Spánek 7měsíčního. Dá se s tím něco dělat?

terkaterka31
9. pro 2022

Krásný pozdní večer 😄
Ženský poraďte..
Mám syna ,za 2 týdny 8 měsíců.
Spánek šílený .. usíná až kolem jedné ráno..
Vstává v 5:30- 6:00 ..
Usíná v 6:30 cca ..a spí do 8- 8:30.
Pak usne třeba v 11 na necelou hodinu.
Další spánek kolem druhé třeba na půl hodiny až hodinu..
Pak kolem čtvrté usíná a spí třeba do 7 s přestávkami na kojení..
Po koupání ,jídlu usne třeba v devět ,v deset vzhůru a do jedné i později jsme vzhůru..
Dá se s tím něco dělat,nebo smířit 😄

terkaterka31
autor
9. pro 2022

@terkaterka31
Jen dodám ,co usne v tu jednu cca ,tak do těch 5- 6 nespí v kuse ,ale třeba co hodinu a půl se budí..

gbp
10. pro 2022

@terkaterka31 to si sedne, neboj. jeste se to 100x zmeni. ani se v tom nenusis snazit hledat nejake pravidelnosti, muze to byt kszdy den jinak. zscatky jsou narocne. je to ale uplne normalni. co by si s tim chtela delat?
doporucuju precist S laskou o detskem spanku. hodne mi to pomohlo a uklidnilo ☺️👍

rotkapchen
10. pro 2022

Rekla bych, ze to je zcela normální a musíš vydržet. Prisun si postylku ke sve posteli, stahni bočnici a jak bude neklidný, privin si ho k sobě. Společné spaní je šance na spánek i pro tebe.

terkaterka31
autor
11. pro 2022

@rotkapchen
Nefunguje,jelikož uspavam na balonu ,tudíž vždy musím vzít z postýlky a jít skákat na balon než usne a pak položit 🙂

prejeta_zaba
11. pro 2022

@terkaterka31 Jednak se to ze dne na den mění, druhak, jestli kojíš, koj vleže a u toho spi, nemusíš ho nikam přendávat nebo houpat na balónu. 🤷‍♀️ V noci dodržuješ noční režim - žádné zbytečné svícení a mluvení? Asi bych ani nenechávala spát v 7 večer, to je pak jasný, že je na noc vyspaný. Ale ono to do toho roka a půl fakt takové divoké je, nečekala bych nějaké zázračné zlepšení bohužel.

terkaterka31
autor
11. pro 2022

@prejeta_zaba
Zkoušela jsem ,nebrat na balón ,ale je hned vzhůru a začne brečet ..je zvyklí už od miminka na uspávání na balonu ,byly noci kdy jsme na balonu seděli celé noci ..
Teď už jen když se probouzí ,tak vzít na ruku ,prso do pusy a houpat než zase usne ..
A nejde nenechat , i když se všelijak snažím zabavit ,tak prostě pokud chce spinkat ,tak začne brečet a nic ho nezajímá..

sylvka
11. pro 2022

Pořád nemůžu pochopit,proč většina maminek uspava ? 😓

rotkapchen
11. pro 2022

@sylvka Na to je velmi jednoduchá odpověď. Většina maminek má děti, které samy usnout neumí nebo nesouhlasí s metodou "nechat vybrečet".

oplatecka
11. pro 2022

@sylvka A jak to tedy mají dělat, poradíš? Položit do postýlky a nechat miminko vyplakat do vyčerpání?

rotkapchen
11. pro 2022

@terkaterka31 Opravdu vydrž, také jsme jednu dobu měli houpání jakou jedinou šanci usnout bez breku. Pak jsem se toho chtěla zbavit a zkoušela jsem s ním lehnout, prso do pusy a už nevím na kolikátý pokus tak usnul. A od té doby mu to na spinkání stačilo. V noci, když se vzbudil, jen se začal kojit, hned spal... Trpělivost a zkoušet. Zapoj manžela.
Je to peklo viď? S těmi mrňaty... Někdy pomůže nějaká dobrá rada a někdy se to jen "musí přežít" než z toho vyrostou. Neboj, zase bude dobře 🙂

rotkapchen
11. pro 2022

@oplatecka I takové znám a nad těmi miminky mi puká srdce. Být někde sama smutná, nešťastná, volat na svoje nejbližší, vědět, že jsou vedle.. nechápala bych, proč za mnou nepřijdou a nechají mě v těch těžkých emocích samotnou..

oplatecka
11. pro 2022

@rotkapchen Ani mi nemluv, mně je jen z té představy psychicky špatně. Moje devítiměsíční spí příšerně (stejně jako její dva starší sourozenci), budí se co půl hodiny až hodinu, ale ani by mě nenapadlo nechat ji ležet samotnou a nechat plakat 😔 Je to neskutečně náročné, ale jednoho dne to přejde, a bude spát. A já snad konečně taky 😀

rotkapchen
11. pro 2022

@oplatecka přesně.. Všechny tři moje děti spaly nejhůř mezi 6 a 18 měsíci. Teď už si pískám, nejmladší má dva roky a spíme max s jedním probuzením. A za rok možná přestane vstávat tak brzičko 🙏
Naprosto chápu pocity zakladatelky. Je to na palici a ta únava je někdy šílená. Ale je to prostě dočasné a ta důvěra dítěte k matce za to stojí.

terkaterka31
autor
11. pro 2022

@sylvka
Přece ho nenechám plakat,kvůli tomu jsem si nedělala dítě aby mi plakalo v postýlce.

terkaterka31
autor
11. pro 2022

@rotkapchen
Je to peklo ,ale plakat bych nenechala,to raději budu celou noc skákat na balonu 🙂
A děkuji za povzbuzení ,vím že jednou bude dobře 🙂

terkaterka31
autor
11. pro 2022

@rotkapchen
Ano ,takovým "maminkám" přeju ať se jim to vyplakani vrátí 😑
Je to hnus.

rotkapchen
11. pro 2022

@terkaterka31 věř, že těm, které to takto dělají, to za týden treba funguje krásně. Prostě naučí dítě, ze brečet smysl nemá, máma neprijde. Tato metoda ma dokonce i název. Estivilova metoda. Dítě das do postylky, ono brečí, řekneš mu nějakou konkrétní větu a odejdes. Po určité době se tam vratis, pohladis, opet ta věta a jdes. A tak dokola, jen ty intervaly, kdy za nim chodíš, prodlužujes. Pry do týdne usíná dítě samo.
Ale za jakou cenu? Za cenu, ze dítě ví, ze kdyz mamu potřebuje, ona nepřijde. Tohle žádné zvíře svym mláďatum neudělá. Dokonce i dětští psychologove se shodli, ze Estivilova metoda poškozuje detskou psychiku. Je mi z ni zle.
Děláš to moc dobre, snažíš se, hledáš rady, jsi tu pro své dítě.. A přijde cas, kdy uspavani nebude "o nervy", ale bude to krásně strávený cas Tebe a tvého dítěte. Přitulite se, přečteš mu pohadku, hodí pres tebe tu pacinku a se slovy "maminko, mam Te rad" u tebe usne. A ty se jen vysoukas. Ten pocit bezpečí, který mu tím dáš, je neskutečný.
Jednou Ti to prcek všechno vrátí 🥰

exbordelar
11. pro 2022

Neporadim jak na spanek ditete (bo proste holt mas nespave decko - taky mam to stesti 😅), ale poradim, co se sebou, aby se to dalo prezit a nezblaznit se: tam, kde to jde, si co nejvice ulehcuj zivot, kdyz budes mit prilezitost, spi a odpocivej. A hlavne, neprahni po dokonalosti (navareno/uklizeno/vyprano/vasnivy sex) - s malym miminem, co v noci nespi a pres den kramari a ma sebevrazedne obdobi, tohle vsechno najednou zvladnout proste nejde (pri zachovani dusevniho zdravi). A nebat se rict si o pomoc. Drzim palce, nejsi v tom sama!

terkaterka31
autor
11. pro 2022

@rotkapchen
Krásně napsáno a děkuji moc za podporu 🤗

terkaterka31
autor
11. pro 2022

@exbordelar
Děkuji ☺️