Ahojky holky.
Jsem už zoufalá. Naše malá 3m se od včera rozhodla nespat. Nevím proč.
Přes týdnem spala vždy tři hodiny v kuse pak dostala mlicko umele máme a spinkala zase tři hodiny.
Bylo to tak, ze jsem ji uhoupala v zavinivacce v devět večer a ve 12 vzhůru. Pak mlicko a do půl 4 zase spala. Pak už většinou nespinka. Ale to jsem si nějak zvykla.
Od teď začala delat to ze ji uhoupu a spí tak max opravdu max hidinu a vzhůru a řev. Tak ji zase uhoupu a půl hodiny a vzhůru a řev. Je to šílený. Nebim co už víc delat.
Ona sama bez zavinivacky už neusne vůbec. Jsem vyčerpána. Jsem na ni sama. Přítel má náročnou práci na přemýšlení a nemůže sindovóit být nevyspaly.
Nemáte někdo zkušenost. Jsem zoufalá.
@lindikova my měli program už když byla dcerka malinká,hodně jsme chodili mezi děti od jejího měsíce a to nám zůstalo i když se narodil malý.pohoda,teď i on je zvyklý na děti.režim krom jídla není žádný.vše si nastavili děcka sami, včetně večerního spaní,nic jsme je neučili
@veronikav31 super, každému funguje něco🙂
@lindikova jsem za to ráda,pak se nám to osvědčilo ve školce🙂
@strasidelko Kojis?
@veronikav31 jasan, no to je asi na jinou diskuzi, ale měsíční dítě společenský vyžití spíš nepotřebuje, než ano🙂 vyžití má maminka. Já jsem zastánce trochu jinýho přístupu, navíc pracuju, takže, když zavře očka, já otvírám počítač... a je to spíš o povaze dítěte, mi přijde. Ségra s dětmi na samotě a že by teď měly problém se školkou, se fakt říct nedá. Ale opět, ať si každý dělá, co jemu a jeho dětem vyhovuje.
@lindikova maminka je společenská,jsou společenský i děti.obě děti se vyvětrali a i líp spali venku než doma.mám obě děti zimní a chodili jsme ven za jakéhokoliv počasí a musím říct,že v noci spali super.být zavřená doma s dítětem fakt nebylo nic pro mě,našla jsem si kamarádky se kterými jsme chodili na procházky,pak už na kafe a do heren a to nám zůstalo i když jsou děcka už větší,nebo se navštěvujeme a děcka si spolu vyhrají.a je fakt,že doma jsme se neohřáli skoro od narození dětí a chtějí chodit ven
@veronikav31 my máme dům se zahradou, takže jsme taky venku pořád, nebo na procházce, případně na návštěvě. Nejsme ale rozhodně tak společenští🙂
@veronikav31 jinak tedy já na tyhle herny a kavárny moc nejsem, bydlíme kousek za Prahou a malýho tam skoro vůbec radši neberu.
@lindikova my máme byt ve městě,takže musíme ven i s dětma,nemůžu je nikde samotné vypustit.A chodit -10C a v chumelení mě taky moc nebaví,takže kavárny a herny máme rádi všichni,děcka se vyblbnou a já si vypiju kafe.Lepší než aby se děcka doma nudili a vymýšleli blbosti.U nás máme výhodu-Vysočina,je tady zima a sníh,ale v chumelení procházky a pobyt moc nejde
Jen tak na odlehčení, v baráku naproti začali dělat lodžie, takže neustálý hluk, vrtání a malý u toho celé dopoledne spokojeně spinká. Mám pocit, že je z toho bordelu úplně happy.😆 čím větší hluk, hlasy, světlo, tím lépe spí - v noci mám pocit, že má strach, když je ticho a nedejbože tma.
@veronikav31 to je to městský versus venkovský vyžití, u nás v městečku taková kavárna ani není🙂 chodíme na koniky, na hřiště, ale malý ještě nechodí, takže spis koukat, ale zastávám názor, ze není špatný počasí, jen oblečení. Tak pokud není úplně ukrutně hnusne, beru ven a spi každý den doteď přes den jen venku. Ale máme kam dat kočár, pod střechu, do zavetri. Omlouvám se zakladatelce fora za spam, ale ono nakonec všechno se vším souvisí 🙂))
@veronikav31 při um není růstový spurt?! To slyším prvně... Ono to není jen o větším hladu, ale právě o tom růstu a děti přece rostou ať na MM nebo UM. On právě ten růst i bolí (růstové bolesti si klidně vygoogli). Tak jsou potom i nevrlí, protože neví, co se s nimi děje.
@strasidelko uvidíš, že za chvíli budeš hledat oblečky v další velikosti 😉. Pokud máš první, nemusíš se o nikoho dalšího starat, tak šoupni prcka do nosítka, v posteli si připrav polštáře a jak ti usne, tak si tam i s nosítkem vlez do polosedu. Já takhle spavala aspoň těch 20 min. 🙈
@lindikova špatné oblečení nemáme ani já ani děti,já právě beru i za hnusného počasí-dest,sníh i bouřky.jak řeknu,že někam jdeme tak děcka jdou hned pro boty.ano,rozdíl mezi venkovem a městem je velký.byt jsem z venkova,tak mě městský život víc vyhovuje.v lete jsme od rána do odpoledne venku na hřišti nebo jedeme na koupaliště s kamarádkou a jejími dětmi (v našem není tak musíme jinam)
@kafr růstové bolesti a růstový spurt je každé něco jiného.rustovy spurt je právě potřeba většího kojení...při růstových bolestech už se používají sirupy proti bolesti, nejčastěji Nurofen.dcerka růstovými bolestmi trpěla a u toho víc nejedla
Je to asi jen období, pravděpodobně růstový spurt... Pamatuju si, že moje prostřední dítko v tomto období bylo schopné usnout 1x denně na 20 minut! Byla jsem v šoku, naprosto vyčerpaná, protože jinak řval, potom hezky sice spal v noci, ale přes den to bylo peklo. Nepomáhal šátek, časté kojení, kočárek, se mnou v posteli, venku, chovat, položit, přebalit, obléct víc, obléct méně, prostě nic. Doktorku jsem opakovaně prosila, ať ho pořádně prohlédne, že to nemůže být zdravé dítě🙂 Dnes je mu 12, spí moc rád, akorát uřvaný, uječený a nespokojený je furt.
@strasidelko no my taky někdy uspavame, prostě v postýlce nemůže zabrat, tak si ji vezmu, někdy jí to trvá hodinu, někdy dvě, ale občas mezi kojením ani vůbec nezabere... jak kdy...
@veronikav31
@strasidelko Opravdu se budila takhle každou noc. Ale kojila jsem, byla jsem tak trochu její dudlík ( ten odmítala) Přes den spala tak nějak normálně. Ale i když jsem byla toho času naprosto jak zombie, nechtěla jsem se kojení vzdát.. V těch 16 měsících jsem už nemohla, a noční kojení utla. Přes den jsem ji ještě kojila, do 23 měsíců.
@misicka1988 a jsme u toho,udělala si z tebe dudlík a kojila jsi.Pri Um se děti každou hodinu na jídlo nebudí.po nočním utnuti kojení najednou spala dobře, že
@veronikav31 Jo jo, mě to bylo jasný. Jednalo se o již 3 dítko, tak jsem věděla. Po nočním odstavu s dcerkou spal muž, pak se tedy budila cca 3x za noc. První byla na UM, ta se budila cca po 2 a půl hodinách.
@lindikova aspoň já to tak mám, že se nalijí prsa a mimčo přijde k hotovému, hlavně večer, když jsem měla méně mléka, se nám to osvědčilo.