Chceme dát pryč pejska

zdenis
23. srp 2016

Maminky, prosím o radu, jak dostat do dobrých rukou staršího pejska. Pejskovi je 12 let, když se bojí, tak je agresivní. Bohužel už nám potřetí pokousal malého a já už to nehodlám dále akceptovat. Zkoušeli jsme různé metody, aby mohl pejsek zůstat doma, ale nic nefunguje a já nehodlám déle čekat, kdy dojde k dalšímu kousnutí. Přeci jen mám svoje dítě raději než psa. Vím, že tu bude hromada příspěvků, jak jsem hrozná, že chci dát psa pryč, ale jsem pro to rozhodnuta. Prosím tedy jen o rady, jak ho dostat do dobrých rukou. Vím, že je problém, že je už starší (voříšek, stále aktivní, určitě bude žít ještě několik let) a že je agresivní. Určitě ho nemůžeme dát do rodiny s malými dětmi. Děkuji za tipy.

anetka1701
23. srp 2016

Já bych se pokusila zkontaktovat různé organizace, útulky... Poradit se s nima. Tam tě určitě nikdo neodsoudí, poradí jak pejska umístit co nejlépe, aby měl nejmenší stres...

1nelinka
23. srp 2016

@zdenis napada me jediny aby ten chudak zalem neumrel jestli by si ho nemohl vzit nekdo z rodiny..? Chapu ze jste v hrozne situaci a nechces aby kousal maleho ale je treba si uvedomit ze ten pes je takovy jakyho jste si ho vychovali a vzit za jeho chovani plnou zodpovednost..pripadne bych zkusila socialni sit jestli by se ho neujali nejaci znami..

zdenis
autor
23. srp 2016

@anetka1701
@hul děkuji za tipy, vyzkoušíme 🙂

zdenis
autor
23. srp 2016

@1nelinka bohužel v rodině to moc nevidím, ještě zkusím, ale problém je, že se nesnese ani s jinými psy ☹ ano, beru v potaz to, že za to můžeme částečně sami a proto bych chtěla, aby se měla dobře jinde

1nelinka
23. srp 2016

@zdenis obavam se ze takhle stary pejsek uz nebude nikde jinde stastny..mame 10let starou boxerku a vim ze by bez nas do mesice umrela žalem.. Neda se razne vysvetlit malymu at si pejska vubec nevsima? Pripadne jestli je to jeste batole tak je zkusit docasne separovat nez maly pochopi ze si nema pejska vsimat..

kacca11
23. srp 2016

Me by mozna zajimalo, jak doslo k tem kousnutim? Mozna by sly eliminovat ty situace , kdy k tomu dochazi.

zdenis
autor
23. srp 2016

@1nelinka Problém je, že i když máme dům se zahradou, je pes zvyklý doma. Nechávat venku ji tedy nemůžeme, neustále štěká - nepřestane ani po několika hodinách. Zkoušeli jsme jí vyhradit vlastní koutek v domě, kde k ní malý nemůže, ale ona tam nechce být - v podstatě je tam zrovna ve chvílích, kdy to není potřeba - třeba malý spí apod. Jen malý projde okolo, už na něho vrčí. Samozřejmě jsme malýmu říkali, že na ni nemá sahat, ale ještě to nechápe - psy u prarodičů si hladit může. Dneska byli venku na dvoře a pes šel okolo, malý si ji chtěl pohladit - než stačil manžel zareagovat, tak ho kousla.
Už vážně nevím, jak je separovat, protože pes kolikrát neposlechne, když ho chci dát ven, že je malý doma - vrčí i na mě, zaleze pod postele, jednou na mě vyjel. Ukazovala jsem mu, že má jít ven rukou a pes vyskočil a chňapal mi po ruce. Upřímně na to nemám ani nervy.

zdenis
autor
23. srp 2016

@kacca11 Pes jde okolo malýho a ten ho chce pohladit - je to vteřina, takže člověk nestihne zareagovat.

hejsa
23. srp 2016

Dala bych inzerát v mistním tisku,kde žijete,řekla sousedům,známým.Nemluvila bych o agresivitě - pes se neumí chovat k malým dětem - ty mají takové neočekávané pohyby odlišné od dospělých lidí,tyto pohyby někteří psi ,neumějí přečíst, leknou se a kousnou.Zvláště malý psi,voříšci,jorkšíři,čivavy apod. - někdy to vypadá jako žárlivost...Prostě rozšiřte zprávu o darování pejska zdravého,přítulného a milého - ale jen do domova bez malých dětí./ty vy nyní máte a pejsek se s nimi neshodne/Zkusila bych i příbuzné.

zdenis
autor
23. srp 2016

@hejsa díky za rady, určitě vyzkoušíme 🙂 v první řadě to zkouším v rámci rodiny, jak radila @1nelinka, sice to moc růžově nevidím, ale uvidíme, třeba se stane zázrak

ha_ja
23. srp 2016

Neberte můj názor nějak špatně, spíš se Vám snažím poradit, aby to nebyl další pes, co musí z domu kvůli dítěti. Pokud ho máte 12 let a předtím nebyl v kontaktu s dětmi, tak jasně na malého žárlí, protože se mu více věnujete. Tím, že ho budete separovat od dítěte jen situaci zhoršíte. Nejdříve bych se snažila mezi nimi vytvořit nějaký vztah, pokud je malý chopen, tak mu může házet balónek, podávat z ruky pamlsky, na procházce třeba držet vodítko, samozřejmě vše pod Vaším dohledem, aby pes pochopil, že to není nepřítel. Popřípadě poprosit někoho, kdo má zkušenosti se psy, aby Vám poradil jak s ním pracovat. Malé děti nemají cit, takže někdy i obyčejné pohlazení může psovi připadat jako bití. Sama jsem tohle zažila se svým psem a dcerou sestřenice. Chápu, že se po příchodu dítěte mění celý zaběhnutý režim a pes na to nemusí reagovat dobře, ale 12 let to byl člen Vaší domácnosti a najednou se ho zbavit? Zkuste na tom zapracovat, třeba to pak bude dobrý parťák i pro malého.🙂

koordinatorka_odboje
23. srp 2016

A co rudolf desensky? Pso psycholog

zdenis
autor
23. srp 2016

@ha_ja Děkuji za rady, balon mu hází, taky dává jídlo, ale pes stejně malého nepřijal. Co se týče toho hlazení, pochopila bych, kdyby byl surový, ale jen se lehce dotkne rozevřenou rukou, nikdy ji nebouchl, neštípl nic. Ano, je to člen rodiny, ale nejsem ochotna akceptovat to, že na malého zaútočí - nestačí, že ho kousne do ruky, ale ještě i do břicha. Když vám pláče dítě, je pokousané a v šoku, tak v tu chvíli mě opravdu nezajímá, jak dlouho s námi pes žil. Doufám, že se podaří umístit v rámci rodiny, uvidíme.

bonulinka
23. srp 2016

Ještě si docela chválí tuhle MVDr. : http://www.hanazertova.cz/poradna/ . Třeba poradí...

zdenis
autor
23. srp 2016

@koordinatorka_odboje Jeho rady jsme vyzkoušeli - radil, aby pes měl vlastní místo, kam si zalézt - to má, ale jak už jsem psala, tak je tam pouze ve chvílích, kdy to není potřeba (malý spí). Pokud ho někde zavřu, tak jen prohlubuju problém.

monikagurthova
23. srp 2016

@zdenis zkusila bych kastraci u nas to pomohlo pes 8let se zklidnil

kajalka
23. srp 2016

Pokud bych si nevěděla rady se psem, obrátila bych se na Ivo Eichlera. Žertovou, natož blázna Desenskýho nebrat. Na psa platí jediná metoda - práce. Psa jste za vrčení trestali? Pokud ano, je to hrubá chyba.
Lidsky je mi líto, kam jste to nechali dojít, pes ani dítě za to nemůžou, chyba je pouze ve vás. Dítěte se ve dvanácti letech taky nezbavíte, protože začlo krást a nosí špatné známky. Začnete s ním pod dohledem odborníka řešit situaci. Dejte psovi jeho šanci a nezbavujte se zodpovědnosti.

ha_ja
23. srp 2016

@zdenis Já Vás samozřejmě chápu, protože to nemusí skončit jen u kousnutím do ruky, ale tohle je problém, který potřebuje čas a systematickou práci. Možná nedocílíte toho, aby byl malý se psem nejlepší kamarád, ale můžou mít neutrální vztahy. Taky když třeba dítko povyroste, bude chápat, že má psa nechat být a on ho po nějakém čase může brát jako "dospěláka" a nedovolí si na něj. Je to těžké předvídat, jak se bude situace vyvíjet. Je to Vaše rozhodnutí, já bych psa nikdy pryč nedala, ale neodsuzuji Vás za to.🙂

yelowangel
23. srp 2016

Já vás chápu. Našeho Lorda miluju ale pokud by mě vyjížděl po malým i přes to že mu jak píšete hází balonek, dává pamlsky taky bych ho dala pryč. Prostě jsou psy kterým malý děti prostě vadí, mají to v povaze. Navíc pokud se nesnese ani s jinými psy...Taky chápu že je s vámi 12 let a může do měsíce zemřít žalem ALE možná útočí právě proto že je to "starý pes" a chce mít svůj klid a malej ji prostě ruší. Nevím co máte za rasu, jestli je fenka čistokrevná nebo kříženec, pro čistokrevné rasy existují různé nadace. My máme boxera tak je pomoc boxerům, boxer v nouzi, na facebooku boxíci, nebo finance pro boxíky tak zkuste pohledat taky tam pod vaší rasou. Jinak inzeráty, poptat se sousedů, rozhodit letáky po městě. Zeptat se v útulku jak jsou na tom s místem, zjistit jak by se měla u nich (v útulku ji můžete navštěvovat a vodit na procházky), jestli ještě něco neporadí. Držte se, dát miláčka pryč po takové době je hodně těžký.

zdenis
autor
23. srp 2016

@kajalka Nehodlám psa zabít, chci mu dát šanci jinde. Psa jsme za vrčení netrestali, naopak jsme malého upozorňovali, že si má na něj dát pozor, že pejsek vrčí, tak se mu něco nelíbí, ať jde jinam apod.

gracinka7
23. srp 2016

Když budeš mít děti a budou se prát, taky dáš jedno pryč? Měla by ses řídil heslem: jsi zodpovědný za to, co jsi k sobě připoutal.
Souhlasím s @kajalka

zdenis
autor
23. srp 2016

@yelowangel Děkuji, jsem ráda, že je tu někdo, kdo nás chápe. Je to voříšek, takže bohužel žádné tyto instituce, ale děkuji za tipy.

zdenis
autor
23. srp 2016

@gracinka7 Myslím, že je rozdíl mezi tím, jestli se perou děti nebo pes zaútočí na dítě.

zdenis
autor
23. srp 2016

@ha_ja Děkuji, uvidíme, jak se situace vyvine. Doufám, že se podaří umístit v rámci rodiny ku spokojenosti nás i psa. Zatím se samozřejmě budeme nadále pracovat na tom, aby k další takové situaci nedošlo.

andryyysssek
23. srp 2016

Ahoj,úplně tě chápu,jednala bych asi stejně.My máme vlčáka,8letého,vždy byla klidná,nikdy nevyjížděla po cizích psech,natož dětech.Vychovaná je,ale přesto je v poslední době agresivní,už vyjela i na dítě,furt kňučí,přitom s ní na procházky chodíme.Takže to vůbec nemusí být vaše vina,jak se pejsek chová,může to být stářím,podle mě 🙂

alboo
23. srp 2016

Ja tohle nedokážu pochopit. Par let sem delala v ochraně zvirat a ten, kdo si mysli, ze stary pes najde v utulku domov, tak se hodně plete. ...
Jinak chyba je ve vas i kdyz sou psi, se kterýma se nedá nic moc delat ( taky mame jeden pripad doma) ale na cloveku je holt to, aby si to doma srovnal, tak aby netrpěla ani jedna strana
Jedno dite jeden pes a matka na MD nebo RD mi prijde celkem snadny....

rainbow_x
23. srp 2016

Já teda musím říct, že Ti naprosto rozumím!! Nám to náš Tobi začal dělat taky, takže jsme taky dost vážně uvažovali o tom, že ho dáme pryč. Jsou mu 3 roky. Naštěstí se zklidnil. Když by ale ne, bohužel by taky šel z domu.

fajas80
23. srp 2016

@zdenis ono to nebude o dítěti,ale o tom,že nerespektuje ani vás,když ho neumíte dát ven,když potřebujete.Je jasné,že lidské mládě respektovat nebude už vůbec.Pokud si pes může de dacto dělat co chce 12let,chtít po něm aby se kvůli dítěti choval jinak je bláhové.To musíte začít od nuly u sebe-tím se všechno dá do běhu i ve vztahu k dítěti.Obávám se,že 12letý pes,nevychovaný,o agresivitě se hovořit určitě nedá,to je něco jiného,navíc bez příslušnosti k plemeni,kde by si ho spíš někdo vzal,má minimální šanci najít kvalitní domov,bohužel.Psů jsou všude mraky a čím starší, tím spíš se objeví nemoci.

majkoz
23. srp 2016

@zdenis Nemám žádnou asi konkrétní radu, spíš Tě chci podpořit a vyjádřit pochopení. Myslím si, že Váš pes- jestli jsem dobře pochopila- fenka, by mohla prožít spokojené stáří u nějaký babči, co si ji bude rozmazlovat, soucitných lidí je dost, tak přeji hodně štěstí, ať na někoho takového brzy narazíte.
Jinak pro všechny, co radí se psem pracovat, zařídit to tak a tak a bláblá tu mám toto: Starého psa novým kouskům nenaučíš! 😉