icon

Jaké máte auto?

m_tina
7. kvě 2019

podělte se, co máte jako rodinné aut 🙂

vybíráme, co nového pořídit, ptž s druhým dítětem nám to naše začne být docela malé a když koukáme, co jde sehnat, tak sme trochu bezradní :(
chceme určitě nové, ne žádnou ojetinu! a ne, vymluvit si to nenecháme :D
nepotřebujeme ani tak velký kufr, jako prostor na zadních sedadlech, ptž máme protisměrné autosedačky a nechci se jich ještě zbavovat, kvůli bezpečnosti, ale jezdit na předních sedadlech s protisměrkou za zády se v našem autě moc nedá :(

díky za typy!

Strana
z9
alcar
9. kvě 2019

Mozna ten Peugeot 5008 je vcelku velky, ale to je asi prvni velke SUV, na ktere jsme narazili. Ale pro nas byl problem automaticka prevodovka, tu jsme nechteli.

odula
9. kvě 2019

@alcar leda volvo xc90 ;)))

hansed
9. kvě 2019

@puhelin
@m_tina my.meli SUV VW Touareg a kufr byl opravdu velky, asi jako u octavky combi. Muzu srovnavat... Samozrejme, ze ne vsechna auta, co jsou suv jsou takto velka, ale vetsina ano...

saminomimino
9. kvě 2019

Proč nové?máme báječnou ojetinu,Nissan Qashqai 7 místný,nikdy by jsme ho mít jinak nemohli tehdy nový kolem půl milionu,na silnici pár let a máme ho za 180tis 😂😂a jezdit bude ještě mrak let ,taky jsme chtěli nové,ale chytří lidé nám to naštěstí vysvětlili jaká hovadina to je,jinak u ojetin je riziko co koupíte,to jo,ale není to absolutně jistota že nové auto bude ona,příbuzný koupil bavorák X5 nový,cena asi tušíte už 6 místa,3 neuznané reklamace,neskutečně vydírání od výrobce,nonstop v servisu,nakonec motor na odpis měl ho 3 roky prodal ho na díly 😁

m_tina
autor
9. kvě 2019

@hansed tak ono neni SUV jako SUV... treba kdyz sednete do renaultu captur, ac vypada, je to snad jeste mwnsi nez fabia... ono to je obecne problem SUV, ze proste vypadaji vetsi, nez opravdu jsou
@saminomimino protoze proste chceme nove... meli sme ojetinu a nove auto a proste vyhody noveho auta pro nas jednoznacne vyhravaji... ano, muze se stat, ze natrefite na nefer prodej i u noveho auta, ale to uz je vetsinou o tom, jakou znacku si vyberete a proto je plno znacek, ktere proste u nas ani zadarmo 🙂

fifina86
9. kvě 2019

@saminomimino protoze treba i auto starne a treba auto 10let stare je bezpecnostne “100 let za opicema” a nedej boze, kdyz je pak ucastnikem nejake bouracky :( (stejne je to se sedackama, zivotnost 7let a v CR se bezne dedi “z generace na generaci” )

zmrz_lina
9. kvě 2019

Jo ještě mě napadlo - fakt mrkněte i třeba na tu Zafiru, to je prostě skvělé auto, já tu naši oplakala. Vloni jsme s ní vyrazili na výlet i s @pipetulaa a všema dětma - 2 triletaci a 2 mimina (tzn. 2 velké sedačky a 2 vajíčka) a v pohodě jsme ještě do kufru dali 2 složené kočárky.

hansed
9. kvě 2019

@m_tina capture neberu jako suv 😁
@fifina86 to ale neni pravda. Jsou auta 10 let stara, ale ve vybave, bezpečnostních prvcich jsou na tom lip jak nova auta, napr. Dacia... Vzdy je dulezite srovnavat srovnatelne 😉
@saminomimino souhlasim s tebou, ojetina je i pro nas rozumnejsi.. a když se ke koupi vezme automechanik, je to skoro bez problemu. Nam dve auta pritahl kamos z Německa. Auto s vybavou naprosto luxusni za ceny, za kterou tady se stejny rok vyroby se stejnou vybavou za tu cenu nesezene...

m_tina
autor
9. kvě 2019

@fifina86 to máte taky pravdu...auta se konstruují bohužel s životností cca 10let, 200tis km...ale už do té doby se na tom autě prostě musí vyměnit kde co a my sme bohužel ti blbci, co tento servis dodržují, takže proto je pro nás prostě ojetina nesmyl
@zmrz_lina já mám dojem, že manžel už na ni koukal, ale už přesně nevím, jak to s ní dopadlo, jestli taky není jedno z těch, co už se neprodává :/
@hansed njn, ale to je taky SUV...proto říkám, že není SUV jako SUV a není dobré to brát jako měřítko 🙂 ojetina viz výše

m_tina
autor
9. kvě 2019

plus ještě k těm ojetinám...pak se není čemu divit, že v ČR je tolik starých aut a fakt sme popelnice v evropě - jako jo, jsou ještě horší země, třeba polsko, ale prostě pro mě tohle cesta není...já si nekoupím auto, kde prostě nemám záruku, že nebylo bourané, kolik má opravdu km, jak se o něj majitel staral atd a to mi prostě ani nejlepší automechanik neřekne...ano, ta cena je jinde, ne každý má na nové auto, kdybych na něj neměla, taky risknu ojetinu a pak třeba dopadnu jako kamarádka, která koupila úžasnou ojetinu z německa, prohlídli jí to 3 mechanici, ještě měla to auto na splátky a to auto se prostě za půl roku úplně rozsypalo, takže ted nemá ani auto, ani peníze a dlouho mít ani jedno nebude, ptž auto doplácí a na nové prostě nemá a už taky moc nemá odvahu nějaké kupovat...
osobně neznám moc lidí, co by věděli, jak se o svoje auto starat a co a kdy je potřeba vyměnit, spíš tak nějak všichni jezdí a začnou řešit, až se v autě něco podělá a to už je fakt pozdě a stojí to ještě víc...atd...ale tohle sem tu vůbec rozebírat nechtěla...

zmrz_lina
9. kvě 2019

@m_tina určitě nekončí, Zafira je normálně stále v prodeji 😉

fifina86
9. kvě 2019

@hansed to tak neni, vyboj jde dobre je jedna vec a pouzite materialy na aute starnou. Takze pokud se potka 10let stare BMW a proti nemu Dacia, pak je to jasne. Ale nove a 10let stare auto proste rozdil je (jine materialy, jine deformacni zony). Proste auto nad 10let je stare a nezpecnostne je dole a je jedno jaka znacka.

fifina86
9. kvě 2019

@hansed omlouvam se za preklepy. Melo byt, ze vyvoj jde dopredu a ta srazka byla dvou stejne starych aut (aby nedoslo k nejakemu nedorozumneni).

odula
9. kvě 2019

@hansed přesně. Já bych si porad radši koupila tři roky starej Touran než novou dacii.

odula
9. kvě 2019

@m_tina a jak jste měli starý to první auto? Ono se da kupovat i předváděcí od autosalonu, nebo i přímo značkový ojetiny od původních prodejců. Takže tam si to hlidaj. My si takhle koupili ford ve fordu ;) Každopádně normálního bazaru bych se taky bála.

irinka
9. kvě 2019

VW passat combi, 2,0, máme ho čipovanýho na 130kW a automatickou převodovku a je to mazlík 🙂 Manžel pro něj byl v Německu 🙂

fifina86
9. kvě 2019

@odula jenze ja pisu o autech 10let a vic ;)

orchidis
9. kvě 2019

@saminomimino Prosímtě, co to bylo za známého? To se někomu spíš jen zdálo, ne? Nové BMW za tři roky na díly... ehm... to jako fakt? Na to snad nemohl nikdo skočit, že ne? 🙂

orchidis
9. kvě 2019

Jinak můžu doporučit Mazdy a Volkswageny (třeba některé Tiguany jsou fajn) a vše od Mercedesu. Starší prověřený Mercedes je držák, nebála bych se. Naopak Dacie, Renaulty a Opely ne, to radši vlakem 🙂.

m_tina
autor
9. kvě 2019

@odula ojetinu sme měli asi 5 letou, z bazaru, tj fakt...ano, dají se koupit takto předvádečky, ale to manžel tuplem nechce, ptž ví, jak se k těm autům chovají zákazníci, prodavači, nehledě na to, že ten rozdíl tam většinou není až tak velkej (i přes to tyhle skladovky sledujeme) aby se to vyplatilo i co se týče kompromisů ve výbavě...prostě víme, že chceme nové a nemyslím, že mi dá někdo argument, že to přehodnotím 🙂

m_tina
autor
9. kvě 2019

@orchidis vidíš a my třeba ze zkušeností mazdy a ani VW nechceme, třeba stejně jako škodovku...

orchidis
9. kvě 2019

@m_tina Škodu taky ne, Mazdy reznou, to je fakt, taky nám rezla a už do ní nepůjdeme, ale zas byla spolehlivá. Jakou negativní zkušenost máte s VW? Tak si kupte Mercedes, tam asi fakt neprohloupíte.

m_tina
autor
9. kvě 2019

@orchidis do mercedesu bych klidně šla, ale tam máme trošku malej zůstatek na účtě :D mě se třeba líbí i volva, ale to jsou značky totálně mimo, no...
VW je prostě "lepší" škodovka, stejné chyby na motorech, přijde nám to jen zbytečně předražené...úplně přesně by vysvětlil manžel, já jen vím, že jsou prostě značky, co se doma nesmí ani vyslovit :D

biedronka10
9. kvě 2019

@orchidis mluvte o Dacii, az ji budete opravdu vlastnit. Vubec to neni spatne auto

orchidis
9. kvě 2019

@biedronka10 Tak to sorry, Dacii ne, radši vlakem 🙂. Mělo ji už hodně kolegů a známých a hroznej výdrb, ale strašlivej 🙂. Ale jsem ráda, že vám slouží.

orchidis
9. kvě 2019

@m_tina A starší Mercedes ne? Já ojetiny taky nee, ale u Mercedesu klidně. To je jediný značka, kde bych se zas až tak moc nebála.

biedronka10
9. kvě 2019

@orchidis vzhledem k tomu, ze jsem trochu od technickeho fochu, tak bych uz ani za nic nesla do nemeckych aut typu Mercedes a VW

orchidis
9. kvě 2019

@biedronka10 A do Dacie ano? Mohla bys to, prosím, trochu rozvést? Co děláš a proč ne Mercedes?

biedronka10
9. kvě 2019

@orchidis rekne, ze jsem prosla od zacatku vyroby automobilu az po docela vysoke pozice a dostala jsem se k materialum pouzivanym do nemeckych aut 😃 kazdymu bych takovou zkusenost doporucila

zuzineckah
9. kvě 2019

@miba10 platit nájem za byt/dům je něco naprosto jiného jako platit operák za auto. To je snad naprosto jasné i absolutnímu laikovi... mícháš dve zcela odlišné věci, protože princip jejich vlastnictví je diametrálně odlišný.

Strana
z9