icon

Neočkování. Kdo z vás nedal miminko vůbec očkovat?

andrejkaav20
25. lis 2020

Ahoj holky, chci se zeptat, která z vás nedala očkovat svoje mimčo? Myslím žádné očkováni ani to povinné.
Byl s tím problém? A můžu se zeptat u jakého dr. jste, který nemá problém neočkovat?
Moc děkuju 🙂

Strana
z5
jakreb
25. lis 2020

@felixfelicis No ale hlavne že sa tu za chvílu začnú "ohanat" s kolektívnou imunitou, ktorá vlastne nikde neexistuje...😉

felixfelicis
25. lis 2020

@jakreb Necitim se fundovana na to vest tady imunologickou/epidemiologickou debatu 🙂, ale souhlasim. Moje deti jsou ockovane, ale chapu jakekoliv rozhodnuti, kdyz je uvazene a informovane.

michaela666
25. lis 2020

Dámy vzdávám to 😂 Věřte čemu chcete. Přeju vám i vašim blízkým, aby jste tohohle rozhodnutí jednou nemusely litovat. Já se k tomu prostě stavím jinak a radši si přečtu ověřené informace uznávaných doktorů než články aspirantů na ceny Bludný balvan.
Argument jak dítě vinou očkovací vakcíny zůstane postižené je asi stejně takový jako že slunko dneska svítilo nahlas a drzým tónem. Hezký večer 😉

hasara33
25. lis 2020

@jakreb ale já se tě ptám, jak můžeš s jistotou tvrdit, že to způsobilo jen očkování? Jak můžeš vědět, že to očkování nesloužilo jen jako spouštěč nemoci, která by se projevila později?
A ty to snad víš? Respektive víš to, protože máš složení vysvětlené od nějakého vakcinologa, chemika apod...nebo jen čerpáš z různých stránek na internetu kam si vlastně může kdokoliv napsat cokoliv?

asinehri
25. lis 2020

@jakreb já myslím, že vůbec nechceš, aby se spalnicky a cerny kasel vrátili do běžného života a ženy opět pro jistotu rodily 5 dětí, aby se 2 dožili dospělosti. Chceš aby se ockovali ti druzí, ti druzí podstoupili riziko z očkování, ale vlastní děti ne, a ty budou v pohodě, protože z ockovanych to nikto mít nebude a tvoje dítě to nemá od koho dostat.

felixfelicis
25. lis 2020

@michaela666 Takove pripady (prokazane) samozrejme taky existuji, i kdyz vzacne. Argumenty pro i proti muzou byt jak fakta, tak bludy, zalezi, odkud to clovek bere 🙂

dard
25. lis 2020

@jakreb Můžu se prosím zeptat, z čeho se tedy skládají vakcíny? A jak to myslíte s tím, že kolektivní imunita neexistuje? Jak se tedy podle vás v naší společnosti podařilo vymýtit některé nemoci? Nerýpu, opravdu mě to zajímá.

vikinkav
25. lis 2020

@felixfelicis presne. Jen takova vtipna vec z prace - testovani zamestnancu na protilatky na spalnicky. Z 20 dospelych lidi meli protilatky 2, a to ti, kteri je v detstvi realne prodelali. Ostatni v detstvi ockovani nemeli nic. Takze az dite chytne napriklad spalnicky, tak pravdepodobne ne od jineho ditete. Tolik ke “kolektivni imunite” a “proockovanosti populace”. Just sayin’

jakreb
25. lis 2020

@michaela666 Ja ti želám to iste. A nielen si mysliet ak niekto s tebou nesúhlasí tak veri konšpiračnym teoriam a bludom.😉
Proste ty si stastna so svojimi očkovanymi detmi a ja so svojimi neockovanymi a každá na to mame svoj dovod aj ked sa ti ten môj nepáči a myslíš si ze je nesprávny.😉

jakreb
25. lis 2020

@hasara33 Iste 100% sa to neda tvrdiť. Ale uprimne si odpovedz sama-ak by tvoje zdravé dieta zrazu po očkovaní bolo iné, nebodaj ďalšie co som už napisala si si ty ista ze by si to nepripisala primarne ockovaniu ?

jakreb
25. lis 2020

@asinehri Bez komentára.

jakreb
25. lis 2020

@dard No môžeš-najdi si príbalové letáky-btw.tie by si mala mat k dispozícii u pediatra. Ďalej co sa tyka kolektívnej imunity-su ockovane kuchárky, ucitelky, údržbáry a spol.? Ci len deti sa riesia..

jakreb
25. lis 2020

@michaela666 A prajem ti aby si vinou vakcíny neprisla o dieta-ano poznam taky pripad a bohužiaľ aj lekarmi uznany. Takže si nemysli ze len ak ockujes tak čítaš spravne informácie. To nie v zlom.

altalia
25. lis 2020

@andrejkaav20 : tak pokud jsi chtěla rozvířit kurník, povedlo se ti to 😀 ale k věci - lékař, který bude 100% souhlasit s neočkováním, asi v téhle zemi není, ale jsou min. tací, kteří respektují bez dalších otázek nebo jízlivých komentářů, jen to chce hledat. Očkované děti nemám, aniž bych byla bio nebo lesní matka, jen k tomu mám své důvodu po prvním a posledním očkování, které mne utvrdily, že očkování plošně pro každé dítě prostě není dobrý nápad a potřeba rozlišit tlak a business a očkování a zdraví dítěte. Takže ať se rozhodneš jakkoli, přeji jediné, a to zdraví 🙂

hasara33
25. lis 2020

@jakreb nemůžu říct, jak bych se v takové situaci zachovala, protože jsem v ní naštěstí nebyla a maminek dětí, kterým se to stane je mi opravdu upřímně líto a samozřejmě rozumím tomu, že prvotní vína padne na očkování, ale zároveň se mi nelíbí když někdo tvrdí, že očkování je 100% viníkem bez toho aby mu to nějaký odborník potvrdil, protože pak právě vznikají ty konspirace a všechny maminky se klepou strachy při každém očkování.
Já nikomu názor na očkování neberu a je na uvážení každého rodiče zda očkovat bude či nebude, ale vadí mi šíření nepodložených fámů po internetových diskuzích.
Mimochodem, asi před rokem jsem četla příběh o mamince jejíž dítě po očkování mělo vážné nežádoucí účinky a skončilo v nemocnici v kómatu nebo možná dokonce zemřelo, teď si nejsem jistá. Samozřejmě maminka chtěla žalovat doktory a viník bylo očkování. No jo jenomže pak se přišlo na to, že maminka nechala dítě očkovat v době kdy bylo krátce po prodělané nemoci (a nebyla to jen nějaká rýma) a protože tělo bylo oslabené tak reakce na vakcínu byla fatální. Tělo dítěte nedokázalo s očkovací vakcínou bojovat v důsledku zcela nedoléčené nemoci. Jenomže tohle už dotyčná maminka nějak zapomněla zmínit když postovala svůj příběh na veřejnost.
Nechci zpochybňovat příběhy maminek jejichž děti prodělaly vážně NÚ, ale někdy je potřeba brát to s rezervou, protože nemůžeme nikdy vědět, co tomu předcházelo.

jakreb
25. lis 2020

@hasara33 Ja s tebou súhlasím ale proste je to ako píšes. Ja som sa sem neprišla hadat. Len diskutovať. A mam proste svoje dovody prečo nie a nie su to konšpiračne teorie.

vikinkav
25. lis 2020

Jinak rekla bych ze odlozeni ockovani nebo neockovani v Praze neni problem. Mozna je to tim, ze maji pediatri hodne deti, ale ja odkladala MMR asi o rok a pul a kdybych nas neobjednala, tak to pediatra asi ani resit nebude, zda tedy budeme ockovat nebo ne. To same znami a kamaradi.
Me se teda zase nelibi to pranyrovani lidi, kteri se rozhodnou jinak nez vetsina. Tak snad je to svobodna volba, umim cist, tak si zvazim pro a proti, prectu si toho co nejvic a rozhodnu se?! To snad delaji i ti, kteri ockuji podle kalendare nebo se pletu?
Jinak predpokladam, ze vite, ze co zeme, to jine ockovaci schema, jine vakciny, jine povinnosti, tudiz kdo muze s jistotou tvrdit, ze to, co je u nas povinne ockovani, je ta spravna cesta? Je to jen vybrane a sestavene ockovani s (doufejme) nejlepsimi umysly povolanych osob (vlady, ministerstva a jejich poradcu), doufejme tak ze co nejmene ovlivnene lobby, navazanymi firmamy a dohodami...ehm

dard
25. lis 2020

@jakreb Příbalový leták si přečíst umím a také to dělám. Jen jsem asi tedy nepochopila váš komentář "Tak keď tvoje zdravé dieťa pri očkovaní v 15.mesiacoch zrazu prestane komunikovať, očný kontakt, nebodaj ohluchne, ani radsej by som nemala pisat o tom ze skolabuje a berie ho záchranka...To ma z coho-z toho vzduchu co dychalo doteraz, či? Vies vôbec z coho sa skladaju vakcíny?" Která konkrétní složka vakcíny toto podle vás může způsobit? Antigen toho konkrétního viru nebo nějaká jiná složka. Pokud antigen, tak to ale může způsobit i proděláním té konkrétní nemoci.
Jak je to s učitelkami, kuchařkami, údržbáři ve školkách opravdu netuším. Předpokládám, že všichni vyrůstali v době, kdy se dětské nemoci očkovaly povinně. U některých vakcín se počítá s doživotní imunizací (předpokládám na základě vědeckých studií, v zájmu farma firem by bylo přeočkovávat dokola i dospělé). A není to tak dlouho, co bylo například TBC u osob pracujících v potravinářství povinné. Ale tím jste mi nevysvětlila, se tedy povedlo některé nemoci vymýtit.

hasara33
25. lis 2020

@jakreb ani já ne a tvůj názor naprosto respektuji 😉

sudylichozrout
25. lis 2020

@hasara33 Presne tak.

jednaholkaa
25. lis 2020

@asinehri Promin, ale to co pises je blbost, kdyz jsou epidemie, tak to stejne siri ockovani, protoze nemaji po ocku protilatky. Bohuzel dokud se budou nezadouci reakce a postizeni po ockovani zametat pod koberec, matky budou akceptovat zavadne vakciny kterymi se nyni ockuje s tim, ze je to preci povinne (v Nemecku napr neni), tak vyrobci vakcin nebudou nikdy nuceni vyrabet kvalitni vakciny ktere neohrozuji zdravi deti. Souhlasim s nazory
@jakreb a take neockuji.. Btw, v usa fondy na odskodneni deti po ockovani uz vyplatily miliardy dolaru a my si tady budem porad lhat do kapsy, ze ocko je v pohode? Nechapu..

felixfelicis
25. lis 2020
denisahlavicova
26. lis 2020

Hodně štěstí se školkou, kde nechtějí brát neockovane deti

jakreb
26. lis 2020

@dard Očkovanie proti TBC bolo zrušené a nebudem ti dohľadavat preco. Len v skratke-nebolo vôbec proti najrozšírenejšej forme TBC. A ano viem, že niekde este ockuju.

mamio
26. lis 2020

@andrejkaav20 Moje dítě je na vše, žloutenka, meningokoci.... Pokud si diskuzi nezalozila proto, aby se tu rozvirili vody, tak za mě ses padena na hlavu a ohrozujes vlastní dítě. Doufám, ze otec dítěte má aspoň rozum. Byla sem svědkem toho, kdy podobná lesana přišla urvana s miminem, který mělo černej kašel a chtěla pomoct... Doktor, když zjistil že je neockovany ani na základní očkování neskutečně ju serval. Ale pomoct chtěla. Proboha žijeme v civilizovaném světě, to co bylo dřív, bylo vše jinak,taky byla obrovská úmrtnost, dnes už organismus lidi je jinde.Muze být rádi za zdravotní péči jak pro těhotny, tak pro děti, jsme v tomhle jedni z nejlepších.

honeya
26. lis 2020

Pokud se bojíte následků očkování (což je malé procento), nechte udělat dítěti test TREC/KREC na vyšetření imunity. Případně očkování posunout, ale tady ty konspirační teorie o (ne)očkování mi přijdou na hlavu.

fouskovi
26. lis 2020

@andrejkaav20 povinná máme všechny a nikdy jsem ani náhodou neuvažovala proč ne viz nedávno případ toho neockovaneho chlapečka zbytečně hazarduhete se zdravím dítěte

pajula123
26. lis 2020

@jakreb myslím, že @neomenia právě upozorňovala na to, že u malé části dětí/dospělých můžou být nežádoucí reakce opravdu fatální, takže to není vůbec v rozporu s tvým (i mým) názorem

teri_92
26. lis 2020

@jakreb závažné nežádoucí účinky může mít úplně každé léčivo, to je prostě riziko podávání léčiv. když vezmu úplně extrémní případ, i po podání obyčejných penicilinových antibiotik může pacient umřít, ale znamená to snad, že bakteriální infekci u dítěte nebudeš léčit antibiotiky, když je bude potřebovat? i po paralenu může pacient umřít (a dokonce velice jednoduše), znamená to snad, že by sis ho nikdy nedala?

dard
26. lis 2020

@jakreb Proč se TBC neočkuje vím, jen jsem reagovala na vaši zmínku, že se neřeší kuchařky atd.

Strana
z5