icon

Jak se v klidu aspoň vysprchovat?

agnes_123
11. únor 2021

Maminky,
našemu drakovi je 11 měsíců. Furt vyžaduje pozornost, nebo je potřeba ho hlídat, protože se vydává na expedice na parapet apod. Být už máme dítěti maximálně přizpůsobený. Ale já nechci pořád dělat to, co on. Popravdě se chci aspoň třeba ráno vysprchovat! Používáte ohrádku? Když v ní dítě řve, používáte mobil s YouTube? Nebo jak to děláte? Nechci dítě navykat na mobil, ale... Díky za tipy

sayast
11. únor 2021

Sprchují se když spí nebo večer až je doma manzel

tynka9
11. únor 2021

Když bylo toto období, tak buď když děti spaly nebo byl doma tatínek. Se starším se občas dalo sprchovat i s nim v koupelně, že si hrál, a já se sprchovala, ale máme jen zástenu z čirého skla. Mladší mi okamžitě do sprchy leze, takže s tou to nešlo. Ohrádku jsem používala jen v případě velké nouze, nebavil mě ten strašný řev. Televizi používám až v poslední době a jako poslední možnou variantu (dětem je 3 r a 2 měsíce a 1 rok a 9 měsíců). Nejčastěji, když potrebuju uvarit a děti nechteji pomáhat/spolupracovat.

Jinak vím, že je toto akrobatické období náročné, ale je to zase jen období, které trvá do půl roku? Pak už se s detma dá zase víc domluvit, občas někde slítnou, uvědomí si, že to bolí a pamatujou si to, a jsou na sebe opatrnější... prejde to (a zase přijde něco dalšího 😁)

areh
11. únor 2021

Sprchuju se když děti spí nebo je doma manžel. Případně malého dát do houpátka/autosedačky a vzít do koupelny

janina228
11. únor 2021

@agnes_123 tohle je to jedno z lepších období,co 🙈.. no my to u starší vyřešili ohrádkou.. nutno podotknout, že ohrádka měla 2x3 metry, ohrádku vyrobil manžel, jedna část se dala otevřít,takže malá si v ní byla když chtěla - když nechtěla,tak si stranou vylezla ven.. a když jsem potřebovala si odběhnout a nepotřebovala jsem její asistenci (byla jsem zrovna v prvním trimestru s druhým dítětem a bylo mi fakt špatně) tak jsem ji tam na chvilku zavřela, protože to bylo v tomhle čase opravdu o nervy co vymýšlela🙂..

95newmommy2020
11. únor 2021

Janského beru sebou a meju se s nim. 🤣 Jinak neřeším klidně pustím YouTube 😁

mamikry
11. únor 2021

@agnes_123 Ohradku jsme nemeli, ale byl v cestovni postylce. Na ferovku jsem mu pustila pisnicky na youtube. Sice pekne, ze se to pro deti nehodi, ale psychicky zhroucena matka je, alespon podle me, mnohem horsi nez sem tam chvilka pred tabletem nebo televizi. 😉

pipi_puncocha
11. únor 2021

Dám si do koupelny malého v židličce a kouká na mě, vydrží úplně v pohodě sprchu včetně vlasů, kdyžtak u toho zpívám.

sayast
11. únor 2021

@pipi_puncocha je, jako bys psala o našem. Také jsem ho takhle brala a zpívala a byl v klidu. Ale co chodí,tak by zboural koupelnu 😁

barmil
11. únor 2021

8mes,leze,stavi se u nábytku,kdyz ho nechám třeba v zidlicce nebo samotného v místnosti, tak hned breci. Takže beru s sebou. Manzel chodi služby 25hod, hlídání nemám. Rano ho zavřu se mnou do koupelny, dam mu na zem hračky, kouka na me do sprchace, mlati na skleněné dveře, ja na něj dělám xichty. Večer se jdu umyt hned, jak usne, abych už byla nachystana, kdyby se zas vzbudil.

malinkaelinka
11. únor 2021

Děláme všechno spolu , i to koupání. Mobil neposkytuju.

hasara33
11. únor 2021

@agnes_123 záleží, jak moc samotné dítě máš a jestli dokáže bez tvé přítomnosti chvíli vydržet 🙂 dcera s tím neměla problém takže když jsem potřebovala něco udělat tak jsem jí dala do ohrádky, kde měla hračky a ona se v pohodě zabavila 😉 případně jsem jí pustila v televizi pohádky na YT 🙂 jinak nemyslím si, že je matka povinná se úplně ve všem podřizovat dítěti a vše si organizovat jen podle něj (samozřejmě mluvím o starších dětech cca rok+) takže pokud se chceš ráno vysprchovat a on to dokáže v ohrádce vydržet bez hysterického řvaní tak proč by ne 😉

wxkatuska
11. únor 2021

@agnes_123 nepouzivala jsem ani jedno. Nejsem zastancem televize ci tabletu u takto malych deti. Popravde mi prijde v tomto veku naprosto normalni, ze dite vyzaduje pozornost ci se musi hlidat. Sprchuji se vecer, kdyz spi nebo hlida manzel. Kdyz bylo treba, tak jsem mela dite na podlaze v koupelne. Zpivala jsem, sklebila se, blbla.....pripadne mala delala pruzkum umyvadlove skrinky atd..

pavlusak
11. únor 2021

Mam doma skladaci kocarek do letadla, kdyz se jdu sprchovat, posadim dceru do kocarku a pustim pisnicky na youtube, ktere ji zpivam pri sprchovani ( ma rada Kaju Gotta🙂, dam ji par hracek do ruky a vydrzi vcetne vlasu, mame ale velkou koupelnu kam s tim minikocarkem vlezu

makovice88
11. únor 2021

Dam do koupelny ucici vez, ona se rachta v napustenem umyvadle, ja se u toho myji (i vlasy) a povidam ji neco. 😁 Jinak cekam az je doma manzel a nebo se sprchuji vecer.

me_druhe_ja
11. únor 2021

Taky se sprchuju, když spí. Nebo je chlap doma. Zase někdy určitě spí. 😀 jinak já mám docela pohodový dítě, vydrží i v ohrádce nějakou dobu, takže klidně bych ho vzala i do koupelny, ale máme sprcháč jen se závěsem a to by tam lezl. 🤣

jjasmina
11. únor 2021

Šup do cestovní postýlky s hrackama a zpivajici sova 🙂

journals
11. únor 2021

Ohrádku jsem neměla a v tomhle věku na nic nekoukal a doporučuju ho na to v takhle malém věku neučit.
Věci, které šly plánovat (třeba sprcha) jsem si plánovala. Když to nešlo, tak to nešlo. A když jsem ho musela někam bezpečně uklidit tak jsem si dala před sprchu vysokou židličku a připoutala jsem syna do ní. Pořád jsem na něj mluvila, dělala hlouposti a sprcha proběhla hodně rychle. Prostě život mámy s batoletem. Tohle bylo ještě dobře řešitelné, teď už se od něj nemůžu hnout vůbec 😀

jiss
11. únor 2021

Často beru s sebou, máme vanu, do které mi nevleze. Kouká na mě, ukazuje na věci, cpe krámy do pračky a z pračky nebo si s ní hraje (bohužel dosáhne na ovládání a i když se dá částečně zamknout, stejně různě při přepínání píská a to ho baví). A miluje tuby a lahvičky, tak mu ty nejbezpečnější dávám na zkoumání 🤷