Od kolika let jste dovolili dětem sledovat Harryho Pottera?
Od kolika let jste dětem dovolili koukat ?
Děti 8 a 11 Harryho milují. Aktuálně tu vládne Wendesday.
@marketa11112 Tak té jsme první díl dceři povolili ve 12 letech🙂 I tak to partner komentoval, že si myslí, že to není pro děti a kupodivu další díl si dcera nevyžádala.
Až přečetli první knihu, mohli se dívat na první díl. Za mě to není úplně pohádka pro malé děti, ale jsem v tomhle asi dost jinde jak většina. Děti už jsou velké, ani s odstupem času nemám dojem, že by jim cokoliv uteklo, i když si počkali. Spíš mám pocit, že si pak z filmů i knih vezmou víc, přesně jak to autor plánoval. On je totiž rozdíl, jak některé věci chápou malé děti a jak potom pravý důvod situace dojde těm starším. A hezkých filmů a pohádek je dost i pro ty mladší.
kdybych měla přečíst knihu, neviděla bych ani jeden díl 🙈 Filmy mám docela ráda, ale knihy nesnáším, vůbec nedávám ten styl psaní autorky. Dcera to má stejně. Čte hodně a skoro všechno, co jí přijde pod ruku, ale Harryho Pottera nikdy nepřečetla. Filmy ji tedy taky nikdy nebraly 🤷🏻♀️
@zuzkasim
Jsem absolutní potterhead, takže se moji kluci s HP světem setkávají odmalička. Dali jsme si pravidlo, že filmy mohou vidět, až přečtou knihy. Starší (11 let) už má celou sérii přečtenou několikrát, filmy viděl 4. Mladší ma zatím přečtené knihy dvě, filmy viděl taky 2. U nej uz bohužel nejde udržet, pouští jim to ve škole.
Jsem rada, ze alespoň jeden syn si užil kompletně knihy a praci své fantazie predtim, nez mu ji pri čtení vzaly filmy. A to říkám jako osoba, která ty filmy taky miluje ♥️
@marketa11112 Tak té jsme první díl dceři povolili ve 12 letech🙂 I tak to partner komentoval, že si myslí, že to není pro děti a kupodivu další díl si dcera nevyžádala.
@zuzkasim 🤷 nemám s tím problém.
Každé dítě je zralé jinak ... Takže nejdřív přečíst knížku, všechno si vysvětlit a pak se uvidí podle reakce. U nás má syn 8 let, knížky jsme mu četli 1-3 díl, film viděl zatím jen jedničku asi před měsícem
Synovi je 8 a přijde mi to brzo. Není kam spěchat. Má hromadu jiných knih a filmů na které může koukat teď.
Děti mají shlédnuté celé...mají 8 a 10 let...už viděli i Wednesday a momentálně sjíždí Stranger things....dle některých tu asi shořím v pekle...ale oni se nebojí, užívají si to a já s nimi.....já v jejich věku taky koukala na kdeco a trauma mi to neudělalo...naopak...dodnes miluji filmy
@anonym_autor Dcera má 7,5 a loni ji zaujal, nebála se, to víc já 😁 Postupně čteme všechny díly po večerech
@zuzkasim Ne každého to musí bavit. Já jsem si na to taky dlouho nemohla přijít na chuť 😀
Každé dítě je zralé jinak ... Takže nejdřív přečíst knížku, všechno si vysvětlit a pak se uvidí podle reakce. U nás má syn 8 let, knížky jsme mu četli 1-3 díl, film viděl zatím jen jedničku asi před měsícem
@skarol nedovedu si oredstavit pred 25 lety ze se mnou rodice probiraji a vysvetlujeme si o cem HP je…
Jestli uz to zase vsechno nezeneme ad absurdum.
Kazda vekova kategorie si tam najde to sve.
Syn kouká tak od 4. Teď mu je šest a krom scény na hřbitově zvládá všechno. Dřív mu ještě vadil bazilišek 🙂.
Vnuk ve 4 a něco prvni 3 díly a za rok už všechny. Ale já i dcera máte HP rádi. Už 3 rokem si s vnoučaty v létě hrajeme na školu čar a kouzel a ušila jsem jim quiet book HP
@skarol nedovedu si oredstavit pred 25 lety ze se mnou rodice probiraji a vysvetlujeme si o cem HP je…
@hezz17 tak při čtení knížky je to takové mnohem víc přirozené, že se čte a u toho vysvětluje. V tom je podle mě to kouzlo čtení malým dětem, až mě kolikrát překvapuje, na co všechno se děti ptají, když jim čtu. A to se dělá s dětmi odjakživa, že se děti ptají a rodiče jim odpovídají na otázky, to bylo i před 25 lety 🙂.
@hezz17 a jasně, před 25 lety nebyl HP, ale byly jiné knížky a ten princip by měl být pořád stejný, se mnou si rodiče povídali, vysvětlovali mi, odpovídali na otázky. Zrovna HP je natočený tak, že kdo nečetl knížky, tak pochopí velké kulové, ty souvislosti tam zkrátka chybí a když jsem dětem četla Kámen Mudrců, tak těch otázek bylo hodně
@hezz17 tak při čtení knížky je to takové mnohem víc přirozené, že se čte a u toho vysvětluje. V tom je podle mě to kouzlo čtení malým dětem, až mě kolikrát překvapuje, na co všechno se děti ptají, když jim čtu. A to se dělá s dětmi odjakživa, že se děti ptají a rodiče jim odpovídají na otázky, to bylo i před 25 lety 🙂.
@skarol ale ja reaguji presne na harryho pottera. Vis je psane - filmy pustime az po tom, co precteme knihy a vysvetlime si o cem je. To stejne ale preci probihalo i kdyz kniha vychazela a nemam pocit ze by mel nekdo ujmu z toho ze by videl film aniz by mu rodice vysvetlili o co v knize slo.
Tohle me pripada zahnane do absurdna. A je jedni jestli je to harry potter nebo rychle sipy. Kazda vekova kategorie si z toho oroste vezme to, co je pro nej v tu chvili aktualni. Jasne ze v 10 letech nepochopi vsecbno co autorka zamyslela, vsechny zapletky.
Ale vzdycky je nekdo papeztejsi nez papez.
*vys je psane… omg
@skarol ale ja reaguji presne na harryho pottera. Vis je psane - filmy pustime az po tom, co precteme knihy a vysvetlime si o cem je. To stejne ale preci probihalo i kdyz kniha vychazela a nemam pocit ze by mel nekdo ujmu z toho ze by videl film aniz by mu rodice vysvetlili o co v knize slo.
Tohle me pripada zahnane do absurdna. A je jedni jestli je to harry potter nebo rychle sipy. Kazda vekova kategorie si z toho oroste vezme to, co je pro nej v tu chvili aktualni. Jasne ze v 10 letech nepochopi vsecbno co autorka zamyslela, vsechny zapletky.
Ale vzdycky je nekdo papeztejsi nez papez.
@hezz17 no tak vždyť se shodneme, film až po přečtení 🙂. Bavíme se tady o malých dětech, jasně že puberťák nebo dospělý člověk si s tím poradí, diskuze je ale o dětech a tam mi přijde vhodné nejdřív přečíst, vysvětlit, popovídat si a pak pustit film.
@anonym_autor syn koukal v necelých 6 na první díl. Další vidím tak za rok dva a pak delší pauza
8 a 10 let a můžou do čtyřky..

Jsme s manželem potterheads, takže malej má povědomí o Harrym už cca od 2 let.. běhá s hůlkou a křičí u toho kouzelnické formule. Nedávno si vyžádal, jestli bych mu to pustila 3,5 let. No jako potterhead jsem byla dojata a nemohla jsem říct ne. 😆🥹 ale jak už tu někdo zmíním, od 3. Dílu to neni úplně pohádka, takže na tyhle si ještě bude muset počkat. Ale vzhledem k tomu, ze on pohádky rád opakuje, věřím ze nám i ty první dva díly nějaký čas vydrží 😀