icon

Vycházíte finančně?

stekkna
15. únor 2017

Holky s jakou částkou musíte vystačit na celý měsíc, když od příjmů odečtete veškeré výdaje? A stačí Vám to?

indy2
21. únor 2017

@blahova_andrea mas pravdu, ze ty penize nechybi..ale treba o to vice by se mohlo sporit..jako ja co se bavim s zenskyma v okoli, tak to maji dost podobne. Veliky rozdil tam je kdyz ma kamaradka pribuzne na vesnici a ma.vecne plny mrazak zasob, co dostava plus domaci vajicka apod.. jen sem si rikala, ze pokud se nekdo stravuje zdrave a ze zakladnoch surovin a da za to mesicne 6-7 tisic a jeste si doprava..tak kde jako delam chybu 😀

blahova_andrea
21. únor 2017

@kajalka taky nebudeme mít sklep ani větší zahradu, ale já na pěstování nejsem a když budu chtít něco uchovat, tak mi musí stačit malá špajzka a mrazák na víc do ní teda dáme 🙂

garlic
21. únor 2017

@blahova_andrea souhlasím s tebou, ale zároveň si myslím, že ušetřene peníze se hodi vzdy kazdemu 🙂

garlic
21. únor 2017

@indy2 možná si každý pod tim dopravanim představuje něco jiného 🙂 a myslím, že každý to počítá jinak, někdo s drogerii, jiný i s UM, někdo to má 100% jídla pro 4 a další bez obědu v institucích pro všechny 🙂

indy2
21. únor 2017

@garlic to jsem si take rikala..ja mam v tech 10 i drogerii ale obcas je mi prave i tato castka malo. Obcas velky nakup zaplati manzel. Hlavne mam pristup k jeho uctu a nejednou se stane, ze pred rodicakem musim sahnout prave tam :-/ penize jsou spolecne, ohledne financi se nikdy nehadame (nastesti, nesnesla bych to) a to jsme zazili v minulosti i spatne casy..ale prave bych nerada rozhazovala opravdu tezce vydelane penize za zbytecnosti..musim se vic hlidat, to kazdopadne 🙂

denny27
21. únor 2017

@viki788 z těch 16ti ale neplatite jídlo že? ☺

veramamin
21. únor 2017

@irisv Ahojte holky, když odečtu veškeré poplatky (inkaso, telefon, pojištění, penzijko, půjčka, školkovné, strava ve školce), tak mě osobně zbyde 2000 až 3000Kč na útratu. Můj rodičák jde veškerý na poplatky + manžel mi posílá peníze a z toho platím inkaso a co zbyde je na vše ostatní. Přežíváme díky vrátce daně, občasné vyšší výplatě manžela, sem tam přispění rodiny a také díky mé tajné rezervě, po které jsem šahala v nouzi, když nebylo, nyní se blíží k nule. Jsme 4. Mohu si jen zdát užít si kadeřníka či kosmetičku, o novém oblečení a botech ani nemluvím, jen když je to nutné, přednější jsou děti, které jsou pro nás důležité a snažíme se, aby se měli dobře. Ale už se těším až budu chodit do práce a naše finanční situace bude jiná a já si dopřeji sem tam tu kadeřnici, nějaký nový hadřík a botičky a hlavně se těším až s dětmi někam vyrazíme na výlet. Je hrozné se neustále koukat kolik Vám zbývá a zda vyjdete a hrozíte se nečekaných výdajů.

margarithka
21. únor 2017

@garlic ja bych opravila...cizrna neni druh hrachu, jen se tomu prezdiva rimsky hrach. Chutna trochu oriskove, je vyborna s tahini (sezamova pasta) a cesnekem, nebo delam polivku cirzna, mrkev, cesnek a sul- spolecne rozmixuju,manzel miluje. Nebo i cizrnova jako hrachova kase...i kdyz to nejsou pomazanky, jen tak zacatecnicka inspirace. Mne osobne cizrna chutna vic nez hrach

garlic
21. únor 2017

@margarithka tu polevku vyzkouším, děkuju za inspiraci 🙂 Jaký dáváš poměr cirzny a mrkve?

margarithka
21. únor 2017

@garlic ja pecu bez syru a vcera jsem na ne zkusila k paprice pridat spetku skorice...nebylo to vubec spatny...

margarithka
21. únor 2017

@garlic od oka😀 zhruba na hrnek cizrby 2 stredni mrkve...po uvareni pul rozmixuju, pul necham kousky

margarithka
21. únor 2017

Uplne mimo tema...ted jsem cetla, ze v Lidlu budou pry pokladni brat 24 000...v tom pripade koncim vysokou a kaslu na skolstvi...

78marcela
21. únor 2017

@margarithka
A proc ja teda studovala?☺

modelis
21. únor 2017

Tak u nás pak zbývá na jídlo a jiné cca 9 tis. A musíme nějak vyžít

margarithka
21. únor 2017

@78marcela Taky si rikam :D Zítra jedu ukončit Mgr. studium. :D

monickalea
21. únor 2017

@margarithka jsem zvědavá, kam to povede.. u nás se toho chytli ti, co dělají ve skladu, ty co dělají v kanceláři evidenci celé firmy atd atd... :/ jestli to ostatní zaměstnavatelé se alespoň chytnou na nos a zvednou také platy, nebo jim budou zaměstnanci utíkat do lidlu :D

78marcela
21. únor 2017

@margarithka no vid..ale na druhou stranu Lidl chce jet mladochy, tak budme rady za skolstvi

filomenka81
21. únor 2017

S mužem (dokud pracuji) dáme měsíčně dohromady asi 36tis. Od rodičů jsme nedostali nic, ani barák, pozemky, ani peníze, na vše jsme si vydělali sami. Bydlíme v paneláku, nekouříme, nepijeme, nemáme auto, u moře jsme nikdy nebyli, výlety podnikáme velmi vzácně a to zejména do okolí. Čekáme druhé dítě a naše měsíční náklady, tzn.penize které jen projdou účtem, nevidime je a jdou na hypo, služby, jízdné, telefony, pojištění, skolku atd. jsou cca 30tis.tech zbývajících 6tis.mame na opatření jídla, oblečení, drogerie, věcí běžné potřeby, léků pro muže, který bez nich nemůže vést normální život. Nemůže být řeč o jakýchkoliv úsporách, spořeních, protože každý měsíc nám něco schází. Řešíme to tím, že na úkor našeho společného času chodíme po práci na střídačku od 18h do půlnoci sloužit jako brigádníci do McDonalda. Teď se nám prichodem dalšího dítěte život zas trochu zkomplikuje, ale neslyšela jsem od mého muže ani půl slova stížnosti, nebo mrzutosti jací jsme socialové. Z okolí to slychame často :"chudáci, ani to auto nemaj...." Štve mě to a uráží. My jsme pyšní na to, že mnoha věcem navzdory, nemáme dluhy a je nám dopřáno štěstí mít děti. Vzdali jsme se věcí, které jsou dneska považované za standard, abychom nemuseli dlužit a dali dětem vše co potřebují a v mnoha případech jsme se tim vyčlenili z kolektivu jako exoti. Chci tím jen říct, že to není o tom, jestli dokážu s nějakým příjmem vyjít, ale jak jsem zhejčkana a kolik si dokážu dobrovolně odříct.

milacicka
21. únor 2017

Já nechápu jak někdo může mít rodičovský příspěvek 10.500,- Já měla 3.800,- a dvě děti. Manžel sice vyděláva ale je na něj exekuce tak ze nepřispívá nic. Protože jediný peníze co má jsou na nájem a na alimenty. Tak že jsme z ruky do huby ale nestěžujeme si.

kkonvalinka
21. únor 2017

Letos jsme se zadluzili na hypo..tento mesic mam obrat na uctu -250 000kc 😲
A tak nam zacina realita- po odectu vydaju zustava 8 000 na zivot dvou dospelaku a jednoho batole. Zatim dobry,ale az bude ve skolce a bude mit sourozence,to netusim jak to pujde..

wahu
21. únor 2017

@milacicka Každý má nárok na RP ve výši 220.000,- Zaleží v jakém časovém horizontu jej cerpas.

wahu
21. únor 2017

@indy2 u nás je to podobné.. Cca 12.000,- jídlo, drogerka + 3 velcí psi..

dokument
21. únor 2017

@filomenka81 mas pravdu, spousta věci dnes běžných není nutných. Ve městě třeba auto není potřeba. Ani jinde, všude nějaká doprava je. Akorát to není tak snadné jako s autem. Bydlim ve městě a automobilový provoz způsobuje problémy, blokuje dopravu často. Vždy prohlizim každé auto, sedí v něm v 90 % 1 člověk... A kolikrát nelze dohlédnout konce kolony, co se skoro nehýbe. Přitom tady je velmi dobra síť MHD.

dokument
21. únor 2017

Abys mohla delat to, co te bavi 😁@78marcela

marion2017
22. únor 2017

@kusanagi87 tak to je konkrétní situace. Co jiná práce, jiný region, proč teda člověk studuje?

78marcela
22. únor 2017

@dokument a to je pravda☺
@milacicka Rodicovsky prispevek si můžeš rozdelit dle doby cerpani. Ale musis splnovat podminky. Lidi s vyssimi prijmy si můžou dat kratsi dobu cerpani a pak maji vyssi příspěvek. Ja mela treba tri zamestnani, tak jsem si.mohla vybrat cerpani v maximalni vysi.
Pokud ty jsi mela narok jen na 3800, tak jsi nejspis predtim studovala nebo nepracovala nebo treba jen brigadne na malo hodin apod, proto jsi nemohla zvolit delku cerpani.

ilonne
22. únor 2017

@dokument Ono s tim autem ve meste to je diskutabilní - myslím provoz. Ja jsem taky vždycky vytocena, když v te koloně stojím, na druhou stranu jezdím pracovně - musím, MHD to prostě neobjedu a věřím ze většina těch, co v těch autech sedí po jednom to mají stejné. Jak ja bych raději jela MHD, ale nemůžu.

indy2
22. únor 2017

@wahu kolikrat jsem si uz rikala, ze fakt zkusim zapisovat uplne vse, co koupim. Protoze ta castka je orientacni a vazne by me zajimalo, kde nejvice ty penize litaji. Od brezna se na to vrhnu a schvalne pak dam vysledek. Uz ted se desim 🙂 ale zase alespon se bude mit clovek od ceho odrazit..

78marcela
22. únor 2017

@indy2 ro jsem taky udelala a pak jsem fakt byla prekvapena.
Ale chce to fakt peclive a ja si treba jeste vzdy z kazdyho nakupu schovala listek a vypsala jsem si z neho, co bylo zbytečné (mlsky, vino, knizka apod). A treba tyto zbytečnosti mi dělaly i 3000 měsíčně.

indy2
22. únor 2017

@78marcela to jsem na sebe zvedava 🙂 urcite tam ty rezervy jsou. Zase vim, ze asi nemusim obracet kazdou korunu a premyslet nad tim, zda si mohu na prochazce koupit napr. oblibenou kavu ve zdrave vyzive, ale zase si ji nekupuji denne. Kazdopadne je fakt, ze tech drobnosti se muze nastradat za mesic opravdu hodne a clovek si to ani neuvedomi. Jsem zvedava na svuj report 🙂

Strana