Mimi 3m skoro vůbec nespí. Prosím, poradíte?

strasidelko
30. led 2020

Ahojky holky.
Jsem už zoufalá. Naše malá 3m se od včera rozhodla nespat. Nevím proč.
Přes týdnem spala vždy tři hodiny v kuse pak dostala mlicko umele máme a spinkala zase tři hodiny.

Bylo to tak, ze jsem ji uhoupala v zavinivacce v devět večer a ve 12 vzhůru. Pak mlicko a do půl 4 zase spala. Pak už většinou nespinka. Ale to jsem si nějak zvykla.

Od teď začala delat to ze ji uhoupu a spí tak max opravdu max hidinu a vzhůru a řev. Tak ji zase uhoupu a půl hodiny a vzhůru a řev. Je to šílený. Nebim co už víc delat.

Ona sama bez zavinivacky už neusne vůbec. Jsem vyčerpána. Jsem na ni sama. Přítel má náročnou práci na přemýšlení a nemůže sindovóit být nevyspaly.

Nemáte někdo zkušenost. Jsem zoufalá.

lindikova
30. led 2020

@lindikova aspoň já to tak mám, že se nalijí prsa a mimčo přijde k hotovému, hlavně večer, když jsem měla méně mléka, se nám to osvědčilo.

veronikav31
30. led 2020

@lindikova my měli program už když byla dcerka malinká,hodně jsme chodili mezi děti od jejího měsíce a to nám zůstalo i když se narodil malý.pohoda,teď i on je zvyklý na děti.režim krom jídla není žádný.vše si nastavili děcka sami, včetně večerního spaní,nic jsme je neučili

lindikova
30. led 2020

@veronikav31 super, každému funguje něco🙂

veronikav31
30. led 2020

@lindikova jsem za to ráda,pak se nám to osvědčilo ve školce🙂

puhelin
30. led 2020

@strasidelko Kojis?

lindikova
30. led 2020

@veronikav31 jasan, no to je asi na jinou diskuzi, ale měsíční dítě společenský vyžití spíš nepotřebuje, než ano🙂 vyžití má maminka. Já jsem zastánce trochu jinýho přístupu, navíc pracuju, takže, když zavře očka, já otvírám počítač... a je to spíš o povaze dítěte, mi přijde. Ségra s dětmi na samotě a že by teď měly problém se školkou, se fakt říct nedá. Ale opět, ať si každý dělá, co jemu a jeho dětem vyhovuje.

veronikav31
30. led 2020

@lindikova maminka je společenská,jsou společenský i děti.obě děti se vyvětrali a i líp spali venku než doma.mám obě děti zimní a chodili jsme ven za jakéhokoliv počasí a musím říct,že v noci spali super.být zavřená doma s dítětem fakt nebylo nic pro mě,našla jsem si kamarádky se kterými jsme chodili na procházky,pak už na kafe a do heren a to nám zůstalo i když jsou děcka už větší,nebo se navštěvujeme a děcka si spolu vyhrají.a je fakt,že doma jsme se neohřáli skoro od narození dětí a chtějí chodit ven

lindikova
30. led 2020

@veronikav31 my máme dům se zahradou, takže jsme taky venku pořád, nebo na procházce, případně na návštěvě. Nejsme ale rozhodně tak společenští🙂

lindikova
30. led 2020

@veronikav31 jinak tedy já na tyhle herny a kavárny moc nejsem, bydlíme kousek za Prahou a malýho tam skoro vůbec radši neberu.

veronikav31
30. led 2020

@lindikova my máme byt ve městě,takže musíme ven i s dětma,nemůžu je nikde samotné vypustit.A chodit -10C a v chumelení mě taky moc nebaví,takže kavárny a herny máme rádi všichni,děcka se vyblbnou a já si vypiju kafe.Lepší než aby se děcka doma nudili a vymýšleli blbosti.U nás máme výhodu-Vysočina,je tady zima a sníh,ale v chumelení procházky a pobyt moc nejde

pipi_puncocha
30. led 2020

Jen tak na odlehčení, v baráku naproti začali dělat lodžie, takže neustálý hluk, vrtání a malý u toho celé dopoledne spokojeně spinká. Mám pocit, že je z toho bordelu úplně happy.😆 čím větší hluk, hlasy, světlo, tím lépe spí - v noci mám pocit, že má strach, když je ticho a nedejbože tma.

lindikova
30. led 2020

@veronikav31 to je to městský versus venkovský vyžití, u nás v městečku taková kavárna ani není🙂 chodíme na koniky, na hřiště, ale malý ještě nechodí, takže spis koukat, ale zastávám názor, ze není špatný počasí, jen oblečení. Tak pokud není úplně ukrutně hnusne, beru ven a spi každý den doteď přes den jen venku. Ale máme kam dat kočár, pod střechu, do zavetri. Omlouvám se zakladatelce fora za spam, ale ono nakonec všechno se vším souvisí 🙂))

kafr
30. led 2020

@veronikav31 při um není růstový spurt?! To slyším prvně... Ono to není jen o větším hladu, ale právě o tom růstu a děti přece rostou ať na MM nebo UM. On právě ten růst i bolí (růstové bolesti si klidně vygoogli). Tak jsou potom i nevrlí, protože neví, co se s nimi děje.
@strasidelko uvidíš, že za chvíli budeš hledat oblečky v další velikosti 😉. Pokud máš první, nemusíš se o nikoho dalšího starat, tak šoupni prcka do nosítka, v posteli si připrav polštáře a jak ti usne, tak si tam i s nosítkem vlez do polosedu. Já takhle spavala aspoň těch 20 min. 🙈

veronikav31
30. led 2020

@lindikova špatné oblečení nemáme ani já ani děti,já právě beru i za hnusného počasí-dest,sníh i bouřky.jak řeknu,že někam jdeme tak děcka jdou hned pro boty.ano,rozdíl mezi venkovem a městem je velký.byt jsem z venkova,tak mě městský život víc vyhovuje.v lete jsme od rána do odpoledne venku na hřišti nebo jedeme na koupaliště s kamarádkou a jejími dětmi (v našem není tak musíme jinam)

veronikav31
30. led 2020

@kafr růstové bolesti a růstový spurt je každé něco jiného.rustovy spurt je právě potřeba většího kojení...při růstových bolestech už se používají sirupy proti bolesti, nejčastěji Nurofen.dcerka růstovými bolestmi trpěla a u toho víc nejedla

zuzkasim
30. led 2020

Je to asi jen období, pravděpodobně růstový spurt... Pamatuju si, že moje prostřední dítko v tomto období bylo schopné usnout 1x denně na 20 minut! Byla jsem v šoku, naprosto vyčerpaná, protože jinak řval, potom hezky sice spal v noci, ale přes den to bylo peklo. Nepomáhal šátek, časté kojení, kočárek, se mnou v posteli, venku, chovat, položit, přebalit, obléct víc, obléct méně, prostě nic. Doktorku jsem opakovaně prosila, ať ho pořádně prohlédne, že to nemůže být zdravé dítě🙂 Dnes je mu 12, spí moc rád, akorát uřvaný, uječený a nespokojený je furt.

dekubo
30. led 2020

@strasidelko no my taky někdy uspavame, prostě v postýlce nemůže zabrat, tak si ji vezmu, někdy jí to trvá hodinu, někdy dvě, ale občas mezi kojením ani vůbec nezabere... jak kdy...

misicka1988
30. led 2020

@veronikav31
@strasidelko Opravdu se budila takhle každou noc. Ale kojila jsem, byla jsem tak trochu její dudlík ( ten odmítala) Přes den spala tak nějak normálně. Ale i když jsem byla toho času naprosto jak zombie, nechtěla jsem se kojení vzdát.. V těch 16 měsících jsem už nemohla, a noční kojení utla. Přes den jsem ji ještě kojila, do 23 měsíců.

veronikav31
30. led 2020

@misicka1988 a jsme u toho,udělala si z tebe dudlík a kojila jsi.Pri Um se děti každou hodinu na jídlo nebudí.po nočním utnuti kojení najednou spala dobře, že

misicka1988
30. led 2020

@veronikav31 Jo jo, mě to bylo jasný. Jednalo se o již 3 dítko, tak jsem věděla. Po nočním odstavu s dcerkou spal muž, pak se tedy budila cca 3x za noc. První byla na UM, ta se budila cca po 2 a půl hodinách.