icon

Po zaplacení kroužků nám nezbyde skoro nic

anickajirka
5. únor 2015

Prosím o radu tento měsíc musíme zapatit popeláky 1800kč, hudebku 600kč, mal plavání 1300kč, syn se učí s bičem, na který dlouho už čekáme než se uplete a zrovna tento měsíc je take 1500kč, kroužek counry 500kč...to jsou výdaje navíc, spoření máme, ale odešla lednička, tkže na něm skoro nic není ☹ co teď?zbyde nám kolem 3500kč n celý měsíc, n benzín, jídlo, drogerku...je možné z toho nějakým způsobem vyjít?Většinou máme n měíc necelých 10000kč.Můžeme si půjčit od rdičů ale rději bych to nějak zvládla, nebo nějaké typy jak co nejvíce ušetřit?Jsme dva dospělí sedmiletý prvňáček, a roční holčička, dva pejsci a králíček.Budu ráda za všechny rady

anickajirka
autor
5. únor 2015

@nahada82 a recept?děkuji

edeltraut
5. únor 2015

@marsrutka Když jsem studovala, tak mi naši koupili dva mini byty vedle sebe. S manželem (tehdy jedště přítelem) a s pomocí taťky jsme to spojili, předělali, ale už tenkrát jsem věděla, že tam bydlet nepůjdu.... a kdyby, tak tři kilometry daleko byla babička s chalupou, tak jsem plánovala, jak budeme volný čas trávit tam 🙂. Byt naši nakonec prodali a my si opravili stodolu ve vsi, kde manžel vyrůstal 🙂. Chápu, že někomu panelák vyhovuje, má víc volného času, někdo i finančních prostředků, ale já vyšší náklady na bydlení vyměním za určitou "svobodu" 🙂

edeltraut
5. únor 2015

@hany_bany manžel je takový syslitel majetku 😀. Takže když jde něco koupit (v našich možnostech jsou jen pozemky), tak to koupí 😀. Pak se dívá na katastrální mapu a lebedí si: "Tohle, tohle, tohle a tohle všechno je Krakonošovo" 😀

nahada82
5. únor 2015

@anickajirka zeleninu uvařím (tentokrát jsem použila brokolici, mrkev a celer - ale jde použít i jiný druh - kapusta, hrášek...), vidličkou rozmačkám (ne úplně na kaši, malé kousky nevadí), přidám vejce, ovesné vločky, česnek, sůl (může se přidat i opražená slanina a cibulka), pokud je těsto moc řídké, tak přidat trochu mouky (strouhanky), pak dělám z těsta placky, lehce obalím ve strouhance a osmažím.

marsrutka
5. únor 2015

@edeltraut mi přijde právě svobodné, že se nemusím o nic starat, bydlím si, neřeším žádné nenadálé výdaje, nestarám se, vždy jak mi kolegyně vypravují, jak musí vypláznout prachy za střechu, čerpadlo a tak a já si jedu na dovču 5 x za rok, tak nezávidím 😉 , jedem si na víkend pryč a nejsem otrokem baráku
ale zase, kdybych byla zvyklá žít odmala v baráku, vidím to jinak

dannyblakely
5. únor 2015

nečetla jsem všechno, ale.. bóže.. člověk se tu na něco zeptá a dostane milion odpovědí na něco úplně jinýho a ještě do něj lidi rejou.. 🙄

marsrutka
5. únor 2015

ale hlavní je, že vyjdete finančně o tom to je, pak je spokojený zákonitě každý, horší je, když si někdo vezme na svá bedra víc, než zvládne

edeltraut
5. únor 2015

@marsrutka No když to napíšeš takhle, tak bych se do paneláku nastěhovala 😀. Ne, dělám si legraci. Nám to vyhovuje, my bychom se bez práce asi zbláznili. Jsme takový sebetrýznitelé a k domu si pořídíme ještě polnosti, kupu dobytka a dětí 😀.

anickajirka
autor
5. únor 2015

@nahada82 děkuji, t musí být moc dobré vyzkoušíme

marsrutka
5. únor 2015

@edeltraut tak ať se vám daří 😉 😀

evik19
5. únor 2015

@anickajirka Nechápu, že se tady holky tak rozhořčujou nad tím, jak hospodaříte. Moc jim přeju,m že jsou všechny zodpovědně, vytváří si ty rezervy finanční i ve spižírně, ale ne každý má tuhle možnost a ne každý na to taky myslí (já to chápu a měla jsem v životě několik období z ruky do huby). Kromě vaření těstovin, brambor a kořenové zeleniny, pro tebe mám taky radu, která možná ušetří pár kaček - když je malé rok, zkusila bych ji začít posazovat na nočník. Třeba na to zrovna bude šikovná a ušetříš takhle 2-3 plenky denně, to by vám teď mohlo taky pomoct,
A taky tě chápu, že nechceš omezovat dětem koníčky, které je baví. Taky bych radši ušetřila na nečem jiném, když to jde.

llluckaaa
5. únor 2015

@anickajirka Nečetla jsem ostatní, takže možná někoho zopakuji... Zkus zjistit, jestli na nějaké kroužky nepřispívá vaše zdravotní pojišťovna. Třeba aspoň to plavání by vám mohli částečně proplatit 😉

benjik
5. únor 2015

@anickajirka co ledničku ted koupit na bazárku,třeba mmb? já tam brala před půl rokem za 200,-,je jak nová. pak ji můžete mít třeba ve sklepě jako rezervní,až bude lepší období na koupi nové.

anickajirka
autor
5. únor 2015

@evik19 děkuji vám za podporu vážím si ji.No jedna paní mi to taky radila, jsme dneska od dopoledne bez plenky, teda dost často na nočníku, ale zatím počůrané jen dvoje věci, nechávám jí jen v kalhotkách, at nemusíme pořád zapínat plenku.jen teda na spinkání jsem dala a je to fajn zatím 🙂

anickajirka
autor
5. únor 2015

@benjik my už ledničku bohužel koupily ☹

anickajirka
autor
5. únor 2015

@llluckaaa ano určitě se poptáme, le plavání třeba ted budem muset opravdu odložit to máme o 1300kč více na ten měsíc, začít může až za nějaký ten měsíc, je mi to líto, ale jinak to nejde, až se zase postavíme n nohy

benjik
5. únor 2015

@anickajirka tak fakt leda myslet dost dopředu při vaření - třeba kuře nedělat celé,ale porcovat na omáčky,polévku,čínu atd..Třeba každý druhý den dělat velký hrnce polévky,domácí těstoviny,pečivo atd.Zvládnout se to dá, i když těžce.

hojda
5. únor 2015

@benjik Nebo udělat toho králíka , to by taky na pár dní vyšlo. A když bude nejhůř, tak jak praví klasik Jára Cimrman : "Sníme psy!" 😀 😀 😀 🤐 🤐 🤐 Teď se modlí, ať to tu všichni pochopí jako vtip a neukamenují mě tu 🙂 .

kammka
5. únor 2015

@edeltraut asi tak, ale my naštěstí nemáme peníze.. sportku občas vsadím jen já, ale až vyhraju, tak mu to řeknu až budu domluvená s architektem a stavební firmou, podle toho , co zbyde.. 😀 a napřed koupím bezpečný auto pro sebe a děti, protože nechat to na něm, tak je to jak u vás: skoupí celou vesnici..
@hojda teda ale tfuj!! pes přítel člověka, to se nestydíte?? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

@anickajirka to pomalé odplenkování mně taky napadlo, ale některé děti jsou na to natvrdlé, třeba můj syn, ale když to u vás jde, tak super, ještě by bylo fajn mít doma pár čtvercovek a třeba dvoje svrchňáčky, já už je všechny poslala dál, ale třeba ti někdo nějaké starší nabídne??

niski
5. únor 2015

@anickajirka já se ještě přimlouvám za tu plechovku (rozhodně neotevírací), dávám do ní 50 a je v ní za rok a půl cca 12 tisíc a to tam nedám každou, někdy ji potřebuji jako poslední peníze, které u sebe mám (než se dostanu do města k bankomatu). Držím palce, po přečtení celé diskuze jsem i já našla někteté tipy, jak ušetřit. A jinak s tím pěstováním, byla jsem přizvána k založení skupinky o permakultuře (přírodní zahrady), tak si dovoluji tě pozvat, určitě se tam toho o pěstování ještě spoustu bude řešit.

hojda
5. únor 2015

@kammka Neznáš Cimrmana? Psy jíst nechtěli. Místo psů přece vzali Smoljaka. Jíst psy to je nápad!

kammka
5. únor 2015

@hojda lepší je husa, kryso..nebo krysa, huso?? 😅 😅 😅

netanel
5. únor 2015

@anickajirka Já to teda naprosto chápu, my sice ještě nemáme děti, zato máme hypotéku na dům a protože ještě není dostavěný, platíme ještě nájem. Všechny peníze, co jsme měli, šly architektovi, na dům apod., rezervu máme minimální a to nemáme nejnižší příjmy. Někdy se to prostě tak semele.
Já bych ti poradila: přestat používat aviváž, je to blbost, která zatěžuje planetu a rozpočet
drobné dávat do kasičky
vynechat plavání
vařit levně, hodně polívek, péct
nakupovat jen v akcích
prodat oblečení a věci, co nenosíte nebo co jen tak leží doma
nejít ke kadeřníkovi🙂
Existují ještě SMS půjčky, pokud nechceš říkat vašim. Já mám zkušenost s Click Credit. 3000 na měsíc ti půjčí za 99 korun. Doporučuju si ale půjčit jen tehdy, pokud víte, že příští měsíc to stopro zaplatíte a nedostanete se do dluhové pasti.

hojda
5. únor 2015

@kammka No a sem tam nějaká ta kočka na zpestření........... A když o tom tak přemýšlím, tak i ten bič by se dal využít, když už stál takový prachy. Buď ho vzít na manžela ať začne pořádně vydělávat nebo založit SM salón a to by bylo, aby nebylo 😀 . Konec srandy ženy! Jdu matlat dort, juniorka má dneska 3 roky 😀

martaska78
5. únor 2015

Ahojky, nebudu číst všechny příspěvky, vím, že se to může stát a když s financemi nezápasíte každý měsíc, tak na tom nevidím nic špatného. Já když potřebuju ušetřit nebo je nějaké vydání, vydělím si finance, které mi zbývají na týdny do dalšího (nejdřívějšího) příjmu. Snažím se vystačit s penězi " na týden". Sepíšu si co vše mám ve spižírně a v mrazáku a lednici a co by se z toho dalo všechno udělat. Na celý týden si přibližně udělám jídelníček. Snažím se, abych nic nevyhazovala (zbyde chleba, šup s ním do vajíčka a tak). Hlavně chodím, co nejméně do obchodu, abych nenakoupila zbytečnosti, tak mám seznam. Naštěstí to nemusím dělat pořád a měsíc se dá vydržet 😉 .

benjik
5. únor 2015

@hojda hele nech bejt.My když na tom byli jeden čas hodně bídně,tak králík už byl pomalu taky v hledáčku😀

anickajirka
autor
5. únor 2015

tak jsem si sepsla kolik toho máme doma co z toho může být , napsala nákup co bychom mohly jíst, propočítala a jsem na 2000kč s plenkama i se sunárkem a drogerkou.Jídlo asi zhruba na 14 dní, nepočítám teda pečivo.Benzín 500kč.Takže zhruba 2500kč na dva týdny.takže nám zbývá asi 2300kč na dalších 14 dní.Z toho několikrát pojedeme na celý den k rodičům...No možná bychom mhly vyjít i bez půjčení.

letadlo13
5. únor 2015

@anickajirka já peru ve slizu z jádrového mýdla a sody, takže prací prášek nekupuju. Je supr, voní a vybere dobře. Aviváž je za mě hovadina. Člověk kouká , kolik kosmetiky nepotřebuje (vůně do záchoda, aviváže, prací prášky, vlhčené ubrousky, barva na vlasy... Nekupuju, nepotřebuju). Plenky mám látkové a to je supr, pořizovací náklady mohly být kolem 3000,- nové čtverce 30x a asi 10x maĺé a 10x větší kalhotovky bazárkové, ale pěkné. Pokud máš dítě k odplenkováni, tak už je to asi mimo. Ale ta úspora za pleny stojí za to a navíc nemusím honit akce v obchodech. Malý je schopen, jako kojené mimčo, zničit i 10-15 plen denně, tak zapnu pračku ob den. Těch 5 l slizu stojí asi 20 Kč 🙂 Oblečení hodně kupuju v sekáči a malý je jak ze škatulky. Značkové kousky za 10 korun. Výlet do lesa je zadarmo a nejlepší, hezky sněží. Spoření do plechovky nebo prasátka je supr, po pěti korunách se nasbírají tisíce. Třeba to vybrat před Vanoci a hned je na dárky. Vařím denně, peču buchty. Ne, že bychom nějak šetřili, prostě jsem tak zvyklá. Ideální je čočka, těstoviny, polívky, zdravé a levné. Domácí vejce, brambory a jablka ze zahrady, ale to hold nemá každý. Taky spravujem domek, koupí se na co zrovna je, co hořelo, to nám půjčili rodiče... Teď jim to budem vracet. Opravujeme svépomocí a materiál kupuju v Polsku, je to oproti Čechám o dost levnější a kvalitnější, to si nedělám srandu. Taky jsme tam koupili třeba přebalovák a další. Teď šetříme na kuchyň... Vím, že se občas stane, že rezervy zmizí. My měli rezervu 3x měsíční výdaje, pak se něco vymamlasilo a byla z toho nula. Nesmí to být běžný stav.

benjik
5. únor 2015

@anickajirka spousta obchodů mívá večer akce třeba 50% na ovozel,maso atd.stačí si pohlídat kvalitu,Sice jsou to věci,kterým se blíží datum spotřeby,ale prošlé to není a zakžené také ne.

zuzka3112
5. únor 2015

@anickajirka neprocetla jsem to vsechno, ale vim, jake to je, zvladnout dum.. A to mame teprve prvni dite na svete.. Nicmene nam se dari mit stale za ty roky rezervu, uz jsem tak byla naucena od skoly, co nejvice nasetrit. Mimo jine, jsem ze ctyrech deti, nasi kdyz proste nemeli a potrebovali usetrit, tak se na tabor ani na skolu v prirode nejelo.. Byli jsme snad jedini ze tridy, kdo nejel, ale nijak nas to nepoznamenalo... My treba ani krouzky nemeli, jen valassky soubor, ale tam se neplatilo, bylo to v ramci skoly a dobrovolnych aktivit.. Jinak pro priklad u nas zalohy elektrika 3000, hypo 1200, net + telefony cca 1200, benzin kolem 1000, potraviny, drogerka-prasky pracka, mycka..cca 6000-kdyz to jeste prezenu.. Ted je tam sporeni, pojistka auta, domu, popelnice, dan z nemovitosti... To jsou vsechno vydaje, na ktere musime mit rezervy a pocitat s nenadalymi udalostmi... Drzim palec, aby jste to zvladli 🙂

Strana