Nikdo mi s ničím nepomůže. Co si o tom myslíte?

4. říj 2020

Ahoj, ráda bych na tohle šlyšela vaše názor. Je toho na mě moc. Syn 12 měsíců je velmi náročný. Ja stihnu jen uvařit a něco málo poklidit. Moc bych ocenila, kdyby mi manžel doma s něčím pomohl. On si jen třeba vezme syna. Ale jinak mi s uklízením, nebo s domácími práci nepomůže. Moje matka je úplně hrozná, když jí volám aby mi přišla pomoct tak nemá čas. Kamarádky mi taky s ničím nepomůžou. Jsem na všechny naštvaná. Asi vám možná teď přijdu rozmazlena, ale myslím si že občas mi mohli všichni pomoct.

jjasmina
4. říj 2020

U nás se toho vlastně moc nezměnilo. Chlap vaří a vařil i předtím, uklízeli sme spolu vždycky , s malou se pohraje. Co stihnu v mezičase s malou to prostě stihnu nebo to uděláme spolu. Jinak hlídání žádný nemám. Já s malou mám většinou jen spánkové deficity, hodně se v noci budí i po půlhodinách.

te_reza
4. říj 2020

A na co myslíš ty, když by všichni měli myslet na tebe? 😂
@sigyn nakrmíme ho😂

klokanka31
4. říj 2020

@jjasmina Tvýho chlapa bych chtěla mít. U nás se teda taky nic moc nezměnilo, ten můj si sedne k počítači a na mně je všechno. Dokonce odmítá vstávat s náma v 7,a spí si do 9-10,i když třeba ví, že já celou noc nespala, protože malá ze spaní plakala, a chtěla bych se taky jednou prospat já...

jade85
4. říj 2020

Neumím si představit, že by mi kamarádky přišly domů uklízet. 😂 Jakože manžel by vzal dítě ven, já si dala nohy hore (potřebuju přece odpočívat) a kámoška by kmitala s hadrem? 😁

tulikiss
4. říj 2020

tak sem prave napsala kamosce jestli mi neprijde uklidit.... a jeji odpoved.... zlato, ze ty si zacala dneska chlastat driv? 😀 😀

somalicats
4. říj 2020

@klokanka31 Tak takovyho chlapa bych hnala. Pokud teda v tydnu nemaka jak sroub, aby vas uzivil.

jjasmina
4. říj 2020

@klokanka31 Noo jako tohle je super, ale taky nekoupe, nepřebaluje a takvýhle starosti jsou na mě a ikdyž celou noc nespím, tak neřekne běž si lehnout. Co si budem povídat, občas ta basence spánku vypění i tak 😅

jjasmina
4. říj 2020

@tulikiss hustýý

klokanka31
4. říj 2020

@somalicats No má náročnou práci, domů nosí slušné peníze... Aspoň nějaká výhoda... Ale závidím mu, že pro něj se s malou fakt nic nezměnilo.

jade85
4. říj 2020

@tulikiss já právě přemýšlím, který kámošce napsat... svobodný bezdětný, ta určitě nemá co na práci nebo matce od čtyř dětí, tu už trocha úklidu navíc nezabije, ne? 😁 Mohly by mi občas pomoct 😁

jjasmina
4. říj 2020

@klokanka31 Tak tahle slova jsem v sobotu přesně použila já 😀

klokanka31
4. říj 2020

@jjasmina Já zvládám vše levou zadní, ale třeba po 14 dnech únavou bouchnu, on ze mě udělá hysterku, že on taky chodí do práce, a život jede dál... Je to blázinec, ale malá mi za to stojí 🤗

somalicats
4. říj 2020

@klokanka31 No, pak holt maká a potřebuje oraz, pak je to spíš na Tobě, aby sis uspořádala den tak, aby Ti zbyl čas i na odpočinek (já chodila spát i přes den s miminem po krmení). U nás je to teď naopak, manžel má málo zakázek, tak musím do práce já (on může dělat na zakázkách z domu) a on se stará o nejmladší, k tomu se i snaží uklízet. Až přibudou zakázky, zůstanu víc doma a pak bude i líp uklizeno 😀

jjasmina
4. říj 2020

@klokanka31 Občas se prostě ta absence spánku prostě projeví, to je asi prostě to nejhorší, že pak člověk musí fungovat ve dne i v noci

palja
4. říj 2020

Mně taky nikdo s ničím nepomohl. Mamka bydlí daleko, tchyně taky (není to ani jejich povinnost, dítě je přece naše), kamarádky bych vůbec neotravovala. Manžel nikdy s ničím nepomohl, prvního půl roku se zavřel v ložnici a skoro nevylizal. Malou ani jednou neprebalil (teď už je bez plen, bude jí 2,5 roku), nikdy jí nevykpupal, dokonce mi zakazoval chodit k doktorům, aby jí nemusel hlídat. Na jednu stranu tě chápu, ale věř, že někdo je na tom ještě hůř než ty. Dítě mám náročné od narození, vím o čem píšu. Prostě pro někoho je to taková změna, že to prostě nezvládá. Stačí si v tom najít systém a nedůležité věci moc neřešit

jako_mala_holka
4. říj 2020

Holky, ja myslim, ze ta ci ten uz nenapise 😀

jako_mala_holka
4. říj 2020

@tulikiss a zacala? 😅

autor
4. říj 2020

Tak teda díky za názory. Dál už asi psát nebudu. Nemám čas ani chuť vám vyvracet vaše (dle mně) blbé názory.

moominkaa
4. říj 2020

Hele já zůstala po porodu dcery sama, všechno včetně nakupu, vaření, úklidu jsem si musela zajistit sama 😅 teď mám druhe mimco, přítele vytíženého, který taky většinou jen hlídá a já kmitam a rozhodně na hubu nepadam 🤔 a to mám doma teď přes půl roku i starší dcerku.....nemám kamarádky, nemám hlídací babičky a prostě to dávám.

loylii
4. říj 2020

Je to troll.. nikdo nemá povinnost ti pomáhat. Od toho je ženská doma, aby nemusela do prace a vše zvládla v pohode. Mám deti dvě, praci z domova na cca 2h denně (PC) a doma normálně pěkne uklizeno. Velký uklid dělám 1x týdne v sobotu, jinak ostatní dny cca 30-45 minut, když si deti hrají nebo spi po obědě. Chlap chodi domu kolem 18h a má toho plný brejle. Povečeří to co my máme k obědu. Ale je naučen, ze každou sobotu i neděli je s dětmi 9-13h venku nebo po svých příbuzných. A já mám veget + uklid😆.. rozhodne nechci působit jako dokonalka, ale vše je o systému. U nás se vyplatí jasně stanovený pravidla. Co kdo řekne, naplanuje taky splní. Jinak - navarit se dá mrazaku atd.. Ale taky by mě nenapadlo, zadat kamarádky a příbuzné o pomoc v domácnosti!! Maj toho sami dost. Mě když se tchynka po porodu optala, jestli nechci občas vyzehlit, nakoupit atd tak jsem ji rekla ne, ale prosím půjč si kocarek, jezdi s mima 2h venku a já si to vyzehlim a na nákup dojedu. Autem. Třeba kamaradka nebo mama, tchyně můžou taky vozit a ty si můžeš doma odpocivat😎 Bezdětná kamaradka to třeba i uvítá, většinou ji to bude bavit😁

lucka662006
4. říj 2020

@somalicats To jo, ale člověk si chce taky chvíli uvařit kafe apod., ne ihned, jakmile je dítě, vyžadující hodně pozornosti pryč, se vrhnout na úklid. Člověk taky potřebuje chvíli pro sebe.

zuzkasim
4. říj 2020

Skutečně nemá nikdo povinnost ti s ničím pomáhat, akorát se můžete doma s mužem dohodnout, co kdo bude mít na starosti. Jestli jsi unavená, běž si lehnout zároveň s prckem, roční ti spí minimálně jednou i přes den, takže klidně po obídku, večer zalehněte oba v osm, dospíš se. Uklízet je potřeba průběžně, ihned jak se nadělá, pak to nezabere tolik času (on ten čas nebude tolik vidět). Jestli máš dojem, že úklid prostě fakt nezvládneš, tak si 1x týdně zaplať někoho, ať ti s tím pomůže, není to až tak šílená investice, máš muže, co vydělává a ty dostáváš rodičák, bez peněz nejsi. A když si tady přečteš 50 podobných příspěvků, tak věř, že na tom něco bude🙂

lucka662006
4. říj 2020

Myšlenka, že mi kamarádka přijde uklízet je hrozně úsměvná. Ale manžel by měl.

mariegroth
4. říj 2020

Nerozciluj se 🙂 V USA je treba bezne, ze zeny si o pomoc umeji rict a po porodu se te pomoci zenam dostane pomerne dost i od kamaradek, Jiny kraj, jiny mrav. Ale jak rikam, nemuzes byt za to na lidi nastvana, Kdyz ti pomoc nenabidnou. Byt tebou tak tento prispevek smazu

barulina
4. říj 2020

😆 Ja jsem sama s 8 letou a 5 mewicnim miminem. Chlapa sice mam, ale nebydlime spolu a jezdi jen na vikendy a neni otec deti. Rodinu nemam. K domacnoati pripocti skolu kde dceru vodim i vyzvedavam, dale psa. A nikdo si fakt ani nevezme to miminko 😆, jsi nejaka moc uknourana

barulina
4. říj 2020

Jo a od pulky rijna mam zajisteny dve brigady.

somalicats
4. říj 2020

@lucka662006 To je jen o tom, jak si zorganizuje den. Uz to tu padlo, taky uklizim na etapy, kazdy den neco. Ma jen jedno dite, tak je to mnohem jednodussi, nez deti vic. A ano, vim, co to je narocne dite, treti dcera byla takova, do 3 mesicu neodlozitelna, pres noc se budila az do 2 let. I tak jsem si aspon chvilku pro sebe behem dne nasla.

prezdivka
4. říj 2020

Místo trollení se jdi starat o rodinu.

tulikiss
4. říj 2020

@jade85 ja psala sousedce, je pro kazdou spatnost, tak sem vedela, ze odpovedi nezklame 😀

@jako_mala_holka jeste ne ☹, ale asi bych mela 😀 na oslavu, ze zitra konecne vypadnou do skoly, zase na par dni, nez dostanou dalsi rymu.

xxx3d
4. říj 2020

Najdi si mikrojesle, tam vezmou dítě od půlroku, a je to zadarmo. Pak budeš mít čas si na čtyři hodiny odpočinout, nebo uklidit.