icon

Finanční rezerva. Máte na tři až šest měsíců?

14. bře 2025

Ahoj všem,četl jsem,že je dobré mít naspořeno finanční rezervu 3-6 měsíců výplaty.My máme ty 3 měsíční vyplaty,ale sáhnem do těch peněz,kdy je to nutné.
Máte také rezervu nebo nad tím nepřemýšlíte?

Strana
z2
khpeta
15. bře 2025

Rezervu jsme vždycky měli. Pak jsme koupili pozemek, začali stavět dům, já celou tu dobu na MD/RD. Všechny peníze jdou do dodělání domu, rezervu máme pár tisíc... bohužel se vždycky něco po... V létě se vracím do práce, tak budeme moct odkládat konečně víc. Dřív jsem to taky nechápala, ale když jedete od výplaty k výplatě, není z čeho brát.

kupi
15. bře 2025

Rezervu máme cca na rok plus nějaké investice atd. Manzel je osvč, já nepracuji, takže rezerva je u nás nutnost.

20190418
15. bře 2025

@ninive211 @petulkadodo mně přišlo vždycky nejlepší žít tady a teď, ale poslední dva roky už by bylo hodně marnotratné si nic nespořit a založila jsem si taky Portu. Jsem strašná konzerva, takže mám rizikový profil 7/10 a teď mi to strašně spadlo. Vím, že je to o te vytrvalosti, ale po roce jsem minus 3%, tak mám cukaní si tam už neposílat na chvíli...bude to ok, že?😱
Jinak abych odpověděla na otazku, ja třeba rezervu na pul roku bez příjmu mám, ale to jen díky tomu, že mám nízkou režii. Ja peníze hned točím, vetšinou za zážitky, ale mohu si to dovolit. Bydlím ve vlastnim bez hypo, mám nějaké pojistky pro připad nemožnosti pracovat ze zdravotních duvodů a mnoho "mimořádných" vydajů pokreju z vyplaty. Kdybych takove podminky neměla, tak (snad) budu zodpovednější.

fatal_error
15. bře 2025

Ano, samozrejme mame rezervu, rekla bych, ze klidne na nekolik skromnych let, kdyby na to prislo. A to nejsme nijak vysokoprijmova rodina, ja jsem na (jiz tretim) rodicaku a nikdo nam nedal nikdy ani korunu, nic jsme nezdedili. Takze kdo rezervu nema vubec zadnou nebo temer zadnou, dela asi neco spatne.

ruzovyjednorozec77
15. bře 2025

Mam rezervu. Brzy bude ale na nule 😅 nicméně začneme tvořit novou. Bez rezervy bych být nemohla.

ele_nka
15. bře 2025

Rezervu nemáme. Teď se to sypalo jedno s druhým a rezerva šla do kopru. Ale rozhodně se teď díky tomu necítím vůbec v pohodě a doufám, že ji co nejdřív zase vytvoříme.

rnika
15. bře 2025

Měli jsme období kdy byla slušná, pak šlo dost věcí do kopru a bylo po rezervě...nějakou dobu jsme jeli k nule nadoraz a to bylo teda o nervy. Teď už je to zas lepší tak střadame, aby rezerva byla.

simkrk
15. bře 2025

Rezervu si tvořím, snažím se doplňovat, ale výdaje jsou stále nějaké.. Ale snažím se, aby neklesla pod 60tisic. 😊

petaov
16. bře 2025

Rezervu máme, několikrát nás už zachránila a musela se vybrat do nuly. Postupně jsme ji zase doplnili.

wessy01
16. bře 2025

Nemáme nic, stavíme dům a veškeré peníze už padly na to. Za to co zbyde z výplat postupně nakupujeme zařízení do baráčku, aby se tam dalo letos nastěhovat. Já budu teď na rodičáku, tak teď nějakou dobu ani žádnou rezervu vytvářet nebude z čeho.

jirinavochova
Odpověď byla odstraněná
Strana
z2