevěděl ani on a přišel se zeptat, kde jsou až toho 24. Jinak se nechávám překvapit
@martulka88 Že jo. To mi přijde takový smutný, jako objednat si, poslat odkaz konkrétně na něco, co chci, je jedna věc, ale ještě si sama balit ty dárky...to se nám stalo jednou ještě doma...byla jsem už na VŠ, ségra možná poslední rok na gymplu, takže dospělé holky. Většina dárků byla naobjednaná kosmetika a oblečení, které jsme si samy vybraly, žádné velké překvápko. Asi tři dny před Štědrým dnem za námi přišla mamka, jestli jí pomůžeme s balením, že neměla vůbec čas na balení a je toho moc a tak se stalo, že jsem samy sobě balily dárky (o kterých jsme stejně věděly, ale pro mě je i překvápko "do kterého z těch obalů bude zabalený ten můj TOP dárek" - hodnotím i vzory, pečlivost zabalení...) Přišlo mi to strašně divný. Takže ať si ten druhý klidně dárek objedná, ale zabalit a dát pod stromeček by to měl dát ten, kdo "obdarovává".
Já každý rok na vánoce nadávám 😂 nebaví mě vymýšlet překvapení. Samozřejmě moje rodina si neřekne a já úplně kvetu protože nemám fakt náladu ani čas něco vymýšlet a ne vždy se trefim že. S manželem si řekneme co chceme a je klid. U dětí je to jiné. Těm radost samozřejmě dělám... Ale pro dospělé bych to občas zrušila 😂😂teda pro podobně smýšlející lidí jako já 😂
Týden před Vánoci mám ještě narozeniny, takže každej rok poslouchám měsíc vkuse minimálně od máti, partnera a jeho rodičů jen otázky co chci pod strom a na narozeniny, už jsem na to alergická a odpovídám, že nic, protože chci mít jen klid od toho trapného dotazu a otrávených obličejů, vkus máme stejně každý úplně jiný a hlavně nebudu zjišťovat a trapně si hlásit předměty, do jaké výše mám plácnout, takže Vánoce řeším tak, ať udělám hezkými dárky radost dětem a rodině a já si koupím během roku, co mi padne do oka nebo potřebuji, ať si to nějak vynahradím.
Co chci, to si koupím během roku sama. A stejně tak manžel. Jinak o Vánocích si dáváme jeden dárek jako překvapení a jinak si koupíme za určitou sumu to, co nás potěší. Tak u mě kosmetika. Jinak náročná fakt nejsem. Hlavně dětem dopřejeme. A nám dospělákům stačí dobré pochutiny, kávička, něco pěkného v televizi. Hlavně, že je rodina pospolu. To je nejdůležitější.
Začali jsme si všichni psát “dopis Ježíškovi”. Všichni “všechno mají”, tak mi to přijde lepší než vymýšlet nějakou hloupost, jen abych něco darovala. Ale když se mi pro ostatní podaří vymyslet i nejake prekvapeni , jsem ráda 🙂
Kosmetiku a oblečení si vybírám sama, na autory knížek dávám tip, ale současně mne pod stromečkem čeká překvapení.

Čím jsem starší ,tím mám min ráda překvapení .Ocením spíš plánovaný dárek ,který potřebuju 😂😂😂Letos mi Ježíšek přinese kontaktní gril 👍A koupila jsem si ještě mikiny a kosmetiku 😉