Nechceme další děti - řešení?
Dobrý den všem. Je mi 26 let, manželovi 28let. Neplánujeme už další děti a pořád nevíme, jaké zvolit po porodu nejlepší řešení antikoncepce.
Denně do sebe házet prášky?
Tělísko? (vysoký nárazový výdaj, což je pro nás obtížné)
/Prezervativy nemůžeme./
Sterilizaci mi na přání v tomto věku neudělají, to je jasné.
Jak jste tohle řešili? Co vám přišlo nejlepší?
Prosím lidi, kteří chtějí poučovat o čemkoli, ať to jsou finance, věk, bydlení a nevím co ještě na světě, ať to buď napíšou v klidu nebo ať si rejpance nechají pro někoho, koho to bude bavit.
@fire85 Existuje HA pri kojeni, mne tehdy mudr predepsala Azalii, ale po 1. mesici se mi to rozlezelo, precijen jsou to hormony navic. Vzdycky si rikam, ze pred triceti lety se taky dusovali, jak je HA skvela a bezpecna, a dnes si u tech davek klepeme na celo, tak co asi reknou na tu nasi za dalsich 30 let.. Proto to od zacatku resime kondomy, ale teda neni to nic moc. 😝slight_smile::
no, přerušovanej sex i neplodný dny jsou dost nespolehlivý...z toho se narodila už spousta dětí. a bohužel zpětně nevíš, že se stala nehoda, jako třeba uu kondomů,a nelze vzít pilulku po.
já nevim, no.....něčeho trvalýho bych se bála. teď možná víte, že žádný děti už nebudete chtět, ale nevíte, co budete vědět za 10 let:D
HA je svinstvo, já bych šla do tělíska.
Já bych šla nejraději do sterilizace, jenom mě odrazuje narkoza. Kdyby to šlo udělat ve spinálu, jdu tam hned. Tak pořád čekám a třeba se dočkám 🙂
@normalnimatka muj muz rika, ze chlap, kterej se nedokaze ovladnout je proste jen pohodlnej sobec....kecy typu: jeeeee, ja ho uz nestihl vyndat apod uplne nesnasi...
Nám přeruška plus plodné a neplodné dny vycházela bez problémů rok. Pak jsme chtěli mimco a bylo hned. Ale další už fakt nechci, takže už mi to tak 100% spolehlivé nepřijde,abych na to spoléhala dalších víc jak 10 let. Kondom mě nikdy nebavil,též ho tak dlouho nechci.
@betelgeuzz bych se potřebovala dočkat tak do dvou let. Též jsem nikdy neměla narkózu,ani jsem nebyla na žádné operaci.
@mr_falko ale tady nejde o tohle...tady jde o to, že spermie ze sebe muž vypouští jaksi nejen až při orgasmu..........to je snad obecně známá věc, ne?
@normalnimatka no ja napriklad vim, ze za 10 let mi bude 49 a fakt nebudu planovat dite s novym partnerem 😀
@normalnimatka jasne, kapicka lasky....to zname. Muze se stat, no....vzdycky...ale ta pravdepodobnost je mala a riziko pro nas akceptovatelne... asi az si budem jisti, ze dalsi fakt ne, muz nebude mit problem jit na vasektomii
@gepe tak autorce je poněkud míň..
@normalnimatka psala jsi to vseobecne 🙂 a telisko me osobne neprijde taky jako vyhra, kdyz pominu hormonalni, tak stava se, ze zaroste a zpusobuje problemy, aj.
Takze ve vysledku je nejlepsi antikocepci celibat, nebo jasne prokazany prechod, apod. 😀
@mr_falko a jak appka pozná tvoje plodné dny? ne každý je má v půlce cyklu.
@andelka ona ještě existuje ambulantní sterilizace, je to celkém nová záležitost, neodebírají se vejcovody, což může být prý problém. A taky cena je asi 3x taková.
@betelgeuzz priblizne, by oko....mne to staci....zbytecne se nesleduju...
@mr_falko taky díky plodným dnům "by oko" už spousta holek otěhotněla. To bych radši nikomu neradila.
@betelgeuzz no, k tomu ale musi byt i ta spermie, ze? ta nam jaksi chybi...ja nikoho nepresvedcuju, ze je to dobry nebo fajn nebo jedina moznost. Je jich milion, ale kdyz se clovek chce vyvarovat chemie a ruznych teles, injekci apod, tak toho moc nezbyva....
My ted taky resime antikoncepci.V tabletach nemuzu,mam drazdivy tracnik a ony neucinkuji,jak by mely.Diky tomu mame 3ti ditko.Ted mam v injekcich,ale co je mam,jsem strasne pribrala a to se mi nelibi.Jsem rozhodnuta jit na jare na podvazani vejcovodu.U nas to udelaji na vlastni zadost snad kazde a cena 10000.Za ten klid to stoji.
NEHORMONÁLNÍ TĚLÍSKO
Prosím Vás, moje dr mě strašila, že u té nehormonální trčí nějaký provázek či co a že je častým spouštěčem infekcí - že po tom vzlíná vše do pochvy - podobně jako provázek tampónu.
Dále mi říkala, že díky mědi je menstruace silnější.
Jaké prosím máte zkušenosti vy, co ho již máte zavedené?
Hormonální ani pilule nechci, zvažovala jsem právě toto, ale překvapily mne její poznatky.
@konidana
@nnnadja
@verinikki mas to stále cizi těleso a nijak se nedezinfikuje....proste tam je. Mě na tělisku vadí i to ze vlastně vajíčko se klidně oplodní cestuje do dělohy a pak se nemá kde uhnizdit ....
a další věc v místě dráždí buňky což je riziko k tomu ze se poblazni a něco ti tam vyroste.....
vždyť když budeš mít zahájily kus plastu kdekoliv i v puse nebo j na kůži tak jak budeš chodit bude to tam zlobit buňky okolo...je nesmysl si myslet ze si tam dam kus něčeho a ze to bude ok...
Taky to zatím řešíme HA .... ale nelze to donekonečna ... sterilizaci nechci co kdyby náhodou za par let ještě mimi chtěla...
Zdravim, taky pred touto otazkou budu brzo stat, budu volit telisko, teda zdali ho me telo přijme. Kamaradka musela na odebrání z duvodu zánětu. Prasky brat neumim, vzdy jsem si rozhodila cyklus. Jen je to otazka k zamyšlení, znám pár, co uvazovali stejně jako vy, chtěli radikalni reseni, po deseti letech se rozvedli a kazdy zakladal dalsi vlastni rodinu, takže asi bych byla opatrnější ve způsobu volby, financni duvody chapu, ale myslim, ze v porovnání s antikoncepci neni zase telisko tak drahé, ja za antikoncepci platila 1500 za tri měsíce, ale uz je to par let...takze vůbec nevim, jak se to ted pohybuje, preju správnou volbu

A co muž?Ať si nechá udělat vasektomii a je to...