Pojmenovali byste dceru Dafné?
Ahoj holky, co rikate na jmeno Dafné? Diky za kazdou reakci
@anita003 Už jsem na tyhle diskuze alergicka, proc by si rodice nemohli pojmenovat dite jak chteji? Dafne je slavne krasne jmeno. Doba je jina, deti jsou zvykle na vietnamska i staroceska jmena. V dobe nasich rodicu by cumeli na Sebastiany a Elviry. A dnes jich je, koho by to tak poburovalo? Horsi nez neobvykly jmeno jsou pro dite takovy ty nazory "hlavne nevycnivat a co by tomu rekli lidi"
@oveckaluky krmení pro rybičky bylo první co mě napadlo 😉
Ach joo, nějteré ty názory tady, ...takze aby mi vetsina lidí neurážela a neřikala mi sobec, mám dát tuctové jméno, ktere ma v okoli aspon 5 dalsich deti, at nejsem za exota. To je teda opravdu omezenost, jak tu nekdo přede mnou. Kdyby se tak každy staral jen o jméno svoje svého dítěte... stačilo říct názor na jméno, na které se zakladatelka diskuze ptá a ne hned urážet každýho, kdo dá tady u nás méně častné jméno.
@bayt vsak vzdyt at daji, ale pak se nemuzou prat po diskuzich, jestli se jmeno libi nebo ne 😄 a i kdyby tu treba milion lidi napsal, ze se jmeno nelibi, tak je to stejne na nich.
Me se jmeno nelibi, ale troufam si tvrdit, ze to opravdu neni ceskou omezenosti 🙈🙉🙊 stejne jako se mi nelibi Vasek, stejne tak se mi nelibi Dafne. Ale je mi uplne fuk jak se bude jmenovat cizi dite. A me je zase uplne jedno co si kdo bude myslet o jmene naseho ditete 😉
Jako takto..Dafné se mi nelíbí a nedala bych ho, ale je to vaše věc... já mám obyčejné jméno Irena a užila jsem si s ním ve škole díky nejmenovanému filmu daleko víc, než někdo s netradičním jménem😉 podle mně se najde důvod k výsměchu u lidí vždycky (když se chce..) a už je fuk, jestli se dotyčné dítě jmenuje Honza, nebo Platón 🙂 (který s náma mimochodem chodí na dětské cvičení ) žij a nech žít..je to na vás🙂
Já bych to nedala. Navíc máme doma zakrslého králíka jménem Daphne, říkáme jí Dafy 😃 Ale je každého věc, jaké jméno vybere 🙂 Mě se líbí takové ty jména ne typicky české ani nějaké neobvyklé, prostě zlatá střední cesta 🙂
Teď budu psát obecně, vůbec to není k zadavatelce tématu konkrétně, ale... já třeba nechápu, že se někteří lidi ptají na dost zásadní a osobní věci na anonymních internetových fórech. Chápu takové ty prosby o tipy na výlet v okolí, na to, co vařit atd. - to je jiné. Ale nechápu dotazy na názory na konkrétní jméno - jestli ano, nebo ne. Nechápu, že se tu někdo ptá na to, jaké auto zvolit (jeden napíše fabii, jeden napíše minicoopera, jeden napíše Land Rover a se všemi jsou majitelé spokojení, ví proč...). Nechápu prosbu o radu kam na dovolenou. Jeden doporučí USA, jeden Thajsko, jeden Egypt, jeden Řecko a poslední hory v Rakousku. Všichni si dovolenou moc chválí a ví proč. Jenže... na dovolenou v USA nejsou peníze, do Thajska si s dítětem netroufne, Egypt nechce, v Řecku byl loni a na dovolenou v horách není on správný typ.
Prostě ať si každý dělá co chce, ale když se tu zeptá na diskuzi na názory ostatních, ať se nediví, že mu přijde milion různých odpovědí (co se jména týče, tak většinou zamítavých). Stejně se musí rozhodnout on sám. Protože dítě je jeho, v autě bude jezdit on a dovolenou si taky bude užívat a platit on sám a žádný diskuzní anonym.
Jedine pokud prijmeni bude Reynoldsova😃
Ne
@dagikk to jmeno se mi nelíbí.
@journals Já tedy ten dotaz na jméno zas do určitý míry chápu. Je podle mě zajímavý udělat si rámcovej obrázek, jak na jméno (představení se dítěte ), bude reagovat zatím neznámé okolí. Jestli vzbuzuje povětšinou pozitivní pocity, nebo je to už fakt velkej ústřel. Když do toho vybírání člověk moc zabředne, může ztratit nadhled (vím, o čem mluvím ). (Mmch i ten tip na tu dovolenou, pokud je zdůvodněnej, PROČ zrovna tahle destinace a hotel vyhovoval může bejt zajímavej - jen samozřejmě nesmí chybět doplňující info). K tématu : za mě Dafné do běžného života ne - působí na mě příliš afektovaně. Ale obecně proti němu nic nemám, k mytologii a do filmů patří.
Jméno jako takové není špatné, ale v kombinaci s naším ryze českým a trochu směšným příjmením by to byla strašlivá kombinace 🙂 - takže ne, nedali...no a vhledem k tomu, že děvče se dost možná jednou vdá...
@dagikk libi se mi...spise bych se priklonila k Daphne...jinak neznam zadne zvire s timto jmenem...ale treba znam psa Mia..a davaji ho i holkam.....takze klidne bych dala.
V ceskem prostredi s ceskym prijmenim asi ne. Pokud by byl manzel cizinec a bylo by jmeno cizokrajne, nebo jsme byli v cizine, tak mozna, ale neni to moc muj salek caje.
Jméno to není špatné ale já si představím psa, konkrétně načančanou pudlici nebo nějakého chlupáče s culíčkem
My máme kočku Dafné a i tak se mi to jmeno nelibi je tolik krasných českých jmen
A jaky je příjmení?
no proč ne... já mám teda jiná oblíbená, ale osobně mi zní úplně neutrálně a byla bych ochotna o něm s polovičkou diskutovat
@slunickoseznam.cz To právě nějak moc nemáme. A třeba Anna nebo Tereza jsou zrovna tak nečeská jako Dafné. Je to jen o zvyku a trendech, které se mění.
Jméno je celkem pěkne....jak by se jí říkalo zdrobněle? Mě napadá asi jen Dafníčko..😁
Jestli se líbí vám, dřív nebo později si na to stejně všichni zvyknou...na Ig má maminka dceru jménem Dahlia...to je taky pěkný 😊
Ale jak už tu někdo psal, nechala bych ji zapsat jako Daphne, ne Dafné
Myslím, že je to na každém, co se mu líbí. Ovšem u nás u koní byla kobyla Dafné, takže já bych to nedala 😀 . Ale celkově mi to přijde jako jméno spíš pro zvíře.
Ani náhodou
Já bych ho klidně dala, líbí se mi, ale k našemu příjmení by se vůbec nehodilo. Moje první dcera má taky hodně neobvyklé jméno, spousta známých se mi ho snažila před porodem vymluvit a nakonec se všichni shodli, že se k ní vlastně hodí. A když se mě teď někdo cizí zeptá na jméno, všichni vypadají trochu překvapeně, ale ve většině případů se jméno líbí. Lidi si zvyknou, posměšků bych se nebála - pokud budou chtít, budou se smát a nadávat i když se vaše dcera bude jmenovat Petra, Lucie, Veronika atd.... Reakce typu "chudák dítě" bych taky nebrala v potaz, je to strašně individuální, například moje máma se jmenuje Jaroslava a to jméno nesnáší odmalička. A nakonec zastávám názor, že každé jméno je hezké, když se říká pěkně a s láskou.
Ja vzdy resila, aby jmeno slo k prijmeni, protoze kluk ho ma do konce zivota a holka tak do 25 pokud se pak vda a prijme jine prijmeni. Dafne nemusi byt spatne jmeno, ale musi byt i spravne prijemni, takova Dafne Novotna bude asi pusobit blbe.
Kmrno se mi libi. Zalezi pak na prijmeni. K novakovi by to neslo,ale k cizimu,proc nee

Ja bych ho nedala, nelibi se mi, prijde mi jak z nejakyho gotickyho hororu, ale na mem nazoru, stejne jako nazoru nikoho z tohoto fora nezalezi — pokud se libi vam, tak ho dejte🤷♀️