icon

Akceptovatelná cena za stavební parcelu. Šli byste do toho?

4. zář 2021

Ahoj. Naskytla se nám možnost St. Parcely. Trochu ale váhame, neboť parcela je takova, že byla původně obecní, malá obec ji vlastnila (a ještě pár z nich) a prodala mazanemu spekulantovi vědomě, a ten je teď prodává za vysokou cenu. Obec si je teda aspoň zaštiťuje na jeho náklady. Vadí nám cena, neboť jsme developerovi hned psali, a chce kvůli zdražení za materiál 1600 kc, za 1m2. Parcely jsou o velikosti 800 až 1000 m2, jsou 3 volné. Zajímá mě vás osobní subjektivní názor, šli byste do toho? My bychom museli vše vzít na hypo, pár obci jsme obepsali, odpověděli že tak možná budou mít něco až v budoucnu. Ovsem ty kecy znám, nechávají si to jen pro místní, už teď nám dali najevo korupční smýšlení. Budou pozemky levnější? Vím že nikdo není vedma ale tak zajímá mě pohled těch, co chtějí stavět a přešlapuji na místě. Musím zdůraznit, že se jedná o "chudší" lokalitu, malou obec. Budeme to ještě s někým řešit, ale zajímá mě fakt subjektivni názor a pohled na věc.

Strana
z2
kupi
4. zář 2021

U nás teď prodávala obec pozemky za 500/m², je to tedy vesnice ve které je pouze obchod, do okresního města je to 15km a 2 km do vedlejší vesnice kde jsou lékaři, skola, posta, obchody atd. Takže cena kterou tady všichni píšou je pro mne šílená a rozhodně bych zkoušela ještě poptavat jinde..

autor
4. zář 2021

@kupi taky bych radši od obce než pres vycuranka, protože já čekala, že to je aspoň už zasitovane, tohle je studená sprcha.

autor
4. zář 2021

Jenže obce tu nic nemají. Z 15 poptavanych mi odpovědělo tak 7 a z toho jen 4 že možná do budoucna něco bude... Možná... Možná taky přijde kouzelník. Už před měsícem jsme takhle v jedné byli na osobním setkání, protože nám do telefonu řekli, že jednu tam mají, aby nám pak na místě řekli úplný opak, že to tam dopadne jinak a že oni když nějaké budou si stejně nechají pro místní.

kupi
4. zář 2021

U nás se právě snaží obec nalákat nové lidi, takže dává ještě bonus - kdo zkolauduje dům do tří let vrací 50000

autor
4. zář 2021

@kupi tyjo kde to je. Tam půjdu, tady přístup obci je tristní a hnusný na děti se už nehraje. Jako u nás pozemek za 500 za m určitě nehrozí.

dandaa
4. zář 2021

Jestli tam není příjezdová cesta do 50m ,tak nedostanete hypotéku a celkově by mohl být problém s odhadem.

lv
4. zář 2021

Holky a cena v Brně, okrajové části, zasíťované, výborná občanská vybavenost, asi 1/4 nejde zastavět (no čeká se na nový územní plán příští rok, je podána námitka, aby se stavět mohlo), 2000m2 - kolik je reálná cena?

autor
4. zář 2021

@dandaa to nevím, ale zjistím, jako dle fotky mapy je cesta u toho. Já jsem teď mimo domov, tak to řeším s chlapem na dálku, takže nemám úplně info, to se musí zjistit. To je právě to co nevím, jestli ti vůbec dají hypo na nezasitovany pozemek.

hojda
4. zář 2021

Tady můžeš mrknout, jak se vyvíjely ceny v letech 2017 - 2019 https://www.czso.cz/csu/czso/ceny-sledovanych-d...

autor
4. zář 2021

@hojda děkuji moc, mrknu ve volný chvilce

kamino
4. zář 2021

Jen pro info - bydlíme ve Štěrboholech a zde jsou ceny 16 000 za m2 🙂 byt 4+kk za 15 000 000.. a před 10 lety byly parcely i za 6 000 za m2.. také si drbeme hlavu, že jsme něco nepřikoupili...

katule1990
4. zář 2021

Tak mně to narozdíl od ostatních teda přijde strašně moc. Samozřejmě záleží, jak je to daleko do většího města atd. Kamarádka kupovala asi před 2 lety podobně velký pozemek a myslím, že jí stál skoro o nulu míň. Ale je to teda na vesnici v pohraničí, nikde nic, všude strašně daleko.

malanoha
4. zář 2021

Stavebni parcela za 1.600m je zadarmo... U nas v mensim meste v severnich Čechách 3.800m 🙈

autor
4. zář 2021

@malanoha no jo ale já musím zjistit jak to budeme téma sitema, protože je to nezasitovane, což mě trochu zaskočilo.

fouskovi
4. zář 2021

Ta cena za pozemek je hodně slušná ale bacha na kolik vás vyjde barák materiál není a když tak je sakra předražený

pabka
4. zář 2021

Nečetla jsem diskusi, jen dotaz, nerozumím te větě s materiálem, jak souvisí s pozemkem. Jen poznamenám, ze u ceny záleží hlavně na lokalitě, my teď koupili pozemek 10500,-/m2

dandaa
4. zář 2021

@pabka materiál je dražší ,tudíž vyjdou draž sítě a cesta . Co vím tak o 20-30% .

aneta15
4. zář 2021

My jsme malé městečko, 3500 obyvatel, škola, školka, zdravotní středisko. Parcely od obce byly prodávány obalkovou metodou. Vyvolávací cena byla 500/m. Prodali se za 600-800/m. Soukromníci tady prodávají parcely za 1000/m. Taky byly hned pryč. 20 km od nás je okresní mesto. Sjezd na dálnici 13 km a jsme 50 km od Prahy.

nikjean
4. zář 2021

Nečetla jsem komentáře, takže se omlouvám, zda se budu opakovat. Nicméně, cena pozemku závisí na lokalitě, takže musíš primárně vědět ty, za kolik se u Vás běžně pozemky prodávají. Chce to trochu občíhnout, pohledat. Cena pozemku, stejně jako cena nemovitosti určitě levnější nebudou, právě naopak - vše se zdražuje a toto není výjimka. Např. tam, odkud pocházím se pozemky prodávají standardně za 3000Kč/1m2.

atraps
4. zář 2021

cena je prijatelna.... a jak uz nekdo psal, aby ste pak nelitovali v budoucnu.

mirin89
4. zář 2021

Zjisti jak daleko jsou sítě od hrany pozemku. My jsme je meli na hraně pozemku. Pred nama byla silnice a vsechny sítě byly v ní, tak se to tahlo nejkratsi moznou cestou. Pozemek jsme si nechavali zasitovat az v prubehu stavby a hypoteku jsme normalne dostali. Pokud jsou sítě daleko, vse se hodne prodrazi. U nas v obci je treba problem s pripojenim na vodovod a kanalizaci, obec ma vlastni cisticku a dokud nebude nova, nepripoji nove domy, tak to si taky zjisti. S elektrikou si myslim, ze v dnesni dobe neni problem nikde. Jinak info o tom, kde vedou site jsme si nasli na internetu na strankach mesta, pod ktere nase obec spada, stejne tak byl na internetu uzemni plan. Tak muzes studovat. Podle me je ta cena na dnesni dobu, bohuzel, normalni. U nas v obci (severni Cechy), kde neni ani obchod, ani skola, je tu asi 700 obyvatel, MŠ, detske hriste, fotbalove hriste, hospoda, sportovni centrum a dostupnost MHD, je cena obdobná.

autor
4. zář 2021

@pabka to právě nevím, to nám napsal ten majitel, že bohužel ceny materiálu stouply o 150 procent, tak musel zdražit na 1640 Kč za metr, ale jaksi pak z něho vypadlo, že to zasitovane ještě není.

marcicek84
4. zář 2021

Tak to zalezi co nabizi,jestli za tu cenu zasitovany pozemek,tak by to tam mel udelat,bude to urcite soucasti kupni smlouvy vc.terminu do kdy

marketa11112
4. zář 2021

Pokud to takto majitel popisuje, melo by to znamenat, ze pozemek jeste neni zasitovany, ale zasitovani a i komunikace ( silnice), budou v cene. To by pak bylo ok.

ina10
4. zář 2021

Teda my kupovali 5 let zpatky 1m2 za 1024Kc ve vsi,zasitovane,hotova pozemni komunikace,ve vsi obchod,skola,bus (rano a odpoledne casto,v rozmezi te doby ne),na dalnici za 10-15min autem,do Prahy 30min autem.Ted maji udajne 3x vyssi hodnotu.Ve vedlejsi vsi v te dobe pred 5ti lety prodavali pozemky 1m2 za 2500Kc,a to tam neni nic,ani obchod,ani skola,jen male hriste pro deti,jinak fakt nic,jen teda je to o 5 minut driv k te dalnici a Praze.
V dnesni dobe se mi zda ta Vami uvadena cena zda primerena.

lakyk
5. zář 2021

Naše obec 600 metr čtvereční, ale půlku dotuje. Takže celkově by to vyšlo 1 200 metr čtvereční. A je tu jen menší krámek, kde se nic moc nekoupí. Jinak nic. Aspoň ta školka, kdyby tu byla... Ale člověk je rád, že vůbec něco sehnal. V okolí buď nic není, nebo ceny vysoký. Většinou to je tady po okolí v rozmezí 1 500–3 500 za metr čtvereční a je to buď hned rozebrané, nebo si to obce drží pro svoje občany.

gracinka7
5. zář 2021

Já bych do toho šla. Jsem že středních Čech a tolik tu stál pozemek už před 10 lety. Teď je to třikrát tolik. A co jsem zjišťovala, bude se u nemovitostí ještě zdražovat.

autor
5. zář 2021

@lakyk v tyhle vesnici taky nic nebude, ale zase je kousek dobře vybaveny městys a je to kouseo na dálnici no. Jako uvažujeme o tom, pořád jen přešlapujeme a ode nic tu nic, ale musíme si nejdřív zjistit vše, je tam dost otazníků.

autor
5. zář 2021

@lakyk copak pro svoje občany, ale u nás si to drží hlavně pro svoje "kámoše" Taky jsme už psali na naší spádovou obec a paní starostka se neracila ani odpovědět.

Strana
z2