icon

Neočkování. Kdo z vás nedal miminko vůbec očkovat?

andrejkaav20
25. lis 2020

Ahoj holky, chci se zeptat, která z vás nedala očkovat svoje mimčo? Myslím žádné očkováni ani to povinné.
Byl s tím problém? A můžu se zeptat u jakého dr. jste, který nemá problém neočkovat?
Moc děkuju 🙂

Strana
z5
misu8
25. lis 2020

@jakreb no je vidět, že věříš konspiračním teoriím. A ano, opravdu budu riskovat raději 2 denní teplotu dítěte, než aby se nakazilo od dítěte nějaké fanatické biomatky smrtelnou chorobou. Mimochodem mé dítě má všechna očkování i nepovinná a pokaždé bez jakýchkoli vedlejších účinků. A ve svém okolí neznám nikoho, kdo by ty vedlejší účinky měl. Za nás byly ty očkování daleko větší driáky a taky jsme ve zdraví přežili. On to zase takový horor nebude.

merope
25. lis 2020

@jakreb Jenže pokud je opravdu důvod neočkovat, tak se typicky nebude nikdo ptát na veřejné internetové diskusi, kde najít neočkujícího doktora. Já mám taky takovou "neočkující" doktorku - dokud jsem nedonesla souhlas s očkování z neurologie, tak se neočkovalo. Pak nemoci, nachlazení, takže první očkování ve 14 měsících. To už jsem měla trošku vítr z tetanu, protože lezl všude a pojídal hlínu a kde co našel.

alassel
25. lis 2020

@andrejkaav20 tak ty mas dost... predpokladam, ze kdyz se ptas na pediatra co povoli neockovat povinne ockovani, tak ten tvuj s tebou vybehnul za fligr!

merope
25. lis 2020

@misu8 No, ony ty příznaky a i velmi vážné, opravdu být mohou. Ale kde jsem se potkala s opravdu problémem, tak typicky buď chybně podaná vakcína (nemocné dítě atp.) nebo se pak už prostě dál neočkovalo. Jen čím víc bude podobných "apriori odmítačů", tím víc se bude dít, že se budou podceňovat ta vážná rizika a bude to o to horší.

jakreb
25. lis 2020

@misu8 Musim ta vyviesť z omylu a len tvojho dojmu. Nie neverim konšpiračnym teoriam-nie som taka sprosta. Verim lekarom. No niekto len 2denna teplota s tym ze chorobu tak ci tak dostanes a niekto omnoho horsie-ale to by si musela zazit a potom pisat. Pekny vecer.

jakreb
25. lis 2020

@merope Z pojidani hliny nedostanes tetanus. Ale to by si najskor musela nieco o tom vedieť.

jakreb
25. lis 2020

@misu8 A to ze "ty neznas" neznamená ze nieco také neexistuje. Keby ti dieťa po očkovaní prestalo komunikovat, ohluchlo a ine tak tiež napises ze veríš konšpiračnym teoriam?! Ci ked mne a okolo sa nestalo tak je to len konšpiračné?

merope
25. lis 2020

@jakreb No, já právě co tak nějak vím, tak vím, že pravděpodobnost je (právě díky očkování) minimální, ale nikoli nenulová - tetanus je v hlíně, stačí nějaká ta ranka v puse (třeba z prořezávajících se zubů) a blbá náhoda. A ano, uznávám, že následné pojídání kamení na hřišti způsobí mnohem pravděpodobněji žloutenku. Ideál je mít tedy očkování obojí.

merope
25. lis 2020

@jakreb Ale jestli jsi medik či to máš nastudované, ráda se nechám poučit, já co znám, tak je třeba tady https://www.ulekare.cz/clanek/tetanus-smrtelne-... - a tady teda není to pojídání, ale to jen pro to, že to zase není tak obvyklá činnost (na rozdíl od škrábnutí se o rezavý hřebík při nějaké zahradnické činnosti).

jakreb
25. lis 2020

@merope No len to očkovanie ti nezaruci ze tu chorobu nedostane. A to co pises ohľadne tetanu-prepac ale skus si nieco naštudovať ohľadne toho
Rana musi byt hlboka bez prístupu vzduchu a samozrejme infikovana co v pripade ktory opisujes nie je ani jedno...
Ani pri skrabnuti klincom. 😀😀😀

misu8
25. lis 2020

@jakreb no ale s tímto přístupem bychom pomalu nemohli skoro nic. Jezdit autem, protože můžeme nabourat, vlastně radeji vůbec nevycházet na ulici, aby nás něco nesrazilo. Nekupovat potraviny v obchodě, protože bůhví co do nich dávaj. Nenechat se operovat, protože co když umřu na operačním stole a narkóza má taky určitě vedlejší účinky atd. No vůbec nejlepší by bylo někde hluboko v lesích si postavit srub a žít z toho, co si sama nasbírám a vypěstuju.

jakreb
25. lis 2020

@misu8 Iste aj to je prístup. Naozaj co by si napísala ak by ti dieťa zostalo postihnuté po očkovaní?! Toto co pises? Ci ako pises doteraz ved je to potrebné a ano mozno sa vyskytne niekto co zareaguje inak ale co keď ten niekto je tvoje dieťa?!

jakreb
25. lis 2020

@misu8 My sme sa rozhodli aj na zaklade lekárov ktorých roky pozname a verime im. To je cele.

felixfelicis
25. lis 2020

Zakladatelko, tady o tomhle tematu nema vubec smysl diskutovat. Doporucuju pridat se do facebookove skupiny "Informovane ockovani a muze se hodit".

dashyyy
25. lis 2020

@jakreb očkované dítě, které chorobu chytí bezpochyby může nakazit ostatní, bohužel.. já jsem od syna tehdy 14m chytila černý kašel.. v rodině nás celkem bylo 6, z toho dvě očkované děti.. byl to strašnej rachot, několik týdnů jsem seděla u postýlky u modrajícího dítěte, neměl po třech hexách ani stopy protilátek.. odhalila to tchýně, která to už zažila, díkybohu

merope
25. lis 2020

@jakreb Teď na to koukám, zajímavé - vypadá to, že rána se musí aspoň trošku uzavřít a začít hnisat. Ale asi jdu ukončit zkoumání, dočetla jsem se o novorozeneckém tetanu, kdy dítě může dostat tetanus z pupečníkové rány (naštěstí teda při nedostatečné sterilitě při přestřihnutí pupečníku) pokud nezískalo pasivní imunitu od matky (protože např. nebyla očkovaná nebo měla již očkování dávno a neměla protilátky). Šílená choroba.

jakreb
25. lis 2020

@dashyyy No vidis. Ale niekto si tu myslí ze ho očkovanie zachráni..a kto si to nemysli tak ten určite veri len konspiracii...dalej tymto ľuďom uz vedomosti ani skúsenosti nesiahaju. Bohužiaľ.😉

neomenia
25. lis 2020

@jakreb bohužel znám

jakreb
25. lis 2020

@merope No a za ďalšie ak by si aj mala nejaký uraz tak sa ta pytaju ci mas preockovanie a kedy a ak povies ze nevies-co vacsinou byva-tak dostanes rovno protilatky.. neriskuju.

jakreb
25. lis 2020

@neomenia Tak potom nechápem...

neomenia
25. lis 2020

@jakreb co nechápeš?

jakreb
25. lis 2020

@neomenia To co si napisala.

"jen pri úplnost, existují bohužel nezadouci účinky očkování, které jsou velmi, velmi vzácné, ale o to závažnější a troufám si tvrdit, že mírou závažnosti mohou jit ruku v ruce s tou onou nemoci, proti které se původně ockovalo. Nejčastější n. účinky jsou tebou zmíněné teploty a mrzutost, ale tím to nekdy ( naštěstí vzácně) nekončí. Proto některé mamiky neockuji, ze se toho boji. I když v 99% očkované dítě ma z očkování benefit, o tom žádná."

hasara33
25. lis 2020

@jakreb a jak můžeš s takovou jistotou tvrdit, že právě očkování je pravý viník postižení u předtím očividně zdravého dítěte? Očividně zdravé dítě nemusí být tak úplně zdravé, většina PAS, s kterými je očkování nejvíc spojováno, mimo jiného, se dá s jistotou potvrdit až kolem třetího roku dítěte (možná déle) takže očkování může sloužit jen jako takový katalyzátor nemoci, která by se stejně dřív nebo později projevila.

neomenia
25. lis 2020

@jakreb teď nechápu, co nechápeš... 🤔🤔🤔

jakreb
25. lis 2020

@neomenia To nevadí...

jakreb
25. lis 2020

@hasara33 Tak keď tvoje zdravé dieťa pri očkovaní v 15.mesiacoch zrazu prestane komunikovať, očný kontakt, nebodaj ohluchne, ani radsej by som nemala pisat o tom ze skolabuje a berie ho záchranka...To ma z coho-z toho vzduchu co dychalo doteraz, či? Vies vôbec z coho sa skladaju vakcíny?

michaela666
25. lis 2020

@jakreb Očkovat dítě proti chřipce je podle mě blbost, ale ty "povinná" očkování smysl mají. Jak v dnešní době ohlídáš takový tetanus? Chceš se dívat jak trpí dítě s černým kašlem? Všechny tyhle nemoci, které se díky očkování podařilo potlačit se vracejí a rozšiřují právě díky neočkování. Netvrdím, že tu nemoc dostat nemůžeš, ale bude mít podstatně "lehčí" průběh a doktorům se to lépe podaří dostat pod kontrolu. Nemluvě o tom, že školky neočkované děti nechtějí přijímat do kolektivu ( aspoň u nás to tak je)...
Jsem celkem zaměřená na přírodní věci. Radši než hned léky vyzkoušet bylinky, hlídat si složení všeho, pokud to jde hned nelítat po doktorech, ale nikdy bych si neriskla v dnešní době neočkovat dítě proti určitým věcem. O tomhle by si mělo to dítě v dospělosti rozhodnout samo a případně se nenechat přeočkovat. Ne, že rodiče si řeknou kašleme na to a pak má dítě doživotní problémy po těžkém stavu prodělané nemoci.
Tvůj názor ti neberu, ale za mě je to vědomé hazardování se zdravím vlastního potomka.

jakreb
25. lis 2020

@michaela666 Ako som už napísala - aj tvoje očkované dieta môžeš vidieť trpieť napr.ciernym kaslom.A nie ani lahsi priebeh ti ziadna vakcína nezaruči, bohužiaľ. To uz je len vykrik do tmy ked sa prislo na to, ze vakciny nezabrania chorobe.
Nicim nehazardujem. Radim sa s lekármi. Zatial nevidim dovod očkovať. Obe deti zdrave. Syn 1x v zivote atb-cca pred 12.rokmi, dcera nikdy. Az na par soplov a kiahne žiadne choroby.

felixfelicis
25. lis 2020

@michaela666 No praveze se dospeli nepreockovavaji, maximalne tak proti tomu tetanu (ktery musi mit hodne specificke podminky, aby se rozvinul). Takze se cerny kasel/spalnicky/priusnice apod. nesiri jen kvuli neockovanym detem, ale predevsim kvuli dospelym s vyvanulou imunitou.

jakreb
25. lis 2020

@michaela666 A tetanus? Ohlidas bez problémov-ako som uz odporučila vyssie skus si niečo najskôr naštudovať o tetanuse a ako ho môžeš dostat-infikovana hlboka rana bez prístupu vzduchu následne hnisajuca a spol.-to akoze ak sa poranis ako píšem necháš to len tak?

Strana
z5