Poradíte mi, jak lépe hospodařit s nízkými příjmy?
Ahoj všem, pokaždé se mi finance mění, ale teď jsem přišla o brigádu a se synem jsme sami. Je malý ještě, tudíž do školky ještě nemůže. Budeme mít tak cca 3500,- na mesic a ja proste nedokážu vyjít ani s tím ani i když mám třeba 8 tisíc na mesic.
Teď jsem měla třeba + 7 tisíc a už nemám skoro nic, proste to nechápu.. poradíte mi prosim?
nemate lokalniho poskytovatele, neb mne ta castka na net,tv atd prijde take vysoka, my mame mistniho a platime neco malo pres 500 vcetne poplatku za settopbox (tv a net)
@moudivlacek Tomu moc až tak nerozumim.
Mám Tmobile a vim, ze třeba internet je za 399,- + 50,- pronájem zařízení.. a zbytek je to podobný
@jipe tyhle mezery v systému jsou k vzteku 😡 To nahrává akorát nemakačenkům a normální lidi nemaj šanci si normálně přivydělat 😭 Takže pak jsou nemakačenka nebo načernomalačenka, kzeří se práci nebrání a mohli by na daních zase část vrátit, e to prostě ne, seberem jim všechno ....
@moudivlacek já nevim kde žiješ, ale u nás tenhle balíček - paušál, wifi, tv stojí podobně....
@martinka_33 ❤️Diky!
@martinka_33 Já platím za TV, internet a paušál v součtu míň (cca 1200 Kč měsíčně), ale já používám telefon i pracovně, takže nejen volání, ale i datové balíky, doma rychlý internet (tj, ta wifi) a telka se settopboxem, protože bez něj si ta moje 15 let stará televize neškrtne. POkud bych byla samoživitelka na dávkách s příležitostnými brigádami, tak nepotřebuju tak našlapaný paušál a místní poskytovatel nabízí TV a internet (wifi) už od 300 Kč/měsíc. Přitom podle mých vlastních zkušeností (zrovna u toho lokálního poskytovatele jsem byla) i ta nejlevnější varianta TV programů bohatě stačila - nepotřebujem placené programy a i ta TV mini má kolem 60 programů včetně snad 4 dětských, to ani nejsme schopní vše vykoukat 😀. Zakladatelka rozhodně v tomhle rezervu má, já tu ale čtu pořád jen samé výmluvy, proč něco nejde.
Ale @jipe ti jen píše jinými slovy to, co píšu já.
Ber tu informaci k pojištění jako fakta u záchrany pasažérů v letadle - nejdříve si má masku nasadit dospělý, aby se dokázal postarat o děti, a pak jim tu masku nasadit také.
Pojistka primárně slouží jako pojištění výpadku příjmů nebo kompenzace uskutečněné škody.
Když si malý zlomí nohu, dostaneš pár tisíc a koupíš mu za to koloběžku (nebo zaplatíš dluhy, které ti vzniknou během doby, co se budeš muset doma u malého starat).
Když si zlomíš nohu ty a budeš bez pojistky, budete muset vyžít s nižšími příjmy. V případě, že se ti to stane, když už budeš oficiálně pracovat, pak se vaše příjmy omezí výrazně. S pojistkou se ti toto období alespoň částečně kompenzuje. Některé by snad měly pokrývat i období péče o blízkou osobu.
@somalicats v mém minulém bydlišti nešlo nic jiného než vodafone a nejlevnèjší balíček uplného základu na Tv a internet jsem platila 559, nejlevnejší tarif na volání a základní data co mi jako fyzické osobe nedavno kdo nabídl byl za 450, takže jo, neni to 1500 ale žádná sláva taky ne.. A že v dnešní době nejsou potřeba ani základní data? Já bez nich nežiju třeba protože si kupuju jízdenky přes eshop, u vetšiny dopravců jsou nejlevnější... Resa jestli taková samoživitelka má vubec co nekam jezdit 😀
@brunetka11 a co pojištění hospitalizae dítěte a jeho doprovodu (to třeba mam já), za pobyt v nemocnici se platí a to je pro cloveka s mizerným příjmem likvidační... Ale třeba klasické úrazové bez hospitalizace pro deti nemam
@martinka_33 Ale o tom to je, ze se dotycna musi podivat, co ma v okoli k dispozici a za kolik. Data na mobilu jsou fajn, ale zase - chce to se poptat, jake jsou moznosti a zda neni nekde lepsi nabidka.
@martinka_33 ja teda byla se synem v nemocnici dva týdny a nic jsem neplatila (až mi to bylo blbý, ale i když jsem se toho domahala, tak po mě nic nechtěli a to jsem tam měla i jídlo), pravda to je šest let zpět, ale nemyslím si, že to je standard, že se musí platit za pobyt rodiče.... Nicmene v sitauci, kdy nemám pomalu co jíst, je připojištění prostě zbytečné.
@somalicats ono to pro fyzické osoby neni žádná sláva... Nevim proč pro firmy ty napídky jsou slušné a často tak lidi mají paušály přes firmu i pro rodinné příslušníly, prptože levneji jim nikdo nenabídne
@20190418 to se nedá říct že je pojištění zbytečné, může být když v případe plnení to neni potřeba, to pak zbytecne je, ale da se i nastavit tak aby bylo nezbytečné... Já bych se třeba nevzdala 150korun za pojistku ztráty osobních vecí, já tam to plnení uz nekolikrát využila 😀
@martinka_33 kolik se ti vratilo? Nezaplatila sis to tim?
Koukni na jine nabidky televize a mobilu..kdybys to stahla o 500 dole,pak tu pojistku bych dala nejakou zakladni..my platime urazovku hospitalice nejakych 60 kc myslim.. to bys mela dalsi 400 kc... K tomu omezit koureni idealne ze zacatku omezit s naplastmi (ty nrco stoji) pak prestat uplnr a mas dalsich +900 kc..koruna ke korune.nasbira se neco
@marketka_m Tu pojistku nam od loňskeho jara, plnění do teď bylo klic od auta a pak mobil, dohromady přes 10 tisíc 😀
@martinka_33 jak se to dokazuje ze ten mobil ti ukradli?
@marketka_m mam pojištěnou ztrátu 😉 Dokazuje se to tak, že v den kdy ho ztratím, zavolám na pojistovnu, oni pak chteji nejaky ten kod ze je zablokovany (tohle zarizoval muz tomu ja nerozumim), to vse jim tam posles mailem a az si koupis novy (v obdobne kvalite, cene jako byl ten puvodni), tak jim zase mailem posles kopii uctenky a oni poslou na ucet penize, s klicem od auta to bylo uplne stejne. Akorat smim jednu vec ztratit jen jednou za rok, druhy mobil by mi letos uz nezaplatili 🙄😂
Zakladatelko, pokud z cca 3500,- prohulíš téměř třetinu, tak je asi každá rada drahá...
Zrovna jsem narazila na článek k těm potravinovým bankám a šatníkům https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot...
Nečetla jsem příspěvky, tak se omlouvám. Co zkusit hlidacky.cz ... v mém okolí je dost nabídek na úklidy, hlídání, venčení zvířat.
Nechci, aby to vyznělo šťouravě nebo tak nějak, ale jak chápeš tu pojistku? Píšeš, že jde o zdraví, v jakém smyslu?.. Dítě ti přece ošetří zadarmo, jelikož nemůže do školky, je tedy malé, tudíž i ty s ním můžeš být v nemocnici zadarmo.. Co mám zkušenost od známých, tak pořád jen s každou boulí běhají k doktorovi, aby měli prachy z pojistky, co tím ale učí to dítě, to je na zamyšlenou..
@sirinfirst asi platí úrazovku, což je docela nesmysl pokud dítě není vyloženě kamikadze...
Hele tak 90 x minimálně 10–11x za měsíc samozřejmě je vidět je to jen kolem 1000 Kč, televizi se satelitem či placenými stanicemi mít nemusíš, porid si nejlevnější tarif, či předplacenou SIM kartu. Pokud máš Wi-Fi dá se volat přes aplikace stačí si vybrat. Normální volání tudíž tak extrémně nepotřebuješ.
Právě jsem tady na MK zahlédla inzerát, pokud tady nemáš rodinu ani tatínka dítěte, tohle by třeba mohlo být fajn odražení ode dna.
Kopíruju:
Jsem ted pracovně v Německu a ke klientovi u kterého pracuji hledám kuchařku , plus cca 3 krát do týdne hodina úklid . Práce je denně cca na dvě hodiny , ale budeš k tomu mít svúj vlastní samostatný byt , pokoj plus samostatnou kuchyn a koupelnu . Plus Baby pfon s kamerou at máš dítě pod kontrolou pokud bude spát . Strava zdarma , výdaje na dítě jako plínky sunar a případně nějaké léky ti zaplatíme . Plat 15 000 . Hledáme někoho kdo tu bude delší dobu , tak že raději ženu kterou v česku nic neváže jako např. partner , nebo někdo nemocný v rodině . Budeš se mnou v kontakttu přes mesenger , tak že ti než tu pojedeš ukážu , že se opravdu jedná o práci u Německého dúchodce , který ale ještě podniká a má Firmu , jen je nucen být celý den na lúžku . Já jsem jeho pečovatel . Máš možnost si našetřit nějaké peníze a pak třeba v Česku pronajmout byt , na který ted momentálně nemáš peníze . Nebo jestli budeš chtít pomúžu ti pak časem tady najít práci na plný úvazek . Až se trošku naučíš jazyk . Pomúžu ti ze vším , nemusíš se bát . Dopravu z Česka ti zajistím
Já to nějak nechápu, že TV, wifi a paušál stojí 1500. Já jsem ještě nedávno měla simku od mobil.cz a stačilo mi jedno dobití za 200 (to je 90 minut volání nebo 133 smsek) na několik měsíců a za dobití jsem dostala data která mi na Messenger a jízdenky bohatě stačily (doma mám wifi, tak zvlášť pokud člověk je převážně doma s dítětem, tak je nějak moc nepotřebuje...). Myslím že by spíš stálo za to zamyslet se nad nějakou simkou s kreditem než mít paušál, pokud člověk nepotřebuje ten mobil třeba k práci... víceméně na všechno jinak stačí wifi (přes tu se dají i posílat smsky a jiné zprávy i volat), pak pokud wifi stojí 400-500, mobil stojí 200-300 měsíčně, to je celkem 700 a ano, pohádky se dají pouštět i bez platby za TV. Set top boxům nerozumím jelikož my pouštíme věci jenom přes internet a platíme 0, ale co jsem si o tom četla tak když si člověk sám koupí to zařízení ani ne za tisícovku, tak by tam snad měl mít neplacené kanály už zdarma ne? Nebo minimálně může mít zařízení ze kterého stoprocentně může pouštět zdarma třeba Youtube a další věci z internetu... Ale i kdyby ne, tak jsem našla TV za 300 měsíčně, to je pořád celkem jen 1000 a ne 1500...
Já bych jen dala typ na projekt Milostivé léto. Vygoogli. Běží od 1.9. a lze se při určitých podmínkách zbavit celé dlužné částky. Pro spoustu lidi je to skvělá příležitost. Tak bych koukla na podmínky, zda by si toho nemohla využít. U nás v práci s tím pomáhá občanská poradna pri Charitě. Tak se lze zeptat i v takové či podobné organizaci.

@jipe x krát to tady budu psat a stejně přijde další odpověď a opět to stejný 🤦🏽♀️Já mám dost už😀
Já někde napsala, ze mám nějaký ultra luxus paušál? 😀