icon

Rozdělené finance mezi partnery. Jak to máte vy?

snehulka19
15. črc 2021

Ahojte holky ,taká otázka ako to máte s rozdělením financii? Myslím KTO co platí,a popřípadě Ked ostatně jeden z vás doma na pn a má nižší příjem ako to delite? Každý si platíte sám?/ Sama ? Alebo občas si vypomozete... dakujem za odpověď 🙂hezký den

Strana
z2
keksik002
15. črc 2021

@snehulka19 vzdyt jste rodina, vy a deti.. Spolecna domacnost, spolecne naklady a vydaje. Nerikam ze musite mit vse dohromady ale meli by jste se na vydajich podilet napul oba dva a v pripade ze jeden vypadne je snad jasne ze ho druhy nahradi.. A nemyslim tim jen co se tyce penez, ale vseobecne nakupu, úklidu, vareni a peci o deti.

dura175
15. črc 2021

@snehulka19 Tvůj chlap teda není chlap, ale ubožák. Od toho je "partner", aby tě podržel, když nastane mimořádná situace. Strašný, je mi tě líto.
Jinak my máme každý svůj účet běžný a několik spořicích. Výdaje máme rozdělené cca na polovinu, muž platí výdaje spojené s bytem a autem, já zajišťuju jídlo, drogerii a drobnosti do domácnosti. Větší výdaje jedeme "napůl". Ale v jádru věci bereme ty peníze společně a různě si je přeposíláme tam, kde jsou výhodnější podmínky, atd. A taky máme oba stejné příjmy, takže je to koneckonců jedno. Jo a momentálně jsem též na PN a říct mi manžel "starej se sama", tak by se teda vyslechl nehezká slova.

knuffel
15. črc 2021

Na mě to působí celé špatně. Není moje x tvoje, mělo by být naše. Děti máš jen Ty? Dvě malé + jedno velké.
Bezva parťák do nepohody, podrží, pomůže, zařídí, můžeš se spolehnout... Tohle bude brzy bývalý, řekla bych 🤷.

rebe
15. črc 2021

@snehulka19 Proč s ním jsi, když tvůj partner to rozhodně není? Protože partner se stará a pomáhá. Miluješ ho? Protože on tebe zjevně ne, to by se o tebe staral...

malenka3
15. črc 2021

Máme stejně, jako
@rebe , každý svůj účet, ale finance společné. Já vedu domácí účetnictví, vidím do všech peněz, placení podstatných věcí je mojí starostí. Teď na rodičovské mi posílá muž peníze, abych ty výdaje poplatila. Mimořádné a jednorázové platíme jak je třeba. Když to zaplatím ze svého, jakože jsem nezávislá a můžu, tak u větších výdajů mi pak pošle o to víc peněz, abych nešla do mínusu. Prostě peníze máme společné pro jednu domácnost, to, že máme každý svůj účet, na tom nic nemění. Já mu nekecám do jeho výdajů a on nekecá do mých.

aneta15
15. črc 2021

@snehulka19 my máme jeden účet a dvě karty. Neumím si představit, že když jsem na rodicaku a nemám příjem, ze bych musela manžela prosit o každou tisícovku.

bohumilakupkova
15. črc 2021

Každý máme svůj účet. Jsem na RD, takže manžel platí hypotéku, energie, internet + třeba boty pro děti nebo nějaké oblečení, očkování pro děti - takové ty větší výdaje. Já platím z příspěvku jídlo a drogerku. Potom pro děti menší položky jako výtvarné potřeby, zoo, bazén, nějaké oblečení, hračky a co je tak zrovna potřeba z příjmu z brigády. V restauraci platí většinou manžel, ale taky někdy platím, když třeba zrovna nemá vybráno nebo platil už hodněkrát za sebou. Občas má připomínky, ale stačí, aby šel jednou na nákup a vidí, kam ty peníze mizí. 🙂Neumím si představit, že by mě v době nemoci nepodporoval nebo já jeho, to je dost hrozný, vždyť tohle je ve vztahu základ navzájem se podržet. 🙁

nelinecka1
15. črc 2021

My jsme vzdy platili vse na pul, dokud nebyla jsem nebyla na rodicaku. Ted mame kazdy svůj ucet plus 1 spolecny. Zazili jsme nekolik situaci (snizeni platu, zvyseni platu, nemocenska, korona atd.). Podle me je zaklad se vzdy domluvit tak, aby byli ona spokojeni. Nedokážu si predstavit, ze bych ted priteli (dlouhodoba nemocenska) rekla, ze me to nezajima... Je to otec meho ditete a partner, tak samozrejme davam z platu vic a on mene. Na rodicaku taky platil vic, automaticky, tak proc ne ja ted.

plksv
15. črc 2021

Celý společný život máme jeden účet, kam chodí obě výplaty.

jajulin
15. črc 2021

Máme to stejně jako @plksv. Společný účet, společně peníze. Rozdělené máme jen to, kdo kam peníze posílá - manžel je zodpovědný za veškeré pravidelné platby a celkově za přehled o financích celé rodiny, já platím nákupy na eshopech. Ale vše jde z jednoho hlavního účtu.

zuzineckah
15. črc 2021

@snehulka19 tak mít děti a fungovat s nějakým dělení, to by bylo drahé polovičce rychle vysvětleno. Nechápu, jak to někdo může mít takhle blbě nastaveno. Mého muže by hanba fackovala, kdyby se choval jak ten tvůj. Já vydělám taky slušně, ale tohle on vůbec neřeší. Jednou jsme jeho rodina, tak se k tomu i tak staví.

zuzineckah
15. črc 2021

@snehulka19 ještě dodám, že po vzájemné dohodě vždycky o prázdninách práci přeruším, abychom nemuseli honit hlídání, tábory a pod., takže všechno jde z manželova příjmu. Byl to jeho nápad a mě přišel jako rozumný (prarodiče daleko). V lockdownu to bylo to samé, já pracovala tak na 20 %, jinak čistě rodina.

Ten tvůj partner nebo co to je mi přijde jako totální hňup. Být tebou tak mu řeknu, že se rozcházíme a budeš žádat střídavou péči. By mu hned hřebínek spadl, blbovi... Promiň.

klokanka31
15. črc 2021

@snehulka19 Víš já tohle nikdy nepochopím, když chlap nechce normálně živit vlastní rodinu. Přece rodinu si dělám s někým koho miluju. A tak přece není problém se dělit o finance...

pospis
20. črc 2021

Máme dva účty a peníze společné. Na můj účet chodí moje výplata (tička 🙂) a z toho platím nákupy v obchodech - potraviny, drogerie, menší platby, nákupy dětem atd.. K manželově účtu máme dvě karty, z toho se platí veškeré pravidelné platby plus vetší platby nebo jednorázové platby. Přebytky z obou účtů posíláme jednou za čas na spořící účet. Větší nebo mimořádné platby a útraty řešíme společně.

pginka
23. črc 2021

@snehulka19 u nás je to tak , ze všechny finance máme dohromady, ja zaplatím vse co je potreba a část mám u sebe na drobné nakupování a část je schovaná

aneta_v
23. črc 2021

@snehulka19 me neskutecne vytacelo domlouvani, co kdo bude platit, kdyz jsme meli kazdy svuj ucet, byt uz jsme byli nekolik let manzele. Ja tehdy vydelavala o dost vic, manzel zas mel nasyslino od rodicu. Spolecny ucet nechtel, ze si chce sam rozhodovat o financich, pripominala jsem mu neustale, ze bych do naseho spolecneho uctu prevedla 2x tolik, co on, a ze jsme snad manzele, takze finance jsou spolecne. Presvedcila jsem ho az s narozenin prvni dcery, ze uz neni zadne “on” a “ja”, ale “my”, a ze me to handrkovani, kdo co bude platit, fakt nebavi. Nicmene svuj ucet si ponechal a stale mu na nej chodi vyplata, dela v rodinne firme a pry by rodice neprekousli, ze mame spolecny ucet (co jim je k**a do toho). Z vyplaty posila penize na spolecny ucet. Aspon uz vydelava vic nez ja 😁

skarma007
23. srp 2021

My to mame rozděleny napůl. Jidlo, najem, poplatky... A každý máme svuj účet a vyhovuje nam to. Určitě nechci ani po narození prcka mít společný peníze, to opravdu ne. Na mateřské a rodičovské taky pude vše napůl. Stavíme barák svépomocí, tak to nebude jednoduché, ale mám dost nasetreno, tak se uživím sama a přítel mě nemusí živit. Takže jedeme půl na půl.. 🙂

Strana
z2